Şimdi Ara

Zorunlu Trafik Sigortasız Aracımla 7 Ay Dolaşmışım Beni Kınarmısınız? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
50
Cevap
0
Favori
2.372
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Ben 21 gün önce araba aldım yarın satacam ve bırak sigortayı ruhsatı bile yok daha geçici belgeyle geziyorum :) ama Allah'in şanslı kuluymusuz ki kazaya filan karışmadan satacaz arabayı gerçi daha 1 gün var ama 1 gün içinde sigorta yapılmaz herhalde ;)
  • quote:

Orijinalden alıntı: Taner Göde

Trafik Sigortası =
    Zorunlu Mali Mesuliyet Sigortası, bunu aracına PLAKA takan her araç sahibi yapmak zorunda. Bunu yaptırmadan trafikte dolaşmak suçtur. Kazaya karıştığında haksız olman durumunda karşı taraf aracını senin trafik sigortandan yaptırabilir (karşı tarafa olan mali mesuliyetini senin trafik sigortan karşılar). Bu sigorta trafikte karşı tarafa vereceğin hasarları kapsar, bu nedenle de zorunludur.

Kasko Sigortası =
    İsteğe Bağlı, Gönüllü, Opsiyonel bir Sigorta, bunu aracına PLAKA takan her araç sahibi yaptırmak zorunda değil. Aracına dışarıdan veya senin verdiğin hasarları kapsar, hırsızlık, çalınma, sel, deprem, tek taraflı kaza, vb. Bunu yaptırmadan trafikte dolaşmak suç değildir. Kazaya karıştığında ve karşı tarafın sigortasının olmaması durumunda kaskodan aracını tamir ettirebilirsin. Kasko sigortası senin kendi aracın için yaptırdığın sigorta.

Kasko sigortanın olması veya olmaması Trafik sigortasının olması veya olmaması ile ilgili bir durum değildir. Trafik Sigortası HER ZAMAN OLMAK ZORUNDADIR. Zaten trafik polisi de sana KASKO SİGORTANI sormaz, TRAFİK SİGORTANI sorar. Kaza raporuna da kasko sigortası yazılmaz, trafik sigortası yazılır. KASKO SİGORTASI tamamen kendi aracını korumaya almak içindir. TRAFİK SİGORTASI başkasının aracına vereceğin hasarlardan seni korumak içindir.

quote:

Orijinalden alıntı: crazyarif

Sormak istediğim bir soru var, kaskosu olana neden trafik sigortası zorunlu tutuluyor?

Neyin ne olduğunu ben de biliyorum Taner Abi de, kasko sigortası, karşı tarafın hasarını hiç mi ödemiyor? Karşı tarafa verilen maddi zarar, trafik sigortasının karşılayacağı/karşıladığı miktarı aşıyorsa, bir kısmını kasko ödemiyor mu?

Zorunlu olduğu için zaten trafik sigortasını sorar, ben diyorum ki, kasko, trafik sigortasından daha pahalı, ancak daha kapsamlı bir güvence değil midir? Zorunlu trafik sigortası kaldırılsın, ancak trafiğe çıkan her aracın, sigorta olur kasko olur ikisinden birinden mutlaka güvencesi olmak zorunda olsun, kasko yaptırana, trafik sigortası dayatması yapılmasın diyorum.

Özet geçmek gerekirse; Sigortacıya gidilecek, paket paket sigorta hizmetleri olacak, full sigorta isteyene, çalınma, hırsızlık, yangın, sel, kaza....vs durumunda mağduriyeti giderilecek şekilde "full kasko" adı verilen hizmet sunulacak, en alt pakette ise standart trafik sigortası olacak hepsi bu.

• quote:

Orijinalden alıntı: alikum

valla niye kınıyayım ki, bana her yol roma...gider kendi kaskomdan arabayı yaptırırım, raporla beraber gönderirim kasko şirketine, kasko şirketide açar sana davayı, çatır çatır alır parasını..artık sen kimi kınarsın bimem

Aynen böyle. Benim arabamı tamir ederler zaten. Artık siz ne yaparsınız bilemem.

Sigortacılar genelde arayıp haber verirler ama,hayret.
  • quote:

Orijinalden alıntı: snnoslm

Ben 21 gün önce araba aldım yarın satacam ve bırak sigortayı ruhsatı bile yok daha geçici belgeyle geziyorum :) ama Allah'in şanslı kuluymusuz ki kazaya filan karışmadan satacaz arabayı gerçi daha 1 gün var ama 1 gün içinde sigorta yapılmaz herhalde ;)

bu ne hız üstad, hayırdır aracı beğenmedin galiba
  • seni lanetliyorum aman kimin umrunda boşver
  • Sevgili Arif,

Devlet de zorunlu tutmadığında insanların gönüllü birşey yapmadıklarının farkında olduğundan işini sağlama alıyor ve Mali Mesuliyet Sigortasını ZORUNLU hale getiriyor.

