Şimdi Ara

Zyxel VMG3312-B10B ile sorun yaşayanlar için tavsiyeler (15. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
525
Cevap
25
Favori
217.165
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1314151617
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    merhaba

klasik TTNET modem sorunlarını yaşıyorsnuz.Bu tür modemlerde işlemci ,ram ve yazılım oldukça kısıtlanmış olduğundan perfonmans kaybı yaşanıyor...

size tavsiyem bu modemin wifi , firewall özelliklerini kapatıp ethetrnet çıkışına bir kablosuz router bağlayarak kullanmanız olur.

bu sayede sadece modem işlevini yerine getirdiği için donma , kasma ve hız düşme gibi durumlar ile karşılaşmayacaksınız...

tavsiye edebileceğim routerler ; xiaomi mi wifi ve keenetic router ...

böylece bütçeyi zorlamadan perfonmanslı bir wifi ağa sahip olabilirsiniz.

eğer bu modemi kullanmak istemezseniz yeni modem olarak keenetic extra dsl tavsiye ederim...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi micro77 -- 25 Aralık 2019; 18:43:25 >
  • anasını sevdiğim modemi benim bütün günümü yedi. sadece 1 değil. geçmişte de 3 günümü yedi. asla yanına yaklaşmayın. hurdacıya bile vermeyin. düşmanınıza hediye edin.
  • mikail13 kullanıcısına yanıt
    Üzerinde TTNET logolu modemlerden koşa koşa uzaklaşmanızı tavsiye ederim.

• o-mumcu O kullanıcısına yanıt
    aynı sorun...

çöpe bile atma.. düşmanına hediye et.
  • micro77 kullanıcısına yanıt
    Hocam öncelikle çok teşekkür ederim.
    Bahsettiğim kablosuz sorunumun yanısıra şundan da bahsetmem gerekiyordu. Çok dalgalanma yaşanıyor internet hızımda. Mesela bikaç saat önce gayet iyi hızlar alabiliyorken şu anda kablolu veya kablosuz 8 veya 10 Mbit alabiliyorum. İnternet sürünüyor yani yerlerde. Cihaza bağlı bütün diğer donanımları çıkarıp tekrar başlatıp denememe rağmen değişmedi durum. Altyapıdan veya yoğunluktan kaynaklı bir sorun olabilir mi diye de merak ediyorum. Turknet pek öyle düşünmüyor gerçi ama.
  • slhztprk kullanıcısına yanıt
    merhaba

yaşadığınız sorunların benzerlerini çok yaşadım...
    sorun yaşadığınzda ve olmadığında XDSL değerlerinizi kontrol edin SNR değerleri çok düşük FEC değerleri çok yüksektir mutlaka.. ...
    sorunun temel kaynağı TTelekom kutusuna giden kablo ,kutu ve bağlantılar... tabii eğer ev tesisatında sorun yoksa...
    çözüm için BTK'ya itina ile olanları yaşadıklarınız arıza takip bilgilerini yazın ve bekleyin...
    bakın o zaman TTelekom nasıl koşa koşa evinize kadar olan bağlantıyı kontrol etmeye geliyor ...
    tecrube ile sabit...
    gelişmeleri yazarsanız herkes bilgilenir.
    iyi akşamlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi micro77 -- 1 Ocak 2020; 23:36:7 >

Dün sorun yaşarken modemin arayüzünden xdsl değerlerini kontrol ettiğimde SNR değeri gayet güzeldi bir düşüş yoktu, FEC değerine dikkat etmedim. Ama genel olarak değerler normal gözüküyordu ama bağlantı yerlerde süründü. Bu arada modem tavsiyeniz olan "Keenetic Extra DSL" e baktım biraz, kaliteli güzel bir şeye benziyor, ben normalde 330 lira bandında Asus AC51 almayı düşünüyordum çift bant destekli en uygun modemlerden biri diye, bu Keenetic ise 540 lira civarında. Aradaki fiyat farkına değer mi ve kendi deneyimlerinize göre mi tavsiye vermiştiniz acaba?
    ac 51 almadan forumda asus konusundaki wifi çekim hakkındaki yazılara bir bakın isterseniz .

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu modemi degistirmeyi dusunuyorum artik cunku ethernet bagli iken wifi cihazlari baglanmiyor bazen veya tam tersi durum oluyor bazen internet var gosterirken hicbiri baglanmiyor. 100 luk tarifedeyim TurkNet wifi cok onemli degil 40mhz ile 60-70 arasi hiz veriyor modem yeterli gibi ana pc ethernet ile baglaniyor o yuzden 5g modem almak yerine normal 2.4 alayim diyorum yoksa Xiaomi Router 4 mu alsam cok kararsizim yine sorun yasar miyim routerla ? Tavsiyelere acigim sagolun simdiden.

