Keyifle kullanın. Size hak veriyorum. Ben bile bu işlerden fazla anlamama rağmen bazen basit bir şeyi bile anlamakta zorlanıyorum.Özellikle telefonlara dom atarken saatlerce uğraşıp olmuyor dediıim şeyin aslında ne kadar basit olduğunu farkedene kadar göbeğim çatlıyor. Bu yüzden zaten yazdım nasıl yapılırı detaylı şekilde. < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aklınyolubir -- 30 Ocak 2021; 2:16:23 > < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
ZyXEL VMG8623-T50B İnceleme (41. sayfa)
![](/static/forum/img/downicon.png)
![](/static/forum/img/upicon.png)
![](/static/forum/img/Forum-Mobil.gif)
![](/static/forum/img/close.png)
-
-
Modem in hiç bir ayarına dokunmadım. Mouse kablosuz kulaklık kablosuz hoparlör kablosuz klavye kablosuz olunca 2.4 ghz de wifi hızı 100 den 5 felan düşüyor 5 ghz farz oldu ayarları bir kurcalıyım dedim. 2.4 le 5 i ayırayım dedim ama 5 ghz gözükmeyince geri birleştirdim. Sonra ilk ana sayfada 2.4 ghz yi kapatayım sadece 5 kalsın öyle deniyim dedim demez olaydım. Önce 10 dk felan herşey yok oldu sonra Wifi bağlanıyor bilgilerden bakınca doğru 5 ghz olarak bağlanıyor doğru ama hiçbir sayfa açılmıyor 5 saniye sonra felanda kopup kayboluyor. 2.4 ghzyi geri açıyım diyorum arayüz sayfası bembeyaz açılıyor yani açılmıyor. Bu ne saçma bir sorun çözemedim gitti.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ethos -- 30 Ocak 2021; 2:27:22 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Kablo ile bağlanıp ayarlamayı deneyin, veya yanlış hatırlamıyorsam modemin arkasındaki wifi tuşuna bir kaç saniye basınca açılması lazım
-
quote:
Orijinalden alıntı: EthosModem in hiç bir ayarına dokunmadım. Mouse kablosuz kulaklık kablosuz hoparlör kablosuz klavye kablosuz olunca 2.4 ghz de wifi hızı 100 den 5 felan düşüyor 5 ghz farz oldu ayarları bir kurcalıyım dedim. 2.4 le 5 i ayırayım dedim ama 5 ghz gözükmeyince geri birleştirdim. Sonra ilk ana sayfada 2.4 ghz yi kapatayım sadece 5 kalsın öyle deniyim dedim demez olaydım. Önce 10 dk felan herşey yok oldu sonra Wifi bağlanıyor bilgilerden bakınca doğru 5 ghz olarak bağlanıyor doğru ama hiçbir sayfa açılmıyor 5 saniye sonra felanda kopup kayboluyor. 2.4 ghzyi geri açıyım diyorum arayüz sayfası bembeyaz açılıyor yani açılmıyor. Bu ne saçma bir sorun çözemedim gitti.
kablosuz ürünler bluetooth frekansını kullanıyorlar ve 2.4 ghz ile çakışma yapıyor bunun için 5 ghz kullanabilirsin. diğer sorun için : modemi resetle, 2.4ghz ağı 13. kanal(genelde boş olur) ve 20mhz seç, 5ghzyi de oto bırak ama ayrı ayrı adlarda kur mesela ali2.4ghz ali5ghz gibi bir de böyle dene bakalım. bu ayarlarda vmg3625-t50b bana hiç sorun çıkarmadı şimdilik tabi mutlak çözüm olmayabilir.
-
Aynen katılıyorum.Arkadaş güzel anlatmış.İlave olarak ayarları yaptıktan sonra modemi yeniden başlatın.Ve kulandığınız cihazıda yeniden başlatın 5ghz ortaya muhakak çıkacaktır.Bende de başta öyle oldu.Arkadaşın dediği ayarlar ile vede benim yazdığım gibi başardım.Bir daha da gitmedi.
-
2.4 ile 5 i ayırmadım aynı tutda bıraktım. Dediğiniz gibi boş kanalları aradım evde superbox da var herşey kablosuz olunca 12.kanal hariç hepsi dolu gösterdi. 20 mhz ve 12.kanal olarak seçtim baktım telefonla bilgisayar 5 ghz den bağlanmış. Bu ayarı yapmam otomatik olarak 5 ghz ye bağlanmalarına yaradı. 2.4 e geçmedi yaklaşık 4 saattir. Yardımcı olduğunuz için teşekkür ederim. Başka arkadaşlara da yardımcı olur diye işe yaradığını belirtmek istedim.
Netspeed ile kullanan var mı? İSS kısıtı yok diye biliyorum ama emin olamadım.
-
hepsiyle çalışıyor hocam netgalaksi ile kullanıyorum -
Konuyla bağımsız olabilir ama artık başka bir şey bulamadığım için buraya yazıyorum.
VMG8623-T50B - V5.50(ABPM.3)b2_F0 kullanıyorum. Nat Türünü hiç bir şekilde Açık yapamadım.
konik nat aç-kapa
pcya statik yerel ip verip port forward (xbox live için)
upnp kapa, modem restart, upnp geri aç
igmp routing kapa-aç
dmz aç-kapa
güvenlik duvarı kapalı
port forward yapılan bağlantıları port trigger olarakta yaptım oda olmadı
daha fazla yapabileceğim ayar kalmadı. pcde de farklı şeyler yapıp bir kaç restart ta attım.
bu halde halo mcc oynayamıyorum...
bu modem ve sürümle benzer deneyim yaşayan var mı_?
edit: statik ip isteyip denedim, nat türü o zaman xbox ağı ayarlarında açık oldu. halo:mcc hala bağlanamıyor. oyunu silip yükleyeceğim :D
rockstar red dead redemption 2 de nat: moderate kaldı ama orada zaten online sıkıntısız çalışıyor.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi waltran -- 30 Ocak 2021; 22:3:25 >
-
Hallettim hocam tamam kusura bakmayın. İşlemleri yaptım da fw yüklemiyor yine de onunla uğraşıyorum.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Nuroxy -- 31 Ocak 2021; 16:5:29 > -
Parola yazıyor fakat gözükmüyor . ekranda yazıyor gibi devam edin -
Hocam dosyayı rardan mı çıkarmam lazım acaba yükleme başarısız diye hata alıyorum da
-
Rar dan tabiki çıkması gerekiyor. Ayrı klasör e -
Arkadaşlar merhaba eski kullandığım modemde arayüzden dsl i yeniden başlatabiliyordum modeme restart atmadan acaba bu modemde bu olay mümkün mü acaba ?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mertcan-39 -- 31 Ocak 2021; 22:23:30 >
Acaba modemin Log'una girebilen var mı? 2 saattir doluyor ama sonu yok gibi duruyor.
-
Modemi iki hafta önce aldım. 14 gün sorunsuz tam istediğim gibi çalıştıktan sonra, 15. gün bir anda dsl sinyalini alamamaya başladı. Hat bağlıyken xDSL istatistiği kısmında da şunu alıyorum. Zyxel'e yazdım ama 3-4 gün oldu bir gelişme yok.
=============================================================================
xDSLFwVersion: FwVer:5.12.12.0_B_A60901 HwVer:T14.F7_0.0
Line State: Initializing
Modulation: N/A
Annex Mode: N/A
-
quote:
Orijinalden alıntı: casablancaModemi iki hafta önce aldım. 14 gün sorunsuz tam istediğim gibi çalıştıktan sonra, 15. gün bir anda dsl sinyalini alamamaya başladı. Hat bağlıyken xDSL istatistiği kısmında da şunu alıyorum. Zyxel'e yazdım ama 3-4 gün oldu bir gelişme yok.
xDSLFwVersion: FwVer:5.12.12.0_B_A60901 HwVer:T14.F7_0.0
Line State: Initializing
Modulation: N/A
Annex Mode: N/A
Burda şaşılacak bişi yok.Bunun modemden kaynaklanması neredeyse imkansız. İnternet kullanıcı adını şifreni yanlış olsa bile DSL sinyali kaybolmaz. Modem DSL sinyalini her şartta algılar.İnternet için ise doğru bağlantı ayarları ister sadece. Ya modeme gelen kablolarda yada binadışında bir kopukluk vardır. Yada santralden sizin çıkışınız verilmemiştir.Daha 1 hafta önce banada oldu.Büyük bir elektrik kesintisi oldu peşpeşe.Sonra net gitti bir daha gelmedi.Binada sordum herkeste gitmiş.Akşam tekrar sordum gelmeyen sadece TTnet dışındaki diğer İSS ler di. Arıza kaydı ile başvurdum düzeltildi.
Gerçekten modemden olduğuna şüpheleniyorsanız komşunuzun hattına modemi takın.Ayara felan gerek yok. Önde DSL ışığı yanmıyorsa modem bozulmuştur diyebilirsiniz.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aklınyolubir -- 2 Şubat 2021; 5:53:58 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
-
Cevap için teşekkür ederim burası sadece ip adresini kaybediyor bağlantıyı kes desemde dal hala bağlı ve sabit yanıyor sadece internet ışığı kırmızıya dönüyor
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X