ARKADASLAR 0 KM HYUNDAİ ACCENT ERA 1.5 CRDİ DİZEL ALMAK ÜZEREYİM . AMA 4 KİŞİYE SORSAM 2Sİ AL 2Sİ ALMA DİYOR . LÜTFEN BİLGİSİ TECRÜBESİ DUYUMLARI OLANLAR YAZARLARSA COK SEVİNİRİM .
ŞİMDİDEN TEŞEKKÜRLER...
bütçeni yazmamışssın ama fiat linea 1.6 m.j kullandım, hyundai den çok daha konforlu ve oturaklı bir araba, tavsiye ediyorum eğer para varsa.
15000 tl kadar nakitim war . 15000 werip kalanını 48 aya bölecekler . ama emin değilim . bi türlü karar veremiyorum
çok doğru bir seçim. hyundai performans arabasıdır, linea'da güzeldir ancak hyundai performansıyla tatmin eder.
Kesinlikle tavsiye ederim.Motoru hem dayanıklı hemde performanslıdır.Ayrıca B segmentinde konfor ve yalıtım olarak en başarılı araçlardan birisidir.Bazı C segmenti araçlardan bile iyi yalıtım konusunda.1.5 110 bg dizel motor ise sınıfının standartlarının üstünde bir motor.getz 1.5 dizel aracımız var 88 bg olan son derece memnunuz ucuza kaliteli motor sunuyor Hyundai.
istanbullu bi arkadasla konustuk 2010 1.5 dizel era kiralamıs 3 günlügüne . o alma diyor . aracı calıstırdıgında sanki motor senin kucagında calısıyomus gibi oluyo sesi cok diyo bide 100 110 km hıza cıkınca arac altından cıkıp gidiyo sanki diyo zaptedemiyosun diyo . ama bu arkadasın bindiği araba servise gitti 99 model mercedes e200 . e200 den sonra era ona oyuncak gibi geliyodur heralde . en azından ben öyle tahmin ediyorum . ki ben 7 senedir 94 renault 12 e biniyorm . renodan sonra era bana mercedes gibi gelecegini umuyorum ??? :/
quote:
Orijinalden alıntı: aliera20
istanbullu bi arkadasla konustuk 2010 1.5 dizel era kiralamıs 3 günlügüne . o alma diyor . aracı calıstırdıgında sanki motor senin kucagında calısıyomus gibi oluyo sesi cok diyo bide 100 110 km hıza cıkınca arac altından cıkıp gidiyo sanki diyo zaptedemiyosun diyo . ama bu arkadasın bindiği araba servise gitti 99 model mercedes e200 . e200 den sonra era ona oyuncak gibi geliyodur heralde . en azından ben öyle tahmin ediyorum . ki ben 7 senedir 94 renault 12 e biniyorm . renodan sonra era bana mercedes gibi gelecegini umuyorum ??? :/
Mercedes E200 den inip Era ya binerse tabiki de öyle gelir çok normal.Ama B segmenti dizel araçların hepsine binsin önce sonra era ya binsin fark var mı yok mu ozaman anlar.Özellikle 1.4 dizel fiesta motor kaputunun altında yolculuk yapıyormuşsunuz gibi.Ayrıca Kiralık araç ile değerlendirme yapmak doğru değil haşatı çıkıyor araçların.
Sizin araçtan sonra Era kesinlikle çok memnun edecektir.Test etmenizi tavsiye ederim karar vermeden önce.
Bir test sürüşüne çıkın derim sizin de hoşunuza gidecek zaten araç.
bence için rahat bi şekilde almalısın ben 2 yıl önce sıfır aldım era 2 yıl boyunca hiç bi sorun çıkmadı bakımları dışında gitmedim servise bitek kışın akü boşaldı ayrıca türkiyede tutulan bi araç bu nedenle hem bi sorun çıksa her yerde ucuza halledersin parçası bol yani ve rahat satarsın 3 ay önce sattım 2002 palio aldım kıyaslanamaz bile :)
İyi güzel arabada, bana mı öyle geliyor bilmiyorum yolda çok zıplıyor araba, arka koltuğuna oturmak istemiyorum desem yeridir.
quote:
Orijinalden alıntı: ÖfKeLiKaLaBaLıK
İyi güzel arabada, bana mı öyle geliyor bilmiyorum yolda çok zıplıyor araba, arka koltuğuna oturmak istemiyorum desem yeridir.
doğrudur zıplar.
