DSL yenileme nasıl oluyor acaba merak ettim .! DSL hattınızı siz restart edemezsiniz.Ancak size bunu sağlayan İSS yapabilir Mesela Türknet Mobil uygulama üzerirden yapılabiliyor.Diğer İSS lerin varmıdır bilemem. Ama bunun modemden yapılması ancak bağlantıyı.kesip.tekrar bağlanmakla olur. Bu yöntemlede bağlantı kesilir ve modem tekrar iss ile irtibat kurar kendisine verilen ip yişe bağlanır.Modemin Dslam üzerindeki DSLbağlantıya.müdahele hakkı olacağına inanmıyorum. < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
ZyXEL VMG8623-T50B İnceleme (42. sayfa)
![](/static/forum/img/downicon.png)
![](/static/forum/img/upicon.png)
![](/static/forum/img/Forum-Mobil.gif)
![](/static/forum/img/close.png)
-
-
-
ürünü sorunsuz kullanıyordum. son güncellemede bende sorun oldu. bazı ürünlerimin wifi sini durduk yere kopartıyor ve tekrar bağlanmasına izin vermiyor.
-
quote:
Orijinalden alıntı: aklınyolubirBurda şaşılacak bişi yok.Bunun modemden kaynaklanması neredeyse imkansız. İnternet kullanıcı adını şifreni yanlış olsa bile DSL sinyali kaybolmaz. Modem DSL sinyalini her şartta algılar.İnternet için ise doğru bağlantı ayarları ister sadece. Ya modeme gelen kablolarda yada binadışında bir kopukluk vardır. Yada santralden sizin çıkışınız verilmemiştir.Daha 1 hafta önce banada oldu.Büyük bir elektrik kesintisi oldu peşpeşe.Sonra net gitti bir daha gelmedi.Binada sordum herkeste gitmiş.Akşam tekrar sordum gelmeyen sadece TTnet dışındaki diğer İSS ler di. Arıza kaydı ile başvurdum düzeltildi.
Gerçekten modemden olduğuna şüpheleniyorsanız komşunuzun hattına modemi takın.Ayara felan gerek yok. Önde DSL ışığı yanmıyorsa modem bozulmuştur diyebilirsiniz.
Alıntıları GösterBunu belirtmeyi unutmuşum. Başka modem var elimde, o düzgün çalışıyor.
-
quote:
Orijinalden alıntı: Mertcan-39
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Arkadaşlar modeme en son yazılımı yükledim ara ara devamli telefonumu atıyor ve baglanmama izin vermiyor. Anladığım kadarı ile V5.50 (ABPM.2) EN sorunsuz sürüm gibi duruyor sizce ?
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Zyxel de bağlantıyı kes dediğimizde dsl bağlantısı kesilmiyor sadece ip gidiyor internet ışığı yeşilden kırmızıya dönüyor hg658 v2 de ise hem internet gidiyor hem dsl sonra modem dsl i sabitliyor sonra net geliyor
ABPM4 F0 Türknet yazılımı çıkmış deneyen var mı? https://spdestek.zyxel.com.tr/hc/tr/articles/360014615300-VMG8623-T50B-T%C3%BCrknet-V550ABPM4F0-
-
enson yazılım bu zyxel türkiye servis sağlayıcı destek sayfası
VMG8623-T50B Türknet ( V550ABPM4F0 )https://spdestek.zyxel.com.tr/hc/tr/articles/360014615300-VMG8623-T50B-T%c3%bcrknet-V550ABPM4F0?utm_campaign=DonanimHaber&utm_medium=referral&utm_source=DonanimHaber
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi frknaknc -- 3 Şubat 2021; 18:8:17 >
-
-
Evet yapabilirsiniz eski sayfalarda abpm2 sürümünü linki var abpm 4 yükledikten sonra modemi resetlediniz mi yoksa düzgün çalışmıyor modem
Resetledim fakat Hemen tekrardan resetliyorum şimdi. Son 2 şansı bu. Son şans olaraktan ABPM.2 Yüklerim fayda etmezse bidaha Zyxel benim için ömrünü doldurmuş bir marka olacaktır.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zafer1041 -- 3 Şubat 2021; 18:56:3 >
quote:
Orijinalden alıntı: Mertcan-39Zyxel de bağlantıyı kes dediğimizde dsl bağlantısı kesilmiyor sadece ip gidiyor internet ışığı yeşilden kırmızıya dönüyor hg658 v2 de ise hem internet gidiyor hem dsl sonra modem dsl i sabitliyor sonra net geliyor
Sende haklısın ne diyeyim. Bizdeki bağlantıyı kes bağlan sizde neden yok öyleyse ?
