Şimdi Ara

0 araç alırken bahşiş veren var mı? (12. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
243
Cevap
3
Favori
19.378
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Elantrayı alırken (ata hyundai) arabaya yıkayıp hazırlayan elemana 10 tl vermiştim
  • bizde arabayı alırken babam bayiye beni göndermişti arabayı sen bekle satış temcilsine ben söyledim arabayı dükkana getircek diye.Ben tabi heyecanla 30 dakika önceden gittim adam arabayı yıkıyorlar 30 dakikaya hazır olur bir kahve çay iç dedi tabi dedim öyle muhabbet ettik arabaya bindik heryeri poşetli felan ben baya heveslenmiştim. Adam arabayı bana anlatıyor şu özelliği var ışıklara geldik araba durdu(meğersem start stopmuş) geldik dükkana babam çıkardı 50 lirayı 30 yaşındaki satış temcilsine al şu parayı sevgiline hediye alırsın demişti. Yarın bugün ben araba alsam bende 30-40 bahşiş veririm
  • 7 ocakta Honda civic i teslim aldim.

Bir koseye 1 adet 20tl 1 adet 10tl ayirdim.

Serviste araci anlatana 20 tl verdim. Ordan cikip benzinlige girmeden pompaji tanidi eli ile isaretler filan nerdeyse daha once tanisiyoruz.

Hem benzini hem lpg yi fulledim. Tabiii adam arabayi ove ove bitiremiyor. Sonra pompa cikmiyor abi dedi. Ben sen cikartma odemeyi yapayim hallederiz dedim.

Dondugumde de 10 tl yide ona verdim.
  • Ben de vermistim . Adam arabayi yikamis zaten ne zaman verecen bahsisisi der gibi arabanin orasini burasini silip duruyor. Parayi alinca silme islemi tamamlaniyor...

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • segmentine göre A__20 TL
    B__30
    C__40
    D__en az 50 üstü artık gönlünden ne koparsa
    şaka tabikide orda çalışanda maaşlı varsa verirsin birşeyler araba bu doğrusu rahat binmek lazım
    elemanın muhakak bahşiş beklentisi olacaktır
    kasmaya değmez 2 cığara parası
  • 2009 da Kia Cee'd aldığımız da babam 50 lira arabayı temizleyen paspasları koyan elemana vermişti. 20 lira da pompacıya :)
  • Bayide anahtarları teslim edene 10 lira, ilk yakıtı alırken pompacıya 10 lira verdim. Bayideki adamı geçtim pompacı aracın sıfır olduğunu anlamış nerden anladıysa hayırlı olsun kaça aldın bilmem ne derken pompa kalkmıyor demesin mi?

• ben teslim alırken verdim ama pişman oldum sol sinyal kablosunu takmamışlar çalışmadı

• :D :D
    hiç unutmayacağım bi anı oldu bana
    aracın tum ıslemlerı bıttı anahtarı aldım gidicem
    satıs temsılcısıne sordum yedek anahtar araba da mı diye
    şurdaki abide olması lazım dedi gösterdiği kişi ordaki sağa sola yetişmeye çalışan biri)
    ben yanına gittim zaten aracın başındaydı
    yedek anahtar sendeymiş herhalde abi dedim :D
    - bende, hayırlı olsun dedi
    sağol abi dedim elimi uzattım :D
    bu arada yanımda abim var, ona baktı bu sefer tekrar hayırlı olsun dedi
    ben elimi uzatmış vaziyette beklıyom halen
    5 - 10 sanıye oyle bekledım :D :D
    abime baktım
    abim kısık sesle anlasana olum, ya yedek anahtar ya 50 lira dedi
    50 lira verdim yedek anahtarı aldım
    ama ben yerin altına girdim o an
    abim olmasaydı yanımda ne ben onu anlıcaktım ne o derdini anlatacaktı, büyük ihtimal ne öküz insan deyip verecekti yedek anahtarı :D :D :D
  • Bazı arkadaşlar, zaten arabaya dünyanın parasini veriyoruz, bayi kar ediyor ne bahşişi falan diyor ama o karı araci temizleyen yıkayan anlatan eleman almıyor ki. Bahşiş adettendir. Kem gözlerden korur. Sonuçta Allah rızası için veriyorsunuz. Ben geçen ay Doğuş dan aracımı teslim aldim. Araci bana anlatmasina gerek yok zaten eski Vw satış temsilcisiydim. Araca baktım pırıl pırıl çıkarmışlar teslimata. 50 TL uzattım almadı arkadaş yasakmis. Böylesi de var yani :)

• Very intense V kullanıcısına yanıt
    Aracınız hayırlı olsun, kazasız belasız keyifle binersiniz inşallah. Ne aldınız hocam?

• dranov kullanıcısına yanıt
    Dogus Otodan aldiysan ekstra bahsis vermene gerek yok o zaten fiyatin icine dahil

• Kaza bela savması açısından 20 lira aracı temsil edene, 10 lira pompacıya verilebilir, tabi bütçeye bağlı

• ona buna 10-20 verilmez. sıfır araç alıyorsan. gider 200-300 liraya bir koyun alırsın. kurban olarak kestirirsin fakire fukaraya dağıtırsın. o zaman aracın sadakası verilmiş olur. kan akacak illa
  • Vw dekiler almıyor 1 hafta arayla kuzen golf dayım jetta biz polo aldık bizim vergilerin zamlarini öderken 30 lira falandı üstüne kalan parayı almayız oda bahşiş olsun falan dedik 50 tl nin üstü işte 20 lira falan satış temsilcisi para üstüne bize veremeyince torpidoya gitti koydu ginede almadı kuzenim ve dayımdada aynı şekilde almamışlar

• quote:

Orijinalden alıntı: leonidas26

ona buna 10-20 verilmez. sıfır araç alıyorsan. gider 200-300 liraya bir koyun alırsın. kurban olarak kestirirsin fakire fukaraya dağıtırsın. o zaman aracın sadakası verilmiş olur. kan akacak illa

km si düşürülmüş arabanın parasını faiziyle iade alabilirsem 2 adet koç keseceğim zaten

• baltalı_ilah kullanıcısına yanıt
    Vw aracı aldığınız satış temsilcisiyle görüşerek alıyorsunuz araba hazırlanmış her işlemi yapılmış gittiğinizde sizi bekliyor oluyor zaten başka da herhangi birini görmüyorsunuz 30 dkya yakın arabanın tüm özellikleri anlattı detaylıca ve kapıya aracı çıkarıp arabayı teslim eder vw de işler böyle ilerliyor. Bu şekilde görmemiş gibi bir kalitesiz ve seviyesiz yorumunuzu da geri size iade ediyorum.

• Biz 50 lira sıktık doğuş otodaki elemana sağolsun işlemleri hızlandırmıştı baya hak etti

• Illa verilir diye bir şey yok.ama verirsende neden verdin demiyorlar.benzinciye arabayı Sıfır aldım demezsen kurtarırsın ama zor yeni araba belli oluyor adamda uyanık zaten anlıyor.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Açıkcası vermek istemesen bile öyle hallere giriyolarki vermek zorunda kalıyosun.

• 
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.