Şimdi Ara

02 - 2013 FORMULA 1 PETRONAS MALAYSIA GRAND PRIX (12. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
343
Cevap
1
Favori
7.412
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: HyperioИ

Vettel yine klasik çocukça hareketelere tam gaz devam...
    Ondan sonra da niye sevmezsiniz Vettel'i ? Sevmiyosaniz bile niye saygı duymazsiniz ?.. falan öyle mi...
    Nesine saygı duyucam bunun. Altindaki araç ve F1 pazarının yeni Schumi yaratma hevesine dua etsin..
    Yoksa pistte hic sampiyon olmamıs ama Vettel'den daha iyi olan pilotlar bile olduğuna eminim...

Sutil
  • quote:

Orijinalden alıntı: odyle

quote:

Orijinalden alıntı: optimus 1

Horneri gosteriyorlar
    Sıfatına tükürdüğüm...
    Sahtekarın önde gideni
    Millete akıl verir....

Horner'i bugün elestirilecek en son adamdır.

Evet bende ilk başta parmagı oldugunu düşünmüştüm ama adiliği tek başına Vettel yapmış..
  • quote:

quote:

Horneri gosteriyorlar
    Sıfatına tükürdüğüm...
    Sahtekarın önde gideni
    Millete akıl verir....

Horner'i bugün elestirilecek en son adamdır.

Bugun icin demedik zaten
    Genel anlamda dedim
    Sahtekarın, yüzsüzün önde gidenidir
    Weber in ayağını kaydıran, aracını sistemli bir sekilde yavaşlattıran başrol oyuncusudur
    Sonra millete eşitlik, adalet Raconu keser

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Assassin2016

Vettel ile Webber arası açılacak gibi, Webber'in sözlerinden sonra özellikle.

Kafaya takmayın
    Weber in aracı yavaşlatırlar; Vettel Horner ve diger redbBull çakalları nın emriyle

'Webber'in aracını yavaslatirlar' neyin kafasıdır?

RedBull eğer isteseydi bu yarışta tartışmaya hiç meal vermeden Vettel'i 1.yapardi.
    Yapmaları gereken sadece Webber'i son pite bir tur geç almak olurdu.

Burada elestirebileceginiz tek kişi Vettel'dir. Horner'da yarıştan sonra Vettel in takım emrini dinlemedigini söyledi. Ayrıca yarışın ortasında Webber'den hızlı olduğunu söylemesi de etik dışıydı.

Rosberg, Ross Brawn'i dinlemeyip Hamilton'i geçseydi de burada 'şerefsiz' diye yaftalanir miydi?
    Ya da önde Vettel 'multi 21' mode'dayken Webber geçmeye çalışsa sence 'adamın dibi' olmaz mıydı?

Vettel'i bu yarışta savunmuyorum. Benim de antipatimi kazandı. Yarış muhendisi Rocky bile 'It was silly' diyerek tepkisini gösterdi ama lütfen biraz insaf.
    Webber'in pit stratejisi Vettel'den daha iyiydi. Hatta Webber bu yarışta takım tarafından daha çok kollanmis ancak Vettel'in gazabina ugramistir.

• Webber takım tarafından kollandı mı yapma o kadar da değil önde olan pilotun avantajlı pitlerine sahip oldu sadece.Zaten RB onu da yapmasa tamamen facia olurdu olay..
  • quote:

Orijinalden alıntı: bianconera

Webber takım tarafından kollandı mı yapma o kadar da değil önde olan pilotun avantajlı pitlerine sahip oldu sadece.Zaten RB onu da yapmasa tamamen facia olurdu olay..

Vettel'le Webber arasında yarışın neredeyse tamamında hız farkı olmadı. Ama Vettel starttan sonra Webber'in 4sn onundeyken, pit stopla beraber 3 sn gerisine düştü.
    Alonso'nun geçen haftaki konusulan 2.pitini hatirla lütfen. Buna benzer bir avantaj kazandi Webber.

• Kollandi demeyelim de dogru stratejiyle avantajlı konuma geldi diyelim o zaman :)

• quote:

quote:

Webber takım tarafından kollandı mı yapma o kadar da değil önde olan pilotun avantajlı pitlerine sahip oldu sadece.Zaten RB onu da yapmasa tamamen facia olurdu olay..

Vettel'le Webber arasında yarışın neredeyse tamamında hız farkı olmadı. Ama Vettel starttan sonra Webber'in 4sn onundeyken, pit stopla beraber 3 sn gerisine düştü.
    Alonso'nun geçen haftaki konusulan 2.pitini hatirla lütfen. Buna benzer bir avantaj kazandi Webber.

Bugun performansları çok yakındı ilginç olan Webber'in 3 set sert lastik kullanmasıydı orta lastikle yavaş kaldı gariptir ki.Alonso'nun piti biraz farklıydı tamamen kendi isteğiyle olmuştu.
    Ben herşeyi geçtim pilotlar artık limitleri zorlamıyorlar işin acı tarafı lastik şampiyonasına döndü f1 mücadelesi..Livetiming'ten bakıyorum sürekli orta sıra takımları dahi mor sektörleri elde edebiliyor lastiği yeni olunca..

• quote:

quote:

quote:

Bugun performansları çok yakındı ilginç olan Webber'in 3 set sert lastik kullanmasıydı orta lastikle yavaş kaldı gariptir ki.Alonso'nun piti biraz farklıydı tamamen kendi isteğiyle olmuştu.
    Ben herşeyi geçtim pilotlar artık limitleri zorlamıyorlar işin acı tarafı lastik şampiyonasına döndü f1 mücadelesi..Livetiming'ten bakıyorum sürekli orta sıra takımları dahi mor sektörleri elde edebiliyor lastiği yeni olunca..

Kesinlikle haklısın.
    Pirellinin Formula1'e heyecan katkisi yaptığını kabul ediyorum ancak lastikler yarışın kaderini bu kadar da etkilememeli. 2013 sezonu 2012'den de çok lastik savaşına döndü.

RedBull yarışı sıralamalarda sakladığı lastiklerle kazandı. Dikkat edersen son pitlerden sonra başbaşa gittiği Mercedeslerle arayı gitgide açtılar. Çünkü Redbullda kullanılmamış, Mercedeste ise kullanilmis lastikler vardı.

• Bu takim emri olayi ferrari dahil coğu takimda var
  • yarış'ı izleyebileceğim varmı ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: oblyss

Bu takim emri olayi ferrari dahil coğu takimda var

Takım emri F1'de herzaman vardı olacaktır da illa ki.Ama sezonun başında olunca da tahammül edilemez oluyor.

Ha tabi şu da bi gerçek biz izleyici gözüyle hep mücadele istiyoruz,geçiş görmek istiyoruz daima ama takımlar da her bir puanı hesaplamak durumundalar.TR GP'sindeki Vettel-Webber olayı bi takım için trajikomik bi facia gibidir..
  • Bu yıl ki hata kotasını doldurdu Alonso: hangi mal yağmurda kırık kanatla tur atma riskini alacak kadar gözünü kan bürümüş olabilir ki? Massa yağmurda yine dağıttı ortalığı.
    Bir insan bu kadar vasat mı olur evet olur adam da yetenek yok kardeşim yok..
    Vettel harbiden delikanlı adammış gözümde değeri arttı, webber'i geçme demelerine rağmen , o massanın yaşlanmış hali olan webberi madara etti..
  • Yarışı TVden izledim (RTL) ve doğal olarak hiçbir şey anlamamışım neler dönmüş öyle Web gene ezilmiş harcanmış bende diyorum bu adam niye geçildi daha sonrada geçmeye kalkışmadı R.Brawn ayıp etmiş Rosberg Hamiden çok daha hızlıydı Ferrariye gelince o DominikAlinin kafasına tmm arkadaş Alo hadi hırslandı pistte kalmak istedi kesinlikle yanlış bir tercih ama yarış esnası vs. sen dışarıdan gözle izliyorsun pilotunu buna nasıl müsade edersin diye sorarlar adama Yani bugün kazanabileceğimiz yarıştan sıfır çektik ya ben ne diyeyim Raiye gelince yarış boyunca bir şeyler bekledim ama Lotus yavaş kaldı ama 7.lik bu yarış için kötü bir sonuç değil bence Force India naptı öyle anlamadım şimdi bakıcam Mclarean ise hem araç kötü hemde pilotlar bana kalırsa

• Olan olunca yorumlamak kolaydır da Alonso kırık kanatla 1.5 tur Webber'i arkasında tutmuştu ondan ceseratle intermediate lastiklerle idare ederim diye düşündü muhtemelen.5-6 tur içinde pistin kuruyup pit yapacaklarını göz önünde bulundurmuştur o kararı alan.Kaldı ki kırık kanadın aracı o noktaya getirdiği de cok görülen bi durum değildir.
  • 6-7 senedir düzenli olarak F1 izlerim ancak hayatımda bu kadar gergin podyum ve basın toplantısını hatırlamıyorum. Hatta podyumdan önceki Webber - Vettel - Newey üçlüsünün ilişkilerini hiç F1'de görmedim. Vettel'in neden bu böyle bir tutum takındığına anlam veremedim. Ancak takındığı bu tutumdan ziyade yarışın ortalarında Webber için söylemiş olduğu "Onu yolumdan çekin" mesajı terbiyesizliğin ötesinde bir durum. Sen kimsin ki takım arkadaşın için böyle bir ifade kullanabiliyorsun. Kaldı ki bu mesajı verdikten sonra Webber'in 1.5 sn arkasına düştü. Bence Vettel'in Red Bull tarafından fazla şımartıldığının en büyük kanıtı bu mesajdır. Vettel, çok sevdiğim bir pilot değildi ancak saygı duyduğum bir pilottu ancak 3 tane şampiyonluk kazanmış bir pilot böyle bir konuşma yapınca o saygı da bende kalmadı artık. Önümüzdeki 10 yılın tamamında şampiyon dahi olsa gözümde hiçbir zaman Schumacher, Alonso, Raikkonen veya Hamilton seviyesinde olamayacak. Bir de yaptığı bir açıklama var "Yanlışlıkla geçtim" diye... He he oldu Seb'cim aynen öyle. Bari omurgasızlık yapma da yaptığının arkasında dur. Böyle saçma sapan bir açıklamamı olur.

Webber yine beklediğim kadar sert tepki vermedi. Ancak bugünden sonra da Webber'in takım emirlerine uymasını hiç kimse beklemesin.

Rosberg - Hamilton olayına gelirsek... Hamilton'da Rosberg podyumu daha çok hak etti diye bir açıklama yapmış. Böyle bir açıklama yapma bari. Herkes gördü Rosberg'in podyumu daha çok hakettiğini zaten. Ama burada Hamiton'a kızmak yanlış olur. Buradaki bütün suç Ross Brawn'da. Hamiton'un kaç podyumu var, Rosberg'in kaç podyumu var. Ne olacaktı Rosberg'in geçmesine ve o harika yarışını podyumla pekiştirmesine izin verseydiniz. Daha 2. yarıştan Mercedes kimin birinci kimin ikinci pilot olduğuna kadar vermiş bile. Rosberg fanı falan değilim ancak ona Ross Brawn tarafından yapılan şey terbiyesizlikti. Umarım böyle bir durum yaşanmaz sezon boyunca.

• quote:

Orijinalden alıntı: Sercann35

6-7 senedir düzenli olarak F1 izlerim ancak hayatımda bu kadar gergin podyum ve basın toplantısını hatırlamıyorum. Hatta podyumdan önceki Webber - Vettel - Newey üçlüsünün ilişkilerini hiç F1'de görmedim. Vettel'in neden bu böyle bir tutum takındığına anlam veremedim. Ancak takındığı bu tutumdan ziyade yarışın ortalarında Webber için söylemiş olduğu "Onu yolumdan çekin" mesajı terbiyesizliğin ötesinde bir durum. Sen kimsin ki takım arkadaşın için böyle bir ifade kullanabiliyorsun. Kaldı ki bu mesajı verdikten sonra Webber'in 1.5 sn arkasına düştü. Bence Vettel'in Red Bull tarafından fazla şımartıldığının en büyük kanıtı bu mesajdır. Vettel, çok sevdiğim bir pilot değildi ancak saygı duyduğum bir pilottu ancak 3 tane şampiyonluk kazanmış bir pilot böyle bir konuşma yapınca o saygı da bende kalmadı artık. Önümüzdeki 10 yılın tamamında şampiyon dahi olsa gözümde hiçbir zaman Schumacher, Alonso, Raikkonen veya Hamilton seviyesinde olamayacak. Bir de yaptığı bir açıklama var "Yanlışlıkla geçtim" diye... He he oldu Seb'cim aynen öyle. Bari omurgasızlık yapma da yaptığının arkasında dur. Böyle saçma sapan bir açıklamamı olur.

Vettelin, " ONU YOLUMDAN ÇEKİN" sözü, akıllarda kalmış bircok soruya cevap veren, özetleyen, yerine cuk oturan, arka plandaki gizli gerceklere çok güzel ışık tutan bir sözdür
    Anlayana.......

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GulfStream -- 24 Mart 2013; 15:08:39 >

• Vettel yine ergen gibi davranmis. Klasik oldu artik. Ama umarim sezon sonunda vettelin webberden yer isteyecegi zaman gelir de webber yer vermez o zaman gorusuruz.

• sınav vardı ne yarış olmuş yaaa . Hemen izlemeliyim
  • vettel'i extra motive eden olay alonso'nun yarış dışı kalması.Haliyle bundan faydalanmak istedi ve gözü 25 puandan başka birşey görmedi sonunda istediğini aldı...sezonun son birkaç yarışında şampiyonluk yolunda tek rakibi yine alonso olacağı için ne kadar fazla puan o kadar erken şampiyonluk tek hedefi bu
  • 
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.