Şimdi Ara

ZOTAC GTX 295 ya da OCZ GOLD EDITION (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
36
Cevap
0
Favori
1.613
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Bellek konusunda bir problem yok gibi. Değerlerin oldukça iyi hatta.

Bence sorun ekran kartından olabilir. Sonuçta Çift Pcb yapıya sahip bir ekran kartı parçalarınız arasındaki en şüphe çeken eleman bence.

Ayrıca oyundan atma kesinlikle bellek problemi olamaz. Büyük ihtimal ekran kartı mevcut hızları kaldıramıyor yada kendini yeterince soğutamıyor.

Bende fazla overclok yaptığımda Oyunda donma, oyundan atma ve .exe çalışmayı durdurdu gibi hatalar alıyorum. Hızları düşürünce düzeliyor.

Ekran kartınızın hızlarını düşürüp deneyebilirsiniz mesela. Performans dan fazla ödün vermeyecek şekilde bir ayar yapabilirseniz bir deneyin derim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: UROT

quote:

Orijinalden alıntı: QuAnTuM-C

Sorun cpu veya gpu nun fazla ısınması olabilir.Everest ultimate edition programıyla sıcaklıkları ölçüp bize söyleyebilirsiniz.Saygılar

Şu anki değerleri bunlar:

Sıcaklıklar:
    Anakart 41 °C (106 °F)
    CPU 35 °C (95 °F)
    CPU #1 / Çekirdek #1 42 °C (108 °F)
    CPU #1 / Çekirdek #2 42 °C (108 °F)
    CPU #1 / Çekirdek #3 39 °C (102 °F)
    CPU #1 / Çekirdek #4 39 °C (102 °F)
    GPU1: Grafik İşlemci (GPU) 43 °C (109 °F)
    GPU1: GPU Ambiansı 41 °C (106 °F)
    GPU2: Grafik İşlemci (GPU) 44 °C (111 °F)
    GPU2: GPU Belleği 35 °C (95 °F)
    GPU2: GPU Ambiansı 41 °C (106 °F)
    Seagate ST3200826AS 42 °C (108 °F)
    WDC WD5001AALS-00L3B2 40 °C (104 °F)
    Seagate ST32000540AS 43 °C (109 °F)
    Seagate ST3500630AS 46 °C (115

Soğutucu Fanlar:
    CPU 1172 RPM
    1. Kasa 496 RPM
    2. Kasa 586 RPM
    GPU1 0%
    GPU2 1604 RPM (40%)

Sıcaklıklar pek fazla değil yani sistemi engelleyecek bir sıcaklık görülmüyor ancak tam yükte sıcaklığı ölçerseniz daha iyi bir fikire sahip oluruz gibime geliyor.Ben en son pc kullandığım zamanlar orthos testi vardı hem ramlere hemde cpu ya yük tam yük bindiriyor,pc nin stabilliğini öğrenmemizi sağlıyor.Bi buna bak derim,şimdi vantage midir nedir onlara bakılıyor arkadaşlar söyleyecektir muhtemelen..Onlarada bir bak derim.

• Taze taze hemen yazıyım arkadaşlar.
    Dün akşam Alien vs Predator kurmuştum. Full ayarda sorunsuz bi şekilde 1-2 saat oynadım ve yattım. Sizlere cevap yazdıktan sonra oyuna girdim 2-3 saattir oynuyodum, oyuna başladıktan yaklaşık yarım saat 1 saat sonra everestten sıcaklık ayarlarına baktım ekran kartı sıcaklığı 60 derece civarında geziyordu. Demin oyun esnasında mavi ekran verdi ve reset attı allahın belası. Mavi ekranda gözüken dosya da "klif.sys". Bi işe yarar mı bilmiyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BuRDeN -- 4 Mart 2010; 23:34:31 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: madmaxzek

Öncelikle sisteminizin stabilitesini ve sıcaklık değerlerini kontrol etmelisiniz...
    Occt veya Prime 95 gibi stabilite programları altında sisteminizi test edin ve bu sırada sıcaklıkları da kontrol etmeyi unutmayın...
    Prime 95 testini BLEND modunda yapın , şimdilik söyleyebilceklerim bunlar , bunları yaptıktan sonra tekrar sonucu buraya yazın ...
    Mavi ekran verdiğinde hata kodunu alabiliyorsanız onu da alın ; zira mavi ekran pek hayra alamet değildir..
    İnşallah sorunlarınız tamamen hallolur..

