Şimdi Ara

0 araç alırken bahşiş veren var mı? (10. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
243
Cevap
3
Favori
19.390
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • alalım da bi o an ki psikolojiye göre bakmak gerek
  • satis temsilcisi yaşitimdi ister gibi yapmadi bende al sunu kerata harca gibi olcagi icin diyemedim

petrolcu ya verdim 15 tl miydi neydi ama hic sevmedim gicik bi tipdi yagciliga basladi kac kere hayirli olsun dedi sayamadim ..adettendir diye verdik

asil hakeden araci hazirlayandi

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben 50 lira sıkmıştım arabayi hazirlayip teslim eden elemana.

Vay be gozumde canladi simdi. 2 yil olacak ocak ayinda.

Minnoş ASX im :)

• hehe madem konu açılmış yazayım

Konya Otojenden auris almıştık geçen yıl. İnanın cebimde 8 lira felan vardı ona da sigara alayım dedim. Kız geldi araya bindi arabanın özelliklerini anlatıyor. ama bilmiyor ki forumcu olduğumu. '' ulan ben o arabayı almadan önce 1 yıllık fizibilete çalışması yapmışım, bilirkişler, çelişkiler, onlarca tartısmalar ( bilen bilir zaten) yapmısım. bana gelmiş şurda hava yastıgı yok sinyal kolu anlatıyor :) o gün çok utandım cebimde para yok. çıkarıp 8 lıra versem ayıp olacak, en yakın bankamatık kım bılır nerde vs vs. cok utanc verıcıydı sonra plakasız yola çıktım afyona dogru, ilk benzın alışım. tabı kı pompacı kıstırdı. o yuzden bılerek opetı tercıh ettım , en azından daha az ısrarcı olur dıye :) yok abı param dedım, ıstersen karttan 10 lıra fazla cek dedım :D

• rezervuar köpekleri mr.pink bahşiş kavgası geldi aklıma :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: iRoNMaSTeR

quote:

Orijinalden alıntı: resmonse

Ben başka bir konuya değinmek istiyorum.
    Arkadaşlarım...
    Evet konu arkadaşlarım, iş yerindeki 20 yıllık arkadaşlarım...
    Yeni bir araba aldığım zaman "hayırlı olsun, güle güle kullan" demezler. Arabayı görünce muhabbet aynen şu şekilde gelişiyor:
    -Oo, nereden aldın arabayı
    -Filanca yerden...
    -Nereden buluyorsun o kadar parayı? (bu cümleyi ortamdaki herkes tek tek söylüyor)
    -Gömü budum (artık dalga geçiyorum ne yapayım)
    -Ee, ailenin tek çocuğusun tabii olacak o kadar (ailem memur emeklisi halbuki, arkadaşlarım da biliyor bunu)
    -Neden filanca modelini almadın? Ne yakıyor?

Forester aldığımda oo jeep aldın şekli yapan yaşcada benden oldukca büyük bir arkadaşım vardı.
    Sattık passat aldık ooo passat aldın paraya bak size çalışıyoruz zaten falan dedi.
    Sonra arabayı sattık ev denk düştü arabanın parasını eve verdik üstünüde taksitle ödedik 25 senedir istanbuldayım ben ev alamadım ulan 6 sene de ev aldınhede höde
    diyen bu arkadaşı sildim bir kalemde hayatımdan. Bu tip adamlar varsa eğer tanıdığınız silin hiç bir zarar görmezsiniz.
    Ek olarak: Arabayı gördüklerinde Hayırlı olsun nasıl memnunmusun ne özelliği var gibi şeyleri sormadan önce kaça aldın bu para o arabaya verilir mi nereden buldun diyen tipleride silebilirsiniz hayatınızdan bir şey eksilmiyor.

Bahşiş mevzuğuna gelince de genç,az meblalara ufak işler yapan kişilere bahşiş veririm.
    Restorant yıkama tarzı yerlerde de hizmet iyiyse güler yüzlüyse bahşiş sıkıştırırım. Yok hizmeti sevmediysem zırnık vermem kusura bakmasınlar.
    Gülmeyen yüz bahşiş hak etmez

bende bu tür şeyler yuzunden cok
    kisiyi sildim
    sonrada parasi oldu bizi takmio gibi
    konusuyorlar arkandan bazen en
    yakinini taniyamazsn
    ya noluo sana? -
    bu laflar ne boyle ?
    neyi ima edion ?
    ne demek istion?
    bi sıkntınmi var ?
    sana borcummu var ?
    sana sormadan almamam mi
    gerekyodu ?
    olum sanki aile mirasi mi dagildi
    sana az mi pay verildi bana cok mu
    düstü ne bu tavirlar ?
    hep bu senin niye var benim yok
    cekememezligi..
    allah sanada versin daha iyisini
    hemde kalbimden diyorum
    ya bize nerde verecek sen zenginsin
    biz uc kurusa calisyoruz
    bide herseyin ustune
    odeyemeyecegi miktarda borc ister
    aa sende para var :))bende
    vermiyorum tabi iste biter hersey
    orda küser ceker gider
    boylelerini hayatinda tutmucaksin
    abi.

• omergenc23 O kullanıcısına yanıt
    Hocam satış elemanı değilde siz direk eline verseniz birde güleryüz gösterseniz daha mutlu olurlar bence satış elemnanına verince adamları takmıyormuş gibi algılanır daha çok kırabilirsiniz.
  • Bir gün sıfır alırsam veririm inşallah

• normalde adam özelliklerini anlatir anahtari verirken imali davranir filan ama bizde istemediler arabaya bindik baktik bişey eksik gibi oldu indik adama bi cay corba parasi verdik.neyse petrole gittik oda istemedi 1 ay sonra gene gittik abi pompa basmiyo dedi :D geccen abi o işi araba 1 aylik dedikk

• ben pompacıya verdim sadece :D
  • bahşişi vermek lazım ufaktan bişey.. bir de göz nazar var ona napcam bilemiyorum gecen salı aldım arabayı 2kere park halinde çarptılar..
  • O değilde, otomotiv sektöründe en iyi para kazananlar teslimatçılar olsa gerek!

• verilir ya 20 tl çocuğa 50 tl anlatan adama 20 tl pompacıya versen 90 tl eder. 20 bın tl ötv ödeyip yiyicileri zengin ediyoruz bizim üzerimizden zengin oluyorlar. 90 tlden mi batacağız.

Gönüller hoş olur. Güzellik olur. İnsanlar gülümser. Belki o küçük mebla o adamın çocuğuna ekstradan bahşiş olacak ve o çocuk uzun zamandır yiyemediği çikolatayı alacak. Hepimiz çocuk olduk bir çikolatanın değeri bir çocuk için pahab içilebilir mi?

Rabbim herkese aracına kazasız belasız binmeyi nasip eder. İnşallah bir gün o galeriden bir araba çıkarırım tabi ki hayırlısı ise. Buna da şükür
  • quote:

Orijinalden alıntı: korayt01

bahşişi vermek lazım ufaktan bişey.. bir de göz nazar var ona napcam bilemiyorum gecen salı aldım arabayı 2kere park halinde çarptılar..

Bol bol sadaka vermekten başka çare yok. Allah büyük kazalardan korusun.
  • quote:

Orijinalden alıntı: korayt01

bahşişi vermek lazım ufaktan bişey.. bir de göz nazar var ona napcam bilemiyorum gecen salı aldım arabayı 2kere park halinde çarptılar..

Bu göz olayına ben de bir çare arıyorum. Oturduğum bina da Mercedes SLK, Porsche Cayenne, Audi Q3 ve benim araçtan yeni ve üst modeller var. Ev sahibi üstte dublex daire de oturuyor, adam geçenler de senin aracı çok beğeniyorum dedi bir kaç gün sonra evlerinden birinin balkonuna satılık ilanı asmış, ilana bağladığı içi su dolu pet şişelerden biri kopup benim aracın üstüne düşmüş. Haliyle ezik oluştu. İlana pet şişe bağlanması ve bunun balkondan sarkıtılması nasıl bir zihniyetin yaratıcılığıdır anlayabilmiş değilim. Tesadüf olur da bu kadarda olmaz arkadaş.
  • quote:

Orijinalden alıntı: omergenc23

quote:

Orijinalden alıntı: A Hero

quote:

Orijinalden alıntı: omergenc23

evet arkadaşlar 0 araç aldım bundan 6 ay önce yine almıştım ama o zaman aracı teslim alırken herhangi bir bahşiş vermemiştim.(yine vermeyi düşünmüyorum da) fakat forumda bi kaç kere rastladım da 0 aracı teslim alırken bahşiş veriyoruz falan demişler. ne kadar verdiklerini de söylememişler. aranızda veren var mı bu bahşişi? ve ne kadar veriyor sunuz? ve ya vermiyorsanız bunu nasıl başardınız? benim zoruma gidiyor, sebebi de kendileri bana boş depolu araç vermeyi biliyorlar, acaba beni istasyona kadar ulaştırır mı diye düşünüyorsun,indirim yapana kadar göbeğini çatlatıyorsun, bir de bahşiş mi verelim yani diyorum. diğer tarafımda boşver sadakan olsun diyor. neyse arabamı 7-10 temmuz arası teslim alacağım. fikir ve görüşlerinizi bekliyorum...

ilk defa araç alırken bahşiş verildiğini duyuyorum

renkli olan yerlere kesinlikle katılıyorum

Aracınız şimdiden hayırlı uğurlu olsun . Hangi model aracı aldınız ? resimlerini de paylaşırsınız artık

teşekkürler kardeş opel astra classic III aldım. hayırlısı artık. geldikten sonra paylaşırım tabi ne demek. vermeyi de pek düşünmüyorum zaten.ama bakacağız tabi geçen sefer peugeot un yaptığı giibi fakir bir adam karşıma dikmeseler tabi. bende diyordum ki bu adam niye anahtarı bana teslim ediyor başkasımı kalmadı? sonra arkadaşlar dedi bahşiş istiyor diye...neyse tekrar teşekkürler kardeş,çok sağol.
    Özür dileyerek ,

Peugeot da karşınıza diktikleri adamın fakirliğine neye göre karar verdiniz?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mahell -- 25 Aralık 2013; 10:16:30 >

• 6 bin liraya 2. el motor aldım. henüz 800km de olduğu için pırıl pırıl parlıyodu. Her zaman yakıt aldığım yerden daha önce defalarca arabama LPG koyan bayan bir pompacı vardı. Onun olduğu pompaya yanaştım. Motoru bilmediğimde depo kapağını açmayı beceremedim. Sıcaktan bunalıp kaskı çıkardım kadın tanıdı beni. Oo abi hayırlı olsun yeni mi falan dedi. 2. el ama ben yeni aldım dedim. Depoyu doldurdum 40 lira tuttu zaten :) Abi pompa takıldı falan dedi. Bahşiş olayından haberim yok tabi bi süre sonra uyandım, cebimde marketten su aldıktan sonra verdikleri 4 tane 1TL vardı onu çıkardım verdim. Başka param yoktu olsa en az 10 lira verirdim. Teşekkür etti tekrar hayırlı olsun dedi...

Şu anda pahalı bi araba falan alsam pompacıya en az 20 lira sıkarım, sevinsin garibanlar. Biz -10 derecede kart çektirmek için markete 2 adım yürürken g.tüm dondu diye hayıflanıyoruz o adamlar orda 10 saat boyunca soğukta arabaların altına çömelip LPG pompası takacak yeri arıyorlar asgari ücret için...

• İlk defa duydum. Mesela bilgisayar almaya gittiğinizde kasadaki adama da bahşiş veriyor musunuz?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BebeBiskuvisi -- 25 Aralık 2013; 11:19:51 >
  • Kem gözlermis yok şeymiş

Kardeşim alın terimle kazanarak almışim baskasının Duasiyla yasamıyorum ki bedduasiyla öleyim

• Satış temsilcisi güzel ilgilenirse boş geçmem, veririm bahşişi. 50-100 gözüm görmez. Ama pompacıya da abi hayırlı olsun demesine sadece eyvallah derim. Her hayırlı olsun diyene bahşiş verirse , evin yolunu bulamam.

• 
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.