Her ay SGK'ya 4b olarak Sağlık ve Emeklilik Primi ödemek zorundayım, bunu devlet ZORUNLU kılıyor, ama istersen özel sağlık sigortası ve bireysel emeklilik sigortası de yaptırabilirsin dediği için bunlar gönüllü tutuluyor. Özel sağlık sigortası veya bireysel emeklilik sigortası yaptırıp devlete "benden zorunlu prim almaktan vazgeç" diyemiyorsun, kanunda olduğundan ve mütekabiliyet (reciprocity / karşılıklık) esasına dayandığından zorunlu olanı devlet alıyor, özel olanı ticari kurum ve kuruluşların almasına ve işletmesine izin veriyor.

Trafik Sigortası bugün ZORUNLU olmaktan çıksa araç sahiplerinin yarısından fazlası yaptırmaz, "Bana birşey olmaz'" düşüncesi hâkim ve yaygın olduğundan ne yazık ki sigortasız araç kullanan zaten çok, zorunlu olmaktan çıkarsa daha da çoğalır.

Karşı tarafa verilen zararın kasko sigortasından karşılanması durumunu şimdiye kadar duymadım. Çok farklı poliçe seçenekleri de çıktı, kilometreye göre kasko gibi, ya da yılda belli bir km'nin altında yol yapanlara ucuz kasko. Her halükarda kasko sigortasının olması ve hasarsızlık indiriminin her yıl artarak eklenmesini avantajlı bir imkan olarak görüyorum. Her ne kadar bazı durumlarda ufak tefek hasarları cepten karşılamadığıma pişman olduysam da kaskonun ruhsat arasında olması her zaman kuvvetli bir ittihadi duygu vermiştir.

Kazasız ve hasarsız günler dilerim,

Taner Göde

• yazdığım konuyla ilgili bir yazı buldum, paylaşmak istedim;
    Zorunlu Trafik Sigortası, 2918 sayılı Karayolları Trafik Kanununda düzenlenen ve trafiğe çıkan her aracın yaptırmak zorunda olduğu bir sigorta çeşididir. Trafiğe çıkan araçlar değişik kazalara yol açarak, can kaybına veya maddi hasara yol açabilirler. Zorunlu Trafik Sigortası araçların karıştıkları kazalarda karşı tarafa verdikleri zararı aracın kusuru nisbetinde ve belirli bir orana kadar karşılamaktadır. Zorunlu trafik sigortası yapıldığı aracın zararını karşılamaz, sadece zarar verdiği diğer aracın zararını karşılar.

Zorunlu trafik sigortası olmayan (veya süresi sona ermiş) araçlar görüldükleri yerde bağlanır (trafiğe çıkması engellenir). Her araç sahibi, zorunlu trafik sigortasını yaptırmak ve sigorta süresi sona ermeden uzatmakla yükümlüdür.

Zorunlu trafik sigortalarında ödenilen primle orantılı olarak üst limitler mevcuttur. Zorunlu trafik sigortası karşı tarafın zararını bu üst limitler kadarıyla karşılar, eğer zarar bu limitleri aşıyorsa, aşan miktar için araç sahibinin hukuki sorumluluğu devam eder.

Zorunlu trafik sigortasındaki bu limitler zararın çeşidine göre değişir. Örneğin can kaybı olması durumunda ölenin yakınlarına verilecek miktar, yaralanma olması durumunda hastahane giderlerine ödenecek miktardan ve bunlar da sadece maddi hasar olması durumunda bu hasarın giderilmesi için ödenecek miktardan farklıdır. Bu rakamlar her sene değişmekte ve primler de buna göre tekrar belirlenmektedir.

Kasko sigortası ise, araç sahibinin kendi aracını ve kendi aracı içindekilerin zararlarını teminat altına aldığı bir sigorta çeşididir. Pekçok kasko sigortası bunlara ek olarak sizin aracınızın karşı araca ve onların içindekilere verdiği hasarları da karşılıyor olabilir ancak prensip olarak kasko sigortasında amaç karşıdakinin zararını karşılamak değil, kendi zararınızı karşılamaktır. Kasko sigortasının şartları, teminatları, primleri ve koruduğu menfaatler sigorta poliçesi ile belirlenir ve her sigorta şirketinde değişik olabilir. Örneğin bir sigorta şirketi kasko ile sizi sadece aracın karıştığı trafik kazalarına karşı korurken, başka bir şirket hırsızlığa karşı da koruyabilir. Aracınızın hangi durumlarda korunduğunu bilmek için kasko poliçesi dikkatle okunmalıdır.

Kasko sigortası yaptırmak zorunlu değildir, dileyen araç sahibi yaptırabilir. Kasko ile korunan menfaatler ve üst limitler daha yüksek olduğundan, kasko sigortasının primleri de zorunlu trafik sigortasından daha yüksektir.

