Şimdi Ara

zoom 5510B USB Adsl modem + logitech G25 çakışması (uzmanlık isteyen sorun)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
1.972
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • yaklaşık 3 senedir zoom 5510B modem kullanıyorum, geçenlerde logitech marka G25 model direksiyon aldım.

direksiyonun driverını kurduktan sonra internete bağlanmaya çalıştığımda hata:631 kodunu vererek bağlantı yapmadı.

modem driverını tekrar kurmak için kaldırmak istediğimde ise C://$$$$install/........ adlı bir tane dosya eksik olduğu hatasını verip kaldırmama engel oldu.

bunun üzerine windows'a format attıp tekrar kurdum. zoom modemi kurduğumda modem sorunsuz olarak çalıştı, fakat tekrar direksiyonu kurduğumda tekrar aynı hatayı hata:631 verip nete bağlanamadım.

G25 direksiyonun kendi güç kablosu var elektiriğini direk olarak duvardaki prizden aldığı için güç kaynağımın güçünün yetmeyip usb modemi kapatması olabileçeğini düşündüğüm için aygıt yöneticisinden modem özelliklerinden ''güç kazanımı içim kapat'' modunu devre dışı bıraktım.

kısaca güç kaynaklı bir sorun olmadığını düşünüyorum olay tamamen G25'i driverlarının zoom modem driverları üzerine yazılma yada çakışma olduğunu düşünmekteyim son olarak tekrar format attım ve 2 tane sata harddiskim olduğu için G25 ile zoom modemi ayrı hdd'lere kurdum, fakat sorun yine aynı devam etmekte, direksiyon sorunsuz olarak çalışıp ve rahatça kaldırılıp kurulurken, direksiyon driverlarını pc den kaldırdığım ve modemi tekrar tekrar kurduğum halde sorun düzelmemekte tek çare format attıp direksiyonu hç kurmamak oluyor, çünkü 1 kez kurulduğunda kaldırılsa bile modemi çalışmasına izin vermemekte,

>>>modemin son driverlarını kurduğum halde yine aynı sorun veriyor.

işletim sistemim Xp Sp3, Amd 3.2 32bit, 2gb ram, 256mb PX 6600TD, subpower 400waat....

bu sorunu çözmek için aklıma farklı bir marka adsl modem almaktan başka bişey gelmiyor.

arkadaşlar sizin aklınıza başka bir çözüm yolu geliyor mu?

• Technical Specifications

31045510B
    Model 5510B

USB host • Compliant with USB 1.1 specification
    - USB full speed (12 Mbps)
    - Supports suspend/resume
    - Bus powered USB device
    OS Support • Windows 98, 98SE, Me, 2000, and XP

Logitech G25 USB Racing Wheel

Interface Connection: USB - Universal Serial Bus "B"

Q: How compatible are USB based Serial Ports? What should I be aware of?

A: Applications written for Windows 98/SE/ME/XP or 2000 which use the standard Windows drivers will work properly. Older software written for DOS or which only works with Com1 to Com4 in Windows 95/98/SE/Me may have problems. This includes many PLC utilities and software attempting RS-485 transmitter control using RTS. Automatic Send Data Control is recommended for RS-485 use in Windows. Contact the software manufacturer to inquire if their application works with USB & PCI based Com ports. If not, you will need to use a motherboard or ISA bus com port set to a legacy address and IRQ.

Q: How many USB based Serial Ports can I add?

A: If you have enough computer resources, one USB port can support up to 127 devices using USB Hubs to obtain additional connections. In the EDGEPORT product line a single converter can provide 1, 2, 4, 8 or 16 serial ports.

Q: Where can I get more information about USB?

A: At the USB website:http://www.USB.org

ne demek oluyo bunlar hoca

şimdi biraz bakındım ama direksiyonlarla aram iyi olmadığı için (yavaş kalıyorlar, teyyare direksiyonu tercihimdir ) bu senin direksiyon usb 1/1.1 mi yoksa 2.0 mı çalışıyor göremedim. sen önce buna bir bak. modemin zaten usb 1.1 şimdi burada şuna bakmak lazım usb portum aynı anda 1/1.1 ve 2.0 donanım çalıştırabilir mi? farklı portlarda çalıştırır. o zaman bunu pas geçiyoruz. yukarıda com1 ve com4 olayı var. bence sen şöyle bir deneme yap. modemi kur port numarasını değiştir. çalışırlığından yine emin ol ve direksiyonu kur. portlara bak neler oluyor. tam tersini de deneyebilirsin. olmadı mı, bence pci to usb bir kart almak daha hesaplı olabilir. bu arada sadece direksiyon mu yoksa pedal, vites kolu felan bu cihaz aile olarak biraz kalabalık görünüyor?

• direksiyon usb 2.0 ve pedal+vites kolu falanda var ama hepsi tek bir usb'den pcye bağlı herbiri için ayrı bir usb bağlantısı yok yani.

şimdi başka bir yol denedim oda söyle;

modem ve direksiyonları ayrı hdd'lere kurdum
    pc yi kapattıp direksiyonun usb'sini çekip başlatırsam modem çalışıyor ve sorunsuz olarak nete girebiliyorum fakat direksiyonun usbsini taktığım anda pc nete bağlı diye gösterdiği halde net kullanım dışı kalıyor. direksiyonun usbsini çektip bağlantıyı kesip tekrar bağlanmaya çalıştığımda yine aynı hatayı veriyor. Pc yi tekrar kapatıp direksiyon usbsini çıkartıp çalıştırdığımda modem sağlıklı olarak yine çalışıyor.

şuanda modem'i rahatlıkla kaldırıp kurabiliyorum 2ayrı hdd kurmak driver çakışmasını kurtardı fakat bu seferde senin dediğin gibi usb 1.1 ve usb 2.0 aynı porta olduğu için çakışma yaşanıyor sanırım (uzman sensin)

böyleyken sorun yok ve çalışıyor.(fakat direksiyonun elektrik prizine takılı olmadığı zaman bile usb'yi taktığımda pc direksiyonu tanıyor yani güçünü tamamen elektirk prizinden almıyor birazdan usb alıyormuş)

böyleyken modem çalışmıyor.

sorunun çözümünü sen en başta bulmuşsun farklı port ataması olarak fakat soru şu ki ben modem ve direksiyona farklı portları nasıl atıcağımı bilmiyorum (farklı porttur diye direksiyonu pc kasasının önündeki usb girişlerindende takmadığım değil yani )

bu farklı com1 com4 olayını nerden ayarlıycamı bulamadım???

• bu com1....com4 olayı ide kablosu içi değilmi çünkü sadece port'ta com1......comXX ler var usb için her usb çıkışına ayrı bir seçenek yapamıyoruz galiba
    en iyisi senin dediğin gibi PCI USB kartı alıp 2 tane usb vericisi yapıp ayrı ayrı bağlamak olucak sanırım. bios tan ayarlara tekrar baktım V1.1 &V2.0 seçili gözüküyor yani sorun yok, pek çok usb 2.0 aletim var taşınabilir hd, printer, scanner vs... sadece direksiyonda bu sorunu yapıyor bende bunu anlayamadım.....

yardımın için çok çok tşkler ederim çok sağol
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.