Şimdi Ara

0 OTOMOBİL ALMAK MANTIKLI MI ? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
31
Cevap
0
Favori
1.795
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Ben almam, bu fiyatları bırak megane 35 binken bile gidip 3 yaşında 25'e 2. el 22 bin kilometrede hatasız aldım. yine aynısını yaparım. araba 100 bini devirdi 1 rot değişimi ve peryodik bakım dışında hala daha 1 lira masraf açmadı.
  • Aslinda hiç insan yasamina uygun olmayan beton arasi apartman katlarinda yasiyoruz.

Evden cikinca ayagimizin topraga bastigi bahceli bir mustakil evi ancak emeklilikte almanin hayalini kurarak calisiyoruz.

O zaman da gençken ictigimiz nescafeler hazir corbalar gres yag benzeri hazir yogurtlar in vucudumuza verdigi zarari duzeltmek icin ozel hastahanelere para dokuyoruz.

Ki hicbir zaman zarar goren organ geri duzelmiyor.

Isyerinde 3 kurusluk menfaat icin binbir dolap ceviren erkekler kadinlar patron veya mudurune yalakalik yapan adamlar ve is stresi...

Hepsi elinde hortum bahcendeki patlicani sulama hayaliyle yapiliyor

Domateste olabilir :)

Bu kosustirmada kredi cekip 15 bin faiz odeyerek aldigin araba...

Belki binemeyecek kadar fakirsin ama kapinin onunde durduruyorsun...

Aslinda su anda emperyalisterin tamamen esiri durumdayiz.

Onlarin araba satmalari senin çevrene araci yenileyip hava atma hevesine veya kibrine bagli.

Eger bana yeter diyebilseydik eger...

Bu emperyaller kuduracaklardi.

Sedece kanaat etmek lazim

En degerli vaktimizi araç yenilemeyle boşa harcamak yerine ibadet ve iyilik yaparak dogaya dokunarak gezerek gecirmek lazim.

Diyelim ayber yaylasina cikacaksiniz toros cikmaz mi cikar

Yoook ben 2.5 l200 alacagiimmm iste burda en degerli vaktinizi o l200 ü amaroku odemekle harciyoruz.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: atrix1212

almayın ötv ındırımı gelıyor, 2008 ın son ceyregınde.

Kaynak? ve 2018?
  • urugakhina U kullanıcısına yanıt
    Cok haklisiniz , sifir arac alinca sokaga terk etmek insana koymuyor degil , iki defa sifir arac almak kismet oldu ancak hayatima ek bir stres koydugumun farkina vardim hos bu 1-2 yil icerisinde geciyor. Tavsiyem 2. el temiz ve buyuk kazasi olmayan ( camurluk ve tampon onemli degil) ilk sahibinden almak mantikli . Arac 7-8 yasinda olabilir ancak 40-70bin km de ise yurur-sanzuman-motor sorunsuz ise alinip binilir , hatta kaska-yetkiliservis-mtv kiskacindan kurtulmus olunur.Eksi tarafi ise bana kalirsa biraz pirestij kaybi :) ve firma garantisinin bitmis olmasi.
    Ulkemiz kosullarinda sifir araba gun gectikce uzak ihtimal olmaya basladi.
  • 0 veya 2.el farketmeksizin araba aylık kazançla doğru orantılı olursa mantıklı olur.Yoksa aylık 2-3 bin maasla 70-75 binlik araba alırsan, sen arabanın kölesi olursun.

• araba almak mantıklı mı artık?

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: AcetoBalsamico

Cok haklisiniz , sifir arac alinca sokaga terk etmek insana koymuyor degil , iki defa sifir arac almak kismet oldu ancak hayatima ek bir stres koydugumun farkina vardim hos bu 1-2 yil icerisinde geciyor. Tavsiyem 2. el temiz ve buyuk kazasi olmayan ( camurluk ve tampon onemli degil) ilk sahibinden almak mantikli . Arac 7-8 yasinda olabilir ancak 40-70bin km de ise yurur-sanzuman-motor sorunsuz ise alinip binilir , hatta kaska-yetkiliservis-mtv kiskacindan kurtulmus olunur.Eksi tarafi ise bana kalirsa biraz pirestij kaybi :) ve firma garantisinin bitmis olmasi.
    Ulkemiz kosullarinda sifir araba gun gectikce uzak ihtimal olmaya basladi.

İnan bazı firmalar oluşan sorunu garantiye sokmamak için elinden geleni yapıyor. Bu bile çoğu zaman insanı soğutuyor.

prestij konusu ise aldığın araca göre değişiyor. Kalkıp çok eski bir araç alırsan tabiki etkili olmaz ama en basitinden ikinci el chayenne ler gayet uygun fiyata alınıp binilebiliyor. Prestij için öyle araçlar da düşünülebilir.

Tabi burada benim kıstasım şu, ikinci elini aldığım aracın sıfırını alacak gücüm var ise ikinci elini alırım diye düşünüyorum. Geçen bakınıyordum, porche boxterlar cidden çok ucuz fiyata bulunabiliyor. 100 binin altına porche sahibi olabilirsin.

Ama asıl mesele bu araçların yürütülmesi olduğu için çekiniyor insanlar.

• Sıfır araç alacak imkanın varsa alırsın. Yoksa zorlamazsın. Bu kadar basit

• Sana kendi aracım üzerinden örnek vereyim.
    Ben dizelini almıştım 4 sene önce hem de çok daha düşük fiyata.
    Şuan benzinli s60 vergisiz fiyatı 96 bin lira.57 bin lira ÖTV 28 bin lira KDV fiyatı ile 182 bin lira gibi bir fiyata anahtarı veriyorlar.
    Yani 96 bin liralık araca 182 bin lira veriyorsun.Aradaki farkı da devlet alıyor.Eğer devleti zengin etmek istiyorsan 0 araç almak mantıklı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bloodletting. -- 27 Mart 2018; 14:4:5 >
  • Gayet mantikli

Bir kac bin daha fazla verip ne oldugu belli olmayan kullanilmislar yerine sifir aliyorsun.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • çok klişe olacak ama "2. el alacak kadar zengin değilim". son üç aracım sıfır. gücüm yettiği sürece artık sıfır alırım. sıfır gibisi yok.
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.