Şimdi Ara

Zyxel vmg 3312 dsl ışığının turuncu yanması

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
1.667
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Son 1 haftadır modemimde turuncu ışık yanıyor internet araştırmalarıma göre hattımda VDSL internet var ama türknet hâlâ ADSL İnternet var diyor. Bununla ilgili ne yapmalıyım not:2 ay önce sokaktan türktelekom turuncu kablolar geçirdi

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Yapay Zekanın Yanıtı

DSL Işığının Turuncu Yanmasının Nedenleri ve Çözümleri

DSL ışığınızın turuncu yanması, modem ve internet bağlantınızda bir sorun olduğunu gösterir. İşte olası nedenler ve çözümler:

Teknik Sorunlar:

• DSL Hattı Sorunu: DSL hattınızda bir arıza veya kesinti olabilir. Hattınızı kontrol edin veya servis sağlayıcınıza başvurun.
    • Modem Arızası: Modeminiz arızalı olabilir. Modemin güç kablosunu çıkarın ve tekrar takın. Sorun devam ederse, modem üreticisine başvurun.

Yapılandırma Sorunları:

• Yanlış Kullanıcı Adı veya Şifre: DSL bağlantınız için doğru kullanıcı adını ve şifreyi kullandığınızdan emin olun. Bunları servis sağlayıcınızdan kontrol edebilirsiniz.
    • Yanlış DSL Ayarları: DSL bağlantınız için doğru ayarların modemde yapılandırıldığından emin olun. Bu ayarları servis sağlayıcınızdan öğrenebilirsiniz.

Diğer Nedenler:

• Aşırı Trafik: Ağınızda aşırı trafik, DSL bağlantınızın yavaşlamasına veya kesilmesine neden olabilir. Kullanımınızı sınırlandırmayı veya internet hızınızı artırmayı deneyin.
    • Kablo Sorunu: Modeme giden DSL kablosu hasarlı veya gevşek olabilir. Kabloyu kontrol edin ve gerekirse değiştirin.

Yukarıdaki çözümleri denedikten sonra DSL ışığınız hala turuncu yanıyorsa, servis sağlayıcınıza başvurun. Sorunu tespit edip çözmek için teknik destek sağlayabilirler.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • vdsl sinyal geliyodur modeminize benimde vdsl önce yeşildi vdsl sonrası turuncuya döndü

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Cevap için teşekkürler. Haritada 8 mbps gösteriyor ama VDSL sinyal var türknet santral mesafemin 3000 metre diyor ne yapmalıyım bilemedim

• Merhaba, arkadaşlarımın kontrol edebilmesi için www.turk.net/oim sayfamızdan paket / tarife işlemleri kaydı oluşturabilir misiniz?
  • Dsl ışığı turuncu ise hat sinyali VDSL dir, turknet online işlemlerde bazen adsl olarak görünüyor. Modem arayüzünde ve online işlemlerde görünen hat değerleriniz nedir?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • TurkNetDestek kullanıcısına yanıt
    Pm bakar mısınız 3 gündür telefonumdan arama yapamıyorum anons var arıza kaydı açtım ne dönen var ne bir şey bune böyle ya @TurkNetDestek
  • A.Bozoğlu kullanıcısına yanıt
    Hocam resim ekledim türknet oim adsl var diyor

• TurkNetDestek kullanıcısına yanıt
    Merhaba size başvurdum ama klasik cevaplar maalesef!! modemimde bile VDSL yazıyor

• quote:

Orijinalden alıntı: enes tarık

Hocam resim ekledim türknet oim adsl var diyor
    Muhtemelen sokağınızda yenileme çalışması yapılmış ama alt yapı güncelleştirmesi yapılmamış.
  • A.Bozoğlu kullanıcısına yanıt
    Cevap için teşekkür ederim. Benim yapabileceğim birşey varmı? Yoksa bekliyecekmiyim

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.