İki günlük indirimdi o zaten. Ayrıca yakında yine indirime girer 420TL idi uzun zamandır günün fırsatı , KDV indirimi vs vs ile
Dün akşam gtx470 aldım. Tabi aklımda binbir şüphe ile gitmiştim. Amacım xfx 6850 çift fanlı ya da gtx460 gigabyte almaktı. Vatan Topkapı'da akşam baktım kart kalmamıştı, orada merakımdan gtx470 sordum bitti onlar dedi. Sonra Avcılar'a gittim xfx 6850 bir tane vardı hepsi bitmiş, gigabyte vardı 6850 ve gtx460'ın leadtek msi gibi bayağı iyi modelleri vardı. gtx470 gördüm açık ve bakmak istedim bayağı inceledim modelleri. Orada bir arkadaş vardı bu işe bakan, çok kafa çocuk sağolsun hepsi hakkında forumda tartışılan gibi güzel bilgiler verdi ve kendiside kart meraklısı biri. Ben takıldığım konuyu söyledim 6850 karta 300-350 tl gtx460 karta 340-380 gibi bir para verecektim peki gtx470 400 TL olmasının biraz garip olduğunu söyledim. Kartları çıkardık xfx 6850, gtx460 gigabyte, gtx470 zotac ve fiyatları üzerinden yorumladı. Çocuğun söylediği en mantıklı şey şu oldu. Neden gtx470 sana çok düşük fiyatlı geldi anlamıyorum dedi. Kartın fiyatı aslında 500 civarında %20 indirim ile 400, kartın modeli gtx470 olduğundan insanlar bu fiyatı görünce kıllanıyorlar dedi. Normal şartlarda 400 TL ye yakın fiyatlarda 6850 ve gtx460 satıldığı için insanlar gtx470'i bu seviye fitatta görünce şüpheleniyor dedi. Bende yinede bu kartın fazla ısındığından dolayı böyle uygun olduğunu düşündüğümü söyledim. Oda bana yarın kartın 460 TL olacağını ve bunun sebebinin gtx460 üstü seviyesi kartların piyasasına yavaş yavaş gtx500 lü modellerin oturması olduğunu söyledi. Ayrıca mağazaya gtx470 ilk geldiğinde orada iki üç gün kullanılmış ve bir makinada üç saat oyun oynanmış kendisi de denemiş. 6850 dahil tüm üstü tüm kartlarla oyun oynama fırsatını bulduğunu söyledi ve bu üç kart arasından gtx470 için resmen ısrar etti. Ben olsam bunu alırım düşünmem falan dedi. Sağlıklı bir soğutmaya sahip kasada rahatlıkla kullanabilrsin dedi. İşin özüne gelirsek neye niyet neye kısmet kartı aldık akşam. Kasa soğutmam yeterli düzeyde bu zamana kadar hiç kasanın ısındığına şahit olmadım, püfür püfür. Önce tüm parçalarımı söktüm komple temizlik yaptım pırıl pırıl oldu makina. Saat bir gibi 270 küsür beta driveri yükledim ve ardından crysis2 yükledim. Gelişmiş ayarlarla saat 2:30 a kadar oynadım. Bence sorun yok, rahatsız edici ses düzeyi yok benim için. Birkaç saatlik memnunum fakat sonrasında yorum yapmak için bu hafta sonu biraz yormam lazım kartı. Bu arada Crysis 2 nin grafikleri KZ3 ten çok daha iyiymiş bunu anladım
@bugsymaloone
Kartınız hayırlı olsun.
GTX470 performanslı bir karttır ancak, ısı ve güç tüketimi bakımından önerilmiyor.
quote:
Orijinalden alıntı: LEON-X
@bugsymaloone
Kartınız hayırlı olsun.
GTX470 performanslı bir karttır ancak, ısı ve güç tüketimi bakımından önerilmiyor.
Evet bende bu şüphelerle aldım, güç tüketimini sorun etmiyorum fakat ısı çok önemli. Kasanın serinliğine güvendim artık. Hdd yi dvd romun altına yukarı aldım kasanın ön fanı direk ekran kartını görüyor, ses kartını en alt slota aldım ve kablo karmaşasısını dün akşam giderdim, kasanın kenarlarına monteledim kabloları. Kasanın önünde ve arkasında büyük ve yan kapakta küçük bir fanın ortasında çok açık duruyor. Etrafında akıma engel birşey yok. Kasadan dışarı çıkan hava soğuk, önden havayı çekip arkadan veriyor makina. Ekran kartı tam bu akımın arasında tek başına ve açıkta. Dün crysis 2 oynarken kendi ızgaralarından soğuk hava üflüyordu. Yani soğutabildiğim kadar soğuttum masraf yapmadan. Zaten ilk defa böyle yağ gibi akan şekilde pc de oyun oynadığım için belki biraz fazla memnunum ve kartın heybeti beni cezbetti diyebilirim. Böyle bir ayarlamadan sonra artık gerisini zotac firmasına bırakıyorum.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme