Şimdi Ara

ZOTAC GTX 275 AMP Kullanıcı İncelemem !!! (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
61
Cevap
0
Favori
3.237
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • bir elektrik teknisyeni olarak psu ile ilgili cvplar bazıları doğruya yakın bazılar enterasan olmuş dilimin döndüğü kadar anlatayım:

gerilim ve akım ters orantıldır. basit bir örnek vercek olursak

evimizdeki sigortalardan 16 A olanlar priz linyeleri 10 A olanlar lamba linyeleri içindir.

bir elektrik kablusnu alıp kestiğimizde çıkan 3 ücundan faz ve nötr uçlarını kısa devre yaptığımızda uçlardaki gerilim 220 volttan çok kısa bir süre sonra 0( sıfıra ) inecek ve uçlardaki akım 0(sıfırdan) çok kısa bir süre sonra artmaya ve 16 Amperlik priz sigortamızın değerini aştığında sigortamızı attırcaktır. ( SAKIN EVDE DENEMEYİN )bunu akım ve gerilim deki ters orantıya örnek olsun diye verdim.

gelelim psu eksikliğine psu muzun 12 voltta en fazla kaç amper çıkış verebildiğini bilmemiz gerekir mesela bendeki high power 12 voltta 18 amper çıkış veriyor yani formülümüz

P=U*I (cos yok çünki doğru akımlarda akım ve gerilim arasında açı olmaz ekran kartına bağlıcağımız uçlardan çıkan gerilm +12 volttur yani doğru akımdır o güç hesaplarındaki verim onunla karıştırmayın)

U=12*I=18= 216 WATT yani benim ekran kartım 216 w güçten az bir güçle çalışıyorsa problem olmaz

eğer fazla çekiyorsa gerilim düşümü olacak, akım artacak, ekran kartım ısınacak yada oyunlarda verimli çalışmayacaktır. yada hiç çalışmaycaktır

burdaki örnekte anlaşıalcağı gibi ekran kartı ile ilgili gücümüzü sadece +12V çıkış veren uçlar ile hesapladık çünki bizim ekran kartımız ile ilgili sorunumuz burda bizi PSU muzun diğer güç çıkışları ilgilendirmiyor (+5V, + 3.3V gibi ) gerçi pcıex. ayrıca çektiği güç var ama o konulara hiç girmeyelim :)

düzeltme : kartın hayırlı uğurlu olsun kardeş bende geçen gün 4870 siparişi verdim bendede 17 ' smsung monitör var bu crt monitörlerin görüntüsü çok hoşuma gidiyor ama artık değiştiririz herhalde güle güle kullan

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kaose_83131 -- 11 Eylül 2009; 22:32:54 >

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.