|
Bildirim
|
Saydığınız gerekçelere "ÖTV,KDV,PETROL FİYATLARI" göre 2. el araçta alınmaz.
Eğer bütçeniz kısıtlı ise ve de yılda 3-5 bin km yapan biri iseniz arabaya para bağlamak gereksiz, toplu taşıma ya da taksi daha karlı. Ama sürekli araca ihtiyacı olan biri iseniz mecburen araç alacaksınız. Bütçeniz varsa sıfır alıp sorunsuz binersiniz. 2. el temiz, sorunsuz araçlara zaten sıfıra yakın fiyata satılıyor. |
2000 model 206 xs var 160 binde 17 ye aldım 2 ay önce şimdi 23 lira veren oldu satmadım satsam aynısını alamam eski araba piyasası bile uçmuş 18 yıllık araç 23 ediyorsa hele hele 3 kasa BMW ler 35 bin sınıf araçların 100 binden başlaması normal. Aslında arabalar pahalı değil bizim paramız değersiz + arabanın yarısı vergi + Türkiye’deki insanların araçları bir ihtiyaç olarak değilde sınıf, lux vs vs gördükleri için bayilerde fahiş kâr koyuyorlar üstlerine ve aslında 15 -20 bin tl ye satılacak bir arabayı 100 bine alıyorsun
|
Aslinda hiç insan yasamina uygun olmayan beton arasi apartman katlarinda yasiyoruz.
Evden cikinca ayagimizin topraga bastigi bahceli bir mustakil evi ancak emeklilikte almanin hayalini kurarak calisiyoruz. O zaman da gençken ictigimiz nescafeler hazir corbalar gres yag benzeri hazir yogurtlar in vucudumuza verdigi zarari duzeltmek icin ozel hastahanelere para dokuyoruz. Ki hicbir zaman zarar goren organ geri duzelmiyor. Isyerinde 3 kurusluk menfaat icin binbir dolap ceviren erkekler kadinlar patron veya mudurune yalakalik yapan adamlar ve is stresi... Hepsi elinde hortum bahcendeki patlicani sulama hayaliyle yapiliyor Domateste olabilir :) Bu kosustirmada kredi cekip 15 bin faiz odeyerek aldigin araba... Belki binemeyecek kadar fakirsin ama kapinin onunde durduruyorsun... Aslinda su anda emperyalisterin tamamen esiri durumdayiz. Onlarin araba satmalari senin çevrene araci yenileyip hava atma hevesine veya kibrine bagli. Eger bana yeter diyebilseydik eger... Bu emperyaller kuduracaklardi. Sedece kanaat etmek lazim En degerli vaktimizi araç yenilemeyle boşa harcamak yerine ibadet ve iyilik yaparak dogaya dokunarak gezerek gecirmek lazim. Diyelim ayber yaylasina cikacaksiniz toros cikmaz mi cikar Yoook ben 2.5 l200 alacagiimmm iste burda en degerli vaktinizi o l200 ü amaroku odemekle harciyoruz. |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi musetea -- 18 Nisan 2021; 18:38:46 > |
|
|
|
|