Şimdi Ara

02 2015 Formula 1 Sepang International Circuit, Kuala Lumpur

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
66
Cevap
0
Favori
3.179
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  •  02 2015 Formula 1 Sepang International Circuit, Kuala Lumpur
    1990'lı yıllarda Malezya büyük bir değişim geçirdi. Yeni seçilen başbakan Dr. Mahathir Mohamad, ülkesini 2020'ye kadar tamamen sanayileşmiş bir ülke haline getirmek istiyordu. Bunun için otomobil sektörünü de canlandırması gerekiyordu.

Ülkenin bir numaralı petrol şirketi, Petronas, Sauber ile Formula 1 sahnesine çıktı. Aynı anda Proton da Lotus'u satın aldı. Tüm bu değişimler ile beraber Mahathir, Dünya'da eşi benzeri görülmemiş bir pist inşa edilmesini istiyordu. Bu gaye ile Sepang pistini inşa ettirdi. Ve bu pist beklentileri fazlasıyla karşıladı.

Formula 1'deki en teknik pistlerden birisi olan Sepang, Hermann Tilke tarafından tasarlandı. Uzun düzlükler ve hızlı dönülen virajlar pisti zorlu bir hale getirdi, fazla genişliği geçiş imkanlarını da arttırdı. Formula 1 pilotları hem pisti hem de Malezya'nın atmosferini çok beğendiklerini her fırsatta dile getirirler.

Yarış Programı Malezya GP

29 Mart 2015, Pazar
    Yarış 10:00
    28 Mart 2015, Cumartesi
    Sıralamalar 11:00

İlk Antreman'da Rosberg ikinci Antremanda Hamilton Lider oldu yarın Yine bu iki pilot arasında Pol pozisyonu çekişmesi izleyeceğiz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ByCRiMiNaL. -- 27 Mart 2015; 21:03:40 >

• 1.Antrenman Tur Süreleri

2.Antrenman Tur Süreleri

Şahsi görüşüm; Ferrari Mercedes'i kovalamaya devam ediyor ve yarışın çok zorlu olacağını düşünüyorum. McLaren, Alonso'nun gelmesiyle biraz toparlanmış moral bulmuş gibi. Daha iyisini çıkartacaklarından şüphem yok. Orta sıralarda Williams - STR - Redbull kapışması izleriz belki de Sauber sürprizi olabilir geçen yarıştaki gibi. Force India, Lotus ve Manor'dan bir beklentim yok.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Krone -- 27 Mart 2015; 23:45:17 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Yine çok keyifli bir yarış olacağını düşünmüyorum.Antrenmanlar bir tarafa ben Mercedesin rahat şekilde kazanacağı görüşündeyim.Beklentim en azından iki Mercedes arasındaki çekişmenin daha yakın olması ama Hamilton geçen sezonun ortasından sonra müthiş bir ivme yakaladı ve bu yıla da o şekilde başladı.Şu an mağlup edilmesi çok zor.İşte tam da bu sebepten Mercedese yakın seviyede bir takım olursa keyifli yarışlar izleriz çünkü denkleme farklı bir otomobil ve onun iki pilotu girdiği zaman işler değişir.Ferrari iyi görünüyor şüphe yok ama podyum için yarışırlar fazlası olmaz.Sezon ilerledikçe daha iyisi gelebilir ama son yıllarda sezon içi performans artışları pek iç açıcı değil.
    Alonsonun dönmesine ise sevindim yine maksimum verimi almaya çalışacaktır.Keşke Mclarende Williams veya Ferrari seviyesinde olabilseydi de daha yakın mücadeleler görebilseydik.