• Nuroxy kullanıcısına yanıt
    merhaba

isterseniz modemin firewall , wifi gibi gereksiz özelliklerini kapatıp wifi routeri ethernet ile bağlayıp wifi yayın yapalirsiniz yada iyi bir modem alıp 2.4 ve 5g wifi de kullanabilirsiniz...

bana sorarsanız TTNET modemini yüksek bir yerden yada direkt çöpe atarak kurtulurdum...
    Cevabınız için teşekkürler hocam düşünüyorum işte bıktım kendisinden routerlar daha ucuz diye elim onlara gidiyor ama ya diyorum bu salak modem yine arıza çıkarırsa bana o zaman da.
    Bu akşam net bir şekilde şunu deneyebildim;
    Hızım çok yavaşladığı bir anda modemin arayüzünden SNR ve hat zayıflaması değerlerine baktım foto çektim, sonra hızım yükseldi tekrar girdim modeme aynı ekrana ve değerleri bir daha foto çektim, arada hiç fark yoktu, bütün değerler hemen hemen aynıydı ama internetim epey hızlanmıştı. Bu neden olabilir sizce?
    ağdaki bilgisayar yada telefonlardan indirme yapılıyorsa epey kasma donma yapıyor zyxell

manuel DNS ayarlayıp da bir test edebilirsiniz...

Servis sağlayıcının DNS'leri de sorun yaşatabilir...

1.1.1.1 ve 1.0.0.1 yada 8.8.8.8 ve 8.8.4.4

deneyebilriniz.
    Gündüzleri hiç problem olmuyor gayet sorunsuz ve hızlı kullanıyorum fakat hemen hemen her akşam internet hızım çok ciddi derecede düşüyor. Görünürde değerler aynı ama düşüyor işte. Dediğiniz DNS ayarlarını internet çok yavaşladığı an mı değiştirip deneyeyim? Eğer düzelirse sürekli olarak bu verdiğiniz DNSleri kullansak daha iyi olur mu?
    sürekli olarak kullanabilirsiniz...

hız düşümü tam olarak neredn kaynaklanıyor ?

bunu tespit için ethernet ile hız testi ve ayrıca wifi ile hız testi yapmak gerekiyor...

tahminim wifi daha düşük çıkacaktır...

hız testini bu siteden yapmanızı tavsiye ederim ; https://www.nperf.com/en/
    Hız düşümünün tam olarak nereden kaynaklandığını öğrenmek istiyorum ben de ztn. Aşağıya ekran görüntülerini paylaşıyorum. İlk iki tanesi herşey düzgün çalışırken hız normalken, son ikisi ise hız yavaşken. Ben tam olarak anlayamıyorum bir de siz bakar mısınız?
    Zyxel VMG3312-B10B ile sorun yaşayanlar için tavsiyelerZyxel VMG3312-B10B ile sorun yaşayanlar için tavsiyeler
    Zyxel VMG3312-B10B ile sorun yaşayanlar için tavsiyelerZyxel VMG3312-B10B ile sorun yaşayanlar için tavsiyeler

merhaba
    aslında bakarsanz hemen hemen aynı gibi fakat 2. resimdeki CRC hataları tesisat bağlantılarında bir sorun olduğu işareti veriyor...
    bir de hız testlerini mutlaka ethernet üzerinden yapmalıyız , wifi'si malesef belli bir süre calıstıktan sonra şişmeye başlıyor..
    ayrıca modem ayarlarından LOG ayarlarını komple kapatmak da modemi bir miktar hızlandırıyor...
    internet hızı yavaşladıgında ethernet üzerinden de kontrol edip sonuclara göre yorum yapabiliriz...

kolay gelsin.
  • Wifi konusunda performans arayanlara ethernet üzerinden ek router olarak Tenda AC11 tavsiye ederim. Çekmediği yer ve şaşmayan bir performansı var.

Ben şu an direk modemi kullanmıyorum ztn, oradan aldığım interneti kablo ile TP-link wr941nd kablosuz router'a veriyorum, geri kalan bütün iş bu routerda. Buna bir tane kablo ile access point bağlı, bir tane de kablosuz olarak menzil artırıcı. Kablolu test yaptığımda da değişen çok bişey olmuyor, şöyle ki kablolu 83 Mbit civarı internet alıyorum sorun yokken, kablosuz 65 Mbit civarı alıyorum. Ama sorun varken kablolu da kablosuz da 10-15 Mbit civarına düşüyor. Tesisatta olsa problem sürekli olması gerekmez mi? Ben bu sorunu periyodik olarak bikaç akşamda bir akşam saatlerinde bikaç saatlik yaşıyorum sonra hiçbişey yapmadan kendiğilinden düzeliyor. Kafaları yicem sorunun nereden kaynaklandığını bulmak için.
    Bir de şu var, ekran görüntülerinden görüyorsunuz ulaşılabilecek maksimum hız 108Mbit civarı gözüküyor fakat türknet nedendir bilinmez 88Mbite sabitlemiş bunu öyle kullandırıyor. Bana 100 Mbit verse ben en azından 95 Mbit fln alıcam ama 88 olarak sabitlenmiş gibi. Bununla ilgili fikriniz var mı acaba?
  • 
Sayfa: önceki 1314151617
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.