Şimdi Ara

★ ZTE Axon 7 Kullanıcıları DH Ana Konu ★ (25. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5.718
Cevap
41
Favori
251.837
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
7 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2324252627
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Mediamarkt da acımamış :) Bekleyin ucuzlar tuzu kuru olanları avlamak için bu fiyatlar. Tuzu kuru adam Zte alacak değil de işte beş on kişi düşer işte.. iki kuruş için bunu yapmaları hataydı kardan çok zarar getirecektir. iki gram kaymak yesinler bakalım sonucu göreceğiz. Bu fiyata almam da aldırmam da.

Ses konusunda sıkıntı yokmuş esasında.(xda yorumlarına göre konuşuyorum) İki ayrı ses çipi varmış. Snapdragon 820 içindekini kullanmıyormuş aslında ama öyle görebiliyormuş bazı programlar sadece isim yanlış yani. Ancak Android sistem entegresinden kaynaklı Khz çevrimi şuan araştırılıyormuş yakında açığa çıkar. Snapdragon Dac mı kullanıyor harici Dac mı sanmam özel ses çipi default ayarlı. İki tane ses çipi arasında geçiştir o. Yorumlarda pek fark yok deniyor kimisi yüksek kaliteli dosyalar + yüksek kaliteli parçalarda fark var gibi demiş ama emin değil. Her halükarda iyi sonuçta. En önemli unsur amfi aslında. Htc m8'de falan özel Dac kullanmadı ama çok iyi mesela. Viper4android ile uçuyor gidiyor kalite zaten.. Zte'de dolby açmaz zaten gerçek müzik severler. Dolby'siz de fena değilmiş yüksekliği olsun, daha doğal vermesi olsun..
    Donanımda ses yalıtımı olsun (temiz bir ortam için devre koruması yani) , çok güzel ayarlanmış amfi olunca oluyor. Yoksa örneğin 24 bit - 32 bit arasında değil insanoğlu, stüdyo kayıt ortamında bile avantajı yok. 192 khz falan bunlar farazi. 88.1 khz bile çok fazla.
    24 bit 88 khz bir albüm indirdim 1,8 GB :) Daha fazlasını isteyen varsa buyursun katlanarak artıyor. 128 gb sırf müzik için sd kartım var o bile zor yetiyor :)

Müzik çalarında sıkıntı varmış yani yavaşlık sıkıntısı. id3 bilgilerini silerseniz, klasör olarak çalın biraz hızlanıyor denmiş böyle bir saçmalığı kimse yapmaz.
    Şarkıcı, şarkı isimleri böyle olmazsa anlamı yok karman çorman olur klasör modunda kullanmak da saçma. Musixmatch vs şarkı sözü de bulamaz örneğin..
    Pulsar müzik çalar önermiş birisi. İndirdim one m8'e güzel hafif bir çalar.

Şurada güzel bir sayfa var sesi konusunda. İngilizce;
    http://www.androidauthority.com/taking-audio-next-level-zte-axon-7-706898/

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gunman233 -- 11 Ekim 2016; 18:29:57 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Burdan aktarıyorum:
    http://www.androidauthority.com/taking-audio-next-level-zte-axon-7-706898/

AKM AK4961 DSP CODEC içeriyormuş.
    AKM AK4490EN DAC içeriyormuş.

“offers industry leading performance of THD+N (-99 db) and 110 db dynamic range with the newly developed 32-bit advanced audio DAC, and cap-less class G headphone amplifier.”

THD+N destekliyormuş. Linkte daha baya konudan bahsediyor.

Sadece dac değil Dsp ( digital sound processor ) de var. Galiba bütün ses ünitesini ayrı yapmış bunlar...

Snr (signal to noise ratio) testleri yapılırsa baya iyi sonuçlar çıkabilir.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• yanında hediye bari verseler 128 gb hafıza kartı,kapaklı deri kılıf vs portatif şarj ciihazı gibi madem yüksek fiyattan giriyorsun
  • gunman233 G kullanıcısına yanıt
    Xiaomi 800 mhz bandı barındırmadığından elemek zorunda kalıyorum maalesef, ayrıca tr garantisi de yok satıcılardan almak durumunda kalıyoruz ve garanti olmamasına rağmen o adamlar yiyor komisyonu bu sefer. Yalnız lenovo p2 benim de ilgimi çekmiyor değil, zte bu fiyatta tutturursa düşünebilirim. 820 seviyesinde olmasa da p2'de iş görür diye tahmin ediyorum, tek sıkıntı zte'nin üstün ses özelliklerinden vazgeçmek zorunda kalmak olur :/

