Şimdi Ara

Zorunlu Durumda Ehliyetsiz Araç Kullanma

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
13
Cevap
0
Favori
10.809
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Diyelim ki evde teksiniz ve anneniz çok hasta ama ehliyetini yok sizden baskada onu hastaneye götürecek birisi yok. Siz götürürken yakalandiniz bunun cezası varmıdır ? Polisin insiyatifine kalmis birşey midir ?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Ne saçma bir sebep arabayı ehliyet kullanmıyor hastanelik edecekse ehliyetli adam da eder.Aileden birinin hayatı söz konusu ise yiyeceğin cezanın lafı olmaz ki polis yakaladı diyelim halinden çok acil bir şey olduğu belli ise ya salar ya da indirir arabadan ekip otosu ile yetiştirir.Çok kuralcı polise denk gelmeniz gerekir ceza yemeniz için.

Pizzanın ambulanstan daha hızlı geldiği bir ülkede ailenizden birisi olsa emin olun ki 1 dakika bile bekleyemezsiniz gerekirse sırtınızda bile koşarak yetiştirmek istersiniz.Ne kadar kolay geliyor size klavye başından ailenden birinin sağlığı söz konusuyken bile ehliyetsiz kullanma birisini hastanelik edebilirsin demek.Siz öyle bir şey yapabilir misiniz bir düşünün.Araba kapının önünde anneniz çok acil hasta can çekişiyor ama ehliyetiniz yok diye 15-20 dk ambulans bekliyorsunuz.

Bu arada kırmızı ışık cezaları vb. acil hastalarda hasta kaydını götürüp o hastayı getirdiğinizi kanıtlarsanız iptal ediliyor diye biliyorum.
    quote:

Orijinalden alıntı: one man one engine

Ambulans bu yüzden var.Lütfen ambulans çağırın yada taksi ile götürün...
    Tabi ki cezası var. Siz bir hastayı götürmek isterken birkaç kişiyi hastanelik edebilirsiniz, o zaman bunun sorumluluğunu kim alacak? Arkadaşın dediği gibi ambulans ve taksi var.
  • Ambulans bu yüzden var.Lütfen ambulans çağırın yada taksi ile götürün...
  • Tabi ki cezası var. Siz bir hastayı götürmek isterken birkaç kişiyi hastanelik edebilirsiniz, o zaman bunun sorumluluğunu kim alacak? Arkadaşın dediği gibi ambulans ve taksi var.
  • s700 kullanıcısına yanıt
    Ne saçma bir sebep arabayı ehliyet kullanmıyor hastanelik edecekse ehliyetli adam da eder.Aileden birinin hayatı söz konusu ise yiyeceğin cezanın lafı olmaz ki polis yakaladı diyelim halinden çok acil bir şey olduğu belli ise ya salar ya da indirir arabadan ekip otosu ile yetiştirir.Çok kuralcı polise denk gelmeniz gerekir ceza yemeniz için.

Pizzanın ambulanstan daha hızlı geldiği bir ülkede ailenizden birisi olsa emin olun ki 1 dakika bile bekleyemezsiniz gerekirse sırtınızda bile koşarak yetiştirmek istersiniz.Ne kadar kolay geliyor size klavye başından ailenden birinin sağlığı söz konusuyken bile ehliyetsiz kullanma birisini hastanelik edebilirsin demek.Siz öyle bir şey yapabilir misiniz bir düşünün.Araba kapının önünde anneniz çok acil hasta can çekişiyor ama ehliyetiniz yok diye 15-20 dk ambulans bekliyorsunuz.

