< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MühendisMurat -- 11 Eylül 2023; 19:34:3 > |
Bildirim
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MühendisMurat -- 11 Eylül 2023; 19:34:3 > |
DSL-N14U İncelemesi
Alttaki linkler resmi sitedir mutlaka bakınız aynı şeyleri buraya tekrar yazmayacağım. https://www.asus.com/tr/Networking/DSLN14U/ https://www.asus.com/tr/Networking/DSLN14U/specifications/ N300 kapsamlı ağ; 300Mbps Sökülebilir 2 dBi anten x 2 4 adet Ethernet Girişi 1 Tane USB 2.0 Girişi Çalisma Frekansi :2.4GHz Operasyon Kanali :13 Europe (ETSI) Bellek : 64MB DDR / 16MB Flash Led Göstergesi : Güç, ADSL, Internet, WLAN, LAN x 4, USB x 1 Çok amaçlı 300Mbps kablosuz ADSL Modem ve Router EWAN desteği ile herhangi bir Ethernet portunu WAN portu olarak atayabilme EWAN üzerinden Fiber internet desteği Ağ yazıcı paylaşımı, dosya paylaşımı, torrent desteği ve medya sunucusu için USB portu USB portuna bağladığınız diske bilgisayarınız kapalıyken dahi torrent/dosya indirebilme USB yazıcı paylaşımı özelliği ile USB yazıcılarını ağ üzerinden kullanma 30 saniyede hızlı ve kolay kurulum Misafirlerinize, zaman sınırlı özel bir kablosuz ağ oluşturabilme Trafik Yöneticisi ile kullanıcı bazlı bant genişliği tanımlama VPN Client ve VPN Server desteği (PPTP) USB port üzerinden 3G/4G bağlantı desteği (Telefon ve 3G Dongle üzerinden) Modem arayüzü üzerinden edinebileceğiniz ücretsiz DDNS alan adı ASUS AiCloud ile ev ağınızdan Internet bağlantılı herhangi bir bilgisayar, Android veya iOS aygıtından verilerinize erişebilir, senkronize edebilir, paylaşabilir ve aktarabilirsiniz N14U Görüşlerim Modem elime geçti ve denedim, işini kesinlikle çok iyi yapan bir modem, kurulumu basit, arayüzü bu paraya çok iyi seçenekler sunuyor başka modemlerde bunu bulmak baya zor. Hız konusunda Ttnet'in verdiği 16MBPS internetin tamamını kullanıyor. 16 Mbps 1.6 Mb ile indirmesi gerekir ama çoğu yerde 1.3 mb ile indiriyor çünkü hattın desteklediği değerleri bu hızda ve internette bir kopma yaşamadım zaten Asus modemlerde alıştığımız bir şey bu diğer modemlerde yakalayamadığımız stabilite ve kopmama güzelliğini Asusta çok rahat yaşıyorsunuz. Kendimde denedim şuan 1 masaüstü , 1 netbook , 2 telefon hala hiçbirisinde sıkıntı yok, hız tam gaz devam. Çekim gücünü bu kadar beklemezdim sonuçta parası belli olan bir ürün ama evin her yerinde çok rahat çekim gücü var araya 2 duvar girdiğinde bile fulle yakin çekiyor. Ama tabi sizin duvarlarınızın kalınlığını ve modeme olan konumunuza göre genede değişir bu tam bir şey denmez. evin 10 metre içerisindeki modemi sokağa çıkarak denedim karşı kaldırımdan bile çekiyordu. :) Kurulumu ve güncellemesi kolay. Güncelleme desteğini Asus sık veriyor. Stabilitesi, kopma olmaması hızı gayet güzel. Arayüzü çok gelişmiş. Modemi çalıştırdığımız zamandan internetin gelmesine kadar geçen süre tam tamına 2 Dakika kronometre ile ölçtüm. Kısacası tam bir f/p modem. N14U ve N55U Kullanıcı Resimleri |
AC51 modemi wifi çekimi için cam fanusun içinde yaşamamız lazım herhalde hiç kusura bakmasın ASUS, 3 anten görünümüne kimse kanmasın hem o kadar yer kaplayıp hem bu kadar kötü wifi performansı kabul edilemez, Turkcell'in antensiz Huawei modemi %30 40 daha az yer kaplıyor ama daha iyi çekiyor! Hem cebimden ekstra baya bir para verip özel modem alacağım hemde mobil internetin bu kadar önemli olduğu devirde bu kadar sıkıntı çekeceğim (takoz gibi kapladığı yer de cabası) Büyük ihtimalle AC750 modeli de aynıdır, AC52U, AC55U vb. çoklu antenlerine aldanmayın.
Ve bir olumsuz taraf daha bu kadar çok model çıkarmanın amacı nedir ? AC51, N17U, N14, N55U gibi modeller nereye gitti ? bir sürü birbirinin benzeri modeller piyasaya sürülüyor çok gereksiz bir ara aynı modelin U'lusu U'suzu vardı giriş, orta, üst seviyede belirlersin modeli yenilik yapacaksan v1, v2 diye yayınlarsın olmadı bekleyip gerçekten yeni model çıkarılmasına değecek özellikleri eklediysen çıkartırsın ama bu politika bana daha çok yeni model çıkardık sattıralım algısı gibi geliyor hoş bulmuyorum. Tp-Link'te modemin bütün tasarımı değişiyor ama model ismi hala aynı. Son olarak tamam güzel bir tasarım buldunuz da yıllardır aynı şey artık farklı bir şeyler görelim kimse masasının üzerinde bu tarz aletlere ekstra yer açmak istemiyor artık taşınabilirlik ve boyut çok önemli konuma geldi, bunun üzerinde çalışılsa fena mı olur alternatif bir iki model görsek koskoca ASUS mühendisleri bir sonraki tasarım için 10 yıl daha mı bekleyecek ? Wifi, boyut, kompakt tasarım, stabilite anlamında şuan anlaşmayla alınan operatör modemleri inanın ASUS'un bu saydığım modellerini aratmaz tek fark arayüzdeki artılar, kabiliyetler ama bunlara geçmeden önce saydıklarım daha öncelikli gelir. Beni bilen bilir, hiçbir markayı körü körüne savunmam yarın öbür gün o markada iş yapsam bile! insanların uzun yıllardır sürekli fikrimi sorup tavsiye istemesinin sebebinin bu olduğunu düşünüyorum, bu devirde zordur bunu yapmak. Koskoca site sahipleri, editörler eğrilir bükülür markadan mal gelince nasıl bunu övsem diye, önce sözde tarafsız imajı çizmek için çok saçma şeyleri olumsuz bulup kötülerler (halbuki kimsenin umrunda olmayan şeylerdir) sonra bastırırlar süper, über demeye. Ürün incelemelerini Türkiye'de dikkatle, bir kaç farklı yerden dinleyin ve mutlaka yabancı kaynaklardan sorgulayın. |
Giris olarak bile super olmus konu
hayirli olsun |
617 surumuyle, 7-8 dB SNR ile ve 1 gunde 30.000'in uzerinde CRC ile kopma yasamadan kullaniyorum ayni modem'i.
Admin / DSL Settings altinda asagidakilerin acik (Enabled) oldugundan emin olun. Dynamic Line Adjustment (DLA) (hat degerleri stabil baglantiya izin vermediginde hizi dusurerek SNR'i yukselten ozellik) SRA (Seamless Rate Adaptation) (kopmalari onleyen ozellik) G.INP (G.998.4) Duzelmezse eger VDSL Settings altinda Rx AGC GAIN Adjustment -> Stable ESNP - Enhanced Sudden Noise Protection -> Stable G.vector (G.993.5) -> Enable Yukaridakiler ise yaramazsa: Non-standard G.vector (G.993.5) Bu degisken, Enable edip denenebilir. Hicbiri ise yaramazsa: Stability Adjustment ayarini 9dB ile 30 dB arasinda deneyerek de kopmalar onlenebilir. Mesela 9dB'de kopma oluyorsa 10dB... teker teker deneyerek. Bunlar DSL ile ilgili, kopmalar eger WiFi tarafindaysa orada yapilacak ayarlar baska. |
Önemli Uyarı : Yeni FW'yi kurduktan sonra cihazın arkasındaki reset tuşuna bir kalem veya sivri uçlu bir şey yardımıyla en az 20 saniye basılı tutarak sıfırlamanız KESİNLİKLE
önerilir ! (Dikkat : Bütün ayarlarınız ve kurulu olan İnternetiniz gidecektir) 1)Bundan 4-5 saniye sonra cihaz kendini resetlemeye başlayacaktır bu arada internetiniz gidecektir. 2)Resetleme işlemi bittikten sonra Dsl, wifi, ethernet ışıkları yanacaktır, internet yanmayacaktır. Çünkü yeniden kurulum istemektedir. 3)192.168.1.1 adresine admin, admin ile giriş yaparak 212telefonnumarası@ttnet (Superonline veya Vodafone kullanıyorsanız kullanıcı adı şifrenizi müşteri hizmetlerinden öğreniniz) şeklinde kurulumu tekrar yaptıktan sonra internet sorunsuz gelecektir. sorunsuz kullanıyorum. |
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MühendisMurat -- 6 Ekim 2018; 16:0:16 > |
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
|
|
|
|
|
|
|