Şimdi Ara

0 araba tavsiyesi Acele Lütfen... (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
50
Cevap
1
Favori
1.188
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • arkadaşlar biliyorum 40k tl kredi çok ama birikmiş param yok gelirim var hani ödemeler 1000tl civarı olması bütçemide fazla zorlamayacak olduğu için ve aracıda uzun süreli kullanmayı düşünüyorum yılda bir kaç kere istanbul k.maraşa gidip gelebilirim
  • Megane 1.5 touch=53.750 tl
    Auris 1.4 life=53.350 tl
    Astra hb 1.3 edition=52.420 tl
    C4 1.4 confort=52.300 tl

Bu fiyat aralığında göze çarpan araçlar bunlar. Benim kendi şahsi fikrim, Astranın tasarımından dolayı, çok iyi performans sunmasa da, astra derim. Bunlar liste fiyatları, kesin indirim yaparlar.
  • Senin ilacın Mitsubishi Lancer 1.6 İnvite.
    En son bayide 45000 TL civarındaydı manuel olanı. Ama sağlam bi pazarlıkla daha uyguna alınır. Düzgün bir LPG ile Dizel araçlardan daha ekonomik olacaktır.
    Aynı şekilde Mazda 3 te olur . Son fiyatlarını bilmiyorum ama 48000 TL civarında İmpresive benzinli 52000TL civarında da Dizel olanları bayilerde var.
    Accent Blue Dizel Manuel orta paket mesai arkadaşımda var. İzmir şehir içi 0.35 TL yaktığından dert yanıyor sürekli.
  • ne diyorsunux arkadaşlar sizce accent blue alınır mı =?
  • uzun süre bineceksen al.
  • Accent alacagina Linea al derim,

Hem paran cebinde kalir hem de daha ekonomik araca binersin hem de Fiat'in kredi olanagi cok iyi.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 40 Bin kredi çekilecekse 2. elde sağlam bir şey olmalı. Yoksa çok zarar edersiniz. Seçenek çok ama en az 4 yıl kredi ödemeniz olacak. Bu süre ve ilerileyen dönemlerde sizi sıkıntıya sokar.

C sınıfı dizel için çok fazla seçeneğiniz yok bu paraya. Olanlar da sizi 2. elde uzun vadede zarar ettirir.

Bu şartlar altında bu seçenek sizi civic benzin + lpgye götürür. Elegance civice güzel bir pazarlık atılabilir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Anchowy61

Önceliğiz dizelse focus derim bagaj sıkıntınız yoksa.

Dizel ve focus mu? Şehir içi ortalama 8 litreyle gitmek istiyorsanız Focus tabii ki mantıklı.

Arkadaşım nacizane fikrimi söylemek isterim. Maalesef piyasada o kadar ön yargılı bir marka var ki. Ne olduğunu gerçekten bildiğim için kimsenin lafına kulak asmadan gittim aldım ve inanılmaz memnunum. Bir seçenek olarak aklınızda bulunmasını isterim. Geçen sene yine yıl sonu kampanyası ile Sıfır Peugeot 308 Active 1.6 92HP Dizel Düz vites aldım. Kampanya ile 43000TL ye geldi. Araç Cam tavan haricinde Full. Şehir içi abartısız 5.3lt yakıyorum. Uzun yolda 100km ile giderseniz 4.3lt 170-200 ile giderseniz abartısız söylüyorum 6lt'yi geçemezsiniz. 230 Nm Tork ile dağ taş bayır dinlemezsiniz. Güvenlik olarak zaten full Esp,Asr 8 Hava Yastığı mevcut ABS fln soylemıyorum bile. Donanım olarak gerçekten dolu dolu. İç hacmi sınıfının en iyisi. Ben 1.92m boyundayım koltuğa oturduğumda tavanla başım arasında 1 karış rahat fark var. Arabamdan inip baska araca bınınce daralıyorum resmen. Özetle kesinlikle öneririm, bir test sürüşü yapın ve ınternet forumlarında araştırın. Bunlara rağmen maalesef piyasada kulaktan dolma yok Pejo ıyı değilMİŞ gibi intiba var ama kullanınca hiçte önemli olmadığını anlarısınız.

Son olarak tavsiyem GOLF alın kapı sesi çok tok geliyor

Edit: Şu anda aracım 23.000km de ve bu zamana kadar ki ortalama yakıt tuketımım 5.4lt. Hiç bir sorun çıkartmadı Allaha şükür. Dizel araç biraz özen gösterilmesi gereken bir araç dikkat edilmesi gereken kullanım kurallarına uyarsanız kolay kolay üzmeyeceğini düşünüyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GOXIN -- 16 Aralık 2013; 8:23:19 >

• quote:

Orijinalden alıntı: eякαn

Megane 1.5 touch=53.750 tl
    Auris 1.4 life=53.350 tl
    C4 1.4 confort=52.300 tl

Bu fiyat aralığında göze çarpan araçlar bunlar. Benim kendi şahsi fikrim, Astranın tasarımından dolayı, çok iyi performans sunmasa da, astra derim. Bunlar liste fiyatları, kesin indirim yaparlar.

Arkadaş sedan tavsiyesi istemiş, hatchback isterse uygun görünüyor fiyatlar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: parker48

quote:

Orijinalden alıntı: eякαn

Megane 1.5 touch=53.750 tl
    Auris 1.4 life=53.350 tl
    C4 1.4 confort=52.300 tl

Arkadaş sedan tavsiyesi istemiş, hatchback isterse uygun görünüyor fiyatlar.

yakışıklı hb ler de olur demiş gerçi de, sedan dizel olarak çok seçenek yoktur sanırım c sınıfı olarak. bi linea aklıma geliyor. Ama b sınıfı dersen seçenekler çoğalır.

• new124tan N kullanıcısına yanıt
    40bin lira kredi kullanmak hiç mantıklı değil.. 5 yıl 0,85 oranından kredi çekeceğinizi öngörürsek geri ödemeniz 53.670 tl oluyor.. dosya masrafı, hayat sigortası ve diğer giderler hariç..

bence mevcut paranıza 13 bin tl ekleyip 2. el araç alın.. sıfır araç için şartlarınız olgunlaştığında tekrar düşünürsünüz..
  • 12 bin peşin verip üstüne 40bin tl kredi nedir ya.

Bence ayağınızı yorganınıza göre uzatın. Şu dünyada hiç bir şeyin garantisi yok. Bence 30 bin civarı birşey bakın.
  • GOXIN G kullanıcısına yanıt
    4 yil focus 2 kullandim s.ici tuketimim 6.1 civariydi. Focus kullandiniz mi hangi sartlarda kullandiniz bilemem ama 8 lt ortalama icin ya her sabah -20 de 2 3 km yol gitmek gerek ya da vettel gb arac kullanmak gerek.

• 40.000 TL kredi akıl mantık işi değil. Bir daha düşünün bence .
  • Anchowy61 A kullanıcısına yanıt
    Focus kullanmadım. Şirkette 2 kullanıcı arkadaş ile konuşmam doğrultusunda bu ortalamayı yazdım. Ayrıca genel olarak Fordun dizelde çok yaktığını duyuyordum. 6lt iyi sayılır ama arkadaşların -ki öyle dip gaz giden kişiler değiller tüketimleri çok çok fazla.

• Şartlara göre 8 lt yakıyor olabilir arkadaşlarınız doğrudur ama aynı şartlarda diğer dizel araçlarda bence hemen hemen aynı yakacaktır. Yaşadığım yerde dizel araç kullanan arkadaşlarım içinde en sert kullanan benim ama en çok yakan 1.6 lineası olan arkadaşımızdı.
  • Anchowy61 A kullanıcısına yanıt
    Şehir içi sürekli dur kalk trafikte focus 6 lt yakıyorsa sınıfının en az yakan araçlarından biridir demek bu, dci motorun 7 lt yaktığı, 1.3 mjet in 6.5 lt yerde focus 6 lt yakarsa focusu tebrik etmek istiyorum.
  • parker48 kullanıcısına yanıt
    Bahsettiğim şehir Erzurum. dci motordan veya 1.3 mjet motordan bahsettiğimi göremiyorum mesajımda
  • quote:

Orijinalden alıntı: Anchowy61

Şartlara göre 8 lt yakıyor olabilir arkadaşlarınız doğrudur ama aynı şartlarda diğer dizel araçlarda bence hemen hemen aynı yakacaktır. Yaşadığım yerde dizel araç kullanan arkadaşlarım içinde en sert kullanan benim ama en çok yakan 1.6 lineası olan arkadaşımızdı.

İstanbuldayım, Kurtköy Kartal arası işe git gellerde kullanıyorum ve menzilim her gün 15km git/gel. Bu şartlardaki yakıt tüketimim genel olarak 5.3 lt şu anda son iki 9999km lik tüketim değerim 5.4lt. Focus sahibi arkadaşlarında kullanım güzergahları hemen hemen aynı. Biri sedan biri hb Focus ve dediğim gibi tüketimleri 8lt imiş. Ayrıca Lineayı soyleyenler içinde şunu soyleyebilirim Amcamda linea vardı ve o da 7lt gibi yaktığı için aracı aldıktan 1 sene sonra sattı. Kim ne derse desin şu anda Peugeot yakıt tüketimi konusunda gerçekten çok iddaalı. Eğer dizel alınacaksa muhakkak tuketımleri göz onunde bulundurulmalı, soyledıklerı/duydugum kadarıyla 8lt yakan bir dizel araç kabul edilemez.

• GOXIN G kullanıcısına yanıt
    Yaşadığım yerden dolayı maalesef dizel araç kullanmak istemiyorum. Focusu 1.5 yıl önce satmıştım iklim özelliklerinden dolayı. Burdan kurtulunca ilk işlerimden birisi dizel araç almak. Peugeot ile ilgili söyledikleriniz kesinlikle dikkate alacağım 508 ve 5008 ilgimi çeken araçlar zaten.(Konuyu çok değiştirdiimiz için konu sahibinden özür dilerim inşallah gönlünce bir araç alırsın.)
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.