Şimdi Ara

zvb (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
52
Cevap
0
Favori
1.860
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Öncelikle geçmiş olsun diyorum.Fakat o arabayı tekrar kullanmak yerine satmak daha iyidir.Gerçekten gün geçtikçe bunu hissedebilirsiniz ama tabiki karar sizin.
  • birde şu var o aracı perte cıkarmayan expere de yuh demek lazım.Arac takla atmış tavan çökmüs sag direk yamulmus,resimde sanki sol direkte de yamulma var gibi görünüyor daha ne olması gerekir perte cıkması için.
  • geçmiş olsun hocam.

aracınız serviste yapıldığı için genel anlamda çok sıkıntı vermez. ancak eskisi gibi olması da mümkün değil tabiki. şasisi hasarlı bir araba kesinlikle eskisi gibi olmaz. ama bence öyle güvenlik açısından pek bir sorun yaşamazsınız zannetmiyorum. bir süre binip satcakmışsınız zaten.Allah bir daha göstermesin...
  • hocam geçmiş olsun. testleri yapın tabi ki ama abartmadan. araç arkadaşların dediği gibi eski mükemmelliğini hiçbir zaman yakalayamaz. kaza zaten olacaksa olur, yazılmışsa kaçışı olmaz ama siz yine de eskisinden de dikkatli kullanın. sakin sakin sürün yine ama dikkatinizi de o sakinlikte kaybetmeyin. benim gibi yavaş giderken dikkati dağılanlardansanız vay halinize
  • Geçmiş olsun o arabayı o hale nasıl getirdin yaw
  • bundan daha az hasarlı araçlar perte çıkıyor bu aracı perte çıkarmamaları ilginç olmuş..
  • defiantly,

Arabayı masraf yapmadan satma imkanın varsa satmalısın. Artık bu araçtan hayır gelemz sen kullanmasan da bir başkası alacak onun için problem olacaktır.

Satınca 1 senelik araç kiralarsın çok da pahalıya gleceğini sanmıyorum en azından daha ucuza ve garantili olur.

Ama sanıyorum ki kaskodan yaptıracaksın ve bu imkandan yararlanmak istiyorsun.

madem fren testi yaptıracaksın ilk önce döner silindirde fren baınçlarını ölçtürmeden yüksek sürate çıkman tehlikelidir.Sağa veya sola çekmesi bununla alakalı faktörlerden biridir.

Sonra tüm fren hortumlarını ve sistemini elden geçirilmesi lazımdır.Herhangi bir hortumda küçük kesik ve yırtılma olabilir tyüksek basınçlı bir frenleme hayatınıza mal olabilir.
    Fren hidrolikleri değiştirilmeli ve sistemin havası alınmalıdır.
    Motor kaputunun içinde bulunan westinghouse sistemi elden geçirilmeli ve düzgün çalıştığı test edilmelidir.

En önemlisi tüm amortisörler yenilenmeli ve sistem stabilitesi garantiye alınmalıdır.Bizde bu konu genelde atlanır ve sadece patlak olup olmadığına bakılır ama aşırı yük altında ezilmiş bir amortisör artık ömrünü tamamlamıştır ve mutlaka güvenlik nedeniyle değiştirilmelidir.

Şasenin eğilmiş olup olmadığı laserli test cihazı ile ölçülmeldir.Eğiklik belirli bir mm den fazla ise araç pert edilmesi için yeterlidir.
    Düzeltme durumları metal yorgunluğuna neden olabileceği için her şeyin bir düzeltme sınırı vardır. Sınır aşılırsa plasitk deformasyon olur ve çelik artık yumuşayarak sertliğini yitirebilir.

• Aracı servisten aldıktan sonra ayrı bir rotbalansçıya götürün, bi kayıklık var mı bilgisayarda baksınlar. Özellikle arka lastiklerin ayarlarına. Aracın ön lastikleride darbe aldı mı? Ön tekerleklerin bağlı olduğu şasi bölümlerinde darbe var mıydı? Direksiyonda boşluk var mı diye bakın. Lastikler düz konumdayken direksiyonun konumuna bakın. Araç fan açıyormu kontrol edin. Aracın mekanik parçalar olarak nereleri değişti bilmiyorum, ona göre ilave yapılabilir, ama pek sorun çıkacağını sanmıyorum. Sonra varsada rotbalansta çıkar zaten.
  • bu arabaya kurek kurek macun atmışlardır 1 yıla gelmez o macunlar boyayı atmaya başlar elden çıkartmak lazım
  • quote:

