Şimdi Ara

0 km golf 7 1.2 midline& 2. el focus 3 tdci style (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
84
Cevap
0
Favori
2.592
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Antalya

quote:

Orijinalden alıntı: Allizzwell27

quote:

quote:

quote:

Size 3. bir alternatif sunmak isterim. Sanırım 45 olmasada yakın fiyatlara İ30 dizel alabilirsiniz. Hen dizel hem sıfır. Hem de (bana göre) gol ü bilmem ama focustan kullanımı zevkli araba. Focus 3 ü 2 kere test ettim, I30 u 1 kere.

i30 iyi araç ama 2012 modellerine bile dizel başlangıç olarak 49 bin diyolar.45 e inerler mi bilmiyorum tabi

Forumda 46 civarı alanları okumuştum diye hatırlıyorum. Bi araştırın isterseniz. Fena seçenek değil bence.

46 alan varsa eğer araştırmaya değer tabi.Teşkkrler öneriniz için

Sizin için i30 konusunda gezindim. O okuduğum fiyatları bulamadım fakat 2013 dizeli 47 alanı buldum. Linkten görebilirsiniz.

http://forum.donanimhaber.com/m_52435184/mpage_85/key_/tm.htm

47 bin evet iyi fiyata almış yalnız benim bu rakamlara çıkabilmem için 1-2 ay kadar beklemem yada kredi çekmem gerekiyor.Taş çatlasa 45 verebiliyorum maalesef..

• quote:

Orijinalden alıntı: LorD_KeNNy

quote:

quote:

siz bu araştırmayı neden yapmışsınız biliyor musunuz?
    Golf'ü begeniyorsunuz, almak istiyorsunuz ama alternatif olarak cevreniz dizel almanızı öneriyor. Maddi acıdan cok buyuk bir sorun yok gibi gorunuyor
    Siz de bir yerlerden ispat ederek Golf'e yonelmek istiyorsunuz, hiçkimseyi takmayın gidin begendiğiniz Golf'u alın dostum kasmaya gerek yok :)

Çok doğru gerçekten haklısınız.Hani bişeyde karar kılarsınız ama garantiye almak istersiniz ya aynen o durum var bende

ilk aracım Tipo, ikinci aracım Corsa, üçüncü aracım Polo sonra gittim arkadasımdan Nissan Almera aldım.
    Ben golf istiyordum ve son duragım olacaktı sıfır alıyordum bir anda eşim büyük araç istedigi için ikinci cocugum olacak falan, Nissan'ı aldım.
    Aracım cok temiz işyerindeki arkadasımdan aldım 5 yıl o kullanmıstı yani ikinci sahibiyim diyebilirim.
    Lakin gel gelelim Golf arzusu bitmedi bitmedi. Benzer ispat yollarına gittim de sonunda dedim ne yapıyorum ben :)
    Şimdi cok memnun oldugum Nissan'ı sataacgım gidip bir Golf alacagım bu da otomobil konusunda yolun sonu olacak benim için.
    Ben Corsa'dan sonra Golf'e gececektim, 2.5 yıl oldu hala Golf diyorum :) bu baska birşey ama bildigim birşey varsa bana bu hitap ediyor ve bu olmalı.
    o yuzden, Golf mü begendin, bırak kim ne derse desin git almak sitedigini al, ölümlü dünya.
    Ben oyle yapacagım aracımı satıyorum hiç üçe beşe de bakmayacagım, hatta bir Golf de buldum bu haftasonuna kadar satabilirsem onu alacagım eger satamazsam yine satılık olarak bekliyor aracım.
    Hayalleri erteleme, ertelersen hiç ulaşamazsın :)

