Şimdi Ara

ZyXEL VMG8623-T50B İnceleme (40. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2.168
Cevap
42
Favori
190.160
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
32 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3839404142
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Konuda ilk mesajda geçen telnet komutlarını girmeden zaten farklı bölge koduna sahip sürümleri kuramazsınız hiç okumadan sorması arkadaşın sorunu birazda. Ayrıca bahsettiğiz G0 bölge kodudur yani sürüm değildir parantez içerisinde yazan ABPM.4 asıl sürüm kodudur. Kısacası arkadaşın sürümü 2. sürüm yani türknetin yeni dağıttığı sürümle aynı sadece bölge kodu farklı içerisindeki kısıtlamalar varsa o farklı sürüm aynıdır. ABPM.4 sürümünü kurmasının hiçbir zararı yoktur aksine kurmayarak iyileştirmelerden mahrum kalıyor. Tabii kendisi psikolojik olarak doğru yaptığını düşünüp mutlu oluyorsa saygı duyarım :))

• quote:

Orijinalden alıntı: altuntepe2

Zyxel'in model numaralarının ne anlama geldiğini bilmek lazım. Sonunda "T" varsa içerisindeki chipset Mediatek'dir (örn:T50B)

En son numarası B10A ise modem içerisinde "Broadcom" chipset vardır ve ek olarak bağlantıdaki gürültüleri azaltıcı stabilite sağlaması açısından ek filtre vardır. B10D modellerinde yani sonunda D var ise yine "Broadcom" vardır ama bu filtre yoktur daha ucuz olsun diye üretilmiştir ve sorunlu bağlantılarda sıkıntı çıkarma olasılığı yüksektir.

Muhtemelen bu sebepten ve ek olarak güncel yazılımda dsl sürücüleri değişmiş olabileceğinden sorun yaşamış olabilirsiniz.

Bilgilendirme için teşekkürler.

• altuntepe2 kullanıcısına yanıt

kardeş ne sorunu, senin konun farklı bir modelle ilgili ve issden almışsın. mağazadan alınan ürünle bir mi de telnetten işlem gerekli mi diye sorunca okumamak arkadaşın sorunu diyorsun? gören de aynı modelin sadece siyah renklisi için sorduk sanacak.

• agmerhamto kullanıcısına yanıt
    Kardeşim cahil cühela konuşma önce bi yazdıklarımı oku anla öyle yorum yap.

3625 modelinin voip eksikliği dışında farklı olduğunu iddia ediyorsan modemin anakartının fotoğrafını paylaş ilk mesajımdaki görsellerle kıyaslayalım. Silicon Labs Si32280 voip çipi eksik hepsi bu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi altuntepe2 -- 28 Ocak 2021; 19:27:52 >
  • quote:

Kardeşim cahil cühela konuşma önce bi yazdıklarımı oku anla öyle yorum yap.

3625 modelinin voip eksikliği dışında farklı olduğunu iddia ediyorsan modemin anakartının fotoğrafını paylaş ilk mesajımdaki görsellerle kıyaslayalım. Silicon Labs Si32280 voip çipi eksik hepsi bu.

yav sen anlamıyor musun bir farklılık var ikisinin arasında ben de bu farklılıktan dolayı şu şu işlem gerekli mi diye sormuşum cins cins konuşuyosun hala

• altuntepe2 kullanıcısına yanıt

Anladım hocam teşekür ederim.Peki buna rağmen,herhangi bi ayar ile günceleme şansım varmı?Şuan benim tek sorunum ipi çok geç alması.Teşk.

• agmerhamto kullanıcısına yanıt
    Bilmediği konuda yanlışında ısrar eden insanlardan nefret ettiğim kadar başka kimseden nefret etmiyorum.. Kardeşim sana bir bir kanıtmı göstermem lazım fark olmadığına inandırabilmem için? Azıcık fikrin varsa aç bak anakarta kıyasla voip haricinde nokta kadar fark varsa gel öyle bıdı bıdı yap. O kadar anlatmışım hala ısrar ediyorsun ayıptır ya.
  • mutlu7 kullanıcısına yanıt
    İp geç alma sorunu en güncel 4. sürümde de devam ediyor. Şu anda güncel modemlerin hepsi için aynı şey geçerli eski modemler her nasılsa daha hızlı açılıyor daha hızlı ip alıyor. İlerde daha yeni sürümlerde bu durumu düzeltedebilirler aynen devamda edebilirler fikrim yok açıkcası. Kendim şu anda vmg8924 kullanıyorum aynı şey onda da geçerli geç açılıyor geç ip alıyor. Hg630a, sagemcom 2964 çok daha hızlı açılıp ip alıyor eski oldukları halde.
  • quote:

Bilmediği konuda yanlışında ısrar eden insanlardan nefret ettiğim kadar başka kimseden nefret etmiyorum.. Kardeşim sana bir bir kanıtmı göstermem lazım fark olmadığına inandırabilmem için? Azıcık fikrin varsa aç bak anakarta kıyasla voip haricinde nokta kadar fark varsa gel öyle bıdı bıdı yap. O kadar anlatmışım hala ısrar ediyorsun ayıptır ya.

bak anlaması zor ve tane tane anlatılmaya muhtaç kardeş sana tek tek anlatayım, konunda telnet komutu vermişsin ne işe yaradığından bahsetmemişsin. sonra gelip şöyle böyle modem aldım telnet gerekli mi diyince bana "bıdı bıdı" yapmışsın. sana diyorum ki bir donanımsal farklılık var işlem yaparken farklı bir yol izlenmesi gerekir mi? gelmişsin bana cins cins konuşmaya devam ediyorsun. ben senin konunu okuyup bir soru sordum, sen gelip mesajlarda kronolojik olarak sonradan işte bölge kodları vs diyorsun anladın mı şimdi? ben mesajı gönderdiğimde bunlar hakkında bir şey yazmamıştın ona göre yorum yap. onun dışında düşüncelerin gram umrumda değil.

• @altuntepe2 gayet mantıklı konuşuyor ve haklı bende sayesinde yaptım, anlamayacak bir şey yok mis gibi global yazılımı kurdum zamanında modemi alınca.

• frknaknc kullanıcısına yanıt
    Çok şey anladığını zannedip konuşmak ve okuduğunu anlamamak .anlamadığını anlamamak aslında .bilmem anlatabildim mi.ne anlattım ben 🙄 @altuntepe2
  • takıntım kullanıcısına yanıt
    Sen saçmaladın sapıttın hocam 😂😂
  • Konunun ilk mesajına 3625 modelinin voip haricinde birebir aynısı olduğunu, aynı firmware'lerin kurulabileceğini yazmadım, ama ilerleyen sayfalarda defalarca aynısı olduğunu belirten konuşmalar geçti. Arkadaş tabii sadece ilk ve son mesajlara baktıysa habersiz olabilir. Her neyse boş yere tartışıp uzatmanın lüzumu yok biraz moralim bozuk sanırım ondan kaynaklandı bu durum. Önceki tavrımdan dolayı kusuruma bakmayın.

• Bilmiyenlere tereddüt edenlere cevap vermiş olayım arkadaşlar.Ben Vmg-3625-t50B modelini kullanıyorum. Üzerinde Apbm2.0GO yazılımı ile gelmişti.Ben bu salfanın bayındaki işlemleri yaparak APBM2.0.CO yazılımına yükseltmiştim.Geçen günlerdede APBM4.0CO yazılımına yükselttim modemi. Ve gayette memnunum.Bir sorunum yok.Hatta şu 5 Ghz kaybolma sorunuda yok oldu.
    İşlemde çok basit.PC ye bile gerek yok.Ben Android üzerinden rahatça bu işlemi yaptım.Hatta Türknet modemi vmg-8623-t50 yazılımını bile yükledim denedim.Sorun olmadı herhangi bişekilde. Haa ben beceremiyorum diyene yardımcı oluruz görselle vs

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aklınyolubir -- 29 Ocak 2021; 5:36:8 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Şayet APBM4.0CO yazılımına yükseltmek isterseniz modeminiz 8623 olsa bile yapmanız gerekenleri anlatıyorum. Önce marketten ;https://play.google.com/store/apps/details?id=com.sonelli.juicessh. Apk indirin kurun. Sonra uygulamalı açıp Quick connect i tıklayıp SSH yi Telnet olarak değiştirip Hostname yazan yere 192.168.1.1 yazıp ok diyelim. Gelen CMD penceresinde username :admin
    Password : modem şifresi
    Girdikten sonra sırasıyla ayrı ayrı ;
    zycli fwidcheck off (ok tuşuna bas) 
    Sonra:
    zycli modelcheckycli off (ok tuşuna bas)

Sonra modeme gir firmware güncellemesini yap.
    ZyXEL VMG8623-T50B İnceleme

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• aklınyolubir kullanıcısına yanıt

Aklınyolubir,işte bu ya.Bu kadar basit bir işlemi aylarca arayıp durduk.Nerdeyse bu cihaz ya yazılımı kabul etmiyor.Yada cihaz günceleme yapmıyor veya bozukmu ney diye şüpeleniyorduk.Emeğine sağlık,teşekür ederim.

• Evet çok şükür firmware yüklemeyi başardım.Aklınyolubir in gösterdiği yolu izleyerek oldu bu iş.Teşekürler aklınyolubir.

• Yeni sürüm ile beraber wifi çekim gücü aynı.Lakin ping sürem çok şükür düştü.Kablolu bağlantıda 6 ping den 5 pinge düştü.Wifi 2.4ghz de ise ping30 dan 12 ye ve speed test yaptığımda en fazla 38mb çıkan sonuç 44mb ye yükseldi.5 ghz deneme fırsatım olmadı henüz.İp alması bana aynı gibi geldi.Eski sürümde olduğu gibi yine geç ip alıyor.Belkide bana öyle geldi.Şuan için cihaz stabil çalışıyor.

• Biliyorum bu sorunun yeri bu konu değil ama burada bilgili arkadaşlar var, belki yardımcı olmak isterler.

zyxel vmg3312 t20a ile zyxel vmg3312 t20b arasındaki fark ne? T20A modeli niye yaklaşık 100 lira daha fazla?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bgrn7 -- 29 Ocak 2021; 21:14:39 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bgrn7 kullanıcısına yanıt
    Biraz yukarıda @altuntepe nin mesajları okursanız fikriniz olacaktır
  • 
Sayfa: önceki 3839404142
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.