Şimdi Ara

Zyxel VMG3312-B10B ile sorun yaşayanlar için tavsiyeler (24. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
523
Cevap
26
Favori
216.550
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2223242526
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • arkadaşlar bende bu modemi kullanıyorum.2yıldır.

gün içinde çok sık kopmalar ve hız düşüşleri yaşıyorum.

kopma dediğim şöyle ; mesela bir sayfaya girmeye çalışayım yükleniyor deyip kalıyor öyle ama internet bağlantısı yok diye hatada vermiyor

yada çok yavaş oluyor bazen 1-2mbps gibi(normalde 13mbps)

hat değerlerim bu.sizce sorun modemdemi yoksa hatta mı?bu ekran fotosunu aldığım anda internet iyiydi,hızı güzeldi

Zyxel VMG3312-B10B ile sorun yaşayanlar için tavsiyeler
  • Varsa bir B10B'en; alıyorsun köprü moduna üzerine Keenetic Omni bağlıyorsun. Tüm yönetimi ona bırakıyorsun. Mis!

altyapı kesintisi olmadığı sürece devam.

• ismail0100 kullanıcısına yanıt

o açığı geç de olsa kapattılar diye biliyorum.

• hocam merhaba,

bu şekilde bağlantıda dns i router mu veriyor? malum dns değişmiyor modemde.

crc hatalarına bi faydası olur mu yoksa sadece hat ile ilgili mi?

• Vmg3312 de Ev aği kisminda dns kismini statik isaretleyip istediginiz degeri yazabilirsiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mesaopp -- 1 Mayıs 2021; 17:31:33 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • haybora kullanıcısına yanıt

Tüm yönetim Router'da oluyor. CRC hataların kesinti yaşatmadığı sürece üzerinde durulacak birşey değil. İstersen dünyadaki en pahalı en iyi modemi tak yine olur yine olur. Altyapılarda düzelme olmadığı sürece, kopmayan bağlantınız var ise bahsettiğim şekilde bir kurulumu değerlendirmeni tavsiye ederim.

• Millenicomun verdigi VMG1312-T20B Modemi ikinci el olarak alacağım bu modeli farklı iss'de (Turknet) kullanabilirmiyiz ?

• Legend_84 kullanıcısına yanıt

Kullanabilirsiniz hocam ama tavsiye etmem tp-link w9970v3 modelini almanız oneririm

• quote:

Orijinalden alıntı: ayhan

Kullanabilirsiniz hocam ama tavsiye etmem tp-link w9970v3 modelini almanız oneririm

Bende w9970 v2 vardı çekim mesafesi ve arada kopmalar olduğu için bugun sattım yerine yine 2. El Zyxel VMG3625-T50B aldım fakat gelmesi persembeye bulur evdede çocugun canli dersleri oldugu icin idarelik bir modem bulamadığım yakınimda bu modemi 50 tlye buldum , yani yedek modem olacak

• Legend_84 kullanıcısına yanıt

V2 ile vmg3312 hemen hemen aynı sayılır V3 kullaniyorum şuan gayet memnunum tabiki diğer modem gelene kadar mecburen kullanılır sonra dolap uygulaması üzerinden satarsın zararın olmazZyxel VMG3312-B10B ile sorun yaşayanlar için tavsiyeler 

• ayhan A kullanıcısına yanıt

Aynen, en kötü öyle yaparım

• Reset sorunu yaşayanlar için önerim termal macun yenilemelerini öneririm ben yenilettikten sonra daha az ısınmaya ve reset atmayı bıraktı. Kendisinde termal pad kullanılmış çıkardığımda sıcaktan erimiş gibiydi .

• Cihazın xDSL modülasyonu gerçekten bu ülke için en stabil kullanımlardan birini sunuyor ama Routing özelliği maalesef iyi değil. Bu modem köprü moduna alıp bir Router takıp mükemmel bir kullanım sağlayabilirsiniz.

• Invisible kullanıcısına yanıt

İçindeki parçaları, ethernetin hemen üzerindeki bileşenler balon gibi oluyor şuradaki gibi:

http://sinuzitforum.ecballium.com/konu-zyxel-ttnet-vmg3312-b10b-modem-kronik-sorunu-cozuldu.html

Bu modemi bi' şekilde soğutmak gerekiyor yoksa sağlıklı bir kullanım olmuyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: grupima

Arkadaşlar, modemin Türk Telekom tarafından uzaktan V13 sürümü adı altında çöp bir sürüme güncellenerek kasıtlı olarak hurda edilmesi sorununu ben şu arkadaşın çektiği video sayesinde çözdüm:
    https://www.youtube.com/watch?v=6a6zMvjzUEA

Eğer bir sebepten ötürü videoya erişemiyorsanız, sizin için videoyu indirdim ve yedekledim. Buyrun yedek link:
    https://drive.google.com/file/d/1qq-XZMiWnDQMZB6FoxNrAxVPCp21yCs2/view
    (Videoyu oynatamıyorsanız sağ üstteki indirme tuşuna basarak indirebilirsiniz.)

Bu videoda anlatılan adımları yaptım ve yazılım güncelleme kısmı ile diğer kısımlar geri geldi, uçuşa geçen ping'ler eski düşük değerlerine döndü. Wifi'dan cihazların kopup durma sorunu düzeldi. İndirme ve yükleme hızlarım düzeldi... Böylece telefonla sizi arayıp ısrarla faturanıza ek taksitler ile size yeni modem vermeye çalışan İSS'lerin oyununa gelmiyoruz ve bile isteye bozdukları cihazınızı bu şekilde kurtarıyoruz.

Versiyon düşürme yaptığım sürüm ise, Zyxel'in kendi sitesinde güncel olarak görünen şu sürüm:
    https://spdestek.zyxel.com.tr/hc/tr/articles/360018221511-VMG3312-B10B-T%C3%BCrk-Telekom-1-00-AAPP-D7
    (Bu sürümün sürüm numarası, Türk Telekom'un cihazlara verdiğinden daha düşük olduğuna göre; en güncel sürüm de modemi bizzat üreten adamların sitesinde bu sürüm olarak göründüğüne göre ve Türk Telekom'un modemlere dağıttığı daha yeni sürüm numaralı görünen güncellemesinin cihazlarda sürekli Wifi'dan düşme, arayüzün yarısının kaybolması, artan ping ve düşen hızlar vs. gibi sonuçlara yol açması nedeniyle ve elbette versiyon düşürme işlemi ile bu sorunların düzelmesi nedeniyle, anlıyoruz ki Zyxel'den habersiz bizim Türk Telekom elimizdeki cihazları kendisi çöpe çevirmeye çalışmış.)

Son olarak, olur da Zyxel'in sitesindeki bu sayfa da bir şekilde kaybolabilir diye, bu düzgün versiyonun dosyasını sizler için yedekledim. Dilerseniz, hazır Zyxel'in sitesinde bu sürüm silinmemiş bir şekilde duruyorken, oradaki dosya ile benimkini kıyaslayabilir ve orijinal dosya olduğunu, oynanmadığını kontrol edebilirsiniz. Buyrun dosyanın yedek linki:
    https://drive.google.com/file/d/1ANUXlDD-W-kAMB1GCmeBTmonWzWl1AO2/view?usp=sharing

Bu da VirusTotal tarama sonucu:
    https://www.virustotal.com/gui/file/407fef65a84ae6fce1cfcfc5ef03c298abe6503b998930d32da9a02b4f108898
    (59 antivirüs taraması, 0 şüphe, 0 bulgu. Dosya tertemiz.)

Faydam dokunduysa ne mutlu!

3 yıl sonra gelen düzenleme:
    Yukarıdaki dosyanın yedek linki ölmüştü, yeniledim.

Teşekkür ederiz. Elinize sağlık. Dün kurulumu yaptım. Performans iyileşmeleri oldu.

• Merhaba arkadaşlar bu modemı uzun zamandır kullanıyorum.

Bu akşam yagmur yagarken gökgürledi internet ışığım birden kırmızı oldu.

Turk Telekomu aradım hatınızda sorun var dedı.

İnternette şöyle arastırdım kullanıcı adı şifre tekrar yazın dıyen vardı denedım baglandı.

Fakat kapatıp açınca modemı gene internet kırmızı oluyor şifreyi yazmak gerekiyor bazen baglanıyor bazen baglanmıyor sizce modem bozulmuş mu?

• HAKANIM1987 kullanıcısına yanıt

modem bozulmuş mu? nedir son durumun.. Zyxel VMG3312-B10B ile sorun yaşayanlar için tavsiyeler 

• kablo şase yapmış yağmur yağınca hep sorun :)

• tr064 ve tr069 sayfalarına ulaşabilmek için 100AAPP6D0 nolu firmware'i yükleyin. sonra işlemlerinizi ve ayarlarınızı yapın, kullanın. bu işlemin üstüne "telnet_ras.bin" dosyasını yükleyerek telneti de açın. yetmedi bunun da üstüne 100AAPP7D0 nolu firmware'i yükleyin. tüm bunların üstüne de aapp13 yükleyip denemek isterdim ama son sürümü iss'den almak için herşeyi tekrar sil baştan yapmak zor geldi. yalnız şöyle bir durum var. cihazı kapatıp açmak hariç, cihazı resetlerseniz, bütün ayarlar uçar gider. modeme aapp13 otomatik olarak yüklenir.

power ışığı yanıyor olduktan sonra modeme rom dosyası ve ardına da firmware atılması modemi çalıştırır. bu dosyalar ve yöntem internetde var. yanık hariç herşeyin çözümü vardır. Zyxel VMG3312-B10B ile sorun yaşayanlar için tavsiyeler 

• Arkadaşlar kör topal bu modemle idare ediyordum ancak son 3 gündür şöyle bir sorun yaşıyorum...
    Çocuklar modemi fişten çekerek kapatıp açmışlar sonrasında modem durduk yere sıfırlanıyor.Her seferinde modemi tekrar kurmam gerekiyor (kullanıcı adı ve şifreyi tekrar giriyorum)
    Ne olduğunu anlamadım yapacak bir şey var mı?
    Teşekkürler

• 
Sayfa: önceki 2223242526
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.