Şimdi Ara

04.01.2025 cumartesi ve 05.01.2025 pazar günü hesabım hacklenmiş ve özel mesajlar atılmış.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
25
Cevap
1
Favori
506
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

06.01.2025 pazartesi günü sabahı, 04.01.2025 cumartesi ve 05.01.2025 pazar tarihlerinde hesabım hacklenmiş ve bilgim dışında özel mesajlar gönderilmiş olduğunu fark ettim.

fırsat görünümündeki bu özel mesajlar dolandırıcılık amaçlı gönderilmiştir, şahsımla herhangi bir ilgisi bulunmamaktadır.

herhangi oluşmuş olabilecek bir dolandırıcılık vakasının önüne geçebilmek adına, hemen şu an bulunduğum konumdaki karakola giderek durumu izah ettim ve şikayette bulunmak istediğimi söyledim. henüz ortada oluşmuş bir suç olmadığından herhangi bir şey yapılamayacağını belirttiler.

forum yönetimi bu durumun tespit edilmesine müteakip hesabıma sınırsız uzaklaştırma vermiş ve özel mesaj gönderme yetkimi kaldırmıştır.

kendilerine durumu izah edip hesabımdan gönderilen özel mesajların görüntülerini paylaştım ve kullanıcı hesabımın şifresini değiştirdiğimi söyledim.

forum yönetimi yaptığım izahat neticesinde uzaklaştırmayı kaldırmış fakat özel mesaj yazma iznini an itibarı ile hala kapalı tutmaktadır.

bu noktada şunu belirtmek isterim ki;

- ben 20 yılı aşkın hesabı olan bir üye olarak, asla ve kat'a özel mesaj vasıtası ile herhangi bir fırsat satışı(uçak bileti, steam vb. kodu vs.) yapmam.

normal bir şekilde, forumun sıcak fırsatlar bölümüne konu açıp genel bir link paylaşır veya mevcut açılmış konulardan birine ilgili konu ile ilgili bulduğum bir linki paylaşırım.

- karşımdakine hitap ederken "üstad", "hocam" vb. kelimeler kullanmam, eğer karşıdaki üyenin ismini biliyorsam "x bey", "y hn." şeklinde yazarım.

netice itibarı ile, bu konuda bahsi geçen söz konusu mesajlar tarafımdan gönderilmemiştir.

bilgilerinize sunarım...

• Geçmiş olsun.

• Mobidik kullanıcısına yanıt

teşekkürler. sağ olun.

• Tahmin etmiştim hocam. İnanasım gelmemişti zaten mesajları okuyunca, sizi az çok tanıyoruz zira. Geçmiş olsun.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi programmer_onur -- 8 Ocak 2025; 13:59:11 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • programmer_onur kullanıcısına yanıt

teşekkürler onur bey.

bana özel mesaj yazmışsınız eski konu içinde, ona cevap yazamadım karşılık olarak kusura bakmayın.

tahminimce bana "bu mesajları siz mi yazdınız" diye soracaktınız muhtemelen...

ama cevap yazamadım size maalesef mesaj yazma özelliği kapalı olunca. kusura bakmayın...

• srkn kullanıcısına yanıt
    Estağfurullah Serkan hocam.

Aynen, konu içeriğine inanamadığım için teyit etmek için özelden sorayım dedim. Tahmin ettiğim gibi çıktı işte zaten. Bir yığın emare vardı bu yönde zaten. PM özelliğiniz açılınca konuşuruz dilerseniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi programmer_onur -- 8 Ocak 2025; 14:11:2 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • programmer_onur kullanıcısına yanıt

sormayın, canım sıkıldı, böyle bir şey 20 yılda ilk kez başıma geldi...

siyasi forumda herkes uyuyan ölü hesapların yandaşlar tarafından kullanıldığının geyiğini falan yapardı, bu zararsızdı, fakat hesap ele geçirip dolandırıcılık yapıldığını ilk kez gördüm...

inşallah şu özel mesaj özelliği açılsın, konuşuruz yine dediğiniz gibi...

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Bir Anket (02.02.25)
    2 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • bu arada, şunu da belirtmeden geçemeyeceğim, son zamanlarda microsoft hesabım tiktok twitter gibi hesaplarıma giriş için şifreler gönderilmeye başlandı mail olarak.

birileri yapay zekanın gücünü kullanıp internette insanların şifrelerini buluyor. özellikle şifreleri kısa ve basit olanların bulunması daha kolay oluyor.

o sebepten ötürü, siz forum üyelerine önerim, eğer şu an hayati şifreleriniz kısa, basit ve tahmin edilebilmesi kolaysa, derhal zaman kaybetmeden bu şifrelerinizi en az 8 karakter ve büyük küçük harf ve sayı içerecek şekilde güncellemenizdir.

uğraşmak istemezseniz çeşitli string generator siteler var internet üzerinde, herhangi bir tanesine girip yaklaşık 50-100 tane 8 karakter ve üzeri string ürettirip not defteri olarak kaydedin ve usb üzerine alın ve usb'yi makineden ayırın. herhangi bir yerin şifresini değiştirmek istediğinizde o usb'yi tekrar takıp listede ilgili güncellemeyi yapıp tekrar çıkarıp kaldırın.

web istelerinin şifrelerini kaydetmek güvenlik açısından riskli olabilir, o yüzden dilerseniz bilgisayarınızın yanında bir kağıda hatırlatma olarak yazın.

Allah korusun bulunduğunz yere herhangi bir hırsızlık vakası olup da hırsız girmezse, şifreleriniz manuel olarak güvende demektir...

