Şimdi Ara

Zotac Ekran Kartı Alacakların Dikkatine (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
55
Cevap
3
Favori
8.299
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Endeks bilişim garantili ürünü kesinlikle almayın vatan bilgisayar faturalı zotac gtx 980 ti amp extreme kartı arızalandı Topkapı vatan bilgisayara 25.08.2017 tarihinde teslim ettim aradan 1 ay geçti yasal sürede doldu en son 26.09.2017 tarihinde vatana gittim ve 20 iş günü dolduğu için iade talep ettim oradaki yetkili distribütörlüğünü endeks bilişimin yaptığı servise iade talebini gönderdiğini bir kaç güne sonuçlanacağını söyledi ertesi gün ben aradım endeks bilişimi durumu anlattım bana upgrade olduğunu söyledi yani 1080ti yollanması gerek neyse bugün vatana gittin kartı almaya adamlar bana zotac gtx 1080 amp edition yollamış lanet olsun dedim zaten 1 aydan fazladır bekliyorum daha da uğraşamam deyip alıp kartı çıktım siz siz olun bu firmanın distribütörlüğünü yaptığı hiç bir markaya bulaşmayın!!!!

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İnsanımız hala akıllanamadı. Tutturmuş bir TR garanti diye gidiyor. Yahu git yurtdışından al en azından firma ile muhatap olursun burada saçma sapan ciğeri 5 para etmez dolandırıcı kılıklı malum firmaların peşinde gezip hakkını aramak Türkiye'de adalet aramaktan çok daha zor.

İşin en acı olanı da hala insanların ''TR garantili'' ürün araması
  • Yurt dışından alsanız muhtemelen ya onay alıp yada onay almadan bi üst modelini yollayacaklardı.

Ürün ararken faturalı yurt dışı önceliklidir yazmamak için kendimi zor tutuyorum.

Ölmüşüz ağlayanımız yok..
  • orhancub kullanıcısına yanıt
    Adamlar sana bir üst modelini göndermişler neyin isyanını ediyorsun? Alo 175'i ara sor. İsteseler sana elimizde 980ti kalmadı diyerek para iadesi yaparlar.
  • Peki simdi alinirmi zotac bu karti almayi dusunuyorum suan indirimde 145 euro yasadigim yerde normal piyasa fiyati 170 euro falan
    "Zotac GeForce GTX 1050Ti OC 4GB GDDR5"
  • byleo06 B kullanıcısına yanıt
    Şu an dağıtıcı-ithalatçı firma kim bilmiyorum ama yetkili servis olarak Servis Point görünüyorsa almayın bence. MSI da bu yetkili servisi kullanıyor şu an onlarda da sıkıntı var iade-değişim durumlarında. İlla ki iade-değişim kararı çıkıyor ancak aylar sürüyor. Servis Point'e 3 haftada gidiyor ürün, siz 1-2 hafta da sözde yetkili servisin yetkisizliği yüzünden onları bekliyorsunuz vs vs.

Hiçbir yetkisi olmayan yetkili servis çünkü kendileri.

Varsa imkanınız Asus ve Evga'dan şaşmayın.

Tabii yurtdışında falan yaşıyorsanız o noktada bir şey diyemem tabii ki.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Siannis -- 20 Kasım 2017; 5:7:8 >
  • Siannis kullanıcısına yanıt
    Asus = Kara ekran.

• MogoLKhan kullanıcısına yanıt
    Şirket bilgisayarlarımız dahil, oyun bilgisayarım dahil şu an toplamda 10-12 bilgisayarda Asus kartlar takılı. Henüz hiç sorun yaşamadım ben. Geçmişte de Asus kullanırdım sadece 1 kez servise gitmek zorunda kaldım. Onda da doğrudan benim hatam vardı. Kartı takarken komple elimden kayıp yere düşmüştü.

Belki siz şanssızlık yaşamışsınızdır ya da ben şanslıyımdır, olabilir bunlar tabii ki.

Bu arada NVIDIA kart kullanırım ben. AMD kısmına pek yorum yapamam fazla tecrübem yok o konuda. Eğer AMD kısmında yapıyorsa hatayı belki kartların üretiminde bir problem olabilir.
  • arkadaşlar zotac ekran kartı kesinlikle almayın direk bozyluyor.. başıma gelen kısaca şu

1 sene önce ekran kartı aldım zotac sadece fanı dönmüyordu servise yolladım..iade kararı çıkarttılar.. aldığım zaman ürün 2200 tl idi şu an 3400 tl dolardan dolayı...ve bana diyorlarki 2200 tlni geri al ama o parayada aynı kalitede ürün alamıyorum....ve yakın bir üründe vermiyorlar.. arkadaşlar benim mimari ofisim var uzun yıllardır asus kullanıyorum hiç sorun yaşamadım...
    bir defa zotac alayım dedim pişman oldum... ARAŞTIRMA YAPANLAR KESİNLİKLE ZOTAC ALMAYIN ASUS ALIN...... HELE VATANA HİÇ GİTMEYİN BEN BU KADAR TERBİYESİZ FİRMA GÖRMEDİM ALDIĞI ÜRÜNÜN ARKASINDA DURMUYORLAR...
  • Hikayenin sonrasını merak edenler için;

