Arkadaşlar bende ZOOM X5 ADSL modem var, yaklaşık 1 senedir kullanıyorum, son bir haftaya kadar herhangi bir problemle karşılaşmamıştım, geçen hafta evdeki 2. PC'yi download için faaliyete geçirdim ve modemde download kesilmeleri ortaya çıkmaya başladı.
Forumdaki eski mesajları okudum, kimileri zoom'dan şikayetçi kimleri ise çok memnun,
Benim düşüncem ZOOM X5 modemlerde aşağıda açıklayacağım türde bir sorun olduğu,
Emule ayarlarında "max sources/file" ve "connection limits" ayarları arttırıldığında ve program 10-12 saat sürekli download yaptıktan sonra XOOM X5'in aşırı ısınmasından dolayı paket kayıpları ortaya çıkıyor.
2 gündür denemeler yapıyorum, Gece 23:00 gibi download'u başlatıyorum, modem yakşalık 10 saat düzgün çalıştıktan sonra kesilmeler başlıyor. Bunu Net Limiter'dan 2 gün üst üste gözlemledim.
Gündüz işte olduğum için bağlantının kesildiği andaki sıcaklığı kontrol edemedim, ancak eve geldikten sonra ZOOM web console'dan aşağıdaki şekilde bir bilgi aldım.
Errored Seconds: 48763 saniye CRC Errors: 75497
Bu değerler devamlı artıyordu. Bu da gösteriyorki alınan paketlerde veri kaybı yaşanıyor.
ÖZETLE: Benim gözlemlerim ZOOM X5 yüksek connection altında uzun süre çalışamıyor.
Modemde hiç bir sorun yaşamadığını yazan arkadaşlar max connection değerlerini kontrol edebilirler mi?
Not: NAT açık ve kapalı durumda da test yaptım sonuçlar aynı. Firewall'un ısınmaya bir etkisi yok gibi gözüküyor.
selam bende aynı sorunu yaşıyorum çok fazla ısınıyor die düşünüyorum ve akabinde kitlenmelere neden oluyor tüm dış yapısının plastik olmasından kaynaklanan bir sorun olsa gerek. Airties modem deniyorum şuanda onun altı metal ısıyı üzerinde tutmuyor modem ve zoom kadar ısınmıyor ve 1 haftadır hala bir kilitlenme olayı söz konusu değil .. Ama ısıdan dolayı modemin kitlenmesi de ayrı bir saçmaklık bu arada bende modemi 4 pc de kullanıyorum.
Modemi dün gece ters çevirip download'a bıraktıp, 22 saat geçti ve hiç bir kesilme yaşanmadı, modem sıcaklığı da eski durumdan daha az bir değerde. Modem ters durunca alt yüzey üstte kaldığı ve havayla direk temas ettiği için ısıyı üzerinden atabiliyor. Bu da çalışmanın aksamamasına neden oluyor.
ZOOM kullanıcılarına duyurulur
quote:
Orjinalden alıntı: electro2001
Modemi dün gece ters çevirip download'a bıraktıp, 22 saat geçti ve hiç bir kesilme yaşanmadı, modem sıcaklığı da eski durumdan daha az bir değerde. Modem ters durunca alt yüzey üstte kaldığı ve havayla direk temas ettiği için ısıyı üzerinden atabiliyor. Bu da çalışmanın aksamamasına neden oluyor.
ZOOM kullanıcılarına duyurulur
çok ilginç her modemde olabilirmi bu bendeki zyxel su an
hayır bu sadece zoom'ların dangalaklığı.. o kadar dandik dedik ama dinleyen olmadı
Piyasaya ilk giren modemlerden olduğu için isim yapan artısı oldukça az ama ADSL MODEM PİYASASININ KAYMAĞINI YİYEN markadır benim gözümde . Hatta ithalatçısı olan firma , "müşteriye nasıl kitledim" e şey pardon satış hacminden dolayı ödül almış . Gelgelelim bendeki zoomx5 de firmware güncellemesinden sonra emule vb DL programlarında sorun çıkarmaya başladı , verimliliği oldukça düştü. Daha ucuza tonla iş görür modem varken ZOOM almak ... Bilmiyorum , Adana da hangi bilgisayarcıya sorsanız ZOOM al diyor , başka bir şey demiyor. Bense ethernet arabirimli geek , cnet , econ , onixon vs gibi modemlerden hangisi ucuzsa onu alın diyorum ve şimdiye kadar bu markaları kullanan hiçbir arkadaşımın şikayet ettiğini duymadım . Bu arada eski firmware var mı kimsedeeeeee . Olan biri mail adresime gönderirse çok sevinirim .
ozzzy,
ben de 1-2 hafta önce download'lara başlamadan firmware güncellemesi yapmıştım (3.2.4), ondan mı oldu dersin
Aynı sorun X6 larda devam ediyor. Kartını değiştirdim modemin ama değişen bişey yok.
Bundan önce zoom X4 rev1 we rev2 kullandım(bios yapıları we nat ayarları tamamiyle farklıydı hatta sanırsam donanımsal farklılıklarda wardı) nat ile alakalı bazı sorunlarım oldu ama dL weya açık kalma sorunu yaşamadım hiç(haftalarca açık kaldı sorun çıkarmadı) şu anda Linksys 4 port adsl2 kullanıorum kesinlikle çok daha kaliteli olduğunu söyleyebilirim özellikle de 63$ lık fiyatını düşününce birkez daha anlıyorum ne kadar doğru bir karar olduğunu. Bir kere bile bağlantım kopmadı(modemi aldığım 1 aydır hiç kapatmadım neredeyse) Sadece daha sağlıklı olmakla kalmadı ping sürelerim düştü we genel dL hızlarım da arttı. Eğer modeminizi yeni aldıysanız kesinlikle geri werip Linksys AG241 modeli ile değiştirmenizi tavsiye ediorum. Bu arada linksys cisco nun alt kuruluşudur
quote:
Orjinalden alıntı: TiesTorN
hayır bu sadece zoom'ların dangalaklığı.. o kadar dandik dedik ama dinleyen olmadı
-ların.. biraz ağır gelmiş arkadaşım. Ben de x4 var ve gece dündüz download ediyor. Kesilme falan yok..
Emule yi bıraktım DC++'a geçtim şu an için kesilme yok. Garip ama gerçek...
Elektronun bahsettiği kesilmeleri bende yaşıyorum. 10 saat muteşem indirme yapıyor e mule sonra devamlı kesilmeler.
modemin ısındığı doğru.
çözemedim valla
bugün öğlen arkadaslarımın airties wireless modemini getirip kurdum. bağlantı kopmaları devam ediyor. seyrek gibi görünüyopr ama sonuçta 4:45 saatte 5 kez kopmuş.
Bilgisayardan dedim. format atıp yeniden yükledim. olmadı modemden dedim, başka modem getirdim onlada koptu. kabloda sorun olsa telefon görüşmesi olmaz deniyor. ki telefon görüşmesi esnasında hışırtı yok. ses temiz.
çıkamadım işin içinden.
ısınma olduğunu sanmıyorum çünkü modemi serin tutuyorum. önceden daha çok ısınıyordu şimdi dikkat ediyorum ama eskisis gibi ısınmasına izizn vermiyorum.
bendede bir sorun var ama çözemedim kendi kendine usb ışıgı yanıo baglantı gidio anlamadım
o moemleri bu bizim telekom öneriyordu zamanında bende kullanırken hatırlıyorum durup kalıyordu modem bağlantı duruyordu hat olmasına rağmen delirdim neleri değiştirmemiştim ki enson modem değişince anladımıştım zoom un olayını
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme