Şimdi Ara

ZOTAC GTX 295 ya da OCZ GOLD EDITION

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
36
Cevap
0
Favori
1.601
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Yıllarca, gitgide eskiyen ve çağın çok gerisinde kalan bi bilgisayar kullanıp da insanın hayallerini süsleyen bi makinaya kavuşması nasıl bi duygudur bilenleriniz vardır elbet.
    "P4 3ghz, 1.5gb DDR ram, Geforce 6600 128 mb ekran kartı, 200gb sata hdd, 350w PSU, 17" CRT monitör, XP Ultimate işletim sistemi"
    Eskiydi ama sorunsuzdu. Kaldırabildiği oyunları sorunsuz bi şekilde oynatırdı kilitlenmezdi, mavi ekran vermezdi.

Gelgelelim hayallerimin makinesine:

INTEL i7 920 2.66 GHz Quad Core Socket 1366 işlemci
    3 x 2gb OCZ GOLD EDITION 1600 Mhz DDR3 ram
    ASUS P6T anakart
    ZOTAC GTX 295 1792MB GDDR3 896Bit ekran kartı
    700W HIGH POWER modüler PSU
    CREATIVE X-FI XTREME ses kartı
    500GB WESTERN DIGITAL CAVIAR BLACK SATA 2 HDD
    SAMSUNG SyncMaster P2270 22" LED Monitör

İlk olarak Vista 64bit kurdum. Görselliğiyle, Aerosuyla çok şatafatlıydı. Çok hoştu. İlk başlarda herşey çok güzeldi.
    Piyasadaki yeni oyunları full ayarlarla oynayabilmek hiçbir ayardan kaçınmadan müthiş bi rahatlık ve zevkti.
    Ama zamanla sorunlar çıkmaya başladı. Emule için makineyi açık bırakıyordum, eve geldiğimde bir bakıyordum ram kullanımı %80 lerde.
    Bir süre bu sorunla uğraştım meğerse kaspersky (Kaspersky Internet Security 2009 v8.0.0.357) ile çakışıyormuş. Kimin aklına gelir. Emule ve Kaspersky i aynı anda çalıştırmamaya karar verdim. Sorunlar bununla bitse iyi.
    Resident Evil 5 te full ayarlarda oynarken bazı levellerde oyun 5 fps e falan düşüyordu. Ayarlara girip Antialiasing ayarlarıyla oynayınca da düzeliyordu.
    Bu arada açılışta dikkatimi çeken bişey olmuştu; ilk ekranda ram'lar 1600 mhz olmasına rağmen 1066 mhz gözüküyordu. Önce bios update yaptım sonra da ram lerin hızını
    biostan manuel olarak 1600 mhz yaptım (sadece ram hızını değiştirdim başka bir ayar yapmadım). Acayip hız farkı oldu.
    Sonra, oyunlarda problem yaşamaya devam ediyordum. Ya kilitleniyordu, ya windowsa atıyordu. Crysis-Warhead kurdum, bir süre sonra oyundan atıyordu. Tabi bunlar olurken benim moralimi siz düşünün.
    Kullandığım sp2 li vistadan olabileceğini düşündüm daha doğrusu içinde gömülü olarak gelen directx 11 den. Tamam ekran kartım piyasadaki en hızlı ekran kartıydı ama directx 11 desteği yoktu maalesef. Artık vista bana illallah dedirtmişti.
    Sonunda kararımı verdim ve makinemi formatladıktan sonra Windows 7 64bit kurdum. Kesinlikle vistadan daha iyiydi daha stabil daha kullanıcı dostuydu. Bunları zaten heryerde duymuşsunuzdur. Görsel açıdan da vistadan daha öteydi.
    İlk zamanlar problem yoktu. Ta ki oyun kurana kadar. Önce BIOSHOCK 2 yi kurdum. Oynarken bi süre sonra kilitleniyordu. Süresi belli değildi. Nerdeyse her oynayışımda yapıordu. Halen de öyle. 2 kere de mavi ekran verdi.
    STALKER: Clear sky kurdum. İlk zamanlar bişey yoktu. Grafiklerde bozulmalar olmaya başladı bi süre sonra. Call of Pripyat kurdum. Menüde ayarları full yapıp oyunu yeniden açtığımda oyuna girmiyordu.
    Uzun lafın kısası şuan kurduğum her oyunda kilitleniyo. Ctrl+alt+del yapıp masaüstüne düşüyorum arka planda o oyunun exe dosyasının çalışmayı durdurdu hatasını görüyorum.

