Şimdi Ara

Asus dsl-n17u netmaster ile router olarak kullanamama

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
1
Favori
529
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Öncelikle @yücel52 hocama yardımları için teşekkür ederim.
    Şimdi ne olup bittiğini anlatayım.
    Dün o kadar uğraşmama rağmen bir türlü netmaster modemi asus dsl-n17u modemime bağlayıp router olarak internete çıkış yapamadım.
    Bugün yücel hocam tekrar mesaj yazdığında dediklerini bir kontrol edeyim yanlış yaptığım bir kısım varsa düzelteyim dedim. asus modemi açtım wifi dan modem arayüzüne girdim bir baktım o da ne ip alıyor modem en son denememden sonra hiçbir şey değiştirmeme rağmen netmaster modemde de bir şey değiştirmemiştim sadece bridge modda değildi önceki denemelerimin çoğunda bridge moddaydı. Ayrıca uydunet bağlatanlar bilir ilk 2 gün kapatmayın derler o 2 gün daha dolmamıştı bugün doldu yani sonuç olarak ya ikisinide güzelce kurup ikisinide kapatıp açmadığım için ya da o ilk 2 gün router kullanmamıza izin vermedikleri bir şey yapıyorlar hattı test etmek için sonra kaldırıyorlar.

(ilk mesaj)

Merhaba,
    Asus dsl-n17u model modemim var yeni Uydunet abonesiyim. Verilen Netmaster cbw-383zn modemin kablosuz ağ performansını beğenmediğim için eski modemimi router olarak kullanmak istedim ama bu forum olsun başka kaynaklar olsun az biraz yabancı forumlara da bakmama, okumama, araştırmama rağmen bir türlü sonuca ulaşamadım.

Netmaster da kapatabildiğim ayarları kapatıp (dhcp, güvenlik duvarı vs.) bridge mode a aldım.
    Kablo modemin lan çıkışından 1 2 3 4 olması farkediyor mu bilmiyorum şuan 3 de mesela farketmiyor sanırım neyse lan çıkışından ethernet kablosuyla asusun e-wan yazan wan portuna takıyorum.

Asus modemimde wan ışığı yanıyor ama şöyle gözüküyor  Asus dsl-n17u netmaster ile router olarak kullanamama
    Ayarlarımı buradaki videoya göre adım adımda yaptım.
    https://www.youtube.com/watch?v=6pKYX5iu0Jw
    Bu da wan ayarlarım
     Asus dsl-n17u netmaster ile router olarak kullanamama
    Arayüze hakim olmayan arkadaşlar buradan demosunu kurcalayabilir.http://ec2-54-202-251-7.us-west-2.compute.amazonaws.com:8088/index.asp
    Sanırım bu kadar unuttuğum kısımlar varsa belirtirseniz en kısa sürede eklerim. Şimdiden yardımcı olan arkadaşlara teşekkürler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ubemotho -- 8 Ekim 2016; 3:09:56 >

• Pm

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Güncel
  • Hocam merabalar bir iki sorum olacak.

1. Neden netmaster modemi iki gün kapatmıyoruz. Ben kapattım sorun olur mu.
    2. 192.168.0.1 netmaster artık giremiyorum cihazın ipsini 192.168.0.2 yapsam bile girmiyor. Buna girmemiz mümkün mü ordan sinyal değerlerine bakıyordum.

Bunlar için bir şey yapabilirmiyim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MC.CYBER_ -- 2 Nisan 2022; 22:50:44 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.