Şimdi Ara

Zyxel Wireless dağıtma sorunu...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
1.348
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Elimde zyxel p-660w-tx bir modem mevcut. Yapımda bulunan switche ethernet bağlantısı yaparak wireless dağıtmayı planlıyorum. Normal olarak bir ucunu modeme diğerini switche giriyorum ve modemin arayüzünden dhcp iplerini ve ayarlarını tanımlandırıyorum fakat ne yaptımsa bir türlü wireless ip dağıtmıyor. Wireless ismini görüyor ve bağlanıyor. Fakat bağlantı üzerinde ünlem işareti gösteriyor ve internete çıkmıyor. Modemden bilgisayara kablolu bağlantı yapmaya çalıştığım zaman internete çıkıyor. Yani demem o ki switche taktığımda modem ip alıyor wireless dağıtmıyor. Ne yaptımsa olmadı. Bu konuda yardım edecek arkadaşlara şimdiden teşekkür ederm...

• Simdi sizde bir adet 660w var ve siz gidipte access point ile dagitim yapmak istiyorsunuz dogru mu anlamisim?
    660w zaten wireless i olan bir cihaz neden gidip access point e ihtiyac duydunuz?
    Access point ayarlarina dagitici kisminin ip ayarlarini tamamen girdiniz mi?
  • 660w access point cihazımı yoksa normal modemmi bende tam çözemedm. Sanırım ya ben yanlış anlattım yada siz yanlış anladınız. Ben elimdeki cihazı modem olarak varsayıyorum ve diyorumki hali hazırda bulunan yapımda bir switch var bir çok yere kablolu dağıtıyor fakat gelen misafirlerim kablosuz da internete çıksn die bu elimdeki cihazı switche takıyorumki wireless ip dağıtsın. Tek amacım bu :) Saygılar..

Cihaz bu: P-660W-T1 v3 RETAIL
    resimli link :http://www.zyxel.com.tr/web/product_family_detail.php?PC1indexflag=20040812093058&CategoryGroupNo=PDCA2010002

• simdi millete wireless dagitacaksaniz switch e gerek var mi sizce?
    Aletin icinde kendi wireless ayarlari var. siz switch i sadece kablolu dagitabilirsiniz kablosuz dagitabileceginiz switchlere access point denir ki gene uzerinde ethernet olan sadece us robotics in var.
    Sizin yapmaniz gereken switch i kullanmamak. wireless cikmalari icin modem cihazinin icindeki wireless cikislarini ayarlayin sifreleyin o size kablosuz cikis icin yeter. switch kablosuz ozelligi olmadan size su anda faydasiz
  • Sanırm benim düzgün anlattığımın ve sizin anlamamakta ısrar ettiğiniz kanaatindeym zira aynı şeyleri iki kere tekrarladım. Switch dediğiniz kendinizden emin bir şekilde tekrarlayarak anlatmaya çalıştığınız o cihaz sadece bilgisayarlarımı değil farklı networkleride konuşturuyor. Bunu elbette sadece wireless router'lada yapabilirm fakat yapım sadece bilgisayarlardan oluşmuyor siz bunu anlamamakta direniyorsunuz.. Ben bu switche wireless router'i bağlamamdaki amaç 2 kere anlattığm gibi sadece farklı bir subnet network olarak gelen misafirlerime ip dağıtıcam. Yani bunun için switch kaldırmaya gerek yok ekstra bir cihaz eklenecek. Bunu farklı cihazlarla birçok kez yaptım fakat zyxel ile ilk defa yapıyorum ve bu cihazıda ilk defa kullanıyorum..
  • Zyxel modemi brigde olarak ayarlarsanız sorununuz düzelebilir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: _Dexter_

Zyxel modemi brigde olarak ayarlarsanız sorununuz düzelebilir.

int. araştırdm ama net bir kaynak bulamadım. Bridge nasıl alabiliriz ?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Network>WAN>General>Mode un altından ayarlayabilirsiniz.
  • Sanırım cihazda sorun varmış tamire götürücem servisine. Teşekkür ederim ilginiz için..
  • cihazı normal tek baiına çalıştırdığında wlandan ip vermiyormu pc lere cihazın arızlaı olduğunu nasıl tespit ettin? bence 0212 444 1 150 ara ordaki arkadaşlar sana konu hakkında yardımcı olabilrler.
  • http://images.gittigidiyor.com/2913/ZYXEL-P660W-TX-1-PORT-KABLOSUZ-ADSL-MODEM__29136549_0.jpg

bu ürün zaten kablosuz fakat 2. bir kablolu / kablosuz router bağladığınızda sorunmu yaşıyorsunuz ?

Küçük bir sorunda servise gönderip zaman kaybetmeyiniz ! Öncelikle bir firmware güncellemesi yapınız , Zyxellerin 192.168.1.1 arayüzü olduğundan dolayı örneğin netgear kablosuz router ve access pointlerinde arayüzü 192.168.1.1 olunca çakışıyor ya ilk önce routerin yada modemin arayüz adresini değiştiriniz.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.