Şimdi Ara

ZoomX4 masaüstü ve laptop arasında ağ kurma

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
404
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar ağ kurulumu ile ilgili birçok mesajı okudum ama bana uyan bir açıklama bulamadım. Kısaca zçıklayayım. Yardımcı olabilecek arkadaslara şimdiden teşekkürler.
    Kullandıgım masaüstünden x4 ile usbden internete baglanıyorum. Boş 1 adet eternet cıkısı var. Evdeki diğer laptopu hem interneti kullanmak ve dosya paylaşımı yapabilmek için masaüstüne baglamak istedim. Yaptıgımız olayı acıklayayım: Bir cross kablo ile masaüstü ve laptopu eternet kartlarından dogru bagladım. Laptop için ağ bağlantısını diğer bir bilgisayar üzerinden internete bağlan seklinde ayarladım. Burada öncelikle karşılaştıgım sorun eternetlere kabloyu baaglar baglamaz masaustunun internet baglantısı gidiyor, kabloyu cıkarmadan veya ag baglantısını devre dısı bırakmadan da duzelmiyor. Dosya paylaşımı için ag baglantısına elle ip vererek laptoptan masaustune dosya yollamaya calıstıgımızda acaip yavas gonderior. Benzer diğer mesajlarda elle yazılacak ip ve dns kısımları için örnekler verilmiş ama benim modemde dnsler 0.0.0.0 olarak gorunuyor. Ne yapmam lazım?

• quote:

Orjinalden alıntı: celep84

Arkadaşlar ağ kurulumu ile ilgili birçok mesajı okudum ama bana uyan bir açıklama bulamadım. Kısaca zçıklayayım. Yardımcı olabilecek arkadaslara şimdiden teşekkürler.
    Kullandıgım masaüstünden x4 ile usbden internete baglanıyorum. Boş 1 adet eternet cıkısı var. Evdeki diğer laptopu hem interneti kullanmak ve dosya paylaşımı yapabilmek için masaüstüne baglamak istedim. Yaptıgımız olayı acıklayayım: Bir cross kablo ile masaüstü ve laptopu eternet kartlarından dogru bagladım. Laptop için ağ bağlantısını diğer bir bilgisayar üzerinden internete bağlan seklinde ayarladım. Burada öncelikle karşılaştıgım sorun eternetlere kabloyu baaglar baglamaz masaustunun internet baglantısı gidiyor, kabloyu cıkarmadan veya ag baglantısını devre dısı bırakmadan da duzelmiyor. Dosya paylaşımı için ag baglantısına elle ip vererek laptoptan masaustune dosya yollamaya calıstıgımızda acaip yavas gonderior. Benzer diğer mesajlarda elle yazılacak ip ve dns kısımları için örnekler verilmiş ama benim modemde dnsler 0.0.0.0 olarak gorunuyor. Ne yapmam lazım?

Bende Zoom X4 kullanıyorum.
    yapacağın şey masaüstü bilgisayarını USB ile bağlayacaksın
    laptopunuda modemdeki ethernet çıkışından cross kablo ile bağlayacaksın
    sonra ağ bağlantılarına girip 'ev veya küçük işyeri ağı kur' u seçip işlemi tamamla.
    daha sonra paylaştıracağın doysayarın paylaşımlarını aç.
    hem internet hemde ağın hazır.

• Arkadasım sağol ama nedense 'ev veya küçük işyeri ağı kur' a tıkladıgım zaman hiçbirşey yapmıyor. Sorun nerde anlayamadım
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.