@haykoatmaca bu sefer adımları teker teker yapacağım hocam. muhtemelen dediğiniz gibi eksik bir şeyler vardır. @Hicks hocam minipc boşta. kullanmıyordum zaten. bu iş için de almamıştım. aslında niyetim telekomun modemini kaldırıp ağı mini pc üzerine kurmaktı. tivibuyu tam olarak kuramadığımdan tekrar telekomun modemine geçtim. büyük olasılıkla igmp ayarlarında sorun oluştu. yayınlar çok geç geliyor ve geçişlerde önce hata mesajı verip kanalı açıyordu. pfsense, opnsense denedim. net bir ayar bulamadığım için cihazı kaldırmıştım. bu discord engelinden sonra cihazı modemden çıkan ethernet kablosuna bağlayıp oradan da kendi bilgisayarıma bağlantı yapayım dedim. amacım engeli kaldırmaktı. dün zapreti yükledim fakat yine engeli kaldırmadı. belki ana modem telekomun modemi ondan olabilir diyeceğim ama zapreti pc ye yüklendiğinde nasıl engeli kaldırıyorsa benzeri olması lazımdı. ayrıca ev ağında proxmox kurulu sistemler de var. yani anlatılmak isteneni anlamakla beraber bahsettiğim şekilde kullanmak istediğimi anladığınızı umuyorum. bilmediğimizden değil yani. hem donanım boşa gitsin ne olacak sanki hocam. sorun çözülsün de gerisi mühim değil cihaz da bu. hadi buna sanal sistem kurduk diyelim. 4 çekirdekli işlemci. tek çekirdekli VM ler kursam ne kadar işime yarar ki 4K Güvenlik Duvarı Mikro Cihazı, 6 Bağlantı Noktalı i226-V 2.5G LAN Fansız Mini PC Celeron N100, 16GB DDR4 256GB NVMe, 4* USB, HDMI, DP, COM RJ45, Tip-C, AES-NI VPN Yönlendirici Desteği pfsense https://www.amazon.com.tr/dp/B0D47VWJRY< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rambetiko -- 7 Nisan 2025; 13:11:32 > |
Bildirim