Yerinizde olsam accent'in yeni kasasını beklerdim.
Araçla test sürüşü yapıp ara hızlanma,yol tutuş,süspansiyon,yalıtım,araç içi ön-arka diz omuz mesafesi v.b. yönleri test ederek izlemleyip aklınıza takılan yönleri bire bir incelemenizde fayda vardır.
arkadasım size gönül rahatlıgı ile tavsiye ederim kendi segmentinde en konforlusu,güvenlisi sorunsuzu, motor yönünden bir adım daha önde birde 110 bg lik olanını alırsan ne demek istedigimizi anlarsın. en yakın arkadasımda 2005 1.5 crdi 110 bg vardı vgt turbo arabanın dili olsada konussa istanbulun altını üstüne getirirdik mazot ibresi aynı kalırdı yakıt ve serilik yönünden harika bir arac bizdeki modeli 4 disk frendi frenlerinde hiç bir sıkıntı yoktu zaten satış rekoru kırarak kendisini ispatlamıs bir modeldir. motoru gercekten dizel teknolojisinde 1 numaradırç masraf adına hiçbir sıkıntısı yoktur 2. el piyasasıda cok iyidir. bence hiç pişman olmazsınız şahsen biz hiç pişman olmadık arabayı eşşek niyetine kullanıoruz hala tık yok maşallah. birde yenilerinin göstergeleri harika aşık olursunuz
teşekkür ederim arkdaslar . galiba alıcam ben bu erayı . binerim 3 5 ay memnun olmazzsamda satarm :) korkanın cocugu olmazz :)
quote:
Orijinalden alıntı: aliera20
teşekkür ederim arkdaslar . galiba alıcam ben bu erayı . binerim 3 5 ay memnun olmazzsamda satarm :) korkanın cocugu olmazz :)
allah nuhafaza :)
bence en iyisini yaparsın arkadasım memnun kalıcagından adım gibi eminim. aldıgın zamanki yorumlarını bekliorum kac kişiye aldırdım hep tesekkür ettiller ins sende cok memnun kalırsın hayırlı olsun
Yakın bir arkadaşımda var 2008 model 1.5 dizel era.. diğer yakın arkadaşımda 2005 model bmw 3.16i ( benzinli )
Peformans bakımından accent 3.16i´den daha seri, torku da 20nm kadar daha yüksek.. Yakıt olarak karşılaştırmıyorum bile. Arabanın (ERA ) malzeme kalitesi çok iyi değil ama parasına göre güzel.
İşin özü, hyundai kaliteli bir motor yapmış arkadaş.
Performansı iyi yakıtı iyi. Konforu da parasına/sınıfına göre iyidir.
Era 1.5 crdi performansıyla sizi fazlasıyla tatmin edecektir,konfora gelince öyle c veya d sınıfı konfor aramayacaksın haliyle sınıfının arabası ve arkalar biraz zıplatır ses durumu ise sınıfındaki hatta c sınıfındaki birçok dizel araçdan daha sessizdir tabi soğkken ses yapacaktır normal olarak,yakıta gelindiğinde özellikle uzun yolda koklar şehir içinde de tasarruf ilkelerini gözardı etsen bile 7,5 lt/100 km dolaylarında yakar yani sonuç olarak fiatına göre alınabilecek bir araba olduğunu düşünüyorum inşallah yardımcı olabilmişimdir.
teşekürLer herkesee :)) persembe gidiyorum denizli turkuaz bayii ye :) ALLAHdan hayırLısı artık :) cooook teşekküRler herkese