• Avustralya yarışından sonra baktığımızda Malezyada biraz daha beklenene uygun bir grid çıktı sıralama turları sonunda. Mercedes'in kazanmasını bekliyorum ben de çoğu f1 izleyicisi gibi fakat Vettel bu işi Mercedes için zorlaştıracağa benziyor. Ricciardo da ikinci yarışta gridde daha uygun bir yer aldı ki geçen sezonun başından beri kendisini destekleyen biri olarak bu benim için mutluluk verici. Araçlarını hala geliştirmekte olan Mclaren-Honda takımı da taraftarlarını üzecek şekilde ancak gridin sonlarında kendilerine yer bulabildiler ve güzel haber, sezon öncesi testlerde üzücü bir kaza geçiren Alonso tekrar pistlere dönüyör. Avustralya yarışını Mercedes takımı neredeyse hiç ekrana gelmeden kazanmıştı bu yüzden gelecek yarışta ne olacağı gerçekten merak uyandırıcı benim ve tahminimce çoğu f1 izleyicisi açısından ve son olarak merakla beklediğim durum, genç yarışçı Verstappen (ki genç bir izleyici olarak benden 3 yaş küçük birinin gridde olması hala ilginç geliyor) arkasındaki Bottas ve Massa tehdidine ne kadar direnebilecek.

• Ferrari bu sene umut veriyor. Malezya'daki şartları düşününce ilk sıra bile mümkün.
  • Keyifli bir Sıralama turları izledik Vettel çok yaklaştı Hamilton'a tabi normal şartlarda bu kadar yaklaşacağını düşünmüyorum ama düzlük hızı bakımından arada çok fark yok Rosberg 3.oldu Kimi Raikkonnen eğer batsız bedevi olmasaydı Rosberg'i geçebileceğini düşünüyordum ama yağmurdan dolayı Q2'de elenmesi iyi olmadı yine yarın yağmur olmazsa Mercedesler domine edicektir Ferrari zorlayacaktır ama çok çok fazla fark olmayabilir yağmurda ise Vettel aralarında olabilir hatta yarışı bile kazanabilir bakalım Malezya'da genelde keyifli yarışlar seyrederiz bu sene nasıl olucak.
  • Yarış beklediğimden daha zevkli geçti.
    Ferrariler nihayet kendini buldu.
    Raikonen'in lastik sorunu olmasaymış çok farklı olacakmış.
    Rosberg de geçen yarış dediği lafı yutmuş oldu çok hoşuma gitti bu.
    pabuç kadar dil ile her ağzına geleni söylememek gerek, bunu da öğrenmiş olur inşallah.
    Vestappen harika gidiyor , beğendim bu çocuğu.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Ferrari'nin dirilişi. Güvenlik aracı girdiğinde otomobilin durumuna göre ortaya koydukları strateji akıllıcaydı. Mercedesler pite girerken Vettel pite girmedi. Biraz olumsuz yaklaşmıştım fakat Mercedes'in lastikleri bu kadar hırpalayacağı aklıma gelmezdi. Bu duruma bağlı olarak Vettel sert lastikleriyle Hamilton'ı geçince aynı zamanda Hamilton direkt pite girerek sert lastiklerini taktı ve yarışı Vettel'e vermiş oldu. Hamilton'ın yumuşak lastik hakkı var mıydı bilmiyorum ama olsa bile Mercedes otomobilinin lastikleri bu denli kötü kullanmasıyla yarışın sonuna kadar dayanır mıydı? Bence çok zordu.

Son 4 tura girerken Vettel-Hamilton farkı 10 saniye. Lastikleri çok iyi kullandı Vettel. Ferrari sonuna kadar hak etti yarışı bir aksilik çıkmazsa uzun süredir beklediğimiz galibiyet geliyor. Raikkonen de yarışın başında lastik patlama sorunu yaşamasa ilk 3'e kapak atabilirdi belki. Gerilere düşmesine rağmen yarış temposu fevkaladeydi.

• Sebastian, Kimi'nin kaymağını çabuk yemeye başlamış.
  • Vetteli sevmiyorum ama Kırmızıyı ilk sıraya taşıyan herkese saygımız sonsuz.

Ferrari is back Ferrari is back. Fantastico
  • ferrari haklı bir galibiyet kazandı tebrikler.
    ama mercedesin son pitte hamiltonı sert lastikle göndermesi büyük bir hataydı. 16 turu yumuşak lastikle geçirebileceğini düşünüyordum. en azından vetteli geçebilirdi sonrası ise lastiğe kalırdı. bu şekilde hamiltonın vettele yatişmemesini sağladılar.
    ferrari güvenlik aracı girince iyi bir hamle attı. diğer pite girmeyen pilotlar da bu hamlenin etkinliğini arttırdı diyebiliriz.
    kısaca özetlersek ferrari kazanmak için kendine şans yaratacak hamleleri iyi yaptı bunun aksine mercedes karşı hamle yapamadı.
  • Alman + İtalyan kombinasyonu duymayalı 7 sene olmuştu.
    MSC ye selam olsun.

Hamilton ve sert lastik olayı şöyle oldu arkadaşlar:

Hamilton telsizden "Bu lastik yanlış lastik" dediğinde takım ona,
    "Elimizdeki tüm opsiyon lastikleri kullanılmış durumda ve bitik, tek sağlam lastik bu" dedi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Öner -- 29 Mart 2015; 12:06:43 >
  • Vettel ve Ferrari için güzel sonuç oldu.Uzun süredir başarılı stratejiler üretemeyen Ferrari bu kez akıllıca riskle yarışı kazandı.Bundan sonra çok yakın çekişmeler izleyebiliriz.Özellikle Hamilton-Vettel arasında.Bu da seyir zevkini arttıracaktır.Bunun dışında Torro Roso ikilisi gayet iyi iş çıkardı iki pilotta yetenekli ve Redbullu geçmeyi başardılar.Williamslar ise ileriye gitmesi gerekirken geriye gitmiş.Burada bir kez daha ön sıralardan uzakta kaldılar.Mclaren ise her ne kadar pilotlar daha iyiyiz dese de Manorun yarışı bitirdiği yerde en azından yarışı bitirmeyi başarmalıydı.Görünen o ki bu ortaklık pek iyi sonuç vermeyecek.Alonso ise bir kez daha yanlış zamanda yanlış yerde.
  • Malezya'da daha hızlı olucaz diyen Mercedes'lere selam olsun Ferrari uzun zamandır böylesine keyifli bir yarış izletmemişti, umarım sezon boyunca bu çekişme devam eder.Parmak çocuk ve özellikle pit duvarı çok iyi bir iş çıkardı, en büyüğünden tebriği koymak gere.
  • Bence Mercedes araçları hala Ferrari'ye göre daha hızlı. Vettel burada risk alarak 2 pit stop yaptı fakat Hamilton ve Rosberg 3 pit stop yaptı. Verstappen bu yaşına rağmen çok iyi, ileride büyük bir pilot olacağını düşünüyorum. McLaren iyi başladı 10. sıraya kadar yükseldi Button ile fakat oluşan bir sorun nedeniyle o da Alonso gibi bıraktı maalesef. Bu yarış Avustralya'dan daha keyifliydi.

• ben bunu kaçırdımtelafi etme şansım var mı arkadaşlar?

• Bu siteye düşer yarış tekrarıhttp://www.filmsmart.net/
  • quote:

Orijinalden alıntı: RealW

Bu siteye düşer yarış tekrarıhttp://www.filmsmart.net/

teşekkürler.

• Ya kaçırdığım yarışa bak ya Ferrari geri dönmüş Vettele ve Ferrari ekibine tebriklerde Alonso gitsin temizinden bi hamama yazık valla adama ve aynı şey Raikkonen için de geçerli bu sene umarım Parmak çocuğu geçer ve gerçek özlediğiniz raiyi görürüz

• Mükemmel bir yarış oldu. Raikkonen de lastik patlatmasaydı podyumda 2 kırmızı tulumu da görebilirdik. Mercedes geçen sene öyle bir alışmış ki rahatlığa ciddi bir tehdit karşısında ne yapacaklarını bilemeyip gerildiler resmen. Sonuç duygusal bir geriş dönüş oldu, umarım böyle de devam eder.
  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.