Şimdi Ara

0 dan başlamak TicaretML

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
884
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • İyi günler Ticaret meslek lisesi 11 sınıf öğrencisiyim seneye mağlum YGS-LYS Sınavına giricez ve benim temelim yok birde meslek lisesi olduğumuzdan fizik kimya biyoloji ve detaylı matematik görmüyoruz amacım Elektirik elektronik mühendisi olmak temelim yok denilecek kadar az önümde şuan için 180 gün gibi bi süre var sizce bu süre zarfında eksiklerimi toparlıyım 400 küsür bi puan elde edebilirmiyim biliyorum çok zor nereden başlıyacağımıda bilmiyorum sayısalım sözelime göre daha iyi bilmiyorum ne yapıcağımı dershaneye gidecek parada yok seneye 12 sınıf olacağız haftanın 3 günü iş yerinde çalışıyor olacağım tavsiyeleriniz nelerdir sizce yapabilirmiyim yapabilirsem nereden başlamalıyım aklım başıma daha yeni geldi şimdiden teşekür ederim herkese

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi haso12301 -- 9 Mayıs 2016; 14:01:26 >

• haso12301 H kullanıcısına yanıt
    kardeş bende meslek lisesiyim 12 sınıf paunımdan dolayı mezun kalıcam ve 2017 ygs lys için fen bilimleri dershanesine yazıldım sana tavsiye stajdan alacağın parayla dershaneye yazıl sonra çok pişman olursun seneye rakipler sağlam çok ona göre çalış düzenli ve sistemli çalış

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hedef202300 -- 9 Mayıs 2016; 14:19:15 >
  • Bende meslek lisesi öğrencisiyim 3 senedir boş geçirdiğim okul hayatımda bu sene aklım başıma geldi ve çalışmaya karar verdim. 3 Sene içerisinde tek bir kitap açmışlığım(Ygs-Lys adına) yoktur, yani anlıcağın alt yapı olarak çok eksiktim. Matematiğe yatkınlığım vardı fakat diğer dersler için aynısını söyliyemem fkb ile ilgili hiçbir şey bilmiyordum(Bunu tüm samimiyetimle söylüyorum HİÇBİR ŞEY).

0 dan başlamak TicaretML

Buda hiçbir şey bilmediğimin kanıtı olarak dursun.(12nci sınıf ilk denemem)

12nci sınıfta çalışmaya başladım gerçekten yapabiliceğime inancım çok yüksekti ve günlük 5-6 saat gibi bir programımda yoktu verimli olarak ilk 1,5 ay çalıştım diyebilirim(3-4 saat günlük). Sonraki aylarda günde max 1,5-2 saat. Son ay günde toplasan 1-1,5 çalışmışımdır. Bunun nedenide ilk aylarda 2 saat çalışmak varken her şey hemen olsun bitsin istedim ve kendimi çok zorladım. Geçen yıllarda hiç ders çalışmayan ben 3-4 saat çalışıyodum ve sonlara geldiğimde çok yorulmuştum.

Buda sonuç; Ham: 362, Okul puanıyla: 410.
     0 dan başlamak TicaretML

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Onurd81 -- 9 Mayıs 2016; 14:23:07 >

• quote:

Orijinalden alıntı: hedefsınıföğretmenliği

kardeş bende meslek lisesiyim 12 sınıf paunımdan dolayı mezun kalıcam ve 2017 ygs lys için fen bilimleri dershanesine yazıldım sana tavsiye stajdan alacağın parayla dershaneye yazıl sonra çok pişman olursun seneye rakipler sağlam çok ona göre çalış düzenli ve sistemli çalış

çalışacağım yer yazın gel diyor okul zamanındaki parayıda katsam toplasam 3 4 milyar para birikir hem haftanı bana kalanı 4 gün 2 gün okul 2 günde tatil şimdiden çalışmaya başlamam gerek staj paralarıylada olmadı bi dershaneye yazılıyım ne yapayım
  • haso12301 H kullanıcısına yanıt
    kardeş yazın 3 ay tüm konuları bitirmeye bak okul açılınca dershaneye başla ilk 100k ya girersin ciddi diyorum ben haftaya başlayacağım inşallah matematikle
  • quote:

Orijinalden alıntı: Onurd81

Bende meslek lisesi öğrencisiyim 3 senedir boş geçirdiğim okul hayatımda bu sene aklım başıma geldi ve çalışmaya karar verdim. 3 Sene içerisinde tek bir kitap açmışlığım(Ygs-Lys adına) yoktur, yani anlıcağın alt yapı olarak çok eksiktim. Matematiğe yatkınlığım vardı fakat diğer dersler için aynısını söyliyemem fkb ile ilgili hiçbir şey bilmiyordum(Bunu tüm samimiyetimle söylüyorum HİÇBİR ŞEY).

0 dan başlamak TicaretML

12nci sınıfta çalışmaya başladım gerçekten yapabiliceğime inancım çok yüksekti ve günlük 5-6 saat gibi bir programımda yoktu verimli olarak ilk 1,5 ay çalıştım diyebilirim(3-4 saat günlük). Sonraki aylarda günde max 1,5-2 saat. Son ay günde toplasan 1-1,5 çalışmışımdır. Bunun nedenide ilk aylarda 2 saat çalışmak varken her şey hemen olsun bitsin istedim ve kendimi çok zorladım. Geçen yıllarda hiç ders çalışmayan ben 3-4 saat çalışıyodum ve sonlara geldiğimde çok yorulmuştum.

0 dan başlamak TicaretML

cevabın için teşekür ederim senle durumumuz aynı diyebilirim peki nereden başlıyabilirim etrafımdaki lisedeki öğrenciler geleceğini kurtarırken ben durduğum adım atmak istemiyorum dershaneye gittinmi peki yoksa sadece bunlar evde çalışma ile mi oldu benimde matematiğe yatkınlığım var Fizik kimya biyolojiyi nasıl atlattın peki

• quote:

Orijinalden alıntı: hedefsınıföğretmenliği

kardeş yazın 3 ay tüm konuları bitirmeye bak okul açılınca dershaneye başla ilk 100k ya girersin ciddi diyorum ben haftaya başlayacağım inşallah matematikle

Sorunda orada yazın stajda çalışacağım yer çağırıyor adamla konuşup 1.5 ay gibi bir süre isticem olmadı arayıp çalışamıyacağımı söylicem sınavdan ötürü
  • Mf-4 için 400 alman ilk seneden imkansız ygs belki şansın yaver giderse hayvan gibi çalışırsan olur ama lys için aynı şeyi söyleyemem bende meslek mezunuyum neyin ne olduğunu biliyorum kendini kandırma boş hayallerle diyim her zaman kendini kötü sonuçlara hazır tut.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: haso12301

quote:

Bende meslek lisesi öğrencisiyim 3 senedir boş geçirdiğim okul hayatımda bu sene aklım başıma geldi ve çalışmaya karar verdim. 3 Sene içerisinde tek bir kitap açmışlığım(Ygs-Lys adına) yoktur, yani anlıcağın alt yapı olarak çok eksiktim. Matematiğe yatkınlığım vardı fakat diğer dersler için aynısını söyliyemem fkb ile ilgili hiçbir şey bilmiyordum(Bunu tüm samimiyetimle söylüyorum HİÇBİR ŞEY).

0 dan başlamak TicaretML

0 dan başlamak TicaretML

cevabın için teşekür ederim senle durumumuz aynı diyebilirim peki nereden başlıyabilirim etrafımdaki lisedeki öğrenciler geleceğini kurtarırken ben durduğum adım atmak istemiyorum dershaneye gittinmi peki yoksa sadece bunlar evde çalışma ile mi oldu benimde matematiğe yatkınlığım var Fizik kimya biyolojiyi nasıl atlattın peki

Bu sene özel okula gidiyorum.

- Senin yerinde olsam dershaneye gitmezdim. Konu anlatımları zaten internette mevcut ve çokta iyi hocalar anlatıyor. Dershaneye gitmemenin bir -si olur oda sorularını çözdürememen bu sorunuda çözümlü kitap alarak halledebilirsin.

Eğer fizik adına alt yapın yoksa başlarda çok zor gelicek ama inat edip üstüne gidersen gerçekten kolay bir ders. Bir konu tam kafana yatmadan sakın atlama konunun tam mantığını anlaman lazım. fizikte çok soru çeşiti var bu yuzden mantığı anlamazsan ne kadar soru cozersen çöz farklı bır soru tipini gördüğünde yapamazsın.

Kimyanın ygs ve lyssi çok farklıdır. Ygs kimya gerçekten çok basit bir ders 3-4gün çalışmayla 10+ net yapılabilir. Ygs kimya için "kimya özel" youtube sayfasını öneririm. Lys kimya biraz uzun ve ygssine göre zor diyebilirim ama gerçekten lys kimyaya vakit ayırmalısın yoksa olmaz.

Biyoloji bu sene en çok zorlandığım ders diyebilirim çok ezberi var ve ezber yapmayı hiç sevmiyorum. En çok soru çözmen gereken ders biyoloji gerçekten soru çözerek öğreniliyor. Ygs biyo kesin çalış ama eğer mühendislik istiyorsan lys ile çok zaman kaybetme çünkü lys mat ve lys fizik oldukça zorlucagı için o derslerin üstüne düşmen gerekebilir.

Ve en önemlisi bir yandan derslerle uğraşırken, senı yapamıcağına inandırmaya çalışan çok insan olucak(yukarıda ki yorumlarda başlamışlar bile). Meslek liselisin tabi ki insanlar senin 400 üstü hedeflemeni kabul edemez. Bunları aldırma ve bir andan çok asılma yavaş yavaş yoksa benımle aynı duruma düşüp sonlara dogru yorulursun.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Onurd81 -- 9 Mayıs 2016; 15:03:39 >

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: haso12301

quote:

0 dan başlamak TicaretML

0 dan başlamak TicaretML

Bu sene özel okula gidiyorum.

- Senin yerinde olsam dershaneye gitmezdim. Konu anlatımları zaten internette mevcut ve çokta iyi hocalar anlatıyor. Dershaneye gitmemenin bir -si olur oda sorularını çözdürememen bu sorunuda çözümlü kitap alarak halledebilirsin.

Eğer fizik adına alt yapın yoksa başlarda çok zor gelicek ama inat edip üstüne gidersen gerçekten kolay bir ders. Bir konu tam kafana yatmadan sakın atlama konunun tam mantığını anlaman lazım. fizikte çok soru çeşiti var bu yuzden mantığı anlamazsan ne kadar soru cozersen çöz farklı bır soru tipini gördüğünde yapamazsın.

Kimyanın ygs ve lyssi çok farklıdır. Ygs kimya gerçekten çok basit bir ders 3-4gün çalışmayla 10+ net yapılabilir. Ygs kimya için "kimya özel" youtube sayfasını öneririm. Lys kimya biraz uzun ve ygssine göre zor diyebilirim ama gerçekten lys kimyaya vakit ayırmalısın yoksa olmaz.

Biyoloji bu sene en çok zorlandığım ders diyebilirim çok ezberi var ve ezber yapmayı hiç sevmiyorum. En çok soru çözmen gereken ders biyoloji gerçekten soru çözerek öğreniliyor. Ygs biyo kesin çalış ama eğer mühendislik istiyorsan lys ile çok zaman kaybetme çünkü lys mat ve lys fizik oldukça zorlucagı için o derslerin üstüne düşmen gerekebilir.

Ve en önemlisi bir yandan derslerle uğraşırken, senı yapamıcağına inandırmaya çalışan çok insan olucak(yukarıda ki yorumlarda başlamışlar bile). Meslek liselisin tabi ki insanlar senin 400 üstü hedeflemeni kabul edemez. Bunları aldırma ve bir andan çok asılma yavaş yavaş yoksa benımle aynı duruma düşüp sonlara dogru yorulursun.

Evet morelimi bozmuştu keşke aklım 8 sınıfta dank etseydide çalışsaydım ama konulara 0 dan nerede başlıyacağımı bilmiyorum

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.