Sonuç olarak biraz uzun oldu ama başıma gelen her problemi yazmaya çalıştım. Donanımsal (EKRAN KARTI ya da RAM) bi problemim olduğuna kesin gözüyle baksam da yine de içimden bi ses donanımsal diil diyo. İnşallah doğru söylüyodur.
    Zahmet edip de sonuna kadar yazıyı üşenmeden okuyan arkadaşlara şimdiden teşekkür ediyorum ve yorumlarını bekliorum.

• Öncelikle sisteminizin stabilitesini ve sıcaklık değerlerini kontrol etmelisiniz...
    Occt veya Prime 95 gibi stabilite programları altında sisteminizi test edin ve bu sırada sıcaklıkları da kontrol etmeyi unutmayın...
    Prime 95 testini BLEND modunda yapın , şimdilik söyleyebilceklerim bunlar , bunları yaptıktan sonra tekrar sonucu buraya yazın ...
    Mavi ekran verdiğinde hata kodunu alabiliyorsanız onu da alın ; zira mavi ekran pek hayra alamet değildir..
    İnşallah sorunlarınız tamamen hallolur..
  • sorunsuz oynadıgın bir oyun varmı
  • quote:

Orijinalden alıntı: madmaxzek

Öncelikle sisteminizin stabilitesini ve sıcaklık değerlerini kontrol etmelisiniz...
    Occt veya Prime 95 gibi stabilite programları altında sisteminizi test edin ve bu sırada sıcaklıkları da kontrol etmeyi unutmayın...
    Prime 95 testini BLEND modunda yapın , şimdilik söyleyebilceklerim bunlar , bunları yaptıktan sonra tekrar sonucu buraya yazın ...
    Mavi ekran verdiğinde hata kodunu alabiliyorsanız onu da alın ; zira mavi ekran pek hayra alamet değildir..
    Öncelikle geçmiş olsun diyorum arkadaşım çekmiş olduğun sıkıntılardan ötürü ve hemen konuya geçelim.İlk önce madmaxzek arkadaşımın dediği gibi sıcaklık değerlerini ölç cpu ve gpu için özellikle kontrol et derim.Stabilite testide uygundur.
    2.söyleyeceğim şey ise ramlerin hız olayı garibime gitti belki ramler ile ilgili bir sorun vardır
    3.Belki nadirde olsa ses kartları sorun çıkarabiliyor,çakışma yaratıp mavi ekran aldığım zamanları çok iyi bilirim.
    Test öncesi ve sonrası sıcaklık sonuçlarını yazıp bilgi verirsen daha mantıklı olur,arkadaşta belirtmiş zaten.Kurduğun sistemin normalde sorun yaratmaması lazım,psu da yetersiz değil bildiğim kadarıyla.

• quote:

Orijinalden alıntı: stradosphere

Öncelikle geçmiş olsun diyorum arkadaşım çekmiş olduğun sıkıntılardan ötürü ve hemen konuya geçelim.İlk önce madmaxzek arkadaşımın dediği gibi sıcaklık değerlerini ölç cpu ve gpu için özellikle kontrol et derim.Stabilite testide uygundur.
    2.söyleyeceğim şey ise ramlerin hız olayı garibime gitti belki ramler ile ilgili bir sorun vardır
    3.Belki nadirde olsa ses kartları sorun çıkarabiliyor,çakışma yaratıp mavi ekran aldığım zamanları çok iyi bilirim.
    Test öncesi ve sonrası sıcaklık sonuçlarını yazıp bilgi verirsen daha mantıklı olur,arkadaşta belirtmiş zaten.Kurduğun sistemin normalde sorun yaratmaması lazım,psu da yetersiz değil bildiğim kadarıyla.

Alıntıları Göster
    Bir de başlığınızı değiştirirseniz iyi olur ; zira mantıksız bi başlık yanlış anlaşılmaya ve konunun ilgi görmemesine neden oluyor..

• quote:

Bir de başlığınızı değiştirirseniz iyi olur ; zira mantıksız bi başlık yanlış anlaşılmaya ve konunun ilgi görmemesine neden oluyor..

Alıntıları Göster
    Sorununuz, donanımsal bir sorunmuş gibi görünmüyor.
    İşletim sisteminizin güncellemelerini yapın.
    Ekran kartınızın sürücülerini güncelleyin.
    Ramlerinizi anakartınızın o/c sız değeri olan 1333 e geri çekierek tekrar denemenizi yapın.
    Eğer bir gelişme elde edemezseniz sisteminizdeki ekran kartını başka bir makinada.
    Kendi makinanızda da başka bir ekran kartını deneyerek,
    sorunun nereden kaynaklandığı hakkında kesin kanıya varabilirsiniz.

