Şimdi Ara

Zyxel WSM20 (Multy M1) - OpenWrt (24. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
483
Cevap
21
Favori
17.826
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2122232425
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • x86/64 pc'ye yükledim. disk genişletme yaptım. epey bir şey yükledim, 300M'a ulaştım. adguardhome kurulumunda çakıldım. düzelttim ama çakışmalar felan oldu. ag arayüze erişemedim. tekrar düzelttim. sonra baktım yine gitmiş. Zyxel WSM20 (Multy M1) - OpenWrt  anladım ki fazla şeyi yüklememek gerekiyor çünkü, çakışmalara sebep oluyor. tekrar yüklemeyi düşünüyorum. iyi antrenman oldu benim için. yalnız yine ısınamadım. daha da gelmem diyordum ama inat ettim. pek güven vermedi açıkcası. tekrar yüklemeyi düşünüyorum çünkü her seferinde bir şey çıkarıyor nedense. bu sefer daha az paket yüklemesi yapmayı düşünüyorum.

• BU cihazla zapret kullanan var mı? Bu cihaz için zapret kurulumunu anlatan bir kaynak var mı? Performans alınabiliyor mu?

• Telefon uygulamasindan kurulumda uyduyu ekleme asamasina kadar sorunsuz geliyorum; router hallolduktan sonra Add Multy diyorum uydu eklemek icin, WPS tusuna bas pembe yanip sonecek diyor.

Uyduda Pembe yanip sonerken telefondan next diyorum, detecting satellite diyor logo donup duruyor. 10dk bekliyorum orada takilip kaliyor uygulama. En az 10 kere denemisimdir.
    Uydu ekleyemiyorum telefondan bir turlu.

iOS uygulamasinda problem olabilir mi?
    Bilgisayardan kurulum yapmayi deneyecegim bir de.
    Yoksa mecburen iade edecegiz..

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • GrkmAdr G kullanıcısına yanıt

M1 in mobil uygulaması çok yavaş ve çok bekletiyorum.Bazen çalışıyormu dondumu belli olmuyor.

Decoda mobil uygulama ve eşleştirme zyxele m1 e göre daha kolay,bir kaç kez deneyin.

Openwrt kurunca eşleştirmek,ayarlar vs daha kolay oluyor.Ama oyun oynamıyorsanız pek artısı olmuyor.Duramıyorsunuz,sqm vs kur, onu yükle bunu yükle ,oda uğraştırıcı yorucu oluyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cimbom38 -- 30 Mart 2025; 9:51:20 >
  • saygi S kullanıcısına yanıt

Geç olsun güç olmasın hocam.

Zyxel WSM20 (Multy M1) - OpenWrtMustafa Yucelyoutube
    00:00 Giriş 00:24 Gerekli Paketlerin Kurulumu 01:09 Zapret Kurulumu 05:25 Son Kontrol 05:36 Kapanış Zapret: https://github.com/bol-van/zapret Zapret Videoda Kullanılan Sürüm: https://github.com/bol-van/zapret/releases/tag/v69.2 (zip olanı indirin) Kullanılacak komutlar eski sürüm için: `wget LINK -O zapret.zip` `unzip zapret.zip` 🌐 Blog: https://yucellmustafa.github.io 😺 Github: https://github.com/yucellmustafa 💼 LinkedIn: https://www.linkedin.com/in/yucellmustafa 🎁 Destek Olmak İçin: https://www.buymeacoffee.com/yucellmustafax
    https://www.youtube.com/watch?v=o1uRFIc7jvs&feature=youtu.be

• hız4ok kullanıcısına yanıt

bunun daha kolay kurulu olan var ama türknet gigafiberde hiç bir işe yaramadı bende.

Zyxel WSM20 (Multy M1) - OpenWrt
    Zyxel WSM20 (Multy M1) - OpenWrtgithub
    Releases · remittor/zapret-openwrt
    https://github.com/remittor/zapret-openwrt/releases

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kerimcem -- 30 Mart 2025; 17:7:52 >
  • cimbom38 kullanıcısına yanıt

Hocam sansa kurdum bir sekilde web browser ustunden. Isimi gordu simdilik ondan openwrt falan ugrasmak istemedim yine bozarim ayarlari diye. Browserda guvenlik zayif uyarisi verip durdu deli etti. Telefondan uyduyu uygulama ustunden zaten hicbir sekilde ekleyemiyorum.

Ust kattan Ps Portal kullanayim diye aldim.

OpenWrt yapsam verim daha da artar mi?

Bir de standard modda su an onu bridge mode olarak kullanmaya gerek var mi?

• GrkmAdr G kullanıcısına yanıt

Hocam ben vdsl kullanırken orjinal yazılımda kullandım. Memnundum. Meraktan openwrt yükledim ama uğraşmak gerekiyor.Bana yorucu geliyor.1000 mbps fibere geçtim.Ama yeterli gelmiyor.Satıyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cimbom38 -- 30 Mart 2025; 19:36:18 >
  • mini pc nvme ye openwrt kurdum. efi olan imajı yükledim. 256gb nvme var ancak 100mb lık storage kısmını kullanıyor. bunu nasıl genişletebilirim? nvme0np3 ile p2 root kısmını birleştirip boyutu artırmak istiyorum

• rambetiko R kullanıcısına yanıt
    Mini PC’ye OpenWRT kurmanın hiç bir mantığı yok, 256gb tam kullansanız ne yapacaksınız? MiniPC’ye ProxMox kurun, üzerine virtual OpenWRT ve daha bir çok virtual machine kurabilirsiniz böylelikle…

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Hicks kullanıcısına yanıt

hocam minipc boşta duruyor. ana pc yi ona bağlayıp zapret olsun qos olsun bunları kullanmak için uğraşıyorum. fakat aşağıdaki link dahil youtubedeki rehberleri uygulamama rağmen diski genişletemedim.

aşağıdaki imajı yükledim. efi olmayan imaj ile boot yapmadı haliyle. nvme diskinde 3 tane flag gözüküyor. 2 nolu partı kalan boşlukla birleştirmek istiyorum. daha doğrusu genişletmek istiyorum. bir türlü olmadı

ek olarak devamlı kur sil baştan başla zaman alıcı oluyor. ayarları yaptığım şekilde diskin full imajını alıp img halinde yeniden kurabiliyor muyuz?

generic-ext4-combined-efi.img.gz

https://openwrt.org/docs/guide-user/advanced/expand_root

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rambetiko -- 6 Nisan 2025; 18:1:13 >

Ne denildiğini hiç anlamamışsınız siz bence. OpenWRT o cihazın 1 çekirdeğinin taş çatlasa %3-5'ini kullanır peak halde. OpenWRT üzerine farklı uygulama kurmadığınız sürece taş çatlasın 256 mb kullanır.

4 çekirdekli, en az 8 gblı sistemi çöpe attınız. 3 çekirdekin tamamı ve 1 çekirdekin %95'i kullanılmıyor. 7,5 gb ram de kullanılmıyor. Taş çatlasın 2 gb HDD kullansanız yeter. 100 mb altı hdd kullanır ama arkada çalışan Linux OS için 2 gb hdd gerekir. 256 gb hdd varken 254 gb çöpe gitti. Router seviyesinde bir donanımla bu iş görecekken, boşuna binlerce TL para mı ödediniz?

Sanallaştırma yazılımları bu yüzden var.

disk genişletme için vermiş olduğun linkteki script çalışıyor. script'i çalıştırdıktan sonra sistem sayısını hatırlamadım ama galiba ikinci reboot tan sonra disk genişletme işlemi gerçekleşmiş oluyor. ben not almıştım dene istersen. ayrıca openwrt forumunda da daha önce yapmıştım şimdi neden yapamıyorum diye yazmıştım. sonra biri aynı script'i link olarak vermişti.

kali usb live Linux kullan.

sudo su

wget --no-check-certificate https://archive.openwrt.org/releases/24.10.0/targets/x86/64/openwrt-24.10.0-x86-64-generic-squashfs-combined-efi.img.gz

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

ls

openwrt-24.10.0-x86-64-generic-squashfs-combined-efi.img.gz

----------------------------------------------------------------------

gunzip openwrt-24.10.0-x86-64-generic-squashfs-combined-efi.img.gz

ls

openwrt-24.10.0-x86-64-generic-squashfs-combined-efi.img

------------------------------------------------------------------------------------------------------

sudo dd if=openwrt-24.10.0-x86-64-generic-squashfs-combined-efi.img of=/dev/sda bs=1M status=progress

sync

reboot (boot openwrt)

-----------------------------------------------------------------------------------------------------

güncellemeleri yap

+++

opkg update

opkg install luci-compat

opkg install nano

opkg install sudo

----------------------------------------------------------------

opkg update

opkg install kmod-fs-ext4

opkg install kmod-usb-storage

opkg install kmod-usb-ohci

opkg install kmod-usb-storage-extras

opkg update

opkg install parted losetup resize2fs

cat << "EOF" > /etc/uci-defaults/70-rootpt-resize

if [ ! -e /etc/rootpt-resize ] \

&& type parted > /dev/null \

&& lock -n /var/lock/root-resize

then

ROOT_BLK="$(readlink -f /sys/dev/block/"$(awk -e \

'$9=="/dev/root"{print $3}' /proc/self/mountinfo)")"

ROOT_DISK="/dev/$(basename "${ROOT_BLK%/*}")"

ROOT_PART="${ROOT_BLK##*[^0-9]}"

parted -f -s "${ROOT_DISK}" \

resizepart "${ROOT_PART}" 100%

mount_root done

touch /etc/rootpt-resize

reboot

disk genişletme ok.

bende disk sda görünüyordu. sende artık ne görünüyorsa onu yazarsın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi haykoatmaca -- 6 Nisan 2025; 23:4:27 >

• haykoatmaca kullanıcısına yanıt

teşekkürler hocam. yarın baştan bir daha kurup deneyim. ayrıca beni olumsuz eleştirmek yerine çözüm odaklı olduğunuz için de ayrıca teşekkür ederim.

bu arada denemeden uğraşmadan araştırmadan konulara yazmam. beceremediğim için son çare olarak yazdım. umarım sizin dediğiniz şekilde hal olur. neticeyi yazarım.

beni cahillikle, anlamamazlıkla sorgulayanlara da cevap vermeye de gerek yok. güzelce söylenseydi uygun bir şeyler söylerdim tabiki.

script'in çalışmaması eksik eklentiler nedeniyle oluyor. disk ile ilgili eklentiler önem arz ediyor. eksik bir eklenti olunca script çalışmıyor. bu en son aldığım not. bende olmuştu, sende de olur diye tahmin ediyorum. dediğim gibi scripti çalıştırdıktan sonraki açılıştan sonra da sistem kendisi reboot yapmıştı bende. kurulum dosyası da önemli olabilir script için. o yüzden kullandığım dosyayı da bilgi olarak verdim. bu konuda epey bir notum var. hepsi birbirine geçmiş durumda ama bunu ayrı not almışım. bir de diskin tamamına ne gerek var diyen olmuş. dosya indirme, kaydetme, paylaşma, torrent vs vs. için neden olmasın. bu openwrt ile yapılabilecek bir sürü şey var. hatta disk genişletme yapamasaydın bile, güncellemeleri ve diğer program kurulumlarını diskin geri kalan kısmında yapabilmek de mümkün oluyor ama hem uğraşmak lazım hem de buna gerek yok çünkü script iş yapıyor. ama dediğim gibi diskin bir bölümünü özelleştirip, offline download için bile kullanmak mümkün.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi haykoatmaca -- 7 Nisan 2025; 0:19:37 >

Tekrar söylüyorum, MiniPC’ye OpenWRT kurup donanımı heba etmenin hiç bir mantığı yok, dediğiniz şeylerin hepsi sanal olarak da yapılabilir ve bununla birlikte mevcut donanımı çok daha verimli şekilde kullanabilirsiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hicks -- 7 Nisan 2025; 1:23:31 >

diskin geri kalan kısmını nas olarak da kullanabilir. bence sen biraz daha araştır openwrt ile neler yapılabileceğini. Zyxel WSM20 (Multy M1) - OpenWrt 

Merak etmeyin, OpenWRT’nin neler yapabileceğini en az sizin kadar biliyorumdur da konu o değil, siz hiç anlamamışsınız benim ve ABOOO’nun ne demek istediğini, yukarıdaki mesajları dikkatlice tekrar okumanızı önereceğim…

sonradan gördüm, konu sahibisin. Zyxel WSM20 (Multy M1) - OpenWrt 

ben de kurarmadan evvel 32 veya 64'Lük ikinci el ssd aradım bulamadım. bulamayınca da 128'liği kullandım. ilk kurduğumda disk genişletme olmadığı için o kadar az yer vardı ki; adguardhome kurmak bile imkansızdı. sonra onu yükle bunu yükle felan derken, alan da doldu ve attığım her klik için beklemeye başladım. Zyxel WSM20 (Multy M1) - OpenWrt  sonra biraz bakınınca, epeye bir faaliyet yapılabileceğini gördüm. artık kim neyi seçip yöneliyorsa ona göre disk alanı ihtiyacını belirlesin diyeyim.

Bahsettiğimiz şeyi anlamamakta neden ısrar ediyorsunuz?

• 
Sayfa: önceki 2122232425
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.