Şimdi Ara

Zyxel VMG3312-B10B ile sorun yaşayanlar için tavsiyeler (23. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
525
Cevap
25
Favori
217.430
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2122232425
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Modem değiştirdim.. 5ghz modem aldım ama yine aynı problem var :D Türknet beni kandırdı sanırım sorun modemde felan değil bildiğin internette..

• Bu modemi kopru olarak kullanan var mi. Mi router vs ile?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar, Zyxel VMG3312-B10B modem ile hiçbir şekilde wifiye bağlanamıyorum. Ethernette herhangi bir problem yok. Ancak ne telefondan ne pcden wifiye bağlanamıyorum. Denemediğim yöntem kalmadı inanın. Artık kafayı yemek üzereyim. Yazılım güncelledim olmadı, 002 versiyona geçtim olmadı, kanal değiştirtim, alt üst bant ayarını yaptım olmadı. Var mı önerisi olan, modemi çöpe atacağım artık gına geldi bu modemden :)

• VMG 3312 sanırım dönemini kapatmış bir modem gibi duruyor. Ben artık kullanmıyorum, bazen arkadaşlar internet kontrolü için istiyorlar.
    Hiç sebep yok iken 2 ay önce sebepsiz kopmalar yaşatmaya başlattı.
    Modeme bağlı cihaz sayısı, netflix, iptv gibi etkenler cihazı zorluyor.
    Umarım sorunlarınız çözülür. Fakat ben değiştirdim rahat ettim. Baktığım zaman 10 yıl boyunca kullanmışım. Gani gani helal olsun.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Selamlar herkese,

Cihazı uzun süredir kullanıyorum. VDSL e geçiş yaptıktan sonra cihazda durduk yere Ping ve Hız problemleri yaşamaya başladım. 16 mbps almam gerekirken 2-3 mbps almak çok sinir bozucu. Normalde sinyal kalitem çok güzel fakat ona rağmen bu kadar Ping çıkması ve hızın yerlerde sürünmesi sanıyorumki son güncellemeden. Anasayfadaki bir kaç ayarı yapmayı denedim ama sonuçlar değişmedi.

Şimdi bu güncelleme ile modem hiç mi edildi? Bir çözüm yok mudur?

• Eksi-1 kullanıcısına yanıt
    Modemin kablosuz performansı berbat. Güncel olan yazılımdan eski yazlımına geçiş yaptım yine bir şey değişmedi.
  • tcebeci1 kullanıcısına yanıt
    Hangi modemi kullanıyorsunuz şuan ?
  • Bu modem Zyxel'in sitesinde çıkmıyor. Bu nasıl bir firma. Biz olmayan bir ürünü mü kullanıyoruz. Yazılım güncellemek için siteden indirin diyor, sitede model çıkmıyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: swaarthy

Modemin kablosuz performansı berbat. Güncel olan yazılımdan eski yazlımına geçiş yaptım yine bir şey değişmedi.

Takip ederseniz hemen peşine tekrar güncelleniyor modem. Ben ilk eski sürüme döndüğümde gayet stabil görünüyordu

• Eksi-1 kullanıcısına yanıt

tr-069'ü kapattım hocam ilk gün iyiydi sonra sonra gene cortladı sabahları problem yok akşamları yamuluyor meret 30mbps aldığım odada saat 19.00dan sonra 3 ile 10 mbps geziyor kullandığım yazlımım sürümü 100aapp6d0.

• quote:

Orijinalden alıntı: swaarthy

tr-069'ü kapattım hocam ilk gün iyiydi sonra sonra gene cortladı sabahları problem yok akşamları yamuluyor meret 30mbps aldığım odada saat 19.00dan sonra 3 ile 10 mbps geziyor kullandığım yazlımım sürümü 100aapp6d0.

Evet nedense akşam saatlerinde 0.3 lere düşüyor hızı ve ping çok aşırı oluyor. Hiçbir şey yapamıyorsun bir müddet. Bir tutarsızlık oluşuyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: The souls migration

geçen forumda bir master şifre yazıyordu bu modem için ben de denedim modem arayüzüne direkt erişim verdi. üstelik eski şifre geçerliliğini yitirmiyor da. şöyle bir tur atayım dedim de aradığımı yine buldum.

https://www.webtekno.com/zyxel-modemlerdeki-internet-sorunun-sebebi-ve-cozumu-h22738.html

"Değerli Müşterimiz,

Siber Saldırı Bilgi güncellemesi:5/12/2106 : Saldırıdan etkilenen, aşağıda modelleri verilen modem sahiplerinin, modemlerini resetleyip (fabrika ayarlarına alıp, modeminizin arkasında bulunan reset düğmesine kürdan yardımı ile yaklaşık 15 saniye basılı tutarak modeminizi fabrika ayarlarına döndürebilir ve kullanıcı adı admin şifre 1234 ile giriş yapabilirsiniz.) tekrar internet ve kablosuz ayarlarını yapması durumunda modemleri internete bağlanacak, sonrasında yazılım yükleme aracını kullanmaya gerek olmadan aşağıdaki linklerde verilen ilgili firmware i yükleyebilir, modemlerini korumaya almış olurlar.
    =======================
    Aşağıda belirtilen ADSL modemler: P-660HNT1 v2, P-1202T10B, P-1302T10B, P-1302T10D,v2 ve v3 , Dünya genelinde yaşanılan siber saldırı sebebiyle marka bağımsız, RT63365 ve MT7505 çipsetli modemler, TR069 üzerinden gelen güvenlik saldırısına uğramaktadır. Bu nedenle interneti kullanamayacak derecede aşırı yavaşlama, modeme erişememe sorunları yaşanmaktadır. Bu sorunu çözmek için geliştirilen koruma yazılımlarını aşağıda bulabilirsiniz. Kullanmakta olduğunuz modelin yazılımlarına ve yükleme dokümanına erişmek için lütfen kullandığınız modem modelinin ilgili linklerini tıklayınız ve bilgisayarınıza kaydediniz.

Diğer model ürünlerimiz bu saldırıdan etkilenmemektedir.

Lütfen yazılımı modeme yüklemeden önce ilgili modelin"Yazılım yükleme dokümanını" kontrol ediniz, önerilen adımları uygulayınız.

444 1 150 hatlarımız biraz yoğun, kısa sürede ulaşamayabilirsiniz. Bu problem için dokümanlardaki adımları izlediğinizde sorununuz çözülecektir, bu adımlarda sorunlarınız olursa lütfen destek@zyxel.com.tr adresine iletişim bilgilerinizle beraber yazarsanız arkadaşlarımızı size e-mail yada telefon ile ulaşarak yardımcı olacaktır.

====================
    P-1202T10B
    Firmware yazılımı :ftp://ftp.zyxel.com.tr/…/P-1202-T1…/Firmware/V200AAIA7C0.bin

Yazılım yükleme Dokümanı :ftp://ftp.zyxel.com.tr/…/Zyxel_Modemlerde_Yazilim_Yukleme_P…

Yazılım yükleme dokümanı ( videolu anlatım ) :

https://www.youtube.com/watch?v=3yiPI2PJZQM&feature=youtu.be"

sene 2106 dikkatinizi çekmiştir. tabi ki 2016. şimdi aklıma gelmişken bu model modemin iki farklı versiyonu var sanıyorum. aynı firmware' i kullanıyor ama modem arayüzüne bir versiyonunda daha kısa giriş şifresi verilebiliyor. aynı şifrelemeyi ise diğerinde yapamıyorsunuz çünkü kabul etmiyor. buna mukabil kullanıcı hesabında yine bir cümle var dikkat çekici:

"* Şifre içinde rakam ve harf birlikte bulunduracak şekilde, 3’ten fazla artan, azalan veya tekrar eden karakterlerin bulunmadığı 8 ile 256 arası karakterden oluşmalıdır."

çözğm olarak, modeme 256 karakter şifre verip, girişlerinizi master şifre ile yapmanızı öneriyorum. yukarıdaki chipset vukuatını da ilk defa görüyorum ve açıkcası hiç inandırıcı gelmedi bana. modem arayüzüne erişim sorununun yaşandığı tek marka biliyorum. başka da yok. var da yok. o da sekiz yıllık modem browser seçiyor normaldir.

Keşke master key'i de verseymişsin :( 3 yıl olmuş sen de bilemezsin sanırım artık :(

• Arkadaşlar bende benzer sorunlardan muzdariptim. 6 sürümüne düşürüp 69 portu kapattıktan sonra modem cayır cayır çalışmaya başladı. Konuyu açtığınız için teşekkür ederim.

• Arkadaşlar 6.sürüme düşürüp tr69 portunu kapatmıştım ama bugün modemi kapatıp bir süre sonra açtığımda geri 13 sürümüne geldi bu iş nasıl oluyor :/

• Hocam Türk Telekom uzaktan erişim sağladığından güncelleme yapıyor modeme internet üzerinden.

Bildiğim kadarıyla bunu kapatmanın bir yolu da yok. Marka bir modem yapmış. Ama tüm kontrol TT de.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi High Sierra -- 14 Şubat 2021; 11:21:13 >
  • Evet tt ye arayıp dedim beni zyxel e yönlendirdi ona anlattım diyor son sürüm sorun olmaması gerek anlatttım sonra dedi olmadı alt sürüm gene yapın dedim gene üst oluyor elimizden bir şey gelmez dedi bazı kablosuz ayarlarını yaptırdı tüm kollar tt de yani

• Arkadaşlar bu cihaza DNS ekleyemiyoruz cihazın yazılımını Türk telekom'un son güncellediği yazılımından geri çevirerek zayxel in sitesinden indirip şu sürüme 1.00(AAPP.7) güncelledim DNS eklemenin bir yolu var mı ayrıca modem kurulumu esnasında geniş bant 35 mbps VDSL kurulumu yapacağım genişbant yazan yerin içinde 4 bölüm var bunların içindeki hangi bölümden kurulum yapacağım DNS eklemenin bir yolu var ise şu anda hangi DNS Yİ önerirsiniz ayrıca ve hangi bölümden DNS kurulumu yapacağız YARDIM EDECEK ARKADAŞLAR İÇİN ŞİMDİDEN ŞÜKRANLARIMI SUNUYORUM.

• Ağ ayarı - ev ağı - DNS ekleyebilirsiniz. Statik seçerek istediginizi yaparsınız.
    1.1.1.1
    1.0.0.1 ...

Genişbant - İnternet PTM PPPoE yazanı yaparsınız.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nike35 -- 27 Şubat 2021; 23:20:53 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar modemi 3 defa sıfırlama + zyxel ve turktelekoma başvurma sonrası modem artık reset atmıyor ve ağ kopmuyor. Denemenizi öneririm.

• bu modemden cok sukur kurtulmus bulunmaktayım 35megabit internetim olmasına ragmen kablosuzda yotubeden 480p bile donmalar takılmalar bulanık goruntu illallah ettirdi tr069 kapatsanızda boş wifi berbat bu modelde td-w9970v3 modem e gectim 2k videoyu takır takır calistiriyor dolap üzerinde 70tl gibi fiyata mal oldu tavsiyem değiştirin kurtulun bu meretten

• 
Sayfa: önceki 2122232425
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.