Şimdi Ara

0 PCde Mavi ekran hatası..

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
1.038
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • http://h10025.www1.hp.com/ewfrf/wc/document?docname=c01852857&lc=en&dlc=tr&cc=tr&os=4063&product=4025595&sw_lang=
    Bilgisayarım bu. daha 1 ay olmadı alalı. geldiğimde vistaydı ben onu update ile windows7 ultimate e çevirdim. ondan sonra sitesinen tüm driverları tekrar indirip kurdum herşey şu an sorunsuz çalışıyor gibi updatede ettim. ama tek sorun:

pcyi açıyorum her gün açtıktan 10dk-1saat bir süre içerisinde oyunada girsem, internetede, hiç bir şey yapmasam bile mavi ekran geliyor hata veriyor. bunun fotoğrafını çektim bazı loglarını aldım hatakodu 0x0000009C.

neyse bundan sonra res atıyor pc. ondan sonra bir daha açılınca istersem 5 gün açık tutayım pcyi istersem 1 saat sonra kapatıyım hiçbir şey olmuyor. ama kapatıp 1-2 saat bekletip tekrar açarsam yine mavi hata veriyor açtığımda bir kere

napılabilir..

• aynı sey basıma geldı "0" bılgısayar aldım eve geldım dedıgın gıbı mavı ekran cıkıyor donuyor kapanıyor mavı ekrannın acılımı donanımda sorun var demek yanı cıddı bır sorun oluyor.bıraz arastırdım ekran kartı sorunu dıye dusundum teknık servıse gonderdım ana kartı degıstırıp gerı gonderdıler pc yi actım 2 saat sonra yenıden aynı sey oldu bu kez pc yı ben actım ekran kartı bır elledım off yanıyor hemen telefona sarıldım teknık servısı aradım ustayla bıre bır konustum olmaması lazım dıyor dedımkı boyle boyle ekran kartına baktınızmı hayır dedı bır test programıyla pc yı zorlayıp test edıyorlar hıc bır parca sorun vermeyınce gonderıyorlar, ama zaten pc acınca hemen olmuyor ekran kartı ısındıgı zaman bu hata gelıyor bunu anlattım tabı kendısıne tmm gonder ozellıkle ben bakıcam dedı tekrar gonderdım 5 gun sonra gerı geldı pc nın anakart degısmıstı zaten ana kartı yakanda ekran kartı olmustu :) ekran kartını degıstırdıler ve sorun cozulmustu umarım sana yardımcı olabılmısımdır cunku ben cok sınır yapmıstım heveslı heveslı pc yı kurdum ve bu hata cıkınca yıkıldım 1 ay hep bu pc ıle ugrasmıstım sımdı cok sukur performansı super

• mavi ekran ciddi hata demektir, servise gönderin üzerine de not yazın kasanın yoksa anlamıyolar
  • 0x0000009C; hatası genelde sürücüdeki bir bozuk blok nedeniyle oluşan bir BSOD hatasıdır. Mevcut sürücüleriniz tamamını internet üzerinden güncelleştirin, güncel ise geriye dönük sürücüleri kurmayı tercih edin, ayrıca mümkünse Windows Update'inizi ''Sistem Geri Yükleme'' işlemi ile geriye alınız, bu hata genellikle yazılımsal bir hatadır. O sebeple tüm bu işlemlere rağmen devam ederse, sisteminizi formatlayınız, gerekirse tekrar Vista'ya dönün mevcut CD'deki sürücülerinizle yeniden test edin, en azından yazılımsal/donanımsal bir sorun olduğu ortaya çıkacaktır. Buna uygun bir biçimde tüm sürücülerini teker teker dikkat ederek kurarsınız, hangi sürücünün bu soruna sebebiyet verdiğide ortaya çıkacaktır...

Donanımsal kısmı ise belirsizliğini korumaktadır. İşlemcide, donanımda önbellek hataları veya RAM'inizde oluşmuş bir sorun bu hata iletisine de yol açabilmektedir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi krstarica -- 10 Eylül 2010; 18:48:24 >

• teşekkürler deniyip sonuçlarını yazacam
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.