Şimdi Ara

0 OTOMOBİL ALMAK MANTIKLI MI ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
31
Cevap
0
Favori
1.795
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bu devirde 0 otomobil almak ? hem ÖTV,KDV,PETROL FİYATLARI aldı başını gidiyor.Lüks olmayan B segmenti modeller bile 90-100.000 TL bandına ulaştı.C ve daha üst segmentleri siz düşünün. Açıkcası başka ülkelerde bizim gibi fiyat şatışları var mı bilmiyorum,merakda etmedim. Yinede millet olarak zoru başarıyoruz. Hayaliminde olan Volvo XC90 VE S90 FİYATLARI 500.000tl DAYANARAK hep hayallerde kalacak. :)))

• Saydığınız gerekçelere "ÖTV,KDV,PETROL FİYATLARI" göre 2. el araçta alınmaz.

Eğer bütçeniz kısıtlı ise ve de yılda 3-5 bin km yapan biri iseniz arabaya para bağlamak gereksiz, toplu taşıma ya da taksi daha karlı.

Ama sürekli araca ihtiyacı olan biri iseniz mecburen araç alacaksınız. Bütçeniz varsa sıfır alıp sorunsuz binersiniz. 2. el temiz, sorunsuz araçlara zaten sıfıra yakın fiyata satılıyor.
    2000 model 206 xs var 160 binde 17 ye aldım 2 ay önce şimdi 23 lira veren oldu satmadım satsam aynısını alamam eski araba piyasası bile uçmuş 18 yıllık araç 23 ediyorsa hele hele 3 kasa BMW ler 35 bin sınıf araçların 100 binden başlaması normal. Aslında arabalar pahalı değil bizim paramız değersiz + arabanın yarısı vergi + Türkiye’deki insanların araçları bir ihtiyaç olarak değilde sınıf, lux vs vs gördükleri için bayilerde fahiş kâr koyuyorlar üstlerine ve aslında 15 -20 bin tl ye satılacak bir arabayı 100 bine alıyorsun
    Aslinda hiç insan yasamina uygun olmayan beton arasi apartman katlarinda yasiyoruz.

Evden cikinca ayagimizin topraga bastigi bahceli bir mustakil evi ancak emeklilikte almanin hayalini kurarak calisiyoruz.

O zaman da gençken ictigimiz nescafeler hazir corbalar gres yag benzeri hazir yogurtlar in vucudumuza verdigi zarari duzeltmek icin ozel hastahanelere para dokuyoruz.

Ki hicbir zaman zarar goren organ geri duzelmiyor.

Isyerinde 3 kurusluk menfaat icin binbir dolap ceviren erkekler kadinlar patron veya mudurune yalakalik yapan adamlar ve is stresi...

Hepsi elinde hortum bahcendeki patlicani sulama hayaliyle yapiliyor

Domateste olabilir :)

Bu kosustirmada kredi cekip 15 bin faiz odeyerek aldigin araba...

Belki binemeyecek kadar fakirsin ama kapinin onunde durduruyorsun...

Aslinda su anda emperyalisterin tamamen esiri durumdayiz.

Onlarin araba satmalari senin çevrene araci yenileyip hava atma hevesine veya kibrine bagli.

Eger bana yeter diyebilseydik eger...

Bu emperyaller kuduracaklardi.

Sedece kanaat etmek lazim

En degerli vaktimizi araç yenilemeyle boşa harcamak yerine ibadet ve iyilik yaparak dogaya dokunarak gezerek gecirmek lazim.

Diyelim ayber yaylasina cikacaksiniz toros cikmaz mi cikar

Yoook ben 2.5 l200 alacagiimmm iste burda en degerli vaktinizi o l200 ü amaroku odemekle harciyoruz.
  • Saydığınız gerekçelere "ÖTV,KDV,PETROL FİYATLARI" göre 2. el araçta alınmaz.

Eğer bütçeniz kısıtlı ise ve de yılda 3-5 bin km yapan biri iseniz arabaya para bağlamak gereksiz, toplu taşıma ya da taksi daha karlı.

Ama sürekli araca ihtiyacı olan biri iseniz mecburen araç alacaksınız. Bütçeniz varsa sıfır alıp sorunsuz binersiniz. 2. el temiz, sorunsuz araçlara zaten sıfıra yakın fiyata satılıyor.
  • Modele göre değişir.
  • Bu devir artık otomobilin özellikle aileler için ihtiyaç olduğu bir devir... Temel ihtiyaç kapsamına alınması gereken bir şey için ÖTV, KDV, yakıt fiyatları, trafik sigortası, kasko vb bir çuval gider ödemememiz gerektiğini hiç bir politikacıya anlatamadık... Siz de var ise güzel konuşma meziyeti; artık uygun bir dille ilgili kişilere anlatabilirseniz biz de çok memnun oluruz... Araba ihtiyaç ise 0 da alınır, ikinci elde alınır... Keyif için alan 3e 5e bakmadan alıyor zaten...
  • bütçeye göre değişir. Elde avuçta ne varsa satıp üstüne bir de kredi çekip alanlar var onlara sormak lazım esas.
  • mantıksız
  • 0 araba yerine 30.000 km lik araba alınıyorsa bu mantık mantıksız.
  • Sıfır araç alma imkanı varken ülkemizin ''dürüst'' piyasasından 2.el almak büyük risk ve mantıklı da değil. Zaten temiz olanlara sıfırından 5000 lira aşağı istiyorlar.
  • bence 80-90 bin ve üstü bütçe için sıfır mantıklı,daha aşağısı için ikinci el mantıklı.
  • Çoğu arabada kontağı çevirdiğin an %10-20 zarar ediyorsun. Bana göre en güzeli düşük kmde ikinci el araçlar. Ancak alırken çok dikkatli olmak lazım.
  • 3 kez 0 aldım.4-5 sene sonra yine 0 alacağım.boyaydı,km ydi uğraşılmaz.tabi ekonomik güçle alakalı.
  • Sıfır aldığım her araç için, bir süre sonra bir yeri çizildiğinde üzülmüşümdür. Hepsi de acaba ikinci el alsam daha mı rahat kullanırdım dedirtmiştir.

İkinci el araç için ise, eğer aracın kontrolünü yaptıracak imkanınız var ise gayet de ikinci el araç alınır. Tek sorun araçtan beklentinizin ne olduğu.
  • 3 eski araba 1 de sıfır araba alma tecrübem oldu.
    eğer ikinci elde çok güvendiğin ilk sahibi olan birinden almıyorsan her türlü sıfır model araba öneririm.
    2. el alıp satarken tanımadığın kişilerle uğraşmak inanılmaz zor.

sıfırda ise alırken de satarken de kafan rahat.
    paran yetiyorsa 0 araba daha mantıklı. varsın boş olsun
  • İş mantığa kaldıysa Tr de şahin bile almak mantıksızdır.

Her araç 2-3 kat modele göre daha pahalı.

Ama tr de sıfır arabalar pahalı iken 2.el eski araçlar Aşırı seviyede pahalı.Bu sebeple sıfır daha mantıklı.
  • 1.500 sigorta 2.000 kasko 1.500 vergi 1.000 bakım 1.000 kışlık lastik. Daha arabaya binmeden gidecek masraf.
  • zotacing kullanıcısına yanıt
    ...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi musetea -- 18 Nisan 2021; 18:38:46 >
  • 2000 model 206 xs var 160 binde 17 ye aldım 2 ay önce şimdi 23 lira veren oldu satmadım satsam aynısını alamam eski araba piyasası bile uçmuş 18 yıllık araç 23 ediyorsa hele hele 3 kasa BMW ler 35 bin sınıf araçların 100 binden başlaması normal. Aslında arabalar pahalı değil bizim paramız değersiz + arabanın yarısı vergi + Türkiye’deki insanların araçları bir ihtiyaç olarak değilde sınıf, lux vs vs gördükleri için bayilerde fahiş kâr koyuyorlar üstlerine ve aslında 15 -20 bin tl ye satılacak bir arabayı 100 bine alıyorsun
  • Corolla 1.6 life 2018 75 bin. Cok mantıklı.

Fabia 1.0 otomatik 2017 74 bin. Cok mantıklı

İbiza 1.0 otomatik 2018 78 bin. Cok mantikli.

Civic orta donanım otomatik 98 bin. 30 bin sıfır faiz. Orta halli mantıklı.

En ucuz golf 98 bin. Aşırı mantiksiz.

En ucuz fiesta 1.1 atmosferik motorlu 74 bin. Aşırı mantıksız.

Ne aldığına ne istediğine bağlı. Golf gibi özel modeller disinda mantıksız 0 araçlar bireysel müşterilere satamıyor zaten.
  • almayın ötv ındırımı gelıyor, 2008 ın son ceyregınde.
  • türk ekonomisi ve insanların yaşam standartları göz önüne alınırsa kesinlikle mantıksız.bana göre şu an insanlarımız 35- 40 bin bandıdaki araçları kullanmalı standartımız bu çünkü.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.