Şimdi Ara

0 DAN PYTHON ÖĞRENMEK İSTİYORUM

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
17
Cevap
3
Favori
1.905
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Yazılım dünyasına tamamen yabancıyım. Bu sene üniversiteye başlıyorum ve özellikle önümüzdeki 2 ay boyunca biraz da olsa Python öğrenmek istiyorum. Başlayabileceğim özellikle ücretsiz kaynaklar önerebilir misiniz ? Nereden nasıl başlamalıyım ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi birdolarınpiramidi -- 17 Ağustos 2020; 18:12:50 >

• Yapay Zekanın Yanıtı

0'dan Python Öğrenmek

Python, yeni başlayanlar için öğrenmesi kolay ancak güçlü bir programlama dilidir. İster web geliştirme, veri bilimi veya makine öğrenimi ile ilgileniyor olun, Python becerilerinizi geliştirmek faydalı olacaktır.

Python Nasıl Öğrenilir?

İşte sıfırdan Python öğrenmek için adım adım bir kılavuz:

1. Temelleri Anlayın: Python söz dizimi, veri türleri ve temel kavramları öğrenerek başlayın.
    2. Uygulama Yapın: Örnek kodları yazarak ve pratik problemler çözerek uygulamalı deneyim kazanın.
    3. Çevrimiçi Kurslara Kaydolun: Ücretsiz ve ücretli çevrimiçi kurslar, Python'un temellerini sağlam bir şekilde anlamanıza yardımcı olabilir.
    4. Dokümantasyonu İnceleyin: Python'un kapsamlı dokümantasyonu referans ve destek için kullanılabilir.
    5. Projeler Oluşturun: Bilgilerinizi pekiştirmek için kendi Python projelerinizi oluşturun.
    6. Topluluklarla Bağlantı Kurun: Python öğrenmeye yönelik forumlar ve gruplar, sorularınızı sormak ve diğer öğrencilerle bağlantı kurmak için harika kaynaklardır.

Öğrenme Kaynakları

İşte Python öğrenmek için kullanabileceğin bazı kaynaklar:

• W3Schools Python Öğreticisi
    • Codecademy Python Kursu
    • Udacity Python Nanodegresi
    • edX Python Kursu
    • Coursera Python Uzmanlığı

İpuçları

• Sabırlı ve ısrarcı olun.
    • Pratik yapmak mükemmelliğe götürür.
    • Topluluktan yardım istemekten çekinmeyin.
    • Bilgilerinizi projeler oluşturarak pekiştirin.
    • Python'u düzenli olarak kullanmaya devam ederek becerilerinizi geliştirin.
    Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • www.tutorialspoint.com
    Python Tutorial - Tutorialspoint
    https://www.tutorialspoint.com/python/index.htm
  • BTK Akademi de ücretsiz python kursu var. İncele istersen.
    Ayrıca şu sitede güzel.
    https://www.w3schools.com/python/

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi miracrdl -- 17 Ağustos 2020; 22:16:54 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • miracrdl M kullanıcısına yanıt
    Hocam BTK Akademideki ücretsiz kursu bi türlü bulamadım

• birdolarınpiramidi kullanıcısına yanıt
    Buyur hocam. 1 Milyon yazılımcı projesi ile alabiliyorsun galiba.

• Python Belge Fırat Özgül-2016.pdf
    yadi.sk
    python-belge-fırat-özgül-2016.pdf — Yandex.Disk
    https://yadi.sk/i/Hf3X27HkJRb22Q

Türkiye koşulları hesaba katıldığında oldukça iyi bir belge cunku PDF formatı düzgün (Word'te yazılıp PDF'ye dönüştürülmüş belgelerden değil) konuların her birini detaylı anlatıyor, çeviri bir dokuman değil, orjinal anlatıma sahip ve hepsinden önemlisi Internette ücretsiz dağıtılıyor. 0'dan başlayanlar için.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• miracrdl M kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ederim hocam. E devlet şifremle girip eğitime katıla tıkladım ama yine erişemedim. Yarın tekrar deneyeceğim.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Çok teşekkür ederim hocam.
  • udemy de mustafa murat coçku nu öneririm sana aynı kursu kullanıyorum ve çok memnunum temelini atarsan zaten ibternetten youtube vb videolatla kendini geliştirebilirsin

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • O eski. Sürekli güncellenen hali:

https://python-istihza.yazbel.com/

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ksenofanex kullanıcısına yanıt
    güncel hali True PDF (siteden scrape edilerek HTML 'den PDF yapılarak değil) olarak var mı?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • hocam her konuya 2016dan kalanı atıyorsunuz yenisinin her zaman atılmasına rağmen ayrıca o kitap 0 biri için fazla detaylı

• artık pdf yayınlanmayacak yazıyordu sitede son girdiğimde sadece sitede olacakmış

• İngilizcen varsa udemy "2020 Complete Python Bootcamp: From Zero to Hero in Python - Jose Portilla" öneririm hocam. Ben de yeni başladım ve %40 lara geldim. Gayet güzel gidiyor

Edit: Ücretsiz değil fakat indirimle 27 liraya düşüyor sık sık bence verdiği eğitimin yanında hiçbir şey

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi The Management -- 19 Eylül 2020; 11:21:1 >

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.