Şimdi Ara

Zyxel P-2812HNUL-F1 Modeme Openwrt Kurma Rehberi (34. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: 0tt0m@n , 0tt0m@n Daha Az
2 Kayıtlı Üye (1 Mobil) ve 1 Misafir - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
920
Cevap
28
Favori
67.958
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
19 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3233343536
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Zyxel P-2812HNUL-F1 Modeme Openwrt Kurma Rehberi Zyxel P-2812HNUL-F1 Modeme Openwrt Kurma Rehberi Zyxel P-2812HNUL-F1 Modeme Openwrt Kurma Rehberi

• emreozgerr kullanıcısına yanıt

subby kullanabilirsin. DNS HTTPS Proxy adı üstünde sadece DoH gibi dokümantasyonunda da göremedim. Web arayüzü (luci) uygulamasına ihtiyacınız yok zaten bir durum göstergesi yok ki DoT veya DoH için.

Zyxel P-2812HNUL-F1 Modeme Openwrt Kurma Rehberi
  • wywh kullanıcısına yanıt

stubby kurulu zaten onda ayarlamaları yaptım ama aktif olmuyor çalışmıyor yani onu kastetmiştim yoksa doh da sorun yok amacım ikisinide kullanmak hem doh aktif olsun hemde dot aktif olsun istiyorum.

Kontrol ettiğiniz yer veya araç yanlış olabilir. Ben kontrol ettiğimde çalışıyor DoT stubby ile. Cihaz yerel ağdan gelen DNS isteklerini ayrı portlarda bulunan DNS servislerinden sadece birisine gönderir mantık olarak. Teknik olarak hatalı bence daha fazla yardımcı olamam çünkü fanteziye gidiyor iş.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi wywh -- 12 Haziran 2022; 13:15:31 >

Kurup ayarladıysanız muhtemelen DoT şuanda aktif ve çalışıyordur zaten. Ama dnsmasq ayarlarına birden fazla upstream server girdiğiniz için DNS sorguları DoH ile yapılıyordur. Anladığım kadarıyla siz DNS sorgularınızı paralel olarak hem DoH hem de DoT ile yapmak istiyorsunuz. Bu iki servisi kombine etmeniz mümkün ama gizlilik olarak da ekstra bir fark söz konusu olmayacaktır. Hatta paralel sorgu sebebiyle bir miktar yavaşlık da yaşayabilirsiniz. Eğer ille de böyle çalıştırmak isterseniz --all-servers flag'ını kullanabilirsiniz. (DNS servisi olarak dnsmasq kullandığınızı varsayıyorum) /etc/config/dhcp dosyasında config dnsmasq altına option allservers '1' ekleyebilirsiniz.

dnsmasq manual'den alıntı;

--all-servers

By default, when dnsmasq has more than one upstream server available, it will send queries to just one server. Setting this flag forces dnsmasq to send all queries to all available servers. The reply from the server which answers first will be returned to the original requestor.

Daha fazla bilgi için;

https://openwrt.org/docs/guide-user/base-system/dhcp

https://linux.die.net/man/8/dnsmasq

Veya gizliliğe bu kadar takıntılıysanız doğrudan unbound'a geçebilirsiniz.

DoH ve DoT bir DNS sunucuda aynı anda kullanabileceğiniz şeyler değil. DoH yoksa DoT kullanılır.

• 0tt0m@n 0 kullanıcısına yanıt
  • Merhabalar openwrt dmz özelliğini nasıl yapabilirim ps5 de sorun yaratıyor cgnat havuzundan kurtulmak için statik ip ye de geçtim düzelmiyor port açmayı beceremedim 1 haftadır yardımcı olursanız çok sevinirim.

• daha önce yazılmış olabilir

epey sayfada görmedim hepsini de kontrol ettim desem yalan olur

18.6.02 den 21.02 ye geçiş

"uboot-envtools" web arayüzden software kurulum yapılır.

putty ile ssh bağlanılır

fw_setenv nboot 'nand read 0x80800000 0x60000 0x300000; bootm 0x80800000'

komutu çalıştırın (saveenv işlemini kendisi yapıyormuş)

fw_printenv ile "nboot=nand read 0x80800000 0x60000 0x300000; bootm 0x80800000" doğru olduğunu görün

cihazı sakın yeniden boot etmeyin brick olur

web arabirimden System - Backup /Flash Firmware - Flash new firmware image

Keep settings seçili kalacak

Flash image...

Mafketel squashfs-sysupgrade.bin dosyasını seçin

https://github.com/Mafketel/p2812hnu-f1-files/blob/master/openwrt-lantiq-xrx200-zyxel_p-2812hnu-f1-squashfs-sysupgrade.bin

MD5: f3fc6809206e22c6db16e98ae0512e57

SHA256: 4acfe75fd22a349cb92b46e8fbcb8e5b4c3183d15fa6ca2b22d4c25496075720

Upload seçin

ekranda SHA değerini doğrulayın

Continue ile işleme devam edin

boot edince elinizde 1 adet

yükseltilebilir cihazının oldu

https://downloads.openwrt.org/releases/21.02.3/targets/lantiq/xrx200/openwrt-21.02.3-lantiq-xrx200-zyxel_p-2812hnu-f1-squashfs-sysupgrade.bin

ben OpenWrt 21.02.3 e yükseltme yaptım

https://192.168.1.1/cgi-bin/luci/admin/system/startup içerisine

echo 1 > /sys/bus/pci/rescan

eklemelisiniz wifi başlangıçta yakalamıyormuş sanırım

interface de sürüm değiştiği için epey değişiklik olmuş ilk defa web arayüzde interface de gittiğinizde onları otomatik olarak aktarıyor () bu haliyle yedek olmanız tavsiye ileride hazır kurulu hale gelecek)

bu işlemlere neden yeniden başladım :) cihazdan yedek olması amacıyla 1 adet daha temin ettim wifi üzerinde kurulu bu sefer wifi chip e kocaman 1 soğutucu yapıştırdım fakat ilk açma denemelerimde olumlu sonuç almadığı için kendisi eski haline alıyor

eski haline almasını nereden kapatacağımı bilemiyorum bakalım ileride yeniden deneriz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dijitalxyz -- 17 Temmuz 2022; 21:29:42 >

• Cihazı fiberde kullanmak istiyorum. Wan ayarlarını nasıl yapmam gerekiyor ?

• intel7mix kullanıcısına yanıt

pppoe-wan seçerek fiber çeviriciden gelen port hangisi ise device olarak onu seçmelisiniz.

Böyle yapınca wan portu takılı değil diyor

• quote:

Orijinalden alıntı: intel7mix

Böyle yapınca wan portu takılı değil diyor

Takılı mı kablo? fiber bağlantı hangi cihazdan nasıl geliyor. PPPoE mi, direkt ip mi veriyor. Biraz ayrıntılı anlatırsanız daha fazla yardımcı olabiliriz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi wywh -- 26 Temmuz 2022; 23:38:17 >
  • altuntepe2 kullanıcısına yanıt

Bufferbloat için bu modemi alıp sqm kurmak mı yoksa Vodafone h300s yanına Xiaomi mi router 4a gigabit alıp sqm kurmak mı hangisi daha etkili olur?

• Turk.net i iptal edip, ev telefonunu netgsm e taşımışken voip destekli bir modem bulayım deyip yakınımda bir tane 2. el buldum,

voip menüsünde değişiklik yapılamıyordu, ttnet tarafından kilitliydi sanırım. orjinal zyxel yazılımı kurayım dedim, sonra baktım burada openwrt var, uzun zamandır da merak ediyordum ki vesile oldu hem modem, hem konu. rehberde emeği geçenlerin ellerine sağlık.

kurulumda bazı yerlerinde sorun yaşasam da konu içeriği ile oluşturulmuş video da iyi oldu. bazı komutlardan sonra komut ekranı hata mesajı ya da boş mesaj veriyor, haliyle devam etmeyip sorun aradım. neyse ki videoda da benzer sonuçları görünce ha tamam deyip kuruluma devam ettim.

konuyu baştan sona okudum, aralarda da çok faydalı bilgi ve rehberler var. keşke ilk mesajlara taşınabilse bu bilgiler. İlk kurulum sonrası neler yapılabileceğine dair çok yararlı olurdu. okudukça bir kaçını deneme amaçlı kurdum ama hangisi hanginin yerine geçer ya da birlikte kullanılır mı biraz karıştı. ayrıca tek tek bakmak gerekecek sanırım.

sonra da voip e bakayım dedim ama işte o, o kadar kolay olmadı ve kuramadım, zaten reklam engelleyici gibi arayüzü de yokmuş anladığım kadarıyla, ayar dosyalarında boğuldum... zyxel orjinal yazılımına dönecem sanırım =/

openwrt asterisk kuran, deneyen ya da kurulumu, ayarları konusunda türkçe bir kaynak yok mudur?

edit:

orjinal zyxel yazılıma döndüm, sonra aynı cihazdan çok temiz bir tane de dolap uygulamasında buldum, kampanyayla onu da aldım. Birine voipi direkt çalıştırabildiğim için orjinal zyxel yazılımı, birine rahatça kurcalayabilmek için openwrt kurdum.

openwrt de ne yaparsam yapayım astersik ile voip bağlantısı maalesef bir türlü sağlayamadım...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aniceman -- 19 Ağustos 2022; 9:30:28 >

• selam,

ipv6 ya geçiş yapmıştım. şuan arıza var deniliyor ama merak ettiğim konu şu. ipv6 da modem gerçek ipv6 adresi alıp dağıtıyor. yani içerdeki cihazlar dışarıya direk açılıyor. bu doğru mu yanlış mı? merak ediyorum. böyle değilse o zaman da ipv6 yı nasıl dışarıdan erişime açarım sorusu geliyor. bilen var mı?

• son betayı deneyen oldu mu? bendeki 2 adet 2812 yi bozdu. sıfırdan tekrar uğraşmam gerekecek....

• Yüklerken yapılandırmayı sıfırlamalısınız. Yapılandırma değişikliği var eğer bu işlemi yapmadıysanız sorun oluşturabilir.

yapılandırmayı sıfırlamak derken? keep setting boş idi. başka ne yapabilirim ki? brick olan cihzları kurtarırken sıfır ayar çekilmemiş 21.02 üstüne kurmayı denedim. gene olmadı. boot loop kalıyor.

• 
Sayfa: önceki 3233343536
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.