Bu arada Ankara'daki Mediamarkt'lara gelmiş mi cihaz acaba, oralarda inceleyen oldu mu?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi maxi_rocker -- 11 Ekim 2016; 20:13:33 >
  • maxi_rocker M kullanıcısına yanıt
    Xiaomi 800 mhz eksikliği çok sorun değil. Daha çok kırsalda kullanılan uzun menzilli düşük hızlı 4g frekansıdır. Dağda bayırda da 4g olmayıversin 3g gayet yeterli hatta ben abarttım sürekli 3g'de, sıkıntı yok HD video bile açıyor (kırk yılda bir açıyorum kota mı var..) daha ne yapacağım.
    Mi5 boyutları ile daha kullanılası benim için. Benzer 5" civarı boyutlara göre bile çok hafif ve pili de iyi. Mi5s ile tam anlamıyla "olmuş" bir model. 5s plus ise asmış zaten çok daha iyi 5.5" isteyenler için. Yukarda arkadaş 5.5" küçük demiş nasıl kullanıyorsunuz anlamıyorum benim ellerim büyüktür 5" anca kullanıyorum. Neyse üzülmeyin sanal kapasitif tuşlar var bizde satılan modelde. Ekran içi tuşları açılsın isterim ben de ekran 0,2 inç küçülsün tek elde tutulur belki ağırlığından kramp girmezse tabi :)

Ses konusunda ise özel Dac çok şart değil. (one m8 ve m9'da özel Dac yok örneğin, sadece amfi var) Viper4android kurduğunuz zaman hemen her telefon çok iyi ses veriyor. Özel Dac çok gerekmiyor ama amfisi iyiyse tabi. Benim çok kaliteli üst düzey kulaklıklarım var derseniz belki farkeder. Veya iyi bir amfi isteyen kafa üstü yüksek çok yüksek ohm değerine sahip ve yüksek voltaj isteyen modeller hariç.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gunman233 -- 11 Ekim 2016; 20:36:11 >

• Steelo S kullanıcısına yanıt
    He kardeşim zte elemanıyım ayda 10 bin tl maaş alıyorum :D güldürmeyin beni Allah için kim ve ne olduğumu anlamak için nick'ime tıklaman yeterli ;)

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • tecnikadamoguz01 T kullanıcısına yanıt
    Mesaji hemen degismissin yetisemedik. Tamam kardeşim polemiğe girip asabimizi bozmayalim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi emurat -- 11 Ekim 2016; 22:02:13 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: gunman233

Xiaomi 800 mhz eksikliği çok sorun değil. Daha çok kırsalda kullanılan uzun menzilli düşük hızlı 4g frekansıdır. Dağda bayırda da 4g olmayıversin 3g gayet yeterli hatta ben abarttım sürekli 3g'de, sıkıntı yok HD video bile açıyor (kırk yılda bir açıyorum kota mı var..) daha ne yapacağım.
    Mi5 boyutları ile daha kullanılası benim için. Benzer 5" civarı boyutlara göre bile çok hafif ve pili de iyi. Mi5s ile tam anlamıyla "olmuş" bir model. 5s plus ise asmış zaten çok daha iyi 5.5" isteyenler için. Yukarda arkadaş 5.5" küçük demiş nasıl kullanıyorsunuz anlamıyorum benim ellerim büyüktür 5" anca kullanıyorum. Neyse üzülmeyin sanal kapasitif tuşlar var bizde satılan modelde. Ekran içi tuşları açılsın isterim ben de ekran 0,2 inç küçülsün tek elde tutulur belki ağırlığından kramp girmezse tabi :)

Ses konusunda ise özel Dac çok şart değil. (one m8 ve m9'da özel Dac yok örneğin, sadece amfi var) Viper4android kurduğunuz zaman hemen her telefon çok iyi ses veriyor. Özel Dac çok gerekmiyor ama amfisi iyiyse tabi. Benim çok kaliteli üst düzey kulaklıklarım var derseniz belki farkeder. Veya iyi bir amfi isteyen kafa üstü yüksek çok yüksek ohm değerine sahip ve yüksek voltaj isteyen modeller hariç.

Ben açıkçası bu 800 mhz kısmını umursuyorum hocam, gerçi Ankara'da yaşıyorum ama Xiaomi'nin yaptığı sinir ediyor beni. Mi5'de koymadı ve mi5s'de de aynı duruma devam ediyor. Orada aslında mi5s plus'u ben de gözüme kestirmiştim ama dediğim gibi cihaz ülkemizde resmi olarak satılmadığından bir garanti vs herhangi bir hizmet almadan ülkede satılsa vereceğimiz fiyatı cihazı satan adamlara veriyoruz komisyon olarak ve bu durum da bana akıl karı gelmiyor.