• Sizin kullanıcı adınızla beni de dolandirdi o arkadaşlar. Şikayetçi oldum zaten.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Forum yonetimi hesabiniza giren sahislarin cihaz bilgilerini gorebiliyor mu peki

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Dr. Alfred Blalock kullanıcısına yanıt

günaydın.

onu bilmiyorum, zaten benim gibi bir son kullanıcı ile biligi paylaşmazlar KVKK kapsamında...

ancak ortada resmi bir durum olup da ben şikayet işlemi başlatınca il emn. md. veya savcılıkdan gelecek yazıya göre ilgili bilgileri "yalnızca" onlarla paylaşırlar...

ben hotmaildeki dh oturum açma bilgilendirme maillerinden gördüm ip bilgisini, ama sakarya, hollanda vb. yerler göründüğü için VPN kullanıldığı durumu kuvvetle muhtemel...

bu durumda da siber suçlar herhangi bir tespit yapabilir mi, bilemiyorum açıkçası... 04.01.2025 cumartesi ve 05.01.2025 pazar günü hesabım hacklenmiş ve özel mesajlar atılmış. 

• "herhangi oluşmuş olabilecek bir dolandırıcılık vakasının önüne geçebilmek adına, hemen şu an bulunduğum konumdaki karakola giderek durumu izah ettim ve şikayette bulunmak istediğimi söyledim. henüz ortada oluşmuş bir suç olmadığından herhangi bir şey yapılamayacağını belirttiler."

iyi günler. ortada oluşmuş bir suç mevcut. 2000 TL ödeme yapıldı hesabınız vasıtasıyla. hesabınızı kullanan kişilerin bilgileri mevcut. gerekli suç duyurusunda bulunmanızı, yaptığım ödemenin gün içerisinde hesabıma iadesini istiyorum. iban bilgisi gönderemiyorum. engellenmiş durumdayım. engeli açmanızı ve gerekli ödemeyi yapmanızı istiyorum.

04.01.2025 cumartesi ve 05.01.2025 pazar günü hesabım hacklenmiş ve özel mesajlar atılmış.

.https://forum.donanimhaber.com/profil/13501

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lordspear -- 15 Ocak 2025; 11:46:51 >

• evet, aradan 24 saat geçti. halen ulaşmadınız ve mesaj engelini de kaldırmadınız. sizin beyanınıza göre hesabınız başkası tarafından kullanılmış, ancak mağduriyet yaşayan kişilerle herhangi bir iletişim kurma çabanız da yok. hesabım çalındı !, bilginize ! yazmakla konu kapanmıyor.

• lordspear L kullanıcısına yanıt

Ozel mesaj atma izni hala yok galiba. Bir de iletisime gecip napacak onu anlamadim. Bu mesele ancak resmi kanallarla çözülür. Yetkili makamlar, alışveriş yaptığınız tarih ve saatteki IP numarasına ulaşabilirlerse Kimin ne olduğu ortaya çıkar.

Eski bir uyenin 2 bin tl icin bu kadar alcalacagini sanmiyorum. Fakat tabii ki önemli olan resmi kurumların vereceği cevap olacaktır. Sakin olun acele yargiya varmayin bence.

• Yukarda tutalım geçmiş olsun

• özel mesaj kapalı halen. önyargılı davranmamaya çalışıyorum. olayın ben 3. kişisi durumundayım. hesap X kişisinin, çalan Y, ben Z. ama olan bana oluyor burada.

tüm platformlarda hesap/şifre güvenliğinden kullanıcı sorumludur.

Hesap Sahibi Kişi;

siz banka uygulama şifrenizi çaldırsanız. çalan kişi 100 bin kredi çekse, borçlu siz mi olursunuz, şifrenizi çalan kişi mi? siz bankaya borcunuzu ödersiniz, sonra hukuki yollara başvuru yaparsınız. kredi kartı ile yapılan işlemler için de aynı şey geçerli.

siz bankaya borcunuzu ödemeyin, buradaki gibi anlatın bakalım bankaya şöyle oldu böyle oldu diye, banka kabul edecek mi, yoksa faiz işletip, sonunda icra işlemi mi başlatacak size. diyeceği tek şey "sahip çıksaydınız şifrenize/kartınıza"

ilgili hesap iddia ya göre çalınmış. Benim bunu bilme ihtimalim var mı? yok.

ben karşımdaki kişi 20 yıllık üye diye işlem yapmışım. Benim penceremden görünen tek şey bu. benim suçum ne burada? sahip çıksaydınız hesabınıza, çaldırmasaydınız. siz benim mağduriyetimi giderin. sonra hukuki yollara başvurun hesabımı çaldılar, insanları dolandırdılar diye.

ilk mesajda ilgili kişi ne yazmış;

"herhangi oluşmuş olabilecek bir dolandırıcılık vakasının önüne geçebilmek adına, hemen şu an bulunduğum konumdaki karakola giderek durumu izah ettim ve şikayette bulunmak istediğimi söyledim. henüz ortada oluşmuş bir suç olmadığından herhangi bir şey yapılamayacağını belirttiler."

ben de diyorum ki, oluşmuş olan bir dolandırıcılık vakası var, suç var. hesabınız kullanılarak parasal işlem-işlemler yapılmış. benim mağduriyetimi giderin, gidin suç duyurusunda bulunun. ama ses yok 4 gündür. En azından adı-sanı belli, suç durusunda bulunun, ilgili belgeleri burada paylaşın. o da yok.

neden sizden, sizin hesabınızdan kaynaklanan bir durumda mağdur olanlar 3. kişiler oluyor?

hesap sizin - çalan hırsız - mağduriyet yaşan biz. iyiymