Şimdi Ara

0 araç alırken bahşiş veren var mı? (11. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
243
Cevap
3
Favori
19.390
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Ben o kadar para veriyorum,tabiki aracı hazırlayıp en güzel şekilde teslim edecekler bu onların işi.Sadaka konusuna gelince onlardan daha çok ihtiyacı olanlar var çevremizde onlara veririm daha iyi.Herkese bahşiş dağıtacak olursak eve varamayız.
  • Astra için 20 lira vrmistim.fiesta icin 10 lira :))

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bahşiş orada araci teslim ederken silen parlatan anahtari teslim eden elemana verilir . çok görülmemesi gereken bişey bence 3 kez sıfır araç alımında bulundum 2 si benim .

ilk sıfır aracımı alirken bahşiş vermedim bahşiş verecek bir hizmetli yoktu kimsede aracimin orasini burasi silmekle meşgul değildi Satiş temsilcim ayni zamanda oranin müdürü ali bey araci teslim etmişti . onada bahşiş veremezdim .

2. aracımı alirken mez de bahişiş yanimda bulunan rajonun ustasi turan abi vermişti ben arabayi teslim almanın heyacani içinde .. bana 50 milyarlık araba aliyosun adamlari görmüyosun (iyide sen benden erken davrandin ne yapiyim :) vw mez )

3. kez bir abime araç alirken benim söylemimle Toyota sonkarda 2 çalişna bahşiş verdik 20şer lira hakkatten çok sevindiler dualar mualar .. :) hani bahşiş verince gururun okşaniyo sende mutlu oluyosun .

• bahşiş olayını ilk kez geçen ay astra aracımı alırken öğrendim (20 tl)

daha önceden iki tane sıfır aracım olmuştu bahşiş vermemiştim.
  • Aracı alırken satış temsilcisi çok ilgiliydi fakat hem o hem de aracın özelliklerini bana anlatan bey yaş olarak benden baya büyük olduklarından bahşiş vermeyi biraz gurur kırıcı bir olay gibi düşündüm. Benzinci sıfır aracı anladığından hayırlı olsun falan dedi, ona vermiştim. Şimdi pompacının da yaşı fazlaydı ama o farklı yani bayideki kişiler gibi değil. Bence bahşiş verilmesi güzel bir şey ama herkes veremiyor işte, yaş meselesi var...
  • Plakaları takan elemana verdim 20 tl.

• MaTaDoR kullanıcısına yanıt
    Benzinci (pompacilar) sıfır oldugunu hemen anlıyorlar.
    Benzinci:10
    Arac tesliminde aracı silen görevli : 20 tl verdim.

Aracı aldıktan 3 gün sonra yikattim, sıfır gibi oldu, farklı pompaciya gittim, o para istemedi. Anlıyor adamlar..

• quote:

Orijinalden alıntı: cmakx

quote:

Orijinalden alıntı: iRoNMaSTeR

quote:

Orijinalden alıntı: resmonse

Ben başka bir konuya değinmek istiyorum.
    Arkadaşlarım...
    Evet konu arkadaşlarım, iş yerindeki 20 yıllık arkadaşlarım...
    Yeni bir araba aldığım zaman "hayırlı olsun, güle güle kullan" demezler. Arabayı görünce muhabbet aynen şu şekilde gelişiyor:
    -Oo, nereden aldın arabayı
    -Filanca yerden...
    -Nereden buluyorsun o kadar parayı? (bu cümleyi ortamdaki herkes tek tek söylüyor)
    -Gömü budum (artık dalga geçiyorum ne yapayım)
    -Ee, ailenin tek çocuğusun tabii olacak o kadar (ailem memur emeklisi halbuki, arkadaşlarım da biliyor bunu)
    -Neden filanca modelini almadın? Ne yakıyor?

Forester aldığımda oo jeep aldın şekli yapan yaşcada benden oldukca büyük bir arkadaşım vardı.
    Sattık passat aldık ooo passat aldın paraya bak size çalışıyoruz zaten falan dedi.
    Sonra arabayı sattık ev denk düştü arabanın parasını eve verdik üstünüde taksitle ödedik 25 senedir istanbuldayım ben ev alamadım ulan 6 sene de ev aldınhede höde
    diyen bu arkadaşı sildim bir kalemde hayatımdan. Bu tip adamlar varsa eğer tanıdığınız silin hiç bir zarar görmezsiniz.
    Ek olarak: Arabayı gördüklerinde Hayırlı olsun nasıl memnunmusun ne özelliği var gibi şeyleri sormadan önce kaça aldın bu para o arabaya verilir mi nereden buldun diyen tipleride silebilirsiniz hayatınızdan bir şey eksilmiyor.

Bahşiş mevzuğuna gelince de genç,az meblalara ufak işler yapan kişilere bahşiş veririm.
    Restorant yıkama tarzı yerlerde de hizmet iyiyse güler yüzlüyse bahşiş sıkıştırırım. Yok hizmeti sevmediysem zırnık vermem kusura bakmasınlar.
    Gülmeyen yüz bahşiş hak etmez

bende bu tür şeyler yuzunden cok
    kisiyi sildim
    sonrada parasi oldu bizi takmio gibi
    konusuyorlar arkandan bazen en
    yakinini taniyamazsn
    ya noluo sana? -
    bu laflar ne boyle ?
    neyi ima edion ?
    ne demek istion?
    bi sıkntınmi var ?
    sana borcummu var ?
    sana sormadan almamam mi
    gerekyodu ?
    olum sanki aile mirasi mi dagildi
    sana az mi pay verildi bana cok mu
    düstü ne bu tavirlar ?
    hep bu senin niye var benim yok
    cekememezligi..
    allah sanada versin daha iyisini
    hemde kalbimden diyorum
    ya bize nerde verecek sen zenginsin
    biz uc kurusa calisyoruz
    bide herseyin ustune
    odeyemeyecegi miktarda borc ister
    aa sende para var :))bende
    vermiyorum tabi iste biter hersey
    orda küser ceker gider
    boylelerini hayatinda tutmucaksin
    abi.

Bir de 'Abi bu paraya o araba alınır mı?Yazık etmişsin.Bu araba şöyle de böyle' diyenler var ki ıslak odunla girişeceksin.

• Bende ocagin 7 sinde teslim alacagim. Bahsis hic gundemimde yoktu.

Bir kenara 20 tl(Araci artik teslim edene vermek icin) bir kenarada 5-10 tl ayirip benzinciye verecegim genel kani verilmesi yonunde.

Baska bir soru sorsam arkadaslar;
    Alacagim arac benim ikinci ama ilm 0 km aracim.

Bundan onceki icin kurban kesmistim bunada kesmek gerekirmi? Ben gerekmez diue dusunuyorum ama yinede bilemiyorum.
  • Bahşişi firmaya değil orada (büyük ihtimal asgari ücretle çalışan) anahtarı getiren elemana veriyoruz, adettendir. Bana önümdeki yıllar boyunca mutlu anılarımı yaşayacağım, beni ailemi taşıyacak güvende tutacak aracın anahtarını teslim ediyor, 20-30tl vermekle ben batmam ama o insan sevinir. Kan akıtmak ayrı bişey, aracıma kurban kestim hemen gidip bağışladım bi lokmasına dokunmadım, inanç meselesi ama mecbur değil, çok şükür bu güne kadar bi kaza yaşamadım. Etkisi vardır diye düşünüyorum. Ha konu haksız ötv, benzin zammı gibi şeylerse haram zıkkım olsun o ayrı...
  • Babam sifir golfu bir saat bile beklemeden ustelik metalik renk hediyesiyle alinca takim elbise almisti dogus otodaki temsilciye.

Diger kisinin kredisi cikmiyor ve o an bizimkinin kismetine ve ay sonu olmasi sebebiyle veriliyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: cemele

Bende ocagin 7 sinde teslim alacagim. Bahsis hic gundemimde yoktu.

Bir kenara 20 tl(Araci artik teslim edene vermek icin) bir kenarada 5-10 tl ayirip benzinciye verecegim genel kani verilmesi yonunde.

Baska bir soru sorsam arkadaslar;
    Alacagim arac benim ikinci ama ilm 0 km aracim.

Bundan onceki icin kurban kesmistim bunada kesmek gerekirmi? Ben gerekmez diue dusunuyorum ama yinede bilemiyorum.

Burada veya başka bir yerde söylenmez ama ben 3 araba aldım 3 ünede koç kestim allah kabul etsin.

• ne bahşişi yahu millet kadife paspas kartel koruma park sensörü koparma derdinde oluyor genelde. ne bahşişi.

ben mercedes aldıgım zaman arabayı aldıgıma şükretmiştim. parasını verdiğim (ellerinde olan aracı) arabayı kavga dövüş 2 ay sonra teslim alabilmiş idim.
  • Bize aracı pazarlayıp işlemlerimizi takip eden arkadaşa ve araç başında temizliğini yapan çalışana 20 şer lira vermiştim.
  • ankara efe plaza'dan aracımı teslim aldığımda benzin almak için yandaki petrol ofisi'ne gitmiştim. orda çalışan pompacıya verdim 20 tl
  • Verilir, şanındandır..

Sıfır aracınızı teslime hazır dururken silen ve sizi bekleyen yıkamacı ya verilir ama..

Satış görevlilerine tövbe vermem..

Birde ilk depo fullenirken veririm pompacıya..

Dünya para verip araba almışsınız, 50şerden, 100 lira sıksanız çok mu?

Başınızın gözünüzün sadakası olsun, hayır duası alın..

EKLEME: Bazı bayilerde elinde bez siz bahşiş verene kadar aracı silen yıkamacı olmuyor orası da ayrı :)) O pozisyonda veremiyoruz tabi ki bahşiş.. Yine de orada ufak tefek bir işime yardımcı olan ve gelirini düşük olarak düşündüğüm biri olursa ona veririm..
  • arabayı bayiden aldım bahşiş vs vermedim. almaya gidiyorsun birkaç özelliğini tarif ediyor güle güle diyor. neyse direk benzin istasyonuna gittim. pompacı anladı araç sıfır demezmi abi kapak açılmıyor. oda bahşiş istedi. kardeş doldur benzini işim var dedim tersledim. kızmı alıyoruz kardeşim.
  • Ne bahşişi ya, kebap mı söylüyoruz, arabanın bir kendi kadarını da devlete soyuluyoruz vergi adı altında daha ne bahşisiymiş, bayi çatır çatır çıkartıyor her türlü parayı sizden, kendileri versinler bahşişi elemanlarına...
  • quote:

Orijinalden alıntı: omergenc23

evet arkadaşlar 0 araç aldım bundan 6 ay önce yine almıştım ama o zaman aracı teslim alırken herhangi bir bahşiş vermemiştim.(yine vermeyi düşünmüyorum da) fakat forumda bi kaç kere rastladım da 0 aracı teslim alırken bahşiş veriyoruz falan demişler. ne kadar verdiklerini de söylememişler. aranızda veren var mı bu bahşişi? ve ne kadar veriyor sunuz? ve ya vermiyorsanız bunu nasıl başardınız? benim zoruma gidiyor, sebebi de kendileri bana boş depolu araç vermeyi biliyorlar, acaba beni istasyona kadar ulaştırır mı diye düşünüyorsun,indirim yapana kadar göbeğini çatlatıyorsun, bir de bahşiş mi verelim yani diyorum. diğer tarafımda boşver sadakan olsun diyor. neyse arabamı 7-10 temmuz arası teslim alacağım. fikir ve görüşlerinizi bekliyorum...

Bende temmuz ayında aldım dediğin gibi boş depo nereye kadar diye soruyorum opet garantisi var en yakın opete gidene kadar en yakın shel istasyonundan aldım o sinirle başlarım dedim garantinize. Bana da koyar bahşiş vermek.

• satış temsilcisine vermem, zaten orada maaşlı sigortalı çalışan bir personel ve ayrıca bana aracı sattığı için zaten prim alacaktır.. ama plakayı takan usta, çırak, kalfa vb. gibi kişiler olursa onlara verilebilir diye düşünüyorum.. benzinciye vermem teşekür eder geçerim.. aile içinde de 1 kg çok güzel kaliteli bir yerden fıstıklı cevizli karışık baklava alırım hep birlikte afiyetle yeriz..
    ama satış temsilcisi bayansa ve güzelse vede en önemlisi parmakları boşsa, yemeğe davet ederim.. :D

fordun ankaradaki yetkili servisine vakti zamanında yağ müşülü arızasıyla gitmiştim, sıfır parçaya çok para söylemişlerdi işçilik falanda vardı.. ustaya elden 20lira ateşlemiştim sonra bir baktım ki müşülü değiştiriyor.. dedim usta bu nereden çıktı geldi olacak mı falan, kısık sesle karıştırma abi hallediyorum ben demişti.. :) yerine göre vereceğiniz bir bahşiş sizi daha büyük meblalar vermekten kurtarabilir..

• 
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.