• quote:

Aslında ne başlık atsam diye çok düşündüm. Bu başlığı da tam tersine arama yapanlar kolay bulabilsin diye seçtim, sonuçta problemin kaynağı olarak bu iki parçayı görüyorum.
    He ama cümle olarak belki yanlış kurulmuş olabilir tabi. Nasıl düzeltilebileceğini söylerseniz memnuniyetle düzeltirim sorun diil.
  • quote:

Öncelikle sisteminizin stabilitesini ve sıcaklık değerlerini kontrol etmelisiniz...

İlk olarak ilgilenen arkadaşlara teşekkür ediyorum. Bu programları bulup denemesini yapıcam ama sıcaklık olayı bana pek mantıklı gelmiyor. CPU ısınıyo olsa en azından oyunda kasılmalar olması ya da alarm vermesi gerekmez mi?
    Stok fan kullanıyorum gerçi ama o/c yapmadığım için bu fanın yetiyo olması lazım. Ekran kartı için bişey diyemiycem alarm verir mi vermez mi zira pek bilgili olduğum bi konu diil.

Ayrıca mavi ekran verdiğinde hatırlayabildiğim kadarıyla her seferinde farklı bi sistem dosyası gösteriyodu hata olarak.

• quote:

Orijinalden alıntı: UROT

quote:

Aslında ne başlık atsam diye çok düşündüm. Bu başlığı da tam tersine arama yapanlar kolay bulabilsin diye seçtim, sonuçta problemin kaynağı olarak bu iki parçayı görüyorum.
    He ama cümle olarak belki yanlış kurulmuş olabilir tabi. Nasıl düzeltilebileceğini söylerseniz memnuniyetle düzeltirim sorun diil.

Bu başlığı ilk okuduğumda ya ocz gold editon ya da gtx295 alacaksın sandım ve ne alaka dedim ikisi farklı şeyler bi girip bakim dedim..
    Başlığı sorun ile başlayan bi ifadeyle değiştirebilirsin aklıma şu an bişey gelmiyo..
    Bu arada ne yaptın denilenlerden uygulama yaptın mı sıcaklıklar falan ne alemde ??

• quote:

Orijinalden alıntı: BuRDeN

quote:

Alıntıları Göster
    Sorun cpu veya gpu nun fazla ısınması olabilir.Everest ultimate edition programıyla sıcaklıkları ölçüp bize söyleyebilirsiniz.Saygılar

• quote:

quote:

Alıntıları Göster
    söylediklerim sorununa çözüm yarana merhem olmaz belki ama bana sorun ekran kartından kaynaklanıyor gibi geliyor.

zotac marka ekran kartı 1 kere kullandım onda da 355 TL ye 9800GTX+ almıştım.bir hevesle bilgisayara taktım oyun oynamaya basladim seninkisi gibi bir sure sonra (karti almamin ilk haftasi) takılmalar donmalar fps düşüşleri ile karşılatım ve garantiye gönderdim.karti sifiri ile değiştirdiler.sıfır yolladıkları karttada 2 hafta sonra ayni hata olusunca tekrar gönderdim.bu sefer para iadesi istedim.355 TL verdigim karta 300 TL para iadesi yapmalari tabi ayri konu.ve bende bundan sonra zotac kart kullanmamaya karar verdim.şuana kadar 3 kere palit markasi ve 1 kere his kullandim.hicbirinde de sorun yasamadim.bu saatten sonrada ekran karti alacak olursam ya ATI kartlarda HIS markasi yada NVIDIA kartlarda PALIT alirim.

• quote:

Orijinalden alıntı: stradosphere

Teşekkür ederim öncelikle. 2. maddeden başlıycam cevaplamaya. Anakart otomatik olarak desteklemiyo anladığım kadarıyla çünkü şunu da belirtmekte fayda var,
    aynı makineden bi arkadaşımda daha var. Zaten onun sayesinde gaza gelip de aldım bu makineyi İşlemci, anakart, ram, ekran kartı bunların hepsi aynı ve onda da ramleri açılışta 1066 Mhz olarak görüyodu ona da aynı işlemi yaptırdım.
    Bi de işin ilginci arkadaş vista kullanıyo orijinal. Ve hiç sorun yaşamıyo makinesinde. Aynı makine bende var sorundan kurtulamıyorum gel de uyuz olma
    3.walla ses kartından olabileceği hiç aklıma gelmedi açıkçası ama mantıksız da diil hani, gene de bilemiyorum. 64bit driverlarını bulup kurdum. Sorun olmaması lazım ama senin de dediğin gibi sistemin normalde sorun yaratmaması lazım ama yaratıyo işte ne diyim