Ben yanlış.bilmeyesin diye anlattım.Yoksa DSL i aktif pasif etmen diye birşey.mümkün değil. Sadece modem üzerinde olan bir fazla hareket. Ben telefon kablosunu çıkarır takarım sen otomatik yapmış olursun. Ama şu varki ikisinde de DSL asla refresh olmaz. Bunu sadece İSS yapabilir bile demiyorum.TT XDSL sinyalli portu açar ve İSS nin kullanımına sunar. Bunu kullanıcının yenilemesi diye birşey yoktur.Sadece isim aldatmacasıdır.
-
quote:
Orijinalden alıntı: zafer1041
Hocam aynısı işte son version. Atıyor benim telimi ağdan baglanmama izin vermiyor 2 dk sonra gine kendi kendine alıyor bi zaman sonra gine atıyor sıkıntılı yani.
@yasinemrah dediği gibi aynı sorunu yaşıyorum. Eski V5.50 (ABPM.2)G0 Versiyonu nereden bulabilirim ? Ve downgrade yapabilir miyim ?
Modem Türknet in verdiği modemmmi ?
Öyleyse vmg-8623 için çıkan son yazılım yukarıda onu deneyin. Benim gibi vmg-3625 kullanıyorsanız APBM2.0 GO yazılımına dönemezsiniz.Çünkü piyasada yok.Ancak Global APBM2.0 CO yazılımına dönersiniz.
Size kendi yöntemimi sunayım sorunumu bitiren. Modemin tüm ayarlarını yaptıktan sonra ayarların yedeğini alıp sonra reset atıp ayar yedeğinden yükleyerek bu sorundan kurtuldum. 2.4 ve 5 ghz tabiiki ayrı ayrı isimle bendede
-
Hocam eline sağlık global surume geçtim fakat yeni sürüm cıkmış onu kuramiyorum.bu değistirdiğimiz ayarları geri mi almak lazim @altuntepe2
türknete geri dönmek istiyorsanız telnet ile girilen komutların aynısını tekrar girmeniz gerek fakat abpm 4 sürümü çıktı global ile aynı
-
Aynı ise geçmeme gerek yok o zaman olur da geçersem uygularım teşekkürler hocam -
Hocam bu F0 global C0 ile aynı mı?
-
Ana sürüm aynı fakat f0 da türknet özgü kısıtlamalar olabilir eskiden voip kısıtlıydı şimdi bilmiyorum
Arkadaşlar firmware isimlerindeki parantez dışındaki F0, C0, G0 vb. sadece konfigürasyon sürümleridir. C0 global tüm herşey açık standart sürümdür. Geri kalan G0, F0 olanlar cihazın satıldığı ülkenin, veya ISS'nin ayarları hazır yapılmış sürümlerdir. Misal F0 sürümünde kullanıcı adının sonunda otomatik @turknet girilmiştir, vlan otomatik 35 girilmiştir vesaire. G0 ise türkiyede mağazada satılan 3625 modelinin üzerinde ilk kurulu gelen sürümdür.
Kısacası tavsiyem C0 versiyonunu kullanmanızdan yanadır. Hiç bir ayarına dokunulmamış, otomatik girilmemiş, kısıtlama yapılmamış sürümdür.
G0 sürümü internette yok diye sanırım o versiyonun daha iyi olduğu algısı var arkadaşlarda, "abpm2" sürümlerinin HEPSİ AYNIDIR.
İlk mesajdaki telnet komutları ile istediğiniz sürüme yükseltebilir, veya eski sürüme dönüş yapabilirsiniz.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X