Dostum dediğin gibi Prime 95 v25.11 64bit verisyonunu kurup Blend modda çalıştırdım. Çalıştıktan hemen sonra 1 tanesi hata verdi. 1 dk sonra bir diğeri, 1 dk sonra bir diğeri daha, 1 dk sonra 2 tane birden, 4 dk sonra 2 tane daha hata verdi. Ve kalakala 2 tane kaldı. Onu da bi süre sonra durdurdum Bu sırada cpu sıcaklığı da 61 derece civarında seyretti. Durum vahim herhalde.

• Tahmin ettiğim gibi problem sistem stabilitesinde ve sanırım sorun ramlerden kaynaklı...
    tüm bios ayarlarını defaulta getirip tekrardan test yapın testten geçerse ram hızını yavaş yavaş artırın ve tekrar tekrar test edin..
  • quote:

quote:

quote:

Bir de başlığınızı değiştirirseniz iyi olur ; zira mantıksız bi başlık yanlış anlaşılmaya ve konunun ilgi görmemesine neden oluyor..

Aslında ne başlık atsam diye çok düşündüm. Bu başlığı da tam tersine arama yapanlar kolay bulabilsin diye seçtim, sonuçta problemin kaynağı olarak bu iki parçayı görüyorum.
    He ama cümle olarak belki yanlış kurulmuş olabilir tabi. Nasıl düzeltilebileceğini söylerseniz memnuniyetle düzeltirim sorun diil.

Bu başlığı ilk okuduğumda ya ocz gold editon ya da gtx295 alacaksın sandım ve ne alaka dedim ikisi farklı şeyler bi girip bakim dedim..
    Başlığı sorun ile başlayan bi ifadeyle değiştirebilirsin aklıma şu an bişey gelmiyo..
    Bu arada ne yaptın denilenlerden uygulama yaptın mı sıcaklıklar falan ne alemde ??

Kesinlikle bende,sanki elinde fazladan para artmış gtx 295 mi alsam ocz gold mu alsam diye danışacak sandım;fakat içeri girdiğimde herşey farklıydı

• quote:

Bu da cache ve memory:

ZOTAC GTX 295 ya da OCZ GOLD EDITION

Bu ne güzel kardeşim? bu ne olağan üstü bir değerdir? Resmen uçmuşsun!! bir yanlışlık var OCZ 1600 LER nasıl olurda 2800mhz de 9-9-9-24 cr1 de çalışabilir?? İmkansız gibi duran bir sonuç bu, Kaç volt verdin ramlere? Benmi yanlış görüyorum biraz açıklasaN İYİ OLUR BU DURUMU, ZİRA DÜNYA REKORU KIRMIŞ GÖZÜKÜYORSUN????

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CESAJANS -- 5 Mart 2010; 15:13:21 >

• quote:

Orijinalden alıntı: CESAJANS

quote:

Bu da cache ve memory:

Bu ne güzel kardeşim? bu ne olağan üstü bir değerdir? Resmen uçmuşsun!! bir yanlışlık var OCZ 1600 LER nasıl olurda 2800mhz de 9-9-9-24 cr1 de çalışabilir?? İmkansız gibi duran bir sonuç bu, Kaç volt verdin ramlere? Benmi yanlış görüyorum biraz açıklasaN İYİ OLUR BU DURUMU, ZİRA DÜNYA REKORU KIRMIŞ GÖZÜKÜYORSUN????

Al bu nasıl? madmaxzek arkadaşın dediği doğru gözüküyor baksana bu sefer de böyle çıktı. Olması gereken değerler bunlar aslında.

• işlemciniz overclockluymuş ilk resme göre.. bclkyi 233 duruyor ki bu muazzam birşey, sanırım çarpnını da düşürmüştünüz standart hızı bulcam diye.. ramde tabi bclkye göre fırlamış deli bişey olmuş.. madmaxzek 'in dediğini yapmışsınız sanırım ki son resminizde herşey normal görünüyor.. halen aynı problemi yaşıyor musunuz ??
  • quote:

Orijinalden alıntı: Megailker

işlemciniz overclockluymuş ilk resme göre.. bclkyi 233 duruyor ki bu muazzam birşey, sanırım çarpnını da düşürmüştünüz standart hızı bulcam diye.. ramde tabi bclkye göre fırlamış deli bişey olmuş.. madmaxzek 'in dediğini yapmışsınız sanırım ki son resminizde herşey normal görünüyor.. halen aynı problemi yaşıyor musunuz ??