• quote:

Orijinalden alıntı: SY34

sorunsuz oynadıgın bir oyun varmı

Yanlış hatırlamıosam vista varken Borderlands i sorunsuz olarak bitirmiştim ama tam emin diilim. Şu an için aklıma gelen bi bu var.
    Genelde bütün oyunlarda kilitleniyo ara ara(exe dosyası çalışmayı durdurdu diyo arka planda) ya da masaüstüne atıyo.
    Crysis te de pek bi sorun yaşamadım sanırım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Kadir59

söylediklerim sorununa çözüm yarana merhem olmaz belki ama bana sorun ekran kartından kaynaklanıyor gibi geliyor.

zotac marka ekran kartı 1 kere kullandım onda da 355 TL ye 9800GTX+ almıştım.bir hevesle bilgisayara taktım oyun oynamaya basladim seninkisi gibi bir sure sonra (karti almamin ilk haftasi) takılmalar donmalar fps düşüşleri ile karşılatım ve garantiye gönderdim.karti sifiri ile değiştirdiler.sıfır yolladıkları karttada 2 hafta sonra ayni hata olusunca tekrar gönderdim.bu sefer para iadesi istedim.355 TL verdigim karta 300 TL para iadesi yapmalari tabi ayri konu.ve bende bundan sonra zotac kart kullanmamaya karar verdim.şuana kadar 3 kere palit markasi ve 1 kere his kullandim.hicbirinde de sorun yasamadim.bu saatten sonrada ekran karti alacak olursam ya ATI kartlarda HIS markasi yada NVIDIA kartlarda PALIT alirim.

Bu tip tatsız deneyimler yaşamak hoş diil tabi. Ama bu gibi sorunları genellememekte fayda var çünkü senin sorun yaşadığın bi marka başka birinde çatır çatır sorunsuz olarak çalışabiliyo.
    Kartı verdikten sonra ne kadar zamanda yenisi geldi? Bu süre zarfında makinesiz kalmak da cabası tabi.

• quote:

Orijinalden alıntı: dellino

Sorununuz, donanımsal bir sorunmuş gibi görünmüyor.
    İşletim sisteminizin güncellemelerini yapın.
    Ekran kartınızın sürücülerini güncelleyin.
    Ramlerinizi anakartınızın o/c sız değeri olan 1333 e geri çekierek tekrar denemenizi yapın.
    Eğer bir gelişme elde edemezseniz sisteminizdeki ekran kartını başka bir makinada.
    Kendi makinanızda da başka bir ekran kartını deneyerek,
    sorunun nereden kaynaklandığı hakkında kesin kanıya varabilirsiniz.

Allah söyletti denir ya keşke ben de inanabilsem donanımsal olmadığına bütün kalbimle. Güncellemelerini yapıyorum çok sık olmamakla birlikte. En son geçen hafta yapmıştım yanlış hatırlamıosam.
    Ekran kartının son sürücüsü yüklü zaten. Değiş tokuş olayını sona saklıorum en son çare olarak

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Kadir59

Bu tip tatsız deneyimler yaşamak hoş diil tabi. Ama bu gibi sorunları genellememekte fayda var çünkü senin sorun yaşadığın bi marka başka birinde çatır çatır sorunsuz olarak çalışabiliyo.
    Kartı verdikten sonra ne kadar zamanda yenisi geldi? Bu süre zarfında makinesiz kalmak da cabası tabi.

Alıntıları Göster
    2.5 - 3 hafta içinde geldi dostum.bu sure icinde monitörü acmak icin karti aldigim yer dandik bi kart verdi sagolsun.

edit:bu arada fikirlerimi genelledim ama bu sadece benim kararım.başkaları ne yapar ne eder bilmem tabi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kadir59 -- 4 Mart 2010; 20:39:52 >

• quote:

Orijinalden alıntı: QuAnTuM-C

Sorun cpu veya gpu nun fazla ısınması olabilir.Everest ultimate edition programıyla sıcaklıkları ölçüp bize söyleyebilirsiniz.Saygılar

DIMM1: OCZ Gold XTC OCZ3G1600LV2G 2 GB DDR3-1066 DDR3 SDRAM (7-7-7-16 @ 533 MHz) (6-6-6-14 @ 457 MHz) (5-5-5-12 @ 380 MHz)
    DIMM3: OCZ Gold XTC OCZ3G1600LV2G 2 GB DDR3-1066 DDR3 SDRAM (7-7-7-16 @ 533 MHz) (6-6-6-14 @ 457 MHz) (5-5-5-12 @ 380 MHz)
    DIMM5: OCZ Gold XTC OCZ3G1600LV2G 2 GB DDR3-1066 DDR3 SDRAM (7-7-7-16 @ 533 MHz) (6-6-6-14 @ 457 MHz) (5-5-5-12 @ 380 MHz)

Everest niye ram'ları 1066 Mhz görüyo anlamış diilim.
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: UROT

quote:

Bu başlığı ilk okuduğumda ya ocz gold editon ya da gtx295 alacaksın sandım ve ne alaka dedim ikisi farklı şeyler bi girip bakim dedim..
    Başlığı sorun ile başlayan bi ifadeyle değiştirebilirsin aklıma şu an bişey gelmiyo..
    Bu arada ne yaptın denilenlerden uygulama yaptın mı sıcaklıklar falan ne alemde ??

""Bu başlığı ilk okuduğumda ya ocz gold editon ya da gtx295 alacaksın sandım ve ne alaka dedim ikisi farklı şeyler bi girip bakim dedim""
    Kendi kendini ele verdin gördün mü, demek ki başlığım işe yaramış
    Önce şu everesti deniyim diyorum, kurulu zaten. Sıcaklık değerlerini nası test edicem everest açıkken oyun açıp bi süre oynadıktan sonra alt-tab la masaüstüne dönüp o anki sıcaklık değerlerine mi bakıcam?

• quote:

Şu anki değerleri bunlar:

Sıcaklıklar:
    Anakart 41 °C (106 °F)
    CPU 35 °C (95 °F)
    CPU #1 / Çekirdek #1 42 °C (108 °F)
    CPU #1 / Çekirdek #2 42 °C (108 °F)
    CPU #1 / Çekirdek #3 39 °C (102 °F)
    CPU #1 / Çekirdek #4 39 °C (102 °F)
    GPU1: Grafik İşlemci (GPU) 43 °C (109 °F)
    GPU1: GPU Ambiansı 41 °C (106 °F)
    GPU2: Grafik İşlemci (GPU) 44 °C (111 °F)
    GPU2: GPU Belleği 35 °C (95 °F)
    GPU2: GPU Ambiansı 41 °C (106 °F)
    Seagate ST3200826AS 42 °C (108 °F)
    WDC WD5001AALS-00L3B2 40 °C (104 °F)
    Seagate ST32000540AS 43 °C (109 °F)
    Seagate ST3500630AS 46 °C (115 °F)

Soğutucu Fanlar:
    CPU 1172 RPM
    1. Kasa 496 RPM
    2. Kasa 586 RPM
    GPU1 0%
    GPU2 1604 RPM (40%)

• quote:

quote:

Şu anki değerleri bunlar:

Sıcaklıklar:
    Anakart 41 °C (106 °F)
    CPU 35 °C (95 °F)
    CPU #1 / Çekirdek #1 42 °C (108 °F)
    CPU #1 / Çekirdek #2 42 °C (108 °F)
    CPU #1 / Çekirdek #3 39 °C (102 °F)
    CPU #1 / Çekirdek #4 39 °C (102 °F)
    GPU1: Grafik İşlemci (GPU) 43 °C (109 °F)
    GPU1: GPU Ambiansı 41 °C (106 °F)
    GPU2: Grafik İşlemci (GPU) 44 °C (111 °F)
    GPU2: GPU Belleği 35 °C (95 °F)
    GPU2: GPU Ambiansı 41 °C (106 °F)
    Seagate ST3200826AS 42 °C (108 °F)
    WDC WD5001AALS-00L3B2 40 °C (104 °F)
    Seagate ST32000540AS 43 °C (109 °F)
    Seagate ST3500630AS 46 °C (115 °F)

Soğutucu Fanlar:
    CPU 1172 RPM
    1. Kasa 496 RPM
    2. Kasa 586 RPM
    GPU1 0%
    GPU2 1604 RPM (40%)

Alıntıları Göster
    Bu da cache ve memory:

ZOTAC GTX 295 ya da OCZ GOLD EDITION

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.