Bu arada kırmızı ışık cezaları vb. acil hastalarda hasta kaydını götürüp o hastayı getirdiğinizi kanıtlarsanız iptal ediliyor diye biliyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bnym97 -- 31 Mart 2016; 19:40:50 >

• bnym97 kullanıcısına yanıt
    Hocam zaten boyle bir şeyin olması düşük ihtimal ama merak ettiğim için sordum

• Ambulans varmış taksi varmış :) boşversenize ehliyeti bikaç sene önce bakkaldan dağıtıyolardı ehliyeti olanlarıda görüyoruz.
    Polisin insfiyatifine kalmış tabiki ama vicdanen rahat yaşamak istiyorsan nasıl daha çabuk götüreceksen onu yapcaksın. Ambulans ve taksi zaman mı kaybettiriyor. Bin götür kardeşim..
    Donanım haber duyarlı vatandaş moduna girmeyi seven muhalefetlerlle dolu sormadan verecekleri cevabı biliyo olmalıydın zaten.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Albert-Einstein -- 31 Mart 2016; 19:52:26 >
  • Yav adamın ehliyeti yoksa muhtemelen sürmeyi bilmiyordur. Sürekli araba kullanıp ehliyeti olmayan var mı? Bu devirde ehliyeti olmayan adam ya yaşı tutmuyordur ya da sürmeyi bilmiyordur. Sürmeyi doğru düzgün bilmeyen adamın o an panikle arabayla hastaneye koşturması mı mantıklı yani? Bu arada sağlık sektöründe çalışıyorum. Ambulanslar öyle pizzadan daha geç gelmiyor efendim. Emin ol senin hasta anneni arabaya taşıyıp hastaneye götürmeye çalışacağın süreden önce gelip müdahele eder. Herşeyi eleştirmek moda oldu, bilgi sahibi olmayan herkes her konuda fikir sahibi.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • E-5 Merter'de ki shell önünde kalp krizi geçiren babasını telaşla hastaneye yetiştirmeye çalışan ehliyetsiz 19-20 yaşlarında ki genç aracıma arkadan çarparak aracını pert etti.
    Böyle bir durum her zaman olmayabilir ama hem babadan oldu, hem de araçtan. Telaş etmeden sağlıklı bir şekilde düşünebilip başka bir çare tatbik edebilirdi...
  • Ehliyeti olanların da hâli belliymiş bak sen... O zaman ehliyet diye birşey olmasın nasılsa birşey fark etmiyor-muş ya...
    Kendinizi haklı çıkarmak için daha ne kadar saçmalayacaksınız acaba.
  • durum ciddiyse polis size eskortluk bile eder. onlar da insan, icabında sizi araya alıp sirenleri çalıştırıp yol açacaklarını düşünüyorum.
  • En merak ettiğim konulardan biridir bu. Teorik olarak cezası bence de var fakat bence zor durumda oldugunuzu anlarsa polis sorun çıkarmayacaktır diye düşünüyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: bnym97

Ne saçma bir sebep arabayı ehliyet kullanmıyor hastanelik edecekse ehliyetli adam da eder.Aileden birinin hayatı söz konusu ise yiyeceğin cezanın lafı olmaz ki polis yakaladı diyelim halinden çok acil bir şey olduğu belli ise ya salar ya da indirir arabadan ekip otosu ile yetiştirir.Çok kuralcı polise denk gelmeniz gerekir ceza yemeniz için.

Haklısınız arabayı ehliyet kullanmıyor bende böyle düşünüyorum hatta eski mesajlarım da bir kaç kere böyle şeyler söylemiştim. Ama araba kullanmak için gerekli eğitimi de ehliyet alırken alıyorsun ve öğreten kişi bazı şeyleri eksik söylemiş olabilir kişiye. O yüzden ehliyeti olması hem kendi için hem ailesi için hemde maddiyat için önemli bir şey. Maddiyatı da geçtim eğer hastaneye yetiştircem diye birilerinin hayatına zarar verirse bu kişi allah korusun belki de sizin böyle yazmanızdan dolayı cesaret alıp çıkan biri olduğunu düşünün. Gerçekten büyük vicdan azabı olur

• Ambulans 112 polis imdat 155 itfaiye 110

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.