Arkadaşlar benim Gts 250 ekran kartı net de gezerken yandı. Pc kapandı ve yanık kokusu geldi kasayı açınca ilk ekran kartını çıkarayım dedim çıkarıp power kablosunu takınca da ana kartın yeşil ışığı yandı powera bastım açıldı pc normal şekilde. Daha sonra Ekran kartına nakınca yanık olan yeri gördüm. Kartı 6 ay önce Gold dan aldım görürdüm verdim karı bir hafta oldu netden biraz araştırdım hiç Zotac Gts 250 ekran kartı yanık problemi göremedim ve genelde yanan kartlar garanti dışı kalıyormuş. Benim Power da 550w High Power. benim korkum garanti dışı bırakmaları eğer öyle olursa sizce ne yapmalıyım kart da oc yok anlamam da power da yeterli. En büyük korkum kartım kullanıcı hatasından yandığını söylemeleri sizce ne yapmalıyım öyle derlerse şimdiden önlem almalıyım yardımlarınız bekliyorum. Şimdiden cvp lar için Teşekkürler.
Yazım hatalarını düzelttim
Arkadaşlar benim Gts 250 ekran kartı net de gezerken yandı. Pc kapandı ve yanık kokusu geldi kasayı açınca ilk ekran kartını çıkarayım dedim çıkarıp power kablosunu takınca da ana kartın yeşil ışığı yandı powera bastım açıldı pc normal şekilde. Daha sonra Ekran kartına bakınca yanık olan yeri gördüm. Kartı 6 ay önce Gold dan aldım götürdüm verdim kartı bir hafta oldu netden biraz araştırdım hiç Zotac Gts 250 ekran kartı yanık problemi göremedim ve genelde yanan kartlar garanti dışı kalıyormuş. Benim Power da 550w High Power. Benim korkum garanti dışı bırakmaları eğer öyle olursa sizce ne yapmalıyım kart da oc yok anlamam da power da yeterli. En büyük korkum kartım kullanıcı hatasından yandığını söylemeleri sizce ne yapmalıyım öyle derlerse şimdiden önlem almalıyım yardımlarınız bekliyorum. Şimdiden cvp lar için Teşekkürler.
Büyük ihtimal ile kullanıcı hatası diyecekler Tabi sende kabul etmeyeceksin ki bence'de etme
Cvp için teşekkürler. Benin kartım farklı yerden yanmış ama aynı şekilde bende net de geziyordum. Resim ekleyemiyorum yoksa yanan yerin neresi olduğunu gösteren bir resim koyacaktım.
Bir de benim güç kaynağında olması gereken bütün korumalar var ana kartımda da güç koruması var herhangi bir parçanın yanmasına karşın halen nasıl oldu anlamadım voltaj dan kaynaklanacağını sanmam havalarda serinledi kendi kendine ısınmadıysa o ara bilemem bu aralar kart beklemede 50 derecede oluyor yazınsa beklemede 63 oluyordu. Oyunlarda da 78 dereceyi geçtiği olmazdı.
HIGH POWER ABSOLUTE POWER 550W güç kaynağım bu
Anakart Adı Asus P5G41C-M LX
Dan-ger Arkadaşım verdiğin linki okudum onun sonunun ne olduğu yazmıyor duruşmaya gittimi çözdümü.
Ben forumda biraz araştırma yaptım Mascom Bilgisayarın garanti koşullarından şikayetci görmedim hatta direk forumda Mascom Bilgisayarın teknik servirsinden biri cvp yazmış bi arkadaşa umarım bende memnun kalırım.
Arkadaşlar o kısımdan başka yanan yer yok ama o ufak parçanın şekli değişmişti bu benim kartım değil garantiye götürmeden resim çekmem aklıma gelmedi. Bu konulara hakim olan versa neden yanmış olacağına dair olasıklarını bekliyorum. şimdiden teşekkürler.
Dan-ger Arkadaşım verdiğin linki okudum onun sonunun ne olduğu yazmıyor duruşmaya gittimi çözdümü.
Ben forumda biraz araştırma yaptım Mascom Bilgisayarın garanti koşullarından şikayetci görmedim hatta direk forumda Mascom Bilgisayarın teknik servirsinden biri cvp yazmış bi arkadaşa umarım bende memnun kalırım.
Hayır daha çözülmedi mahkeme erteledi 1-2 ay içerisinde tekrar mahkemesi var
O PSU'da eğer bir sorun yoksa kartın yanması imkansız sağlam PSU'dir
Umarım dediğin gibi memnun kalırsın
Cevaplar için teşekkürler. Bu gün Gold dan mesaj geldi tam olarak şöyle yazıyor. "Sn musterimiz xxxxxxxxx numaralı ürün hazırdır. Ürünü teslim etttiğiniz subeden teslim formunuz ile alabilirsiniz. Bizi tercih ettiğiniz için teşekkürler"
Yarın gidip alacağım inşallah sorun çıkmaz.
Bu arada benim powerim High Power Absolute 550Watt
en önemli gördüğüm özellikleride bunlar
6 Yıldız Koruma Devresi Günümüzde pek çok güç kaynağında koruma devresi bulunmaktadır ancak koruma devrelerinin özellikle uygun fiyatlı gibi gözüken güç kaynaklarında bulunanları artık pek de kullanılmayan 3.3V ve 5V kanallarında koruma sağlamaktadır. High Power Absolute serisi güç kaynakları tüm kanallarında (3.3V, 5V, 12V) Düşük Voltaj, Yüksek Voltaj, Yüksek Akım, Yüksek Güç, Yüksek Sıcaklık ve Kısa Devre koruması sunmaktadır. Aşırı voltaj dalgalanmalarında artık 12V kanalından beslenen CPU ve ekran kartınız da High Power ile güvence altında!
Ekran kartımı aldım tamir etmişler Garanti devam ediyor. Ama bilgisayara taktığımda pc açılmıyor. Kartı çıkarıyorum çalışıyor. Eğer Ekran kartın güç kablosunu takmazsam açılıyor pc ekran kartının fanı tam devirde dönüyor normaldede öyleydi windows açılmadan düşmüyordu devri. Ve ekran kartından yine görüntü gelmiyor. Kabloyu onboarda taktığımda görüntü var. Ne yapmam lazım.
Bu arada yanan parça yı söküp yerini temizlemişler ama tekrardan montaj yapmamışlar eğer kartın ön yüzüne takmadılarsa hiç bir montaj belirtisi yok anlamadım gitti. Gold Bilgisayarda sadece tamir edilip gönderildiği yazıyor test edelim dedim orda test etmek için masanın üstünde açık pc ler vardı bana dedi gerek yok test edip gönderiyorlar.
görüldüğü gibi yanan ufak parça yok sadece temizlemişler yanık olan yeri.
Arkadaşlar ben OC felandan anlamam kart konusunda bilgi almak için Gold Bilgisayara gittim ve bana kendilerinde böyle bilgi olmadığını Mascom la haberleşip mail atacaklarını söylediler ve gelen mail de aynen şu yazıyor.
"xxxxx form numaralı ürün üzerindeki devre elemanlarından PHYSICAL DAMAGED etiketi ile işaretlenmiş olanlarda kullanıcı kaynaklı arıza ve yanık tespit edilmiştir.Bu devre elemanları diğer donanımlardaki kısa devre durumundan veya PSU nun kararsız voltaj beslemesinden olumsuz etkilenerek kavrulmuş,kendisine ve karta hasar vermiş olabilir.Ekran kartı üzerinde tespit edilen bu kullanıcı kaynaklı hasar nedeniyle normal prosedür uygulanmış ve ürün garanti dışı kalmıştır".
Mascomu aradım ekran kartı kendisi kısa devre yapmış olamazmı ekran kartını pc den çıkarttığımda pc normal olarak çalışıyor. Bana diyor ekran kartının kısa devre yapması imkansız dedim başka bir parça kısa devre yapıyorsa ekran kartı neden yapmasın bana diyor ekran kartının üzerinde siz kablo görüyormusunuz. Yani kablo yoksa kısa devrede yok diyor varmı böyle birşey. Bu arada PSU yu bu gün Vatan Bilgisayara teslim ettim Akortek den kontrol etmesini ve bana yazılı rapor vermesini istedim eğer psu dada bişey çıkmazsa hemen Tüketi Koruma Derneğine başvuruda bulunacağım.
Ekran kartına bağladığın psu'dan gelen kablo erimişse yanma ihtimali vardır.
PSU da birşey yok ben gönderdim test ettirdim raporu elimde Hakem heyetine vereceğim dilekçeyle.
quote:
Orijinalden alıntı: xxHyperxx
PSU da birşey yok ben gönderdim test ettirdim raporu elimde Hakem heyetine vereceğim dilekçeyle.
psu ne marka ve kaç wolt
High Power Absolute 550 watt.
Dostum keşke goldun vip project dalgasınıda alsaydın 20 tl felan.Golddan aldığım işlemcimin ayaklarını bir güzel yamultmuştum hatta 2 tanede kırık vardı vip project dalgasına gidip sıfırı ile değiştirdiler.