ii de ben herhangi bi overclock işlemi yapmadım ki. madmaxzek arkadaşımın dediğini yapmadan aldım ben bu görüntüyü işin ilginçliği orada zaten.
  • quote:

Tahmin ettiğim gibi problem sistem stabilitesinde ve sanırım sorun ramlerden kaynaklı...
    tüm bios ayarlarını defaulta getirip tekrardan test yapın testten geçerse ram hızını yavaş yavaş artırın ve tekrar tekrar test edin..

Dediğini yaptım dostum. Bios ayarlarını default yaptım, doğal olarak da ram hızı 1066 Mhz oldu. Bu şekilde testi çalıştırdım. 1 saat 53 dk boyunca 44 tane test yaptı sonuç : 0 error.
    Daha fazla devam ettirmedim çünkü artık pek hata vericek gibi durmuyodu. Toplam kaç test yapıo bu program bu arada yaa??
    Şu halde bi de Alien vs Predator oynayalım bakalım nolucak. Artık yarın da ram hızını artırıp deniycem testi bakalım sonuç ne çıkacak.
  • herşey ii güzelde 2800 mhz nası oluo o ? program hatasımı ilk defa öle birşey gördm. harbiden o resmi alabilecek kadar bile açık kaldıysa pc dünya rekorudur bu :D
  • quote:

quote:

Tahmin ettiğim gibi problem sistem stabilitesinde ve sanırım sorun ramlerden kaynaklı...

Dediğini yaptım dostum. Bios ayarlarını default yaptım, doğal olarak da ram hızı 1066 Mhz oldu. Bu şekilde testi çalıştırdım. 1 saat 53 dk boyunca 44 tane test yaptı sonuç : 0 error.
    Daha fazla devam ettirmedim çünkü artık pek hata vericek gibi durmuyodu. Toplam kaç test yapıo bu program bu arada yaa??
    Şu halde bi de Alien vs Predator oynayalım bakalım nolucak. Artık yarın da ram hızını artırıp deniycem testi bakalım sonuç ne çıkacak.

Bazen ramin hızı işlemci sınırına takılabiliyo (bazen) raminiz 1600 mhz de olsa işlemciyi oc yapmadan ram de 1600 mhz'de stabil kalamıyo , bu bi arkadaşımın başına geldi ve sorunu işlemciye de biraz oc yaparak çözmüştük bende şaşırmıştım ama elektronik alemi işte acayip şeyler olabiliyo..

• UNCORE hızını RAM çarpanının 2 katı yap birde öyle dene oda olmazsa 2-1 yap yani diyelim ram *8 uncore 16 olacak olmazsa 17 yap uncore u..bu bir kuraldır böyle olması gerekir.bu şekilde oc yaparken stabilite yakalamıştım.
  • klif.sys = Kaspersky

Kaspersky güncel değilse güncel sürüm kurup deneyebilirsiniz.
    Çözüm olacağını sanmıyorum (çünkü sorun donanımsal gibi duruyor) ama klif.sys dosyası Kaspersky'a ait bir dosyadır.Bizzat aynı sürücü yüzünden mavi ekrana düştüğüm için zamanında araştırmıştım bu dosyayı.

Bu arada üzüldüm valla,hayalindeki makineye kavuşmak ama sonucun hayalkırıklığı olması.Umarım sorununuz çözülür kısa zamanda.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi XRacer -- 6 Mart 2010; 19:37:43 >
  • Son 2 gündür oyunlarda herhangi bir kilitlenme ya da mavi ekran sorunu yaşamıyorum. Demek ki madmaxzek in dediği gibi stabilite sorunu varmış.
    Zaten internette i7 920 işlemci ile 1600mhz ram kullananların sorunlarıyla ilgi bir sürü yazı varmış.

Şimdi ramları 1600mhz olarak işlemcimle stabil olarak nasıl çalıştırırım ona bakıcam. İşime yarayacak fikirlerinizi gene bekliorum tabi.

Sorunum tam olarak hallolmadı ama ilgi ve alakanızdan dolayı herkese teşekkür ediyorum başta madmaxzek olmak üzere, en azından problemin tanımını yapmış olduk.
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.