Orjinalden alıntı: Eswod

bundan daha az hasarlı araçlar perte çıkıyor bu aracı perte çıkarmamaları ilginç olmuş..

kazada tavan hasarı zaten adı pert sanayi dilinde.
  • Arkadaşım, öncelik'le tekrar geçmiş olsun ve Allah beterinden korusun.
    Arabanın Ankara'da ki Peugeot Yetkili Servisinde yapıldığını belirtmişsin. Bence araban ilk günkü gibi yep yeni olacak. Servis çünkü, kaporta üzerinde çekiç ile macunla uğraşmayıp komple hasar gören parçanın yenisini takıp boyuyor. Boyanın kod numarasını girip aynı kod boya ile boyadığından sorun olmuyor fazla. Eğer boyanmayan sağlam parça ile de ton farkı olarak bir uyuşmazlık varsa da güzel bir pasta cila yapıyor.
    Şimdi sana kendimden bir örnek vereceğim. Gerçi örnek vermeye korkuyorum çünkü bazı arkadaşlar örnek verince "hep kendinizden örnek veriyorsunuz" gibi yorumlar yapıyorlar.
    1997 Mayıs ayında. Bir önce'ki arabamız 1990 model siyah Şahin ile babam küçük bir kaza yaptı. E-5'te sol şeritte giderken bir tır babamın aniden önüne geçmeye çalışıp yoldan çıkmasına sebep olmuş. Babam tırdan kurtarmak için sol bankete düşmüş, tekrar yola gireyim derken araba savrulup kendi ekseni etrafında dönmeye başlamış ve babam da diğer arabalara çarpmamak için yolun sağında ki duvara çarpmış. Arabanın sadece ön iki çamurluğu, ön kaputu hasar gördü. E tabi motor'dan da bazı parçalar hasar görmüş.
    Neyse, arabayı Pendik'te Tofaş Yetkili Servise çektiler. Babamın iş yeri de o tarafta olduğundan yakındı. Her gün uğrayıp arabayı takip ediyordu babam. 2 hafta içerisinde araba çıktı ve kasko bütün masrafı karşıladı. Ben arabanın sadece kazalı resimlerini gördüm. Öyle enkaz şekilde korkunç bir görüntüsü yoktu arabanın. İlk bende senin gibi babama "çıkınca bu araba servisten satalım" demiştim. Neyse, araba 2 hafta sonra servisten çıktı. Babam arabayı evin önüne getirdi. Araba siyahtı. Ön iki çamurluk, ön kaput, ön farlar, ızgara, ön tampon, radyatör, viraj demiri, rotlar, rot başları, aklıma şu an gelmeyen bir kaç motor ile ilgili ufa ktefek parça değişmişti. Arabanın boyanan parçaları ile diğer boyanmayan parçalar arasında uyumsuzluk yoktu. 95 yılında komple pasta cila yaptırmıştım. Servis, diğer yerler ile uyum açısından komple pasta cila yapmış araba pırıl pırıl parlıyordu. Arabayı gelir gelmez kullandım. Harikaydı, ilk günkü gibiydi. Motor sesi, yolda gidişi, duruşu vs. aynı 02.02.1990 günü aldığımız gibiydi. Güneşli havada özellikle yandan bakınca diğer parçalar ile boyanan parçalar arasında ton farkı yoktu.
    Bence sende arabanı alınca beğeneceksin ve içine sinecek. E tabi sonuç, babam 2002'de ani kalpten vefat etti. 90 Şahini de zamanı geldi deyip 170527. km'de değiştirdim ve hasarlı olduğu için biraz değer kaybetti. 2004 Ekimde değerinin biraz altında 3.750 milyara takasa verdim Renault'a.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi brkcad34 -- 5 Ocak 2009; 10:58:24 >

• quote:

Orjinalden alıntı: UrbanRacer

quote:

Orjinalden alıntı: Eswod

bundan daha az hasarlı araçlar perte çıkıyor bu aracı perte çıkarmamaları ilginç olmuş..

kazada tavan hasarı zaten adı pert sanayi dilinde.

+100
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.