Şimdi Ara

0 km BMW 316i mi 84000 km BMW 520d mi? (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
125
Cevap
0
Favori
6.126
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: bumbam

quote:

Orijinalden alıntı: cemal178

Kafamı karıştıran bir diger mesele de 520d 74000 tl. 316i 105000 tl (benim baktıgım baya dolu arac). arada 30 bin tl fark var. acık konusmak gerekirse daha once bmw almadım.ve aracı cok tanımıyorum. sizce arac sıfır diye 30 bin tl fazla odeyip daha gucsuz ama daha teknolojik bir arac alınır mı? (maddiyat sorun degil ama insan daha az parayla daha cok mutlu olabilecekse neden versin 30 bin tl) benim aradgım konfor, surat, az yakıt, guvenlik

Ayni fiyatta olsalardi direk olarak Bmw 3 serisi onerirdim.Yeni teknoloji her zaman iyidir.Ancak araya para farki girince insanin kafasi karisiyor.

Oncelikle yukarda bir cok kisi eski 5 kasa yeni 3 kasadan konforludur demis ama buna katilmiyorum. Yeni 3 serisi gayet konforlu bir arac ve eski 5 kasa eger buyuk cantliysa her cukuru iliklerinize kadar hissedersiniz sert bir aractir. Eger genislik daha onemliyse onda 5 serisi one gecer tabi ki.

Az yakit konusu da tartisilir. Eski 5 serisindeki motor eski teknoloji ve start stop vs gibi yeni teknolojik seyler yok. Yakit farkiniz tahmin ettiginiz gibi buyuk olmaz. Nerdeyse iki arac ayni yakit masrafi olur.

Guvenlik konusunda yeni 3 serisi eski 5 ten asagi kalmaz sonucta yeni teknoloji ve boyutlari da buyuyen bir araba.

Ayrica yeni 316i yi eskisiyle karistirmayin, ikinci eli asiri yuksek bir arac olacak peynir ekmek gibi satiyor.

Start stop yok mü ?

10 litre yakıyor biz de ki

Eğer sahibi benim babam gibi ise kesin 5 kasa alın

Adam benden fazla seviyor arabasını

Ayrıca sport a alın metal yorgunluğunu falan görürsünüz plakayı okursunuz öyle soyliyim

127 bin de bizimki maşallah

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TheCaliph_ -- 27 Ekim 2012; 17:00:13 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• 316i
  • quote:

Arkadaslar kac gundur arastiriyorum bir turlu isin icinden cikamadim lutfen yardim edin. elimde iki secenegim var. ya sıfır km bmw 316 i (yeni kasa) alacagım yada 2007 model 84000 km'de 520 d alacagim. 520d guclu, buyuk ve dizel diye guzel geliyor. 316i son teknoloji ve sifir km diye cazip geliyor. lutfen goruslerinizi yazarsaniz cok sevinirim

ben olsam hiç düşünmem 0 316i alırım. Ha elde olsada 320d olsa ama neyse.
  • quote:

Maddiyat sorun degil derken en fazla 105000 tl verebilirim demek istemistim:) param olsa dakika dusunmem gider 320 d alırım

2012 e90 dolu spor paket 320d al her acidan memnun kalirsin. Eski kasa 5 serisi o kadar buyuk bir arac degil, disardan oyle gorunuyor sadece, ic mekan 3 kasa dan cok bir farki yok.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 0 km BMW 316i
  • 0 km araç her zaman ilk seçenektir sonuçda sıfır araç garantili ama performans ve genişlik açısından ve yakıtıda düşünülecek olursa 5.20d daha mantıklı eğerki 5.20d temizse bir sıkıntısı yoksa alınabilir kmsi'de fazla değil.
  • quote:

Orijinalden alıntı: emreq

quote:

Maddiyat sorun degil derken en fazla 105000 tl verebilirim demek istemistim:) param olsa dakika dusunmem gider 320 d alırım

2012 e90 dolu spor paket 320d al her acidan memnun kalirsin. Eski kasa 5 serisi o kadar buyuk bir arac degil, disardan oyle gorunuyor sadece, ic mekan 3 kasa dan cok bir farki yok.