Pekçok sigorta şirketinin kasko poliçesi, zorunlu trafik sigortasında korunulan zararları da karşılayacak şekilde düzenlenmesine rağmen, kasko yaptıran bir araç sahibinin yine de zorunlu trafik sigortası yaptırma zorunluluğu vardır. Bir diğer deyişle, kaskonuz olduğu için zorunlu trafik sigortası yaptırmaktan kaçınamazsınız. Bunun sebebi kaskonun zorunlu olmaması, şartlarının sigorta şirketi ve sigortalayan arasında serbestçe kararlaştırılması, kaskonun her zaman karşıdaki aracın zararını teminat alma yükümlülüğü olmaması ve kasko yaptıran bir kişinin dilediği zaman bunu iptal edebilecek olmasıdır.

Bu nedenlerle zorunlu trafik sigortası yaptırmak mecburidir ve devlet tarafından denetlenir. Ancak kasko yaptırmak isteğe bağlıdır ve dileyen araç sahibi zorunlu trafik sigortasına ek olarak, dilediği şartlarla, dilediği teminat oranlarında ve dilediği sigorta şirketinden kasko yaptırabilir.

http://www.cevapdefteri.com/yanit_7_zorunlu_trafik_sigortasi_nedir_kaskodan_farklari_nelerdir.htm

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Arif -- 12 Mayıs 2011; 13:16:25 >

• quote:

Orijinalden alıntı: keppir

quote:

Orijinalden alıntı: snnoslm

Ben 21 gün önce araba aldım yarın satacam ve bırak sigortayı ruhsatı bile yok daha geçici belgeyle geziyorum :) ama Allah'in şanslı kuluymusuz ki kazaya filan karışmadan satacaz arabayı gerçi daha 1 gün var ama 1 gün içinde sigorta yapılmaz herhalde ;)

bu ne hız üstad, hayırdır aracı beğenmedin galiba

Vallahi hocam hiç sorma arabayı alır almaz depoyu fullledim sonra 100 km gidip tekrar full yapınca 10 lt benzin görür görmez kafamda satmıştım teoride satmam da bugüne denk geldi ;) insanlar hep dolandırıcı sözde ekonomikti pust araba.

• Sevgili Taner Abi;

Zaten ben zorunlu olmasın demiyorum, kesinlikle zorunlu olmalı, ancak kasko veya trafik sigortası... İkisinden birinin olması şart, ancak yeterli olmalı. (Kasko klozlarında karşı tarafa verilen hasarların da kapsam altına alınması koşuluyla) Hepsi bu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Arif -- 12 Mayıs 2011; 13:20:05 >
  • geçmiş olsun
    allah kaza ve beladan korumuş dogrusu
    sigortacınız neden aramamış madem sız unuttunuz onun hatırlatması lazımdı bence
  • Bende 7 senedir muayene yok, idare ediyoruz... Ceza yiyene kadar yola devam...
  • quote:

Orijinalden alıntı: airea

Bende 7 senedir muayene yok, idare ediyoruz... Ceza yiyene kadar yola devam...

62 TL cezası var. 2. kere yakalanırsanız aracınız bağlanır. TÜVTURK'ten muayene harç makbuzunu getirmeden teslim etmiyorlar. O makbuz size 1 ay zaman tanıyor(muş).
  • 15 aydır kaskosuz dolaşıyorum.;)
  • quote:

Orijinalden alıntı: gokmavı

15 aydır kaskosuz dolaşıyorum.;)

Araba ne? Kaskosu ne tutuyor?
  • quote:

Orijinalden alıntı: topaz42

quote:

2010 Symbol 1,500 lira.:))
  • 2003 model 1.6 16V Megané'ımızın kaskosu bu sene 480 TL tutmuştu, hasarsızlık indirimi en alt basamakta

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Arif -- 12 Mayıs 2011; 14:02:30 >
  • quote:

quote:

quote:

Bayağı varmış. Başka bir yere yazdığım benim için ironi olan bir mesajı buraya kopyalıyım.

Arabayı aldım. Ayda 90 TL taksitle kaskoyu yaptıramadım. Daha sonra serviste 1800 TL masraf yaptım. Onu da ayda 180 TL taksit yaptırdım. 10 aya böldürdüm.

Yuhhhh. 90 TL ödeyemedim. 180 TL ödüyorum.

• Logan'a yetkili serviste yaptırdığın 1800 liralık bakımı 20. kez okuyuşum.Tebrik ederim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Akhilleus

Logan'a yetkili serviste yaptırdığın 1800 liralık bakımı 20. kez okuyuşum.Tebrik ederim.

Doğru söylüyorsun. Yazarken ben bıktım. Ama bunun yanında 50 kere de km'sinin oynandığını, geri alındığını yazdım. Bende saklanacak bir şey yok. Satarken de söyleyecem bunu alıcıya.
  • quote:

quote:

quote:

quote:

Bayağı varmış. Başka bir yere yazdığım benim için ironi olan bir mesajı buraya kopyalıyım.

Arabayı aldım. Ayda 90 TL taksitle kaskoyu yaptıramadım. Daha sonra serviste 1800 TL masraf yaptım. Onu da ayda 180 TL taksit yaptırdım. 10 aya böldürdüm.

Yuhhhh. 90 TL ödeyemedim. 180 TL ödüyorum.

:))))

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.