|
ZTE ZXHN H298A bağlantı sorunu
-
-
arkadaşlar öncelikle merhaba.
ZTE modeme geçeli kısa bir süre oldu ama evdeki wifi ağına bağlı akıllı cihazlarıma (kamera, robot süpürge, wifi router vs.) evin dışında olduğumda bağlanamıyorum.
Huawei de böyle bir sorun yoktu ama ZTE ye geçtiğimden beri akıllı cihazlarıma sadece evde aynı wifi üzerinden bağlanabiliyorum. dışarıda olduğumda telefonumun internetinden veya başka bir ağdan evdeki cihazlarıma bağlanamıyorum. çok can sıkıcı bir sorun bunu aşan oldumu? bu konuda yardımcı olabilirmisiniz? -
buna benzer bi sorun bende yaşıyorum ne yaptınız acaba -
Erişim problemleri yaşıyordum fakat kablodandır diye düşündüm ilk başta. Kablo ve aradaki diğer switchleri de tek tek değiştirdim fakat resmen modemin yanıt vermediğini, ara ara modemin resmen donarak kaldığını gördüm. Ayarlarında ise sadece 192.168.1.33 den 65 e kadar ip dağıttığını ve değiştirilemediğini gördüm.
Çözüm olarak modemin arkasına istediğim her türlü ayarı yapabileceğim bir Router ilave edere problemi çözebileceğimi düşündüm ki nitekim networkte istediğim kuralları artık tanımlayabilir ve istediğim aralıkta ip dağıtabilir oldu.
Sonuç; yine vahim 100mbit internetim var ama modem donmaya devam ettiği için Netflix arada karıncalanıyor.
Modem değişimi talep edeceğim son olarak!
Yıllarca fibernet için “Tilgin” Marka modem kullandım onda hiç böyle sorunlar yok idi.
-
Bu modem turktelekom tarafından 0 kutulu olrk bana verildi ve geldiği günden beri kopmalar yaşatıyor, 4 aydır kullanıyorum, ilk ay günde 1 bazı günler 2 defa kopuyordu, fiber bağlantım var, direk bağlantı kopuyor (yani wi-fi kopması fln sananlar varsa değil) ve hâliyle ip değişiyor, kopmalar dün itibariyle günde her 1~4 saat arası değişken olmak kaydıyla 5-6 defaya erişti, nette biraz araştırma yaptım, bu konuda çözüm üretebilecek frimware fln gibi birşey de bulunmuyor ve şikayetvar da bu yönde bir sürü şikayet oluşturulduğunu ancak hiç geri dönüş olmadığını gördüm.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GuvenDMRK -- 23 Nisan 2022; 10:38:3 >
-
bağlantıyı kopar tekrar bağlan . internet gelecektir. dandik bir modem olduğu için böyle başka marka model kullanmalısın.
-
Aslında en dandik router'lar dahi eğer gelen sinyal varsa bağlantıyı kesmez, yani çok çok naidr bir durumdur.
Bu sebeple önce ethernet kablonuzu değiştirmenizi eğer bu şekilde çözülmüyorsa'da, gpon'a giren fiber bağlantıyı 1 kaç defa ''yani tutarlı bağlantıyı yakalayana kadar, bunu deneme yanılma ile gözlemlersiniz'' söküp takmanızı tavsiye ederim.
-
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X