105 bin e 2012 model he

• araç 10002 km den beri bizde 2 el dosttan alındı.
    su an 46 bin km de
    su ana kadar bakımlar hariç sanzımandaki şanzımanla alakası olmayan kucuk bir dişli değişmi dısında bir masraf açmadı.
    buda 300 eur +kdv fiyatındaydı geçmişte bununla ilgili konu açmıştım.
    3 yılda 300 eur masraf yaptı şeytan kulağına kurşun maşşallah diyim.
    eğer alacagın 5 temız kullanılmışsa emınsen kesınlıkle dızel 5 kasayı oneririm.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi WARNİNG -- 27 Ekim 2012; 19:00:09 >
  • İkisini de kullanmadım. Ama yerinizde olsam kesinlikle 520d yi seçerdim. Sırf sıfır olduğu için daha düşük bir araç almak mantıklı gelmiyor bana sonuçta alacağın 5 kasa da üç beş yaşında , ne sıkıntısı olabilir sanki. Ayrıca sorunlarında usanırsınız diyenlere de anlam veremiyorum. Madem sıkıntılı araba ; neden bu kadar büyük paralara alınıyor ve bu kadar cok var? Eklemek istediğim birşey de 160 bg 316i ye yürümez diyenler ne kullanıyor söylerlerse seviniriz.
  • Merhaba.

BMW'ler dizel-benzinli fark etmeksizin 100.000 kilometre civarlarına geldiği zaman sorun çıkartmaya çok müsaitler.

Polemik yapmaya niyetli arkadaşlarla uğraşamayacağım.

Saygılar

• Yeni kasa bir aracın tadına varmak varken neden eski kasa arabalara o kadar yüksek rakamlar verilir anlamıyorum.Ben bir kere o hataya düştüm 1 sene sonra ben ne yaptım demeye başladım.Sonuçta 7 senedir gördüğümüz bir 5 kasadan bahsediyorsunuz ve yeni 3 kasada son derece güzel bir araç olmuş.
  • Ufak Motor olsada eski araçlan uğraşmak macera aramaya gelmez, 5 senelik bi aracın 84 bin km olduğuda şüphe biraz yaratıyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: thecaliph16

quote:

quote:

105 bin e 2012 model he

Ben 1 sene once sifir aldim o paraya, ikinci el bulunabilir diye dusunuyorum fiyatlara bakmadim. Bulunmazmi?

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: thecaliph16

quote:

quote:

105 bin e 2012 model he

Ben 1 sene once sifir aldim o paraya, ikinci el bulunabilir diye dusunuyorum fiyatlara bakmadim. Bulunmazmi?

Mobildeyim de sanmıyorum

• quote:

Orijinalden alıntı: postal58

quote:

Orijinalden alıntı: RutkayErg

316i alın.520d nin masraflarından bıkarsınız

Ne masrafı be sen hayatında bmw ye bindin mi sanki renoya biniyor arkadaş hee heee deyip geçecen bu adamlara ya....

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-bmw-allah-hayirlisini-versin-102937893/detay

Arkadaşım mesela bunun gibi bir araç km si az olanlara bakarsan hiç problem olmaz, millet gidiyor saçma sapan araçlara 80-90 arası para veriyormbu araçlar dururken akıl mantık yok millette

tabi ya millette akıl mantık ne arar. sıfır alanlarda akıl yok değil mi ? heyyy çok bilmiş insan şunu unutma o linkini verdiğin arabada bir zamanlar sıfır diye satılıyordu. o araba sıfır piyasaya çıkmasaydı sende o linki oraya koyamazdın. ne demek istiyorsun heee heee diyip ? bence burada mantıklı olan sıfır bir araba almaktır. bu daha az donanıma sahip daha alt segment bir araba olmuş olsada mantıklı olan 3.16 almaktır. neden 5 6 yıllık bir araba alayım söylermisin ? yada neden 70 80 bin yapmış bir araba alıyım ? bu linkteki araba 50 bindeymiş sözde.. farzedelinki gerçekten 50 bin. ben sana 50 binde öyle arabalar gösteririrmki ona çektirilen eziyeti 500 bindeki araba çekmemiştir. bu arabanın evveliyatını nerden biliyorsun.. neyse sizin gibileri piyasada keklemek kolaydır. iyiki varsınız

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nanoona -- 27 Ekim 2012; 20:56:10 >

• 5.20 Kasa E sınıfı bir araç; 3.16 D sınıfı. Fakat F30'da kullanılan teknolojiler çok daha yeni.
    Bir dergi tarafından en iyi üretim teknolojisine sahip araç seçilmişti F30.