Açıkçası golfe karşı 5 kasadan beri bir sempatim gönül koymuşluğum var .Yalnız ayağını yorganına göre uzat sözünü de hep kenarda tutuyorum.Gönül ister ki full 1.6 tdi ye bin ama hayatta herşey istediğimiz gibi gitmiyor bazen..Bize düşen elimizdeki miktarla en doğru seçeneği bulmak..Sİz yine 2. el golf düşünüyorsunuz sanırım öyle mi?yoksa sıfır mı alcaksınız

• quote:

Orijinalden alıntı: ismail64

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: EPICA

Çevrenizdekiler 1.2 motoru duyunca da kaç derler.10 yıl öncesinde atmosferiklerde kalmışlar zihniyet olarak.(Sadece çevreniz değil,çoğu kişi böyle)

Golf almanızı öneririm.
    Donanım yeterli demişsiniz.
    Sonuçta sıfır bir araç sahibi olacaksınız.
    Yalıtım olarak daha iyidir.
    Golf'ün iç mekanı ve bagajı daha geniş.
    1.2TSI motor fazla da yakmıyor.

1.2 motor gitmez diyen de çook ama açıkcası bu söylentilere kafamı takmıyorum.Beni düşündüren yakıt tüketimi

1.2 motor ile 1.6 dizel aracı yokuşlu bölgelerde ve araç yüklüyken kullanırsanız, arada ciddi fark olduğunu görürsünüz. En iyisi, aracın test sürüşünü yaparak karar verin..

ben bu araçların ikisinide inceledim ancak golf 1.2 tsi test sürüşü yapamadım .yerine 1.2 tsi jetta da deneyin dediler kabul etmedim.Çünkü yeni golfte yeni teknolojiler mevcut üstelik ağırlık farkıda var.Motor hariç yaptığım gözlemlerde ise işçilik kalite ve belki şaşıracaksınız ama iç hacim genişliği olarak golf focustan çok daha üstün.Dış tasarıma gelince ikisi de kötü değil ancak ikiside dönüp bakılası değil.Fordun dizellerinin çekişi mükemmel ailemde 1.8 tdci connect var yokuşlarda tutabilene aşk olsun.1.2 motora ise gerçekten güveniyorum bazıları eleştiriyor yine ama ben kesinlikle 1.3 cdti astradan çok daha performanslı olduğuna inanıyorum.Denemeden almam zaten asla..

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: mur@t_333

Sıfır araba almak her zaman iyidir. Geçmişini nasıl gazladığını, nasıl sürdüğünü bilmeden hem de dizel araç almak riskli iş. Performanslı kullanıp kontağı beklemeden kapattıysa dikkatsiz biriyse?

Yıllık 20.000km üstü dizel alınmalı bence. Siz Golf alın 1.2 TSI sakin sürüşte çok ekonomik bir motor.

expertizde belli olmuyor mu aracın yıpranma durumu?en azından bir fikir edinilir herhalde.Hiç ikinci el deneyimimde yok işin kötü tarafı.

Motordan iyi anlayan bir ustaya denk gelirseniz bilir, sesinden tanır. Ben sizin yerinizde olsam dizelin gürültüsüyle, sürekli vites değiştirmesiyle, bakımıyla, turbo patladı mı patlıycak mı derdiyle, enjektörleriyle ASLA uğraşmam.

1.2 TSI Golf ya da 1.2 TSI Leon alırdım. Yeni Leon'u incelemenizi öneririm. Style donanım alıp Golf'ten fazla donanıma sahip olabilirsiniz.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: enrique.xs

Saygilar öncelikle.

Hocam 45 binlere erisebiliyorsaniz eger 46 bine falan 2012 model 92 bg hdi active paket peugeot 308 var sifir. Bayileri arayin bir inceleyin arac baya dolu ledli gunduz farlari karartmali ayna falan.

Yine ayni sekilde 2012 c4 lerde kampanyalar oldugu söyleniyor ben 1 ay evvel 48 bine c4 comf plus paket icin fiyat aldim hic pazarlik etmeden 47 ye falan alinir ki 2 bin lira fark vermeye deger hem dizel hem sifir hemde cok dolu bir arac.

Ayriyetten 308 in access paketi var 42 bine falan yine 0 km eger golfun donanimi size yeterli geliyorsa acces paket de yeter cc bile var en bosunda. Bu araclarada bir bakin derim.

Ama illa benim dedgim araclardan hangisi derseniz kesinlikle dizel focus derim, saygilar

niçin kesinlikle dizel focus öneriyorsunuz?tecrübelerinizi bilmek isterim

• quote:

çok kızıyosun ama dostum sen bana .: Sen inanmıyosun belki ama bu iki araçtan birisini alcam inşllh görceksin bak:)

bugüne kadar bu konuların çoğunda yanılmadım,inşallah sende yanılırım da onun bunun lafıyla değil kendi zevkinle araba almış olursun.
    bir de senden ricam bu konu üzerinden devam et,haftaya 10242019391 tane başka başka araçlarla gelme,o zaman da olan burada sana emek edenlere oluyor.
  • quote:

quote:

quote:

Sıfır araba almak her zaman iyidir. Geçmişini nasıl gazladığını, nasıl sürdüğünü bilmeden hem de dizel araç almak riskli iş. Performanslı kullanıp kontağı beklemeden kapattıysa dikkatsiz biriyse?

Yıllık 20.000km üstü dizel alınmalı bence. Siz Golf alın 1.2 TSI sakin sürüşte çok ekonomik bir motor.

expertizde belli olmuyor mu aracın yıpranma durumu?en azından bir fikir edinilir herhalde.Hiç ikinci el deneyimimde yok işin kötü tarafı.

Motordan iyi anlayan bir ustaya denk gelirseniz bilir, sesinden tanır. Ben sizin yerinizde olsam dizelin gürültüsüyle, sürekli vites değiştirmesiyle, bakımıyla, turbo patladı mı patlıycak mı derdiyle, enjektörleriyle ASLA uğraşmam.

1.2 TSI Golf ya da 1.2 TSI Leon alırdım. Yeni Leon'u incelemenizi öneririm. Style donanım alıp Golf'ten fazla donanıma sahip olabilirsiniz.

bir arkadaşım 1 yıl kadar önce corolla dizel aldı araç 120 bin km idi.şu an hala kullanıyor hiç sıkıntısı yok diyor.Bense 30 bin km kadarlık dizellere acabalarla gidiyorum.Ben mi çok abartıyorum yoksa dizel araçlara mı ciddi önyargılar var bilmiyorum gerçekten.şu an zaten ibre 1.2 tsi den yana..

• quote:

Orijinalden alıntı: shadowgeist

quote:

çok kızıyosun ama dostum sen bana .: Sen inanmıyosun belki ama bu iki araçtan birisini alcam inşllh görceksin bak:)

bugüne kadar bu konuların çoğunda yanılmadım,inşallah sende yanılırım da onun bunun lafıyla değil kendi zevkinle araba almış olursun.
    bir de senden ricam bu konu üzerinden devam et,haftaya 10242019391 tane başka başka araçlarla gelme,o zaman da olan burada sana emek edenlere oluyor.

bende yanılcaksın ama kesin zaman veremiycem..

• quote:

üst üste konu açtığına şahit olmayalım yeter arkadaşım.
    tek konu üzerinden devam et.
    araçlar değişirse konu başlığında değiştir butonu var oraya bas öyle devam et.
    zaman veremesen de önemli değil.
    bu ara forumu bir fake konu istilası sardı.
    seni de o listeye eklemeyelim.
  • quote:

quote:

quote:

quote:

Golf'ü begeniyorsunuz, almak istiyorsunuz ama alternatif olarak cevreniz dizel almanızı öneriyor. Maddi acıdan cok buyuk bir sorun yok gibi gorunuyor
    Siz de bir yerlerden ispat ederek Golf'e yonelmek istiyorsunuz, hiçkimseyi takmayın gidin begendiğiniz Golf'u alın dostum kasmaya gerek yok :)

Çok doğru gerçekten haklısınız.Hani bişeyde karar kılarsınız ama garantiye almak istersiniz ya aynen o durum var bende

ilk aracım Tipo, .....

Açıkçası golfe karşı 5 kasadan beri bir sempatim gönül koymuşluğum var .Yalnız ayağını yorganına göre uzat sözünü de hep kenarda tutuyorum.Gönül ister ki full 1.6 tdi ye bin ama hayatta herşey istediğimiz gibi gitmiyor bazen..Bize düşen elimizdeki miktarla en doğru seçeneği bulmak..Sİz yine 2. el golf düşünüyorsunuz sanırım öyle mi?yoksa sıfır mı alcaksınız

Ben 1.6 hitler motor istiyorum acıkcası. gecen temmuzda şirketim yardımıyla cok güzel fiyat 35500 TL gibi fiyata alabilecekken 2 ay beklememek ve eşimin biraz büyük arac alalım tavsiyesi ile vazgectim. Şimdi aracımı satarsam 2011 veya 2012 1.6 hitler motor olan Golf almayı planlıyorum artık sıfır cıkmıyor cunku bu motordan

• quote:

Opel Astra J 1.3 dizel HB modelini incelemenizi tavsiye ederim.
    En alt donanım seviyesi yeterince uygun.
    Bütçenizin 2-3 bin TL üzerinde fakat hem dizel hemde sürüş dinamikleri iyi bir otomobil.
    Şehir içinde 6-6.5 litre tüketir, dizel olduğu için yokuşlarda daha atak ve seridir.
    1.3 olmasının tek dez avantajını sollamaya çıkarken turbonun gecikmesinde fark edersiniz, rolling için uygun bir araç değildir.
    Bunun haricinde 1.3 MTV avantajı ve alt devirlerde atmosferik 1.6 'lardan daha ataktır.

Bu aracın sadece iki tane dez avantajı bulunuyor,
    Biri süspansiyonları çok serttir,
    İkincisi uzun yollarda 200 km üzerinde seyir yapmaya uygun bir araç değildir.

Bir de forumda rastladığım şu konuyu da incelemenizi tavsiye ederim;
    http://forum.donanimhaber.com/m_72159511/tm.htm

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi iGroN -- 28 Şubat 2013; 13:19:31 >

• 2.5 sene önce sizinle aynı durumdaydım, ve 1.4 tsi leon aldım her kullanışımda da memnun bırakan bir araç,

1.2 yoktu benim aldığım dönemde, birde 1.2 golf benim araçtan az yakıyor artı vergi avantajı var.

sonuç olarak kesin golf.

not: yeni leon 1.2 tsi 45 bin lira donanımlı araç, boş golf almaktansa düşünülmesi gereken bir araç.
  • Bana sorarsanız sevdiğiniz aracı alın bırakın az yakmasını filan. Aileme uyarak aldığım aracı hiç severek kullanmıyorum. üstelik biyerinden ses gelince daha da soğuyorum.
    25 kuruş yaksa ne olur 30 kuruş yaksa ne olur. 100 KM de 5 TL için sevdiğiniz arabadan vazgeçmeyin.
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: enrique.xs

Saygilar öncelikle.

Hocam 45 binlere erisebiliyorsaniz eger 46 bine falan 2012 model 92 bg hdi active paket peugeot 308 var sifir. Bayileri arayin bir inceleyin arac baya dolu ledli gunduz farlari karartmali ayna falan.

Yine ayni sekilde 2012 c4 lerde kampanyalar oldugu söyleniyor ben 1 ay evvel 48 bine c4 comf plus paket icin fiyat aldim hic pazarlik etmeden 47 ye falan alinir ki 2 bin lira fark vermeye deger hem dizel hem sifir hemde cok dolu bir arac.

Ayriyetten 308 in access paketi var 42 bine falan yine 0 km eger golfun donanimi size yeterli geliyorsa acces paket de yeter cc bile var en bosunda. Bu araclarada bir bakin derim.

Ama illa benim dedgim araclardan hangisi derseniz kesinlikle dizel focus derim, saygilar

niçin kesinlikle dizel focus öneriyorsunuz?tecrübelerinizi bilmek isterim

Arabami imzamda görebilirsiniz 1.6 benzinli atmosferik motorlu ASX kullaniyorum. Arabam 18.000 de ve 7.9 litre ortalamasi var aldigim gunden bu yana ustelik bunun 16.000 i sehir ici ve evim cok yokuslu bir yerde buna ragmen 7.9 lt yakiyor ki bu benzinli bir araç icin gayet makul bir deger. Ama buna ragmen bazen keske dizel araba alsaydm diyorum. Cunku benzine harcadigim bu para ile kafadan bi 3.500-4.000 km yol alirdim belki daha fazla.

Alacaginiz golf te muhtemelen bu aralarda bisey yakacaktir hadi olsun olsn 7.5 lt yaksin dizel arac her halukarda daha mantikli.

Hani deseniz ki 1.2 tsi golf mu 1.6 tdi golfmu derim ki fazladan para vermeyin 1.2 alin az km yapyorsunuz; boyle bir durumda yok ayni paraya dizel arac alabileceginizden dolayi kesinlikle focus dedim. Ayrica focus daha dolu sanirim golf ten buda bir arti, yukarda bir arkadas ta bahsetmis ilk mesajlarda 1.2 tsi yeni sayilan bir motor tdci ise bilindik senelerdir kullanilan motor. Bu yuzden focus un artilari daha fazla.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: ismail64

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: EPICA

Çevrenizdekiler 1.2 motoru duyunca da kaç derler.10 yıl öncesinde atmosferiklerde kalmışlar zihniyet olarak.(Sadece çevreniz değil,çoğu kişi böyle)

Golf almanızı öneririm.
    Donanım yeterli demişsiniz.
    Sonuçta sıfır bir araç sahibi olacaksınız.
    Yalıtım olarak daha iyidir.
    Golf'ün iç mekanı ve bagajı daha geniş.
    1.2TSI motor fazla da yakmıyor.

1.2 motor gitmez diyen de çook ama açıkcası bu söylentilere kafamı takmıyorum.Beni düşündüren yakıt tüketimi

1.2 motor ile 1.6 dizel aracı yokuşlu bölgelerde ve araç yüklüyken kullanırsanız, arada ciddi fark olduğunu görürsünüz. En iyisi, aracın test sürüşünü yaparak karar verin..

ben bu araçların ikisinide inceledim ancak golf 1.2 tsi test sürüşü yapamadım .yerine 1.2 tsi jetta da deneyin dediler kabul etmedim.Çünkü yeni golfte yeni teknolojiler mevcut üstelik ağırlık farkıda var.Motor hariç yaptığım gözlemlerde ise işçilik kalite ve belki şaşıracaksınız ama iç hacim genişliği olarak golf focustan çok daha üstün.Dış tasarıma gelince ikisi de kötü değil ancak ikiside dönüp bakılası değil.Fordun dizellerinin çekişi mükemmel ailemde 1.8 tdci connect var yokuşlarda tutabilene aşk olsun.1.2 motora ise gerçekten güveniyorum bazıları eleştiriyor yine ama ben kesinlikle 1.3 cdti astradan çok daha performanslı olduğuna inanıyorum.Denemeden almam zaten asla..

Araç yüklü olarak test edin mutlaka. Sonra içinize sinerse 1.2 golf alın. Belki yokuşu bol bir yerde olmasanız. çok fark etmez ama 45 bin verip pişman olmak da var..

• Git golf al sen dostum sifir arabaya binecen var mi otessi?

