Şimdi Ara

Zotac GTX465'ten GTX470 çıkarmak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
1.924
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Başarılı bir GTX465'ten GTX470 çıkarma overclock/flashlama ayiniyle karşınızdayım.

İlk olarak kartın hikayesini ufak olarak anlatayım. Açıkçası biraz sorunlu bir alışveriş oldu ve sonlara doğru kartın elime ulaşacağından emin değildim. Sonuç olarak Salı günü kart elime ulaşmıştı. Alır almaz kartı incelemeye başladım. Dıştan görünümde herhangi bir sorun yok gibiydi. Hemen işe koyulup soğutucu ve heatskinleri sökmeye koyuldum. Sonunda altından çıkan şaheserle karşılaştım. Kartın üzerinde 10 adet bellek ve GF100-275-A3 işlemcisi bulunuyordu ki bunlarda GTX470'e flashlamak için gereken kriterleri sağlıyordu.

Kartı toplayıp sisteme yerleştirdim. Sorunsuz olarak GTX465 olarak gözüküyordu. Fazla vaktim olmadığından sadece 3D Mark Vantage testi yapabildim.

Yine işler dolayısıyla ancak dün flashlama işlemine girişebildim. Temiz bir flashlama işleminin ardından artık GTX470 sahibi olmuştum. Hiçbir değişiklik yapmadan aynı testi tekrar uyguladım.

Sonuç olarak gerçekten cüz-i bir fiyata GTX470 sahibi olmuştum. Aslına bakılırsa alışveriş sürecinde yaşadıklarımdan sonra GTX465'e bile razı olacakken, şans yüzüme güldü.

NOT: Aslında saat hızlarıyla da oynamak istiyorum fakat henüz vaktim olmadığından uğraşamadım ama eğer ulaşabilirsem AMP! biosu flashlamak da var kafamda.

Edit: AMP! hızındaki değerlerde geldi. Sorunsuz bir şekilde tamamladı. Acaba AMP biosunda saat hızları dışında bir değişiklik var mıdır? Atmalı mıyım acaba ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nastyboy -- 17 Eylül 2011; 12:13:37 >

• hayırlı olsun, alışveriş sürecinde ne gibi sıkıntılar oldu? bir de kart grantisiz mi? mazallah bu şekilde bir sıkıntı çıkarsa ve orjinal biosu atamazsanız garanti dışı kalır haberiniz olsun.
  • Teşekkürler.
    Sahibinden.com üzerinden alışveriş yaptım, daha sonra isimle arattığımda kişi forumdan da birkaç kişiyi mağdur etmiş, eksik ürün gibi sorunlar çıkmış. Banada ürünü geç gönderme, aksesuarsız (gerçi ben full olduğunu düşünmüştüm sormadım, ilanda da belirtilmemişti) ve farklı bir kutuda gönderme gibi sıkıntılar oldu. Ama yinede kartı aldığım fiyat açısından güzel oldu ve açıkcası dert etmiyorum. Kartın seri numarasından baktım Penta'dan 2013'e kadar garantili.
  • get'siz mi aldınız?

edit: cpu skor iyi maşallah. physx açık mı yoksa i7 990x filan mı var?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi El Mukteda -- 17 Eylül 2011; 10:59:13 >
  • Evet get'siz aldım, aslında bende get ile almayı istiyordum. Arkadaş acelesi olduğunu söyledi neyse dedim böyle yapalım bu seferlik, güvendik.

Evet physx açık, yoksa dar gelirli Q9400'ü var. Birazdan AMP! hızlarında deneyeceğim bakalım.
  • Güle güle kullan.
    Bu arada Q9400 kaçta 4ghz sanırım.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Tolgá

Güle güle kullan.
    Bu arada Q9400 kaçta 4ghz sanırım.

Teşekkürler.

İşlemci 3.4'te çalışıyor.
    Cpu-z:
  • O kartların arasında fazla fark yok zaten değmez keşke hiç bulaşmasaydınız.bzulursa servise GTX465 mi GTX470 mi olarak gönderirsiniz artık üç beş ortasını bulursunuz
  • ben gtx470 e gtx 480 biosu flashlamayı düşünüyorum.Kart ilk çıktığı zamanlarda birileri yapmıştı MÜŞAVİR'di galiba hatırlayamadım.Overclock potansiyelinin arttığı konuşuluyordu sizce yapmaya değer mi? (Kartımın gpu su takoz 730 dan yukarı çıkmadı core clock)
  • Uzun zamandır konuya bakmamıştım, gelişmeler olmuş.
    Öncelikle söyleyeyim kart şuan AMP! hızlarında stabil olarak çalışmaktadır. Daha üstü değerlerede overclock oluyor kart ama biosun hızlarıyla oynamak, uğraşmak istemedim. Şuan çalıştığu hızlar;

Stock fanı gerçekten hem kötü soğutuyordu hemde yüksek dönüş hızlarında çok fazla ses yapıyordu. Sonuç olarak şu soğutucudan sipariş verdim.
    http://www.quietpc.com/gb-en-gbp/products/ati-vga/gel-icy-vision
    3 günde İngiltere'den geldi ve gerçekten muhteşem sonuçlar veriyor. Montajı biraz sıkıntılı ama sonuç mükemmel oldu. Kartın soğutucu bağlı şeklinin fotoları yok ama test sonuçları var.

Bu resim stok fanı ile 6 dakika Furmak Burn in test çalıştırdım. Max sıcaklık 93 dereceye kadar çıktı.
    İkincisinde yeni soğutucu bağlı iken yine aynı AMP! hızlarında 6 dakika çalıştırdım. İnanılmaz bir şekilde max sıcaklık sadece 50 derece.
    Son olarak biraz daha overclock yapıp yine aynı testi denedim. Sonuç yine mükemmel.

Son olarak deneme amaçlı aldığım 3D Mark skorunu ekleyeyim.

@6Clas - Fark yok derken tam olarak neyi kastettin anlamadım, isimlerinden dolayı espri yaptıysan o kabul. Ama değerlerde ciddi bir artış oldu zaten.
    @Yetkili Bir Abi - Forumlarda dolaşırken onada rastlamıştım ama inanın o konuda bir bilgim yok. Hangileri dönüşebilir, nolur bilemiyorum. Ama sanırım onların ram miktarları farklıydı. Yani ordaki fayda ram ve gpu hızında oluyor sanırım.

• Sizce yanan bir ekran kartının biosu sağlam kalırmı rma da bios yükseltilip 470 yapıldığı anlaşılabilirmi?
  • quote:

Orijinalden alıntı: yakaz

Sizce yanan bir ekran kartının biosu sağlam kalırmı rma da bios yükseltilip 470 yapıldığı anlaşılabilirmi?

kart hiç çalışmıyorsa hiç uğraşmazlar bence ama inat yaparlarsa bios chipini okumaları mümkün
  • eğer bios çipi hasar görmemişsse okutup garanti dışı bırakabilirler ama çok uğraşacaklarını sanmıyorum bende
    ben servis personeli olsaydım soğuk terler döktürürdüm gtx 465@gtx 470 sahiplerine

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cobi -- 27 Şubat 2012; 20:39:48 >
  • bıos chipine 3-5 volt verilip ucurulabılır.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.