3.16'nın turbo motorunun tork aralığı geniş, yani yokuşta çekmeme gibi bir problem olmaz. 0-100 9.3sn zaten.
  • quote:

Orijinalden alıntı: kimiferhat

quote:

Orijinalden alıntı: postal58

quote:

Orijinalden alıntı: kimiferhat

0 km BMW 316i mi 84000 km BMW 520d mi?

bahsi geçen araba fotoğraftaki araç olmasa yorumlara inanacağım, 5 senelik baykuş kasayı şu sıfır araçla kıyaslamayın, tekrar ediyorum, "ilk sahibi bmwye diğer sahiplerine bmw biner"
    anlıyorum dizel motor çekici geliyor ama neticede 5 yıl binilmiş bir motor alacaksınız, son karar sizin ama bmw sıfır alınır ikinci el düşünülüyorsa mercedese yönelin.

5 senelik dediğin araç 84.000 km de çok mu nedirki 84.000 km bmw için bunlar 300-350.000 olsa tamam diyecem yorumuna sen de atığ tutuyorsun anca masraf açar diyosunuz ne masrafı yazın tartışalım

neticesinde ikinci el araç, nereden masraf çıkaracağını buradan kestiremeyiz tabiki ben nereden bileyim araç nasıl kullanıldı vs. masraf çıkarmayadabilir buradan her ihtimali göz önünde bulundurarak tavsiye veriyoruz, aklımda masraf çıkarırmı diye bekleyeceğime sıfır alırım dertsiz tasasız binerim ben eskitirim. o kadar para verip ikinci el bmw almam gierim mercedes e alırım. baykuşa 2 ile çarpar 5 e böler. sıfır alacaksam da bmw alırım bu kadar basit.

Vallahi arkadaşların bir kısmı kendi yaşadıklarını diğerleri yorumlarını yazmış.

Ben 2010 yılında 2006 320d 163hp 65bin km'de araç aldım.

2012 yılında 95bin km civarında aracımı satın almaya gelen birisi aracımı dynoya sokmamı ve beygir tork eğrisi sıfırına yakın çıkarsa alacağını söyledi.

İzmirde 38 derece sıcak havada 163hp olan aracım 155 hp çıktı ve bakımı 15bin km önce yapılmıştı. Adam pazarlık yapmadan aracımı aldı ve beni tebrik etti.

Bmw aracın iç dış bakımını 6 ayda bir adam akıllı yaptıracaksın , bakımlarını 30bin km'de değil 15bin kmde yaptıracaksın ( sanayide ustama yaptırıyordum)

Çeyrek depodan aşağıya düşünce depomu fullerım. ( 100bin km aracım duman bile atmıyordu) , 10snde olsa stop etmeden beklerdim...

Biraz şans ile ilgilide olabilir diye düşünüyorum , At sahibine göre'de kişner gibi bir sözde var tabi ki

Tabularınızı yıkın bence , sadece bmw alacaksanız sabredip temizini denk getireceksiniz , birde kronik sorunları olan modellerden uzak duracaksınız

• babamın eski aracı 5.20 d idi şöyle söyleyeyim cidden çok keyifli araba ama 0 olsun dersen 3.16 i de alabilirsin fakat 5.20 d den 5 yaş küçükte olsa yerini tutacağını sanmıyorum 3.16 kullanmadım binmedim bile ama 5 serisi cidden keyiflidir .
  • f30 3.16
  • En mantıklı hareket 25-30.000 km'de 2009/2010 model 184 bg'lik temiz bir 5.20 D almak olacaktır...şansınız ve zamanınız varsa ve pazarlıkta hünerliyseniz 95.000 TL civarında bir rakama güzel bir araç alabilirsiniz.
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.