Şimdi Ara

ZyXEL VMG8623-T50B İnceleme (95. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
2.168
Cevap
42
Favori
189.907
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
32 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 9394959697
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • modemim bügün değişti 8623 modem aktif oldu en son sürüm yüklemem gerekirmi?? voıp de aktif oldu tel çalışıyor artık

• bilalavci kullanıcısına yanıt

2.4 ghz in sinyal gücü daha yüksek demek ki 5 ten..o yüzden bağlantı değiştirmiyor sanırım..(değişen varsa da 2.4 te çok kirli sinyal ortamı olanların ki değişiyordur, sizin ki güçlü ise değişmez diye biliyorum) ya da başka sebebini bile arkaşlar varsa açıklarlarsa daha iyi olur. ayar vb. şeyler...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi uzil -- 19 Ekim 2022; 2:35:28 >
  • uzil kullanıcısına yanıt

basitçe frekans yükseldikçe iletişim "narinleşiyor". amaç en uzak yere iletmekse 1. kanal ve 20mhz kullanılmalı.

• Turknet kullanıcısıyım ama modemi dışardan aldım. Firmware değiştirmeye gerek var mı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi wipe98 -- 27 Ekim 2022; 22:39:46 >
  • Selamlar,

Modem markası Zyxel WMG8623-50TB
    Bağlantı Hızı: 35mbps VDSL
    Servis Sağlayıcı: Türk Telekom

Arkadaşlar sorun şu; Modem 10 saat, 15 saat veya 24 saat sonra download hızını 0.1Mbps ye düşürüyor ama upload da sorun yok 7 mbps alıyorum. Ya modeme reset atmam gerekli yada DSL kablosunu söküp takınca düzeliyor. Yani modemi 3 4 gün boyunca reset atmadan kullandığım bir gün yok 24 saati tamamlayamıyorum. Hat değerleri de normal diyorlar. Ama şöyle bir durum var ki Tp Link W9970 model modem de hiç sorun yaşamıyorum. Birisi 10 yıllık modem diğeri yeni modem yeni olan modemde sorun yaşamam neyden kaynaklı olabilir. Ev müstakil ve direkten gelen kablo RJ11 eklenmiş olarak direk modeme geliyor arada Splitter yok. Sorun yaşadığım anda almış olduğum xDSL istatistikleri aşağıda ki gibi. Yorumlayacak ve tavsiye verecek olan varsa merakla bekliyorum. Vermiş olduğum istatistik 9 saatlik istatistik ve Download hızının 0.1 Mbps olduğu zamana aittir.

Desteğiniz için şimdiden teşekkürler.

=============================================================================
    xDSLFwVersion: FwVer:5.12.23.0_B_A60901 HwVer:T14.F7_0.0
    Line State: Up
    Modulation: ITU G.993.2(VDSL2)
    Annex Mode: ANNEX_B
    =============================================================================
    INP downstream: 0
    INP upstream: 0
    shineGINPdownstream: 0
    shineGINPupstream: 0
    reinGINPdownstream: 0
    reinGINPupstream: 0

TPSTC type: 64/65B PTM TC

near-end interleaved channel bit rate: 0 kbps
    near-end fast channel bit rate: 35838 kbps
    far-end interleaved channel bit rate: 0 kbps
    far-end fast channel bit rate: 6142 kbps

near-end FEC error fast: 0
    near-end FEC error interleaved: 0
    near-end CRC error fast: 696058
    near-end CRC error interleaved: 0
    near-end HEC error fast: 0
    near-end HEC error interleaved: 0
    far-end FEC error fast: 0
    far-end FEC error interleaved: 0
    far-end CRC error fast: 0
    far-end CRC error interleaved: 0
    far-end HEC error fast: 0
    far-end HEC error interleaved: 0
    DSL uptime : 9:33, 51 secs
    DSL activetime :0 min, 17 secs

Downstream:
    relative capacity occupation: 100%
    noise margin downstream: 16.5 dB
    output power upstream: 9.2 dbm
    attenuation downstream: 12.0 dB

Upstream:
    relative capacity occupation: 100%
    noise margin upstream: 18.8 dB
    output power downstream: 13.7 dbm
    attenuation upstream: 0.3 dB

Bit table:
    carrier load: number of bits per tone
    tone 0- 31: 00 00 00 05 67 78 88 89 99 99 98 88 77 76 65 32
    tone 32- 63: 27 77 88 99 9a aa aa aa aa aa aa aa aa ba aa ba
    tone 64- 95: ba aa aa aa ba aa ba ba bb ba ab bb bb bb bb bb
    tone 96-127: bb bb bb ab bb ab ba bb ba aa aa aa aa aa a9 aa
    tone 128-159: 99 a9 9a 99 99 99 99 89 99 99 98 89 99 99 99 98
    tone 160-191: 99 99 89 88 88 89 89 98 98 88 89 89 98 89 87 88
    tone 192-223: 88 99 87 88 98 88 88 88 98 89 98 98 88 87 98 98
    tone 224-255: 88 89 99 98 88 88 99 88 78 88 88 88 87 87 77 88

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mcaylak -- 31 Ekim 2022; 12:27:48 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• hayır yok şifrenı yaz ayarları yap yola devam

• mcaylak kullanıcısına yanıt
    Hat değerlerin iyi.
    Crc çok fazla.
    Kabloda ek varsa kopma ondan olabilir.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • diabl0 kullanıcısına yanıt

Malesef öyle olmadı hocam 1 aydır sürekli sorun var. Bugün AnyDesk ile Zyxel müşteri hizmetleri bağlandı bilgisayara modem arayüzün de birkaç değişiklik yaptı. Bu model TürkNet ile verilen modelmiş ve arayüz ayarları da ona göre yapılandırılmış dediğine göre. Ayarlama yaptıktan sonra; "büyük ihtimalle bundan sonra sorun yaşamazsınız hat değerlerinizde sorun yok" dedi arkadaş. 24 saat içinde yeniden sorun yaşamazsam düzeldi diyebilirim o zaman da buraya geri bildirim yaparım yaptığı ayarları da yazarım başına gelen olursa faydamız dokonmuş olur.

• Bendeki ttnet modem ttnet yazan yerin altında diğerleri ile kullanmak için bir giriş vardı.

Aklıma gelmişken wifi6 desteği var bendeki modem de

Tek bir cihaz wifi6 desteği varmış oda s10 telefon wifi ustunde 6 ısareti cıkıyor.

• Bu modem turktelekom FTTH olan fiber hizmeti için uygunmudur tekrar modem almama gerek varmı acaba ?

• realturk kullanıcısına yanıt

Eğer eve kadar optik kablo gelecekse bu modemi kullanamazsınız GPon uyumlu bir modem ile bağlantı kurmanız lazım. Öyle biri durumda zaten servis sağlayıcı GPon modemi size kiralıyor. Mesela aparman girişime kadar Fiber geliyor ve dairelere kadar gelmiyorsa bu modem işinizi görür.

• diabl0 kullanıcısına yanıt

Zyxel bağlandı ayar yaptı ama benim iş yine çözülmedi 15 saat sonra modeme reset atmak zorunda kaldım. Bir türlü TTNet ayarlarına ayak uyduramıyor güzelim modem. Farklı bir yazılım vs yok mu acaba... En sonunda gidip Keenetic Extra DSL modem alacağım galiba

Evet öyle oldu sağolsunlar kablo kanalları ile güzelce çektiler istedigim odaya bir adet kablo sabitleyici huwei marka bir gpon ve zte marka bir router taktılar bir problem yok şimdilik online işlemleri bekliyorum üst pakete bakmak için ama henüz açılmadı teşekkürler. Bu modemi de yedek aldım ileride VDSL vs lazım olursa memnundum gerçekten.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi realturk -- 1 Kasım 2022; 23:50:18 >
  • ZyXEL VMG8623-T50B İnceleme

Ohaaa wifi6 ile aldigim hiz bu neeee zyxel candır

benzer durum banada oluyor turknetten gıbırnete geçtim ama turknette de aynı durum oluyordu ya reset, tamamen kapatıp açma yapıyorum

• @mcaylak attenuation downstream değeri de fazla, farklı bir dsl kablosuyla dene ve duvardaki dsl soketini alkole batırılmış kulak çubuğu ile temizle oksitlenmiş olabilir.

• @mcaylak

@sezar6128

SRA (kesintisiz hız uyarlama) açıksa kapatıp dener misiniz işe yarar mı emin değilim

ZyXEL VMG8623-T50B İnceleme

Global sürüm yazılımı at modeme Türknet izlerinden kurtul. Bunun için Telnet komutunu kullanmayı bilmen gerek ama..

Modeme telnet ile bağlan kullanıcı adını gir sonra şifreyi yaz modeme bağlan.

Sonra tek tek sırayla şu komutları gir;

zycli fwidcheck off  (yaz enter de)

zycli modelcheck off (yaz enter de)

Sonra Telnet ten çıkıp modem arayüzünden 7.1 yazılımını yükleyebilirsiniz.

Telnet ile yazılım atmak için Android için

https://play.google.com/store/apps/details?id=com.sonelli.juicessh

İndirin. Programı açın Quick Connect e tıklayın. Açılan pencerede ki SSH yi Telnet seçin 192.168.1.1:23 yazın entere basın.

Çıkan arayüzde admin pasword girip yukarıdaki komutları atabilirsiniz

.1 Co sürümü buradan indirebilirsiniz.

https://drive.google.com/file/d/1RLzEHiTLZH1xM5Vikv6AJdqCV1ubqZgH/view?usp=drivesdk

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aklınyolubir -- 5 Kasım 2022; 8:39:0 >

• @mcaylak @sezar6128

Aynı sıkıntı bende de mevcut. İSS Türknet ve İK ile de denendi. SRA kapatılması sonucu değişen hız 60 larda ~1 lere düşüyordu, ~10 lara düşüyor. Tabi SRA yı 1 gün kadar denedim. Bağlantı gidince artık modemi söktüm.

Şuan tekrar Keenetic Extra DSL deniyorum. Daha önce Kenetic'tede bağlantı kopmaları yaşıyordum. Günde 20-30 kopma Keenetic'in güncellemeleri sonrası 3-4'e düştü ancak tekrar bağlanması biraz uzun sürüyor.

En verim aldığım Türk Telekom'un abonelerine verdiği "TP-Link TD-W9970 V3" bunda da Keenetic gibi kopmalar var gibi ama tekrar bağlantısı hızlı ve kullanıcı hissetmiyor.

Bu sıkıntının sebebi hat değerlerinin belli bir değerin altında olması saha dolabı ile modem yonga farkı, gibi birden fazla kriterin beraber oluşturduğu sorun olduğunu düşünüyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi interwap -- 6 Kasım 2022; 13:33:13 >

• 
Sayfa: önceki 9394959697
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.