-Ne Zotac Global'den, ne de Zotac Türkiye sorumlusundan geri dönüş olmadı. Batan distribütör ile ilgili copy-paste açıklamaya bile gerek duymadılar.
    -Garanti işlemleri için kart Vatan'da 6 ay daha süründü. Kaç defa kargo yapıldı, git gel yedi bilmiyorum. Sonuç; kart benim bıraktığımdan daha hasarlıydı.
    -Zotac'tan da, Vatan'dan da nefret ettim. Uğraşmaktan bıktım; Sırf Türkiye ofisi var diye gittim tüm fiyat farkına rağmen MSI aldım, parça kalitesi, soğutma vs. üst segment olsun diye (sütten ağzı yanan) MSI GTX960 Gaming aldım (2015). Aradan yıllar geçti, o kadar memnun kaldım ki gidip Dolar artmadan tüm paramla MSI GTX1070 Ti Gaming aldım (2018). Artık eminim ki 1000 TL üstü para verip ekran kartı alsam, üretim hatasından elimde patlasa Zotac, Sapphire vs. umrunda olmaz, paramla rezil olurum. MSI, Asus vs. disti değil, Türkiye ofisi olan markalarda en azından bu rezillik olmaz. Öyle olsa ekran kartına 300 TL'den fazla veren aklıma şaşayım.

Ben ideal marka ve seriyi buldum gibi... Dolar da insani aralıklara inerse herkese de tavsiye ederim.

Kalın sağlıcakla.

• fat1453 kullanıcısına yanıt
    Söz konusu Vatan olunca iş Tüketici Hakem Heyeti ile kalmıyor, ille onu Tüketici Mahkemesine taşıyacaklar. İtiraz vs. süreci ile bir yılı buluyor. Avukat masrafı da cabası. İcra kararı çıkıp da Vatan'ın ödeme yapmadığı dosyalar var. O iş de maalesef kesin değil kısaca...
  • Tamam diyelim yurt dışından aldık, cihaz bozuldu. Hukuki Soru: Kimdir muhatap? Kartı aldığın yerin bağlı olduğu RMA merkezi mi, yoksa ikamet ettiğin (kargoladığın yerin) ettiğin yerin bağlı olduğu RMA merkezi mi? (örn: kartı Amerika'dan aldın, Türkiye'de bozuldu. RMA kaydı oluşturacaksın WEB'den kargolamadan önce adam adres seçeneklerine USA zip code falan çıkardı. Seve seve EU ya da EMEA bölge ofisine yollamak zorunda kaldın ikametten. Onlar da bana ne git aldığın yere diyor, ben muhatap değilim diyor. Zotac bu, cevap bile vermez, geri kargolar utanmadan :) )

Biliyorsunuz Zotac'ın RMA operasyonlarının yürütüldüğü, belli alanları kapsayan Region ofisleri vardır. Nedir; EU Tech Office, EMAE Tech Office, USA Tech Office vs. Şimdi ben malı Türkiye'den aldım. Türkiye'de de muhatap bulamadım, haklı olarak EU ve EMAE ofislere durumu bildirdim (elimiz uzundur). Adamlar geri dönmedi, sıkıntı bu. Ama USA tıkır tıkır işini yapıyor (ama orayla da ne satın alınan yerden, ne de ikametten alakamız yok). Yani Global Garanti'n USA dışında Zotac için yine işe yaramıyor. Önemli olan RMA operasyonlarının yürütüldüğü merkez ofisin politikaları. USA'da bu hukuki regülasyonlar sıkı, o yüzden düzgün çalışıyor lakin diğer bölgeleri bu kadar ciddi değil Zotac'ın. O yüzden kesinlikle Zotac almayın. Amerika'da yaşıyorsanız hariç...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tangaska -- 21 Ağustos 2018; 11:57:17 >

• Tekrar ediyorum olay Zotac Türkiye değil, olay Zotac'ın Amerika dışındaki bölgelerde RMA ve garanti operasyonlarını ciddiyetle yapmaması. O yüzden Zotac markası için 5 yıl Global/marka garantisi kavramı bir anlam ifade etmiyor.

Global garanti için de en sağlam yol Türkiye'de distribütörü olan değil, "Marka Ofisi" olan marka kullanmaktır. Örn: HP, ASUS, MSI, Samsung vs. Çünkü sıkıntı yaşarsanız, direk markaya ülke içinde dava açabilirsiniz. Distribütör third party olduğundan aynı sonucu vermeyebilir. Global Garanti'de muhatap bulamaz ya da mağdur olursanız yurt dışında dava açmak, harç ve vekalet işi ile uğraşmak çok daha sıkıntılı.
  • Benim 2 sene önce bozulan gtx570 kartımı service pointe yollamistim. Kaan aba zotac turkiye yetkilisiydi ve kendisiyle gorusmeme ragmen 7-8 ay sonuç alamadim. Kartımı geri de vermediler. Garanti de bittiği için çöp oldu. Yakın zamanda letgo üzerinden kaan abayi buldum ozel mesaj attim. Okuyup cevap vermedigi gibi uzerine beni engelledi bir daha kesinlikle zotac marka çöp poşeti bile almadım, almayacağım.

• Senelerdir bende bu işin içerisindeyim isteyen istediği gibi yorumlayabilir benim için olay budur;

Powecolor, MSI, Zotac, Manli, Galax, Oem.. işin maddi kısmını geçtim ruh sağlığı için uzak durulması gereken markalar..

Asus
    Asrock
    Evga
    Gigabyte
    Pny
    Xfx
    Sapphire gibi markaları tercih edin özellikle bu markaların en donanımlı serileri kolay kolay kullanıcıyı üzmez..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fbilker1907 -- 8 Şubat 2019; 15:43:45 >
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.