Şimdi Ara

Zte H298A V9 kullanıcı yorumları (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
95
Cevap
4
Favori
14.593
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
Giriş

Bu cihaz kesinlikle bir VDSL Modem değildir. Operatör tarafından verilen bir ONT ile FTTH hatlarda "Fiber Modem" (=HGW) olarak beraberce kullanılır. Ya da tek başına sadece 4 Gigabit LAN Portlu, 2.4GHz ve 5.0GHz bantlarında çalışan mütevazi bir Wi-Fi Router olarak kullanılabilir.

Günümüz koşullarında 300 TL'ye tabi ki (kullanılabilecekse) alınabilir.

• Merhabalar hocam Vodafone net kullanıyorum. Fiber altyapım 100 mbs'e kadar destekliyor. Ben modemi değiştirmeyi düşünüyorum. Şu iki modem arasında kaldım. İndirimlere girdiği zaman alacağım. Modem koridorda. Arada 5 metre var. Çekimde bir sorun yok ancak çok farkedir mi? Ona göre gerekli mi gereksiz mi bilgilendirirseniz memnun olurum ya. Bu arada benim modemin sonunda v9 yok sanırım. Beyaz bir modem. Türk Telekom'un

TP-Link Archer AX73, AX5400 Çift Bant Gigabit Wi-Fi 6 Router, Fiber Destekli, 4xGbps LAN Portlarıları, 200'den Fazla Cihazı Bağlayın,OFDMA ve MU-MIMO Destekli, Oyun için İdeal Xbox/PS4/4K-8K Yayın : Amazon.com.tr: Bilgisayar

TP-Link Archer AX72, AX5400 Mbps Dual-Band Gigabit Wi-Fi 6 Router, Fiber Destekli, 4xGbps LAN Portları, 100'den Fazla Cihazı Bağlayın,OFDMA ve MU-MIMO Destekli, Oyun için İdeal Xbox/PS4/4K-8K Yayın : Amazon.com.tr: Bilgisayar

@XpressMusic34

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AeronFlicks -- 6 Mart 2024; 12:39:6 >

• XpressMusic34 kullanıcısına yanıt

selamlar bu zte modelinde köprü modu sağlıklı çalışıyormu acaba?

birtane keenetic router alıp,dubleks evimin üst katına kablo ile bu zteyi bağlasam sağlıklı çalışırmı?

ayarlarından sadece köprü moduna alıp lan4 portuna gelen kabloyu bağlamam yeterlimi yoksa ekstra ayar gereklimidir?

• UberFahrer kullanıcısına yanıt

Selam maalesef fikrim yok bu hususta hocam.

• UberFahrer kullanıcısına yanıt

https://www.technopat.net/sosyal/konu/zte-zxhn-h298a-v1-fiber-modemi-wi-fi-access-point-olarak-kullanma.2243535/ burda anlatılıyor.

Bende Zte H298A V9 yok ama Zte H298A V1.0 modeli var.Bir kaç deneme yaptım ap olarak çalıştı.

-Köprü moduna almadan direk olarak vdsl modemimin lanından Zte H298A V1.0  fiber modemin wan portuna direk takdım. Ap olarak çalıştı.

-Aşağıdaki şekilde yaptım yine çalıştı.

Kolay Menü altındaki Kolay Bridge/köprü menüsüne girin.

Kolay Bridge/köprü seçeneğini Açık olarak işaretleyip Uygula tuşuna basın.

WLAN Açık/Kapalı konfigürasyonunu da Açık olarak işaretleyip Uygula tuşuna basın.

• Wifi6 modem mi bu . 1000mbps için uygun mudur

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • sadakat16 kullanıcısına yanıt

ZTE H298A WiFi5 (WiFi6 DEĞİL!!!) bir HGW'dir. Arkasındaki 4 adet LAN (Ethernet) Portu Gigabit Porttur.

Bu cihazı 1000 Mbps'lik tarifede de kullanmanız mümkün ancak Telekom bildiğim kadarıyla 100 (belki 200) Mbps ve üzeri tarifelere artık WiFi6 HGW'ler vermekte. (Bende Zyxel 3301 var...)

• Az önce fark ettim...

ZTE H298A HGW kullanıyorum. T.Telekom altyapısından Poyraznet abonesiyim. Paketim 200 Mbps'lik pakettir ve Statik IP kullanıyorum.

Wi-Fi'da 5.0 GHz bandında Ookla Hız Testinde 200 Mbps, hatta biraz üzeri gözüküyor.

Ancak Wi-Fi'yi kapatıp Ethernet üzerinden kabloyla bağlandığımda aynı testin sonucu 100 Mbps altında da çıkıyor (85-90 arası). Kullandığım kablo kısa (1 mt.) Digitus'un Cat.6 kablosu; Cat.5 kablo da değil!...

Bildiğim kadarıyla bu HGW'nin LAN Portları, Gigabit Port. Bunlar üzerinden hız test yaptığımda yine 200 Mbps ya da civarı bir hız görebilmem gerekmez mi? HGW'de, cihazın menüsünden bunun için bir yerinde bir ayar falan mı yapmam gerekiyor???

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mafaky -- 13 Mayıs 2024; 19:55:34 >
  • Türk Telekom tarafından cihazın yazılımı kısıtlanmasa, düşük-orta arası, temel kullanıcı için iyi bir cihaz. Bende de aynı cihaz var ama Bufferbloat'ı önleme şeysi yok. Belki de yazılımı kısıtlandığı içindir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Erdem the mixer -- 2 Temmuz 2024; 21:40:5 >
  • 6 yıldır aynı evdeyiz.. Daha önce TTnet ve Kablonet aboneliğini evde başkası yaptırmıştı.. Dün kablonet iptal ettirildi, bugün ben gibir.net isimli firmadan internet bağlattım..

15 sene önce internet bağlatınca her işi kendim yapıyordum, kendi modemimiz oluyordu.. Şimdi artık fiber olunca her firma modem veriyor geri istiyor.. Bu adreste 5 yıldır internet kullanıyoruz, muhtemelen 5 yıl modem için aylık kira ödedik ve hiçbir modem bizim olmadı..

Fiber nedir biraz biliyordum, optik kablo ile ulaşması falan.. Bugün elektrik panelinin orada eve kadar optik kablonun geldiğini öğrendim.. Gerçi birkaç yıl önce de internet salondaki alana kurulunca duvardan telefon hattından değil de ethernet hattından modemin wan girişine kablo girilerek internet alıyorduk. Diyordum bu 15 sene öncekilerden farklı ama fiber belki apartmanın girişine geliyordur. evlere böyle dağıtılıyordur.. Daireye kadar geliyormuş.. İnternet servis sağlayıcı değişse bile değişmeyen bir cihaz var. Bugün okuyarak öğrendim ki ONT o cihaz. (üzerinde Türk Telekom yazıyor) belki evi satın aldığımızdan beri oradadır.

Şimdi bu cihaz evin sabit parçası iken, internet servis sağlayıcı iptal ettirsek bile evde kalırken her yeni firma ile yeni bağlantıda niye kendi modemimizi kullanamıyoruz? 1000-2000 lira neyse sabit bizim modemimiz niye olmuyor?

Her bağlantı için niye eve biri gelip gidiyor.. Modem sabit kalsın, uzaktan bağla hallet işte..

(Evi 6 sene önce satın aldık, sanırım ki önceki sahibinden kaldı bu ONT cihazı, bunu ilk kim koydu, çıkıp giden götürseydi ayrıca ücreti mi vardır, bu cihazı kim koydu.. Bina 12-13 yıllık bina.. Muhtemelen inşa halindeyken optik hat evlere kadar çekilmiş.)

• T.Telekom (ve altyapısından hizmet veren alternatif ISS'ler) FTTH abonesine ONT +"Fiber Modem" (=HGW) veriyor ancak bunlardan aylık kira bedeli alıyor. Bir mekanda oturan taşındığı ya da bir nedenle o mekanı terk ettiğinde (ki bu o kişinin internet hesabının nakli ya da iptali demek oluyor...) oraya verilmiş ONT'ye mekanın demirbaşı muamelesi yapılıp sadece HGW'nin iadesi isteniyor. Zira o ONT, mekana gelen fiber hatta ve işin en ucunda santraldaki OLT ekipmanındaki belli bir porta tanımlı.

Burada sözü edilen "Fiber Modem" teknik tanımyla kesinlikle bir modem de değildir. Bir Wi-Fi Router'dır. FTTH sistemde modem işlevini aslında ONT görmektedir ancak ONT'nin Santarl'daki "kaynak/port" cihazı olan OLT ile teknik olarak uyumlu (genelde aynı markalı) olması gerekiyor. Kolay olacak bir iş değil ama Telekom'un Santralın'daki OLT marka olarak değişirse, abonelerdeki ONT'lerin de değişmesi yüksek olasılıktır. Zte H298A V9 kullanıcı yorumları 

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mafaky -- 23 Temmuz 2024; 21:52:31 >

• @ işareti koymadan kullanmaya çalışıyorum ama modem hiç bir şekilde kabul etmiyor. Önerisi olan var mı?

Zte H298A V9 kullanıcı yorumları
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.