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

ilk aracım Tipo, .....

Ben 1.6 hitler motor istiyorum acıkcası. gecen temmuzda şirketim yardımıyla cok güzel fiyat 35500 TL gibi fiyata alabilecekken 2 ay beklememek ve eşimin biraz büyük arac alalım tavsiyesi ile vazgectim. Şimdi aracımı satarsam 2011 veya 2012 1.6 hitler motor olan Golf almayı planlıyorum artık sıfır cıkmıyor cunku bu motordan

bu motoru istediğine göre kesin lpg düşünüyorsun.Lpg yoksa aklında 5 kasa tsi lerde çok güzel

• quote:

Orijinalden alıntı: iGroN

quote:

Opel Astra J 1.3 dizel HB modelini incelemenizi tavsiye ederim.
    En alt donanım seviyesi yeterince uygun.
    Bütçenizin 2-3 bin TL üzerinde fakat hem dizel hemde sürüş dinamikleri iyi bir otomobil.
    Şehir içinde 6-6.5 litre tüketir, dizel olduğu için yokuşlarda daha atak ve seridir.
    1.3 olmasının tek dez avantajını sollamaya çıkarken turbonun gecikmesinde fark edersiniz, rolling için uygun bir araç değildir.
    Bunun haricinde 1.3 MTV avantajı ve alt devirlerde atmosferik 1.6 'lardan daha ataktır.

Bu aracın sadece iki tane dez avantajı bulunuyor,
    Biri süspansiyonları çok serttir,
    İkincisi uzun yollarda 200 km üzerinde seyir yapmaya uygun bir araç değildir.

Bir de forumda rastladığım şu konuyu da incelemenizi tavsiye ederim;
    http://forum.donanimhaber.com/m_72159511/tm.htm

astra j kasayı deneme fırsatım oldu.aracın kalitesine söyleyecek laf yok olamaz ama 1.3 motor gerçekten hiç hoşuma gitmedi.Sonradan toparlanıyor ama kalkışlar içler acısı.48 bin tl de 1.3 lük araca verilir mi?benim kanaatim verilmez.Çünkü 48 bine ulaşınca o bandda gerçekten çok daha iyi seçenekler işin içine giriyor.Yeni auris dizel mesela 49 bin liste fiyatı

• quote:

Orijinalden alıntı: husegundogdu

Bana sorarsanız sevdiğiniz aracı alın bırakın az yakmasını filan. Aileme uyarak aldığım aracı hiç severek kullanmıyorum. üstelik biyerinden ses gelince daha da soğuyorum.
    25 kuruş yaksa ne olur 30 kuruş yaksa ne olur. 100 KM de 5 TL için sevdiğiniz arabadan vazgeçmeyin.

içimden gelen sesi mesaja dökmüşsünüz.Tabi burada aile derken bunu çevre anlamında da düşünebilirsiniz.Ben memurum benzinli araç işe gidince hiç kimse ne kadar yaktığını sormaz.ilk soru şu olur:araç dizel mi?hayır dediğin anda senin golfün onun dizel cliosundan çok daha geride kalmıştır.Oysa benzinlilerde eski benzinli mi?..Dediğiniz gibi çevreyi fazla dikkate almamak gerek..
  • quote:

Orijinalden alıntı: shadowgeist

quote:

üst üste konu açtığına şahit olmayalım yeter arkadaşım.
    tek konu üzerinden devam et.
    araçlar değişirse konu başlığında değiştir butonu var oraya bas öyle devam et.
    zaman veremesen de önemli değil.
    bu ara forumu bir fake konu istilası sardı.
    seni de o listeye eklemeyelim.

yok artık dikkatliyim önceki konudan da devam edebilirdim ama başlık değiştirmeyi keşfedememiştim henüz.Forum acemiliği diyelim.Bu konudan devam edeceğim listeni kabartmana gerek yok

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.