O sebepten dediğim gibi diğer alternatifim şu an için Lenovo P2 olur ama onun da çıkışının Aralık başına ertelendiğini yazdı bir arkadaş, o zamana kadar Zte fiyatları düşürmüş olur ve gidip Zte alırım açıkçası.

• gunman233 G kullanıcısına yanıt
    Üstad tam aynı kafayız senle bende 5.5 inc kullanamiyorum Ama bu 800 mhz bant 20 olayı benim icin onemli İşim gereği araziye çıkıyorum Sirf hiz olarak düşünme olayi pil ömrü ve kapsama alani olarakta farkediyor Lte bantlar. Ve işlemci Sd820 olacak çünkü gpu adreno 530 500gflops gucunde vulkan yayilinca özellikle konsol kalitesinde oyunlar gelir.

• Hepsi Burada ya bakıyorum ..yılların Blackberry sinin son çıkardığı DTEK50 modelinde 1499 TL fiyat etiketi var..ZTE Axon 7 mini de aynı fiyattan satılmaya çalışılıyor..Sizce de bir gariplik yok mu??
  • quote:

Orijinalden alıntı: tartekin

Hepsi Burada ya bakıyorum ..yılların Blackberry sinin son çıkardığı DTEK50 modelinde 1499 TL fiyat etiketi var..ZTE Axon 7 mini de aynı fiyattan satılmaya çalışılıyor..Sizce de bir gariplik yok mu??

Bence "ZTE Türkiye" bürosu bir kumara girişti. Ama satamazsa Axon 7 1700 Tl'ye , Mini ise 1200 TL'ye geriler...

Yani gerçektende anlamak mümkün değil. Bakıyorsunuz birçok firmaya; Yurt dışında gayet efendi efendi işini yaparken Türkiye'ye gelince "MUHAHAHAAA !!! Ben şimdi bu milleti kazıklarım satışlardan parayı vurur köşeyide dönerim !!! Bunlar zaten saftirikler, verirler parayı !!!" diyorlar. Bunu sadece ZTE değil birçok şirket yapmaya çalışıyor....

Yani arkadaşım ABD'de 400 Dolar ise bizde taş çatlasın 1700 Tl olması gerekiyor (ki o bile fazla vergi vs içine katarsak). Telefona ihtiyacım var ve 3500 Tl bile rahat çıkabilirim ama yinede Bu zihniyete prim vermek istemiyorum kesinlikle !!! Biz Türk milleti olarak "Yolunacak Kaz" olmadığımızı kanıtlamamız gerekiyor bu fırsatçılara.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MeTaL_KnighT -- 12 Ekim 2016; 13:56:48 >

• Kaymağı yiyecekler önce bütün teknolojik ürünlerde bu böyledir. Olabilecek en yüksek fiyattan çıkar zamanla düşer sanki bilmediğiniz şey.

• Hem kur oynak, hem TL aşırı derecede değer kaybetti, hem de ithal telefonlardan aşırı yüksek vergi alınıyor. Hal böyle olunca distribütörlerde ne yapacağını şaşırdı. Türkiye pazarında önlerini göremiyorlar ve aşırı yüksek vergilerden dolayı işin tadı iyice kaçtı.

• Arkadaslar suan lg g2 kullaniyorum. Bu telefonu sadece kulaklik ses kalitesi icin almak istiryorum. Suan kulaklik olarak sennheiser cx300 ii kullaniyorum. Bu telefon lg g2 ye gore yuksek ve kaliteli ses verirmi bunu merak ediyorum. Ya htc10 alicam ya da axon 7

Not: daha onceki telefonum olan htc sensationin kulaklikta verdigimi performans lg g2 ye gore cok daha iyi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi makiner45 -- 12 Ekim 2016; 17:41:37 >
  • makiner45 kullanıcısına yanıt
    Ben Lg G4 kullanıyordum ses rezaletti. Durum böyle olunca htc 10 almaya karar verdim çünkü 24 bit dac var cihazda. Sonra ZTE axon 7 görünce htc nin pabucunu dama atttım. Yurt dışı fiyatlara bakınca bu cihazı 1400 1700 arası bir fiyattan bekledim. Durum böyle olunca almak için fiyatın düşmesini ve gri rengin gelmesini bekliyorum. Axon 7 de 32 bit dac içeren iki chipset sar. Biri 32 bit dac içerirken diğeri dolby atmos desteği de sunan codec chipseti. Bu cihazın ses kalitesini mükemmel yapıyor. 1000 tl üzeri satılan hi-fi portatif müzik çalarlarda bile bu chipsetlerin daha düşük versiyonları kullanılıyor. B u arada Lg v20 duyuruldu 32 bit ess marka chip kullanılıyor. axon 32 bit dual dac varken lg v20 de 32 bit quad dac var ama codec için ayrı chipset varmı yoksa işi aynı chipsette mi kullanıyor bilmiyorum ama axon için kullanılan chipset bmw olsa lgv20 için kullanılan chip bir tık yukarıda olan mercedes olur. Axon 7 mükemmel ses genişliğine sahip lg ise henüz belli değil. Lg belli bir süre için 600 tl civarı bir kulaklığı ayrıca kutu dışı olarak hediye edecek fakat fiyat 3000 tl üstü olabilir. Benim sana önerim şudur. Ben axon 7nin fiyatının düşüşünü ve gri rengini beklerken lg nin fiyatını da bekliyorum. Bu arda ses kalitesinden ödün vermemek için jet auido ile müzik dinliyorum. şimdi viper4android diye bir uygulama ile çok daha iyi ses alıyorum fakat viper4 android root gerektiriyor. Benim önerim bu karmaşada pişman olmamak için biraz daha sabredip beklemendir derim.

• Sagolun tesekkur ederim. Aslinda suan g2 rootda var romda ama viper4android aslina bakilirsa sadece sesi yukseltiyor diyebilir sesi tam anlamiyla toparlayamiyor. Htc sensationun sesi suan daha iyi geliyor. Axon 7 yi dusunmemin diger sebebi ekraninin buyuk ve vr uyumlu olmasi. Kamera konusunda g2 den iyi olmasi yeterli. Samsunglara o kadar para verip sesinin kotu olmasini istemem. Benim icin esas kriter ses. Sesinin g2 den biraz daha yuksek ve net olmasi yeterli benim icin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi makiner45 -- 12 Ekim 2016; 18:28:29 >
  • Arkadaşlar rahatlık açısından kablosuz kulaklıklar tercihim oluyor, acaba zte axon 7'nin kablosuz kulaklıklar ile nasıl olur performansı sizce?
  • maxi_rocker M kullanıcısına yanıt
    Kablosuz kulaklık derken hangi tip kablosuz kulaklık ve hangi fiyat aralığı önemli. Ancak hiçbiri kablolunun yerini tutmaz. Çoğu da pil ömrü açısından kötü. Ses yine dsp tarafından işlenir ancak bluetooth üzerinden en iyi şartlarda en iyi algoritmada bile kayıplar olur. AptX olarak (en iyisi) iletilse bile kayıplar var vazgeçin bence bu sevdadan böyle iyi bir ses çıkışı olan telefonu harcamaya değmez. Sesi kablosuz iletmede şuanki bütün bluetooth teknolojileri yetersiz daha zamanı var... Bluetooth 5 falan çıkarsa belki birkaç seneye.. Yeni bataryalar da gelir..

• quote:

Orijinalden alıntı: gunman233

Kablosuz kulaklık derken hangi tip kablosuz kulaklık ve hangi fiyat aralığı önemli. Ancak hiçbiri kablolunun yerini tutmaz. Çoğu da pil ömrü açısından kötü. Ses yine dsp tarafından işlenir ancak bluetooth üzerinden en iyi şartlarda en iyi algoritmada bile kayıplar olur. AptX olarak (en iyisi) iletilse bile kayıplar var vazgeçin bence bu sevdadan böyle iyi bir ses çıkışı olan telefonu harcamaya değmez. Sesi kablosuz iletmede şuanki bütün bluetooth teknolojileri yetersiz daha zamanı var... Bluetooth 5 falan çıkarsa belki birkaç seneye.. Yeni bataryalar da gelir..

Hocam ben siz kadar hakim değilim bu ses teknolojilerine, eski telefonum g4'ün yanında hediye lg tone infinim kulaklık verilmişti şu linkteki. Kullanmaya başladıktan sonra kablolu kulaklıklar eziyet gelmeye başladı, o kadar büyük rahatlık ki. Özellikle spor yaparken, insan keşke daha önce kullansaymışım diyor.

Yalnız sizin dediğinizden anladığım kayıp çok fazla oluyor, belki bir kablolu bir kablosuz kullanılabilir.

• quote:

Orijinalden alıntı: maxi_rocker

Xiaomi 800 mhz bandı barındırmadığından elemek zorunda kalıyorum maalesef...

honorbuy da global sürüm xiaomiler 1,3,5,7,8,20 bandı desteklemekte...Tr de satılanlar çinden den geldiği için çin piyasasına yönelik frekansları desteklemekte. Ya hk yada eu warehouse dan almaya bakın
  • 
Sayfa: önceki 2324252627
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.