Şimdi Ara

zotac gtx295 sorun

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
17
Cevap
0
Favori
970
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • beyler bu sorunun sebebi yazılımsal mı yoksa donanımsal mı?
    (fotolardaki dikdörtgenler herneyseler)

bazen de fifada herşey birbirine giriyo, renkler tersine dönüyo, bazen adam surat modellemesi tüm ekranı kaplıyo

zotac gtx295 sorun

zotac gtx295 sorun

• sıcaklık sorunu gıbı yada oc yaptıysan ondan olabılır.ısı değerleri ve oc yapıp yapmadıgını söylersen daha ıyı olur
  • oc yok, sıcaklık 70-80 arası
  • sıcaklık değerlerin herhalde oyun içi değerler.

bende 85-87 dereceyı gördüm fakat böyle bir sorun ortaya görmedım.farklı sürücüler dene bakalım
  • önce 186.16 yüklüydü, sorun driver heralde deyip 185.85 yükledim yine aynı
  • quote:

Orjinalden alıntı: show.noMercy

önce 186.16 yüklüydü, sorun driver heralde deyip 185.85 yükledim yine aynı

fan devri kaç..
  • fan devri auto'da, %50-60-70 değişiyo işte, oyundayken bakmıyorum ona ama bağırdığı zamanlar oldu

sıcaklık dediğim gibi oyun içinde 70-85 arası değişiyo diyelim

bu gece format düşünüyorum bu gidişle
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    xfx 6950 ve MSI Afterburner...
    12 yıl önce açıldı
    PALIT gtx 1660 fan sorunu
    4 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • bu oyunu bilmem ama nwn 2de şöyle bir sorun vardı grafikler çizgi çizgi parçalanıp birbirine karışıyordu (bu ekran kartında değil) crysis warhead'de fullde kamerayı bir tarafa çevirdiğimde grafik hatası oluşuyor çökme ve aşırı kasmaya başlıyor sonsuzluğa uzanan çizgiler görüyordum(bu ekran kartında) birde bazı oyunlar için bilgisayarın script dilini ingilizceye getirince düzgün çalışıyordu (Caesar 3 gibi)(bu ekran kartında değil) oyundan kaynaklı bir sorundur muhtemelen. Nvidia physx desteği varmı oyunda belki o neden oluyordur. sonuç olarak:
    1- texture dosyalarını düşürerek çalıştırmayı dene sorun yoksa texture dosyası hatalıdır (crysis örneğindeki gibi)
    2- bilgisayarın script dilini ingilizce yapmayı dene yöntemini unuttum tarih-dil-saat ayarları kısmında olacaktı (caesar 3 örneği)
    3- ekran kartına oc yapmamışsın ama genede ısıdan problem yaşıyor olabilirsin bende de zotac 295 var ve sacred 2 oynarken fullde odamın camı kapalıyken çok çabuk çöküyor ama cam açıksa 1-2 saat konsola sys flush yazmama gerek kalmadan idare ediyor. oda sıcaklığı düşük olunca bilgisayar soğumayı becerdiği için problem oluşmuyor. Kliman varsa açıp soğutum oyna :) vantilatör yetmiyor farketmeden ısınıyor oda bir balkona çık dışarısı ne kadar soğuksa oda sıcaklığını o hale düşürmeye çalış. çok boğucu bir yerdeysen konumundan ötürü yapabileceğin bişey yok performans düşürüp yazı idare etmeni öneririm.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi efeemmi -- 1 Temmuz 2009; 22:29:32 >

• bu kartta başka bir arkadaş daha bu sorundan müzdaripti,kartı garantiye gönderdi ve yenisi ile değiştirdiler,kart bozukmuş..garantin varsa gönder hocam.

bu arada microsuttering problemi varmı bu kartta?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ps3_wii -- 2 Temmuz 2009; 4:12:02 >
  • quote:

oc yok, sıcaklık 70-80 arası

Bu karta oc yapan varmı merak ediyorum Hayır 1000 ytl'ye yakın bir kart yani, boru değil
  • esas bu karta oc yapılır hocam
  • formattan sonra tekrar denedim, yine aynı, hatta demin fifada yine aynı olay oldu

8800ultrada da fifada böyle oluyodu, nassı bi iştir anlamadım ki
  • Isınmadan oluyor olabilir. Ekran kartı için soğutucu almanı öneririm.
  • quote:

Orjinalden alıntı: Blackeagle

quote:

Bu karta oc yapan varmı merak ediyorum Hayır 1000 ytl'ye yakın bir kart yani, boru değil

4870x2 yi 810 mhz gpu , 3800 mhz bellek hızıyla kullanıyorum. FurMark ' da bellekler 100C ' i geçiyor. Mutluyum.

• quote:

Orjinalden alıntı: DsgnrYgt

quote:

Orjinalden alıntı: Blackeagle

quote:

4870x2 yi 810 mhz gpu , 3800 mhz bellek hızıyla kullanıyorum. FurMark ' da bellekler 100C ' i geçiyor. Mutluyum.

• sıcalıkla alakası yok sürücü değiştir. sürücüden kaynaklanıyor...
  • yabancı forumlarda bakındım biraz, adamın teki 3 kere garantiye yollamış, 4. kart sorunsuz çıkmış
    bıktım valla yollamaktan, sorunlu sorunlu kullancam olmazsa biraz. gt300ler çıksın yollarım :]

yeni driverlar ne zaman gelir?
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.