Şimdi Ara

Zyxel WSM20 (Multy M1) - OpenWrt (23. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
456
Cevap
21
Favori
16.298
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1920212223
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: cimbom38

Mesh şart değil.Ana router olarak salonda şimdi tp linkin ex530v sini takdım.Oda güzel çalışıyor.

Linkteki anlatımdaki gibi diğer odada kablosuz ağ genişleti olarak daha önce de stabil şekilde kullanmıştım.Amacım m1 de ipv6 yı çalıştırmak.

bu videoyu bir incele istersen, işe yarar gibi görünüyor.

OneMarcFiftyyoutube
    There are at least three ways to use IPv6 ith OpenWrt: Prefix Delegation, NDP Proxy and 6in4 tunnel with Hurricane Electric or the like. In this video we will walk through the configuration for each of them. The IPv6 from Scratch Episodes are here: Episode 1 https://youtu.be/oItwDXraK1M Episode 2 https://youtu.be/jlG_nrCOmJc 0:00 IPv6 with OpenWrt 01:02 Option 1 – Prefix delegation 04:37 Special case: PPPOE 05:43 Firewall rules WAN side 06:54 LAN interface settings 10:23 Configuring DHCPv6 options 15:24 static leases and DNS 19:53 Option 2 - NDP proxy – no prefix delegation 21:54 Option 3 - 6in4 tunnel YouTube: https://www.youtube.com/c/onemarcfifty Twitter: https://twitter.com/onemarcfifty Discord: https://discord.com/invite/DXnfBUG Github: https://github.com/onemarcfifty Patreon: https://patreon.com/onemarcfifty Blog: https://www.onemarcfifty.com
    https://www.youtube.com/watch?si=LmIL2ANkj7JO5D5V&v=LJPXz8eA3b8&feature=youtu.be

• cimbom38 kullanıcısına yanıt

benime çok anladığımdan değil relay d kısmını niçin yapıyon amaç ne?

valla ben kablolu yaptım wlan roming ayarlarını yaptım sadece olayı kapadım ha ara sıra geçmediği oluyor ama ender wifi kapa aç yapına düzeliyor onuda üst kattayken yapıyor sadece.

• kerimcem K kullanıcısına yanıt

Bende 1000 mbps fibere geçince farklı cihazları deniyorum.Ev içi en yüksek kablolu kablosuz hızlara ulaşmaya çalışıyorum. İpv6 ilk routerde varmış,sonraki cihazlarda net olsa bile ipv6 olmuyor.

valla bende çalışıyordu ipv6 kablolu meshde.

dump cihazdada ipv6 vardı şansada türknette ipv6 çöktü bakarım gelince tekrar.

dhpc dump cihazda kapalıki zaten ipv6 nasıl yansımıyor sende garip.

Bir kaç kez denedim.Ama ana cihaza kablosuz bağlı olan 2.ci M1 cihazda çalışmadı.

M1 i kutusuna koydum.Almak için deco x50 mesh cihazı bakıyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cimbom38 -- 5 Ocak 2025; 23:25:6 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Bir kaç kez denedim.Ama ana cihaza kablosuz bağlı olan 2.ci M1 cihazda çalışmadı.

M1 i kutusuna koydum.Almak için deco x50 mesh cihazı bakıyorum.

çok test yaptığın için sana bir tavsiyede bulunacağım. router'ın kablosuz performansını değerlendirirken, dhcp'sinin açık veya kapalı olması, wifi yonga setinin performansını doğrudan etkileyebilir. bu durumda, dhcp'sinin kapalı olduğu senaryoda hız testleri yaparak, wifi yonmga setinin saf kablosuz performansını daha doğru bir şekilde değerlendirmeye de çalış derim. sonuçta dhcp'si kapalı router'ı ethernet ile örneğin 1000Mbps'lik bir ethernet portuna bağladığında, o router sadece kablosuz veri iletimine odaklanacağı için wifi yonga setinin gerçek performansını görmen mümkün olur. diğer dhcp'si açıkken, ip adreslerinin dağıtılması, trafiğin yönetilmesi vb işler, kablosuz performansı düşürüyor olabilir. dolayısıyla, kablosuz hız testleri yaparken bunu da değerlendirecek olman, router için yapacağın veya yapmış olduğun değerlendirmelere farklı bir bakış sergilemeni sağlayacaktır. bir de bu m1'i sen ikinci kez satın almıştın değil mi?   bana sanki bu ikinci kez gibi geldi. neyse.. bu arada şöyle bir ihtimal de var. ethernet portlarını da sorgulamak gerekebilir.   olmaz olmaz deme, olur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi haykoatmaca -- 6 Ocak 2025; 9:14:0 >

• haykoatmaca kullanıcısına yanıt

Dediğinizi deneyeceğim. Önce vdsl kullanırken m1 almıştım.Farklı cihazları almak için sattım.Fibere geçince tekrar performasını merak ettiğim için aldım.1000 mbps de kablolu performansı güzel ama wifi performansı EX530v den düşük geldi.

Openwrt 1.Mcihazda ipv6 güzel çalışıyor ama 2.ci routerde ipv6 çalışmıyor.Bu süperonlineye hasmı, cihaz kaynaklı mı,herhangi bir ayarımı var şu an için bulamadım. Diğer deco mesh cihazlarında da ipv6 böylemidir kullanan arkadaşlar yorum yaparsa merak ediyorum.

• quote:

Dediğinizi deneyeceğim. Önce vdsl kullanırken m1 almıştım.Farklı cihazları almak için sattım.Fibere geçince tekrar performasını merak ettiğim için aldım.1000 mbps de kablolu performansı güzel ama wifi performansı EX530v den düşük geldi.

Openwrt 1.Mcihazda ipv6 güzel çalışıyor ama 2.ci routerde ipv6 çalışmıyor.Bu süperonlineye hasmı, cihaz kaynaklı mı,herhangi bir ayarımı var şu an için bulamadım. Diğer deco mesh cihazlarında da ipv6 böylemidir kullanan arkadaşlar yorum yaparsa merak ediyorum.

bu konuda ne yaptın bilmiyorum ama şöyle bir önerim olacak. bir şeyleri gözden kaçırıyor olabilirsin. sorunu çözdüysen senin için iyi haber demektir. sorunu çözemediysen eğer, yapılacak olan şeyler belli gibi, belki küçük bir hata bu soruna sebep oluyor olabilir. öncelikle ilk cihazında sonra da ikinci cihazında aşağıdakilerini kontroıl edip uygulayarak, ikinci cihazındaki ayarların ile karşılaştır derim. sonra da kendi bildiğin eşleştirme prosedürünü uygula ve ipv6 ile bağlanmaları için dua et.  umarım iyi haberler alırız.

"system menüsünde software kısmında, update lists butonuna tıklayarak paket listelerini güncelledikten sonra filter lists kısmında: "odhcpc", "odhcpd" ve "luci-proto-ipv6" paketlerini yükleyerek güncellemelerini tamamla. sonra luci network menüsünde dhcp/dns kısmını seçip general settings sekmesi altında, ipv6 ula-prefix kısmının dolu olup olmadığını kontrol et. dhcp server ayarının "ipv6" için doğru yapılandırılmış olmasını kontrol et. network interface kısmında ise bağlantına ait ipv6 assigment lenght kısmını kontrol et. yine dhcp server sekmesinde de ipv6 settings kısmını kontrol et. network firewall menüsünde, traffic rules sekmesinde, ipv6 trafiğine izin verildiğinden emin ol. zones sekmesinde, lan ve wan bölgeleri için ipv6 desteğinin olduğunu da kontrol et."

Dediklerinizi deneyeceğim sağolun.

Merak ve hobi kendi çapımda , farklı şeyleri denemek başarmak hoşuma gidiyor.

Öncelikle şunları netleştirmem lazım.

-Openwrtyi niye kullanmak istiyorum.İnternet diğer routerlere göre daha hızlı gibi sayfalarda daha hızlı açılıyor.

-2 li stok yazılımlı zyxell m1 de, ipv6 2 cihazda da ipv6 yı açmak dışında ek bir ayar yapmadan sorunsuz çalışıyor. Deco vb mesh cihazlarında da aynı olacağını tahmin ediyorum.Şu an elimde m1 dışında başka mesh cihazı yok. Bir arkadaşım openwrtde meshde yapsam da 2.ci cihazı router olarak gördüğü için çalışmayacağını söylüyor.

-Aynı arkadaş 2 li keenetic cihazlarda mesh ile 2 cihazda da ipv6 nın çalışacağını söylüyor.

-İpv6 çalışan keenetic yazılımda ve m1 stok yazılımda olupta açık kaynak kodlu openwrt de olmayan özellik nedir bunu çözemedim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cimbom38 -- 19 Ocak 2025; 8:49:27 >

openwrt'de ilave ayarlar yapman gerekiyor. ben de zaten bunu eleştirdim şu diğer konuda. biri de bana trol dedi.   openwrt'de luci ara yüzünü eksiksiz yapılandırmak için örnek videolar izlemeni tavsiye ederim. bu ilave ayarları luci ile kolay yapabiliyor olmak lazım ama luci dün ne ise bugün de o dedim, buna bile tepki aldım. bu kadar kötü bir ara yüz olabilir. alternatifi var ama nasıldır bilmiyorum. artık umurumda da değil. daha da gelmem opernwrt'ye. bu konuda da bir daha bir şey yazmam. çok bilen üyeler vart, onlar yazsın.  

yani 2. m1 router'In ipv6 adresi alması gerekir. LAN kısmında, br-lan için ipv6 kısmında otomatik olarak atanmış başka bir ipv6 adresi veya ula prefix görmen lazım. mesh ağında da ipv6 aktif edilmiş olmalı. mesh ara yüz ayarında lan ile köprüleme yapılmış olması gerekir (bridge mod). sonra verdiğim üç eklentinin kurulu olduğuna emin ol. sonra ilk router'da ipv6 kısmında dhcpv6 mod için server mod veya hybrid modu seç. ra service için de server veya hybrid mod seçimi yap. bu hizmetler çalışmaz ise ikinci router ipv6 adresi alamaz. ikinci routerda da wan6 kısmında mesh üzerinden bir ipv6 adresi görünmüyor ise ipv6 paketlerinin yönlendirilmediği ortaya çıkar. bunu da status, overwiev kısmında mesh network altında ipv6 yönlendirme durumu var. bunu kontrol et. ipv6 için rotalar eksik ise iletim de olmaz. firewqall ayarında da lan to lan için allow forward to other zones seçili olacak. bunun yanında, ilk router'da ipv6 multicast seçili olması şart. yani lan advbanced settings kısmında, multicast forwarding etkinleştirilmiş olmalı. yine birinci router'da firewall traffic rules kısmında, ipv6 bağlantılarına izin veren bir kural eklemen şart. bu kural lan to lan kuralı olmalı. firewall trf rules kısmında ekle diyeceksin ve örneğin: name:ipv6 lantı lan, protocol ipv6 veya ipv4 de ekleyebilirsin, source yani kaynak alan lan olacak, varış adresi yani destintion yine lan olacak, action kısmı da accept olacak. kaydet ve kapat. 

ssh ile yapayım dersen, ssh root@1.routeripadresi, vi /etc/config/firewall yaz ve daha sonra aşağıdakini ekle. yazmıyor felan dersen, i tuşuna bir kere bas yazmaya başlar.

config rule

option name 'Allow IPv6 LAN-to-LAN'

option src 'lan'

option dest 'lan'

option proto 'all'

option family 'ipv6'

option target 'ACCEPT'

sonra escape tuşuna bir kere bas. ardından : işareti yaz ve bunun yanına da wq yaz ve enter yap kaydet. yani :wq (sadece kaydet :w, kaydetmeden çıkmak için ise :q! ) değişikliklerin gerçekleşmiş olması için /etc/init.d/firewall restart ya da router'ı yeniden başlat.

nano da kullanabilirsin. önce bunu yükle. (opkg update ve opkg install nano) sonrasına nano /etc/config/firewall ve ctrl+o ile kaydet ctrl+x ile çık. 

Uğraşmayı seviyorum.Ama çok hakim olamadığım için videoya baka bak yapmama rağmen meshi kuramadım. Meraktan uğraşıyorum. Openwrt beni yoruyor hocam. Banada pek artısı yok.

Tp link ex530v ana router olarak takdım.Openwrt yüklü m1 ide kablosuz ağ genişletici olarak yan odaya koydum.1-2 cihaz ipv 6 yı kullanamıyor ,çokda önemli değil.Şimdilik böyle kullanacağım.

Keenetic meshde başarılı imiş denk gelirse 2 tane alacağım.

kablolu msh demi olmuyor bende sıkıntısız sayılır ender geçmediği oluyor ama çok ender.

zaten openwrt yi asla yakınlarıma tavsiye etmem uğraştırıcı herkes yapamaz kişinin teknolojiyle pc le fazla haşır neşir olması şart.

Kablolu bağlayınca ipv6 çalışıyor.Ben 2.ci M1 oturma odasına koyup kablolu/kablosuz cihazlarımda kullanmak istiyorum.

Mesh videolarını izliyorum.1 cihazın ve 2.ci cihazın ayarlarınıda yapıyorum.Aradaki eternet kablosunu çıkarınca 2.cihazda net gidiyor.

Stock yazılımda meshde internet daha yavaş gibi geliyor. Openwrt yorucu ama internet sanki bana daha hızlı gibi geliyor.Sayfalar daha hızlı açılıyor gibime geliyor.

briyerde hata yapıyorsundur ama nerde orasını bilmek zor konuda pdf dosyasıda var onuda bir dene..

wifi mesh farklı oluyor zaten ek wifi köprü ağ oluştırma ayarlarıda var wlan romaing değil sadece.

Stok yazılımda M1 i direk ontye bağladı.Kablolu arayüzde hız testinde 400 mbps lere düştü. Daha sonra 100 mbps ye düştü.Neden olduğunu çözmedim.

Opmnwrt de mesh biraz biraz karışık,kablosuz ağ genişletici olarak ayarlamak daha kolay geliyor.

1.M1 openwrt yüklü direk ont ye bağladım.2.ci m1 ise yan odaya kablosuz ap genişletici olarak koydum.Wifi de istediğim performansı alamadım.

En son olarak Tplink ex530v ana router yan oda da openwrt yüklü M1 en iyi performansı veriyor. Kablolu stabil ama kablosuz bağlanan cihaza göre değişiyor. Kablolu 700 mbps kablosuz ise 200-250 mbps alıyorum.

Mercusys Halo H80X,Mercusys Halo50G,Cudy M1800 ve Deco x50 arasında kaldım. Herkesin evinde farklı performansları oluyor.Denemeden anlamak zor gibi.

Başlangıç olarak Mercusys Halo50G 2 li paket aldım bir kaç güne elime geçer.

Ekonomik çözümler arıyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cimbom38 -- 25 Ocak 2025; 8:59:49 >
  • 
Sayfa: önceki 1920212223
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.