Bildirim
01.01.2015 ÇIKIŞLI ARACIN 2015 MODEL OLMASI
Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
Giriş
-
Niye olmasın?
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
hocam 2015 model olması için 2015 tarihinde aracın üretilmesi gerekmez mi?
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
quote:
Orijinalden alıntı: emocicili
hocam 2015 model olması için 2015 tarihinde aracın üretilmesi gerekmez mi?
trafiğe çıkmasından bahsediyorsaniz o ayrı fabrikadaki üretim tarihi ayrı.
Yıl 2015 ken 2016 model araç alabiliyorsun, aynı şey bir ay sonra yine olur 2017 model araçların satışı başlar. Siz olayı yanlış düşünmüşsünüz, aracın model yılı üretildiği tarih değil o yılın üretim şartlarında üretildiğini gösterir.
Mesela araç 2014'de tip olarak aynıdır 2015'te de aynıdır ama 2015 modelin motorunun dişlisini başka firma üretmiştir gibi küçük detayları belirler o erken alınan bir sene sonra ki modelli araçlar.
2007 trafiğe çıkışlı 2008 model araba kullanıyorum sıfır aldım. Model ve üretim tarihi farklı şeyler
Hocalarım eminseniz sıkıntı yok
Sizlere güveniyorum.
O zaman bu konuda şüphelenmeme gerek yok.
quote:
Orijinalden alıntı: orktas
Yıl 2015 ken 2016 model araç alabiliyorsun, aynı şey bir ay sonra yine olur 2017 model araçların satışı başlar. Siz olayı yanlış düşünmüşsünüz, aracın model yılı üretildiği tarih değil o yılın üretim şartlarında üretildiğini gösterir.
Mesela araç 2014'de tip olarak aynıdır 2015'te de aynıdır ama 2015 modelin motorunun dişlisini başka firma üretmiştir gibi küçük detayları belirler o erken alınan bir sene sonra ki modelli araçlar.
2015 yılında 2016 model, 2016 ekim de de 2017 model aracı nasıl alıyorsunuz merak ettim?
Yılın ikinci 6 aylık periyodunda satılan araçların bir kısmı, bir sonraki model yılı içerisinde satılır. Temmuzdan sonra 2017 model araç bulabilirsiniz. Herhangi bir sıkıntı yok. Elde kalmış bi önceki model yılına ait araçları da uygun fiyata veriyorlar bayiler.
2011 sonundan sonra üretilen araçlarda o olay olmuyor. Benim eski arabam a6 2015 aralığın son günleri çıkışlıydı 2015 modeldi.
Ondan önceki arabam 2011 ekim yada kasım çıkışlı a4 tü ama 2012 modeldi. Dediğim hibi 2011 sonunda çıkan yasa ile üretilen yıl model yılı oldu.
yurtdisinda senin dedigin gecerli. ancak turkiyede model yili uretim tarihi ile ilgilidir. mesela 2016 aralikta 2017 kasasini satabilirler, ancak arac 2016da uretildiginden 2016 model olarak kabul edilir. 31 aralik 2016da dahi uretilse o arac 2016 modeldir.
====
konu sahibi icin yazayim. eger arac 01.01.2015 uretimiyse 2015 modeldir. eger 01.01.2015 trafige cikis ise arac 2014 model veya daha yaslidir. -
quote:
Orijinalden alıntı: LTE-A
2011 sonundan sonra üretilen araçlarda o olay olmuyor. Benim eski arabam a6 2015 aralığın son günleri çıkışlıydı 2015 modeldi.
Ondan önceki arabam 2011 ekim yada kasım çıkışlı a4 tü ama 2012 modeldi. Dediğim hibi 2011 sonunda çıkan yasa ile üretilen yıl model yılı oldu.
Hocam bende aynen o şekilde olduğunu biliyorum, bir araç 2016 yılında üretilmemiş ise 2016 model gösterilemez diye biliyorum...
2015 model olup yılbaşında alıp 2016 trafik çıkışı yapanlar var, o ayrı bir olay...
Hatta belli bir dönemden sonra düzenleme yapıldı, 2015 yılında 2016 model araç alamıyordunuz... -
Tam detayını bilmiyorum bende işin başımdan geçen olay üzerine forumdan birine sormuştum o açıklamayı yapmıştı bana yazdım bende buraya :)
O iş eskidendi arkadaşlar. Fabrika banttan iniş baz alınıyor son birkaç yıldır.
31.12.2015 tarihinde banttan inen araç 2015 modeldir.
01.01.2016 tarihinde banttan inen araç 2016 modeldir.
bundan 5 sene önceye kadar falan yılın 2. altı ayında satılan araç bir üst yıl model olarak geçiyordu,, mesela ekim 2009 da satılan insignia 2010 model olarak geçiyor, tramer sorgusunda 2010 olarak görünüyor, ruhsatta trafiğe çıkış tarihi 2009 ekim yazıyor
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi royal_flush_ -- 26 Eylül 2016; 19:40:43 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Sayfa:
1
Benzer içerikler
- araba benzin akıtıyor ne yapmalıyım
- araba on cam güneşlik tavsiye
- sıfır araç kaporası geri alınır mı
- aracı p konumunda terk ediniz uyarısı çözümü
- yeni boyanan araba kaç gün sonra yıkanır
- rezvani tank fiyat
- range rover evoque 2024
- renault clio 2022 fiyat listesi
- hyundai verna
- yeni renault 5
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X