Herkese Merhaba. Kısa süre önce aldığım VMG3625-T50B ile ilgili kısa inceleme yaparak yorumlarımı paylaşmak istedim. Elimde olan VMG3625-T20A modem ve Superonline'ın verdiği Huawei HG253 router ile kablosuz bağlantı hızlarını karşılaştırdım. Özellikle iki ZyXEL modem donanım olarak hemen hemen aynı oldukları için performansları merak ediliyor. Kutusu ve İçeriği Arayüz ZyXEL'in kullandığı yeni arayüzü çok başarılı buldum. Hem çok hızlı çalışıyor hem de kullanımı çok basit olmuş. VMG3625-T50B arayüzünde Türkçe dil desteği mevcut. VMG3625-T20A arayüzünde henüz Türkçe dil desteği yok. Ayrıca arayüzü mobil cihazlar için uyumlu olmuş. Kablosuz Bağlantı Testleri Kablosuz 2.4 ve 5.0 bağlantı testlerini 3 ayrı cihaz ile gerçekleştirdim. Bir test modeme iki metre uzaklıktan diğer test ise modemin bulunduğu oda ile evin en uç odasından denendi. VMG3625-T50B 2.4GHz ve 5.0GHz Kablosuz Bağlantı Testleri (Aynı Oda) VMG3625-T50B 2.4GHz ve 5.0GHz Kablosuz Bağlantı Testleri (Uzak Oda) VMG3625-T20A'a ait fotoğraflar T50B kasa olarak biraz daha büyük. T20A'nın ethernet durum ledleri ön tarafa, T50B de ise kabloların giriş kısımlarına konumlandırılmış. VMG3625-T20A 2.4GHz ve 5.0GHz Kablosuz Bağlantı Testleri (Aynı Oda) VMG3625-T20A 2.4GHz ve 5.0GHz Kablosuz Bağlantı Testleri (Uzak Oda) Huawei HG253 2.4GHz Aynı ve Uzak Oda Bağlantı Testleri HG253'ü fikir vermesi için testlerini ekledim. İki ZyXEL modem de Huawei routerdan çok daha hızlı ve stabil bağlantıya sahipler. Aynı oda içerisinde T50B ve T20A yakın değerlere ulaşıyorlar ancak mesafe artınca T50B biraz daha öne geçiyor. Özellikle 5.0GHz bağlantı hızında farkı görülüyor. VMG3625-T50B üzerinde USB 2.0 girişi mevcut. Merak edenler için harici harddisk bağlayıp okuma hızlarını denedim. Yazma hızı çok yavaş kalıyor tabi cihazı NAS sürücü ile karşılaştırmamak lazım. Sırasıyla okuma/yazma hızları: Sonuç olarak; Fiber/Adsl/Vdsl destekli, 4 Adet Gigabit ethernet portlu, AC1200 Wi-Fi barındıran VMG3625-T50B'yi 1 aydır Superonline Fiber (FTTB) ile kullanmaktayım. Cihaz hiç ısınmıyor desem yanlış olmaz. Bana göre VPN özelliği olmaması bir eksik. Bir de Wake on Lan özelliğini kullanabilmek için arayüze giriş yapmak gerekiyor. Arayüze uzaktan erişim sağlanabildiğinden bu mümkün oluyor ama benim gibi telefonundan küçük bir uygulamayla, NAS sürücüyü uzaktan çalıştıran birisi için daha zor oluyor. Daha önce kullandığım VMG8924-B10A modemde bu özelliğe alıştığım için belirtmek istedim. Tabi bunlar herkesin ihtiyacı olan özellikler değil. Benim yaşadığım evin yapısından kaynaklanan kablosuz bağlantı sorunu yaşadığımdan bu sorunu çözmek için ZyXEL PLA5236 powerline adaptör kullandığımdan daha önceki konularda bahsetmiştim. Kablosuz ağ performansı kullandığım modem ve router'lara göre daha iyi olduğunu gördüm. Yine de eklemek istiyorum, cihazı kullanacağınız yerlerin şartları farklı olacağından kablosuz bağlantı farklılık gösterebilir. Üzerinde 900MHz çift çekirdek Mediatek Econet EN7516 yongalı işlemci olduğu için cihaz oldukça hızlı ve kararlı çalışıyor. Bahsettiğim VMG8924'e göre arayüz çok daha hızlı. Ev ağımda 12 adet cihaz olduğunu belirtmek istiyorum; Bu modem ağ trafiğini gayet iyi yönetiyor. 15 gün kadar reset atmadan kullandım cihazda yavaşlama, kilitlenme yaşamadım. Bu yorumlarımı VDSL ile kullandığım VMG3625-T20A için de yapabilirim. _____________________________________
_____________________________________ # ZyXEL VMG8924-B10A AC1600 Modem/Router İnceleme # ZyXEL (PLA4231 & PLA4201) 500MBPS Kablosuz Powerline Kit İnceleme # ZyXEL NSA325 v2 NAS Sistem İnceleme # ZyXEL NBG-418N v2 Access Point/Router İnceleme # ZyXEL (PLA5236 & PLA5206 v2) 1000MBPS AC900 Powerline Kit İnceleme # ZyXEL VMG3625-T50B Modem/Router Kısa İnceleme, Karşılaştırma, Yorum < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FatalERROR! -- 27 Eylül 2023; 21:38:19 > |
ZyXEL VMG3625-T50B Modem/Router: Kısa İnceleme, Karşılaştırma, Yorum
ZyXEL VMG3625-T50B, sağlam özellikleri ve bütçe dostu fiyatı ile öne çıkan popüler bir modem/router'dır. Bu incelemede, ZyXEL VMG3625-T50B'nin temel özelliklerini, diğer router'larla karşılaştırmasını ve kullanıcı yorumlarını ele alacağız.
Özellikler:
- VDSL/ADSL2+: Hem VDSL hem de ADSL bağlantılarıyla uyumludur.
- AC1200 Kablosuz Bağlantı: 2,4 GHz ve 5 GHz bantlarında toplam 1200 Mbps'ye varan hızlar sunar.
- Dört Gigabit Ethernet Bağlantı Noktası: Cihazlarınızı hızlı ve güvenilir bir şekilde kablolu olarak bağlamanıza olanak tanır.
- USB 3.0 Bağlantı Noktası: Harici depolama cihazlarını veya yazıcıları bağlayabilirsiniz.
- VoIP Desteği: IP telefonlarını kolayca bağlayabilirsiniz.
Karşılaştırma:
Diğer popüler modem/router'larla karşılaştırıldığında, ZyXEL VMG3625-T50B aşağıdaki avantajları sunar:
- Uygun Fiyat: Benzer özelliklere sahip rakip router'lara göre daha uygun bir fiyattır.
- Geniş Kapsama Alanı: AC1200 kablosuz bağlantı ile geniş bir kapsama alanı sağlar.
- Kolay Yönetim: Kullanıcı dostu bir web arayüzü aracılığıyla kolayca yönetilebilir.
Kullanıcı Yorumları:
Genel olarak, ZyXEL VMG3625-T50B kullanıcı yorumlarında olumlu bir izlenim bırakır. Kullanıcılar, cihazın kurulum kolaylığını, güvenilir performansını ve teknik destek ekibinin duyarlılığını takdir etmektedir.
Sonuç:
ZyXEL VMG3625-T50B, uygun fiyatlı, özellikli ve kullanıcı dostu bir modem/router'dır. Hem VDSL hem de ADSL bağlantılarını destekler, geniş bir kapsama alanı ve hızlı internet hızları sunar. Kullanıcı yorumları da cihazın güvenilirliğini ve kullanım kolaylığını doğrulamaktadır. ZyXEL VMG3625-T50B, evleri ve küçük işletmeleri için uygun fiyatlı ve verimli bir bağlantı çözümü arayanlar için iyi bir seçimdir.