Canlı Yayın
Samsung Galaxy S25 ailesi tanıtılıyor! - Galaxy Unpacked 2025 Türkçe Canlı Yayın
Şimdi Ara

zotac gtx 260 ekran kartımı çalıştıramadım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
1.124
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • zotac gtx 260 kartımı slota takınca çalışmadı, kurulum kitapçığında bir de DC power plug ı karta takın diyor fakat güç kaynağından çıkan kablolardan hiçbirinin çıkışı kart üstünde yok, yani beceremedim bir türlü. yardım edin lütfen nasıl çalıştırabilirim kartı??

• öncelikle o ekran kartı besleyebilecek sağlam bir güç kaynağınız olması lazım..
    sonrada kartın üzerinde 6pin veya 8pin girişleri olur..kaç tane ne girişi olduğuna bakın..
    yeni ve sağlam güç kaynaklarında bu çıkışlar olur..

eğer sizin güç kaynağı iyi olmasına rağmen bu çıkışlar yoksa dönüştürücü ile bu çıkışları sağlayabilirsiniz..

http://www.novabilgisayar.com/bilgi.asp?ID=4876
  • sorunu hallettim teşekkür ederim
  • umarım powerın sağlamdır 3 gün sorna kartım açılmıyor ne oldu diye gelmezsin :)
  • quote:

Orjinalden alıntı: K0rkunc

umarım powerın sağlamdır 3 gün sorna kartım açılmıyor ne oldu diye gelmezsin :)

Usta 460 w power gtx 260 a yetermi.Bende almayı düşünüyorum.Şimdiden biliyimde bu sorunla gelmiyim karşınıza
  • quote:

Orjinalden alıntı: gfb hakan

quote:

Orjinalden alıntı: K0rkunc

umarım powerın sağlamdır 3 gün sorna kartım açılmıyor ne oldu diye gelmezsin :)

Usta 460 w power gtx 260 a yetermi.Bende almayı düşünüyorum.Şimdiden biliyimde bu sorunla gelmiyim karşınıza

en az 500 watt tavisye edyolar bende daha yeni aldım bilgisayarı henz ekran kartı hangi gtx260 olacağına karar vermedm ancak 500 watt thermal take bir psu yu hazır tutuyorum :)
  • sorunu hallettim derken kartı güç kaynağına bağlamayı kastetmiştim fakat monitöre bağlayınca gene monitörden görüntü gelmedi. defalarca kartı çıkarıp taktım bir gelişme olmadı, acaba sorun nerededir? bu arada güç kaynağım 600 watt, onunla ilgili bir sorun olacağını sanmıyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Moliere -- 12 Temmuz 2009; 23:41:25 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orjinalden alıntı: Moliere

zotac gtx 260 kartımı slota takınca çalışmadı, kurulum kitapçığında bir de DC power plug ı karta takın diyor fakat güç kaynağından çıkan kablolardan hiçbirinin çıkışı kart üstünde yok, yani beceremedim bir türlü. yardım edin lütfen nasıl çalıştırabilirim kartı??

Güç kaynağında oraya uygun soket yoxa resimdeki 1 ucu (6 pin siyah) dier ucu (4 pinli beyaz) olan 2 kabloyu kullanarak kartın üzerindeki 2x6 pin soketede gereken voltage'ları verebilirsin'ki hallettim demişsin, çevirici kabloların (2x4 pin olan beyaz) kısımlarının 2 sinede giriş yapman gerekir, toplamda power'dan gelen 4 adet (HDD/DVD) kablosuna malolucak 1 kablo config durumu var kutu içeriindeki çeviricilerde, (halbuki bu kabloların 1 ucu 6 pin dier ucu 4 pin versionlarıda var aşaıda resimdeki gibi,
    kasanda bu kısıma uygun hiç 6 pin çıkış olmaması kötü, eğer 4 adet (4 pinli beyaz soketleri) PSU'ndan gelen kablolarla birleştrip 2 adet 6 pin çıkış elde ettikten sonra VGA na'da bu 2 adet 6 pin soketleri taktığın halde görüntü yoxa kullandığın anakartın chipset'iyle ilgili 1 sorun yaşıyo olma ihtimalin var yada anakartının biosuyla ilgili .

Edit : Anakartının marka ve modelini örenebilirmiyiz ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DhanTE -- 13 Temmuz 2009; 0:41:37 >

• 4 pin beyaz kısmın sadece birini bağlamışım dün gece, şmdi msjını görünce dediğin gibi yaptım fakat şimdi de bilgisayar hiç açılmıyor. gtx 260'ı çıkarıp eski kartım 8600 gt'yi takınca bilgisayar açılıyor ama. anakartım ise gigabyte GA-P35-DS3L. acaba ben mi beceremiyorum yoksa anakart ya da güç kaynağıyla ilgili bir sorun olabilir mi?
  • Ekran kartı üzerindeki 6 pin 2 girişede elektrik verdiğin halde PC yeni kartınla açılmıyorsa, Öncelikle Anakartı'nın biosu güncel değilse update etmeni öneririm, revizyonu anakartına ait olan biosu yüklemelisin 1 yanlışlık yapmazsan sorun çıkmaz, anakartı'nın 2 revizyonu var (anakart üzerinde yada kutusunda hangi revizyon olduu yazar, anakart üzerinde yazan en garantisidir.

1. bios : Anakartında GA-P35-DS3L rev. 2.0 yazıyorsa aşaıdakini. (F9 bios version)
    Link : GA-P35-DS3L (rev. 2.0)

2. bios olrk'ta GA-P35-DS3L rev. 1.0 yazıyorsa yada (GA-P35-DS3L rev. olr hiç 1 ibare yoksa ) aşaıdakini indir.
    link : GA-P35-DS3L (rev. 1.0)

Link : @BIOS

Anakartının kurulum CD sinden /untility kısmından @BIOS yazan minik programı kurup aç (CD'n yoxa yukarıda link'te program mevcut) ve masaüzerinden indirdiğin bios sürümünü gösterip update'ini yap restart attıında pc ni kapat ve elektrik bağlantısınıda varsa psu tuşundan yoxa fişi çekerek kes, pc'ni açıldıında biosa girip load bios defult seçeneğini seç save et çık, yeni kartını tak, kartı'nın 2 adet 6 pin soketinede elektrik vermeyi unutma aşaıda resmi var.
    Yeni kartın bu update'ten sonra systeminde açılırsa açılıcak açılmazsa kartını başka 1 pc de deneme şansın varsa dene yoxa aldığın yere götürüp denettir, çalışmıyorsa zaty değiştirirler çalışıyorsada anakartınla ilgili uyumsuzluk sözkonusu olabilir istersen kasanı komple götür baxınlar.

Edit :

Daha önce böyle 1 durum başıma geldi, nvidia chipset olmasına rağmen ~ (nforce i630/7100) üzerinde 9600GT sorunsuz çalışırken, 8800GTS 512 ve 9800GX2 ile anakart açılmadıi bazen böyle uyumsuzluklar olabiliyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DhanTE -- 13 Temmuz 2009; 20:02:47 >

• @DhanTE gerçekten çok teşekkür ederim, biosu güncelleyince ekran kartı halloldu fakat kartla birlikte aldığım monitör çalışmıyor kaldık gene emektar CRTye
  • quote:

Orjinalden alıntı: Moliere

@DhanTE gerçekten çok teşekkür ederim, biosu güncelleyince ekran kartı halloldu fakat kartla birlikte aldığım monitör çalışmıyor kaldık gene emektar CRTye

Üzülme nasıl olsa onuda yeni almışsın, hemen irtibata geçersen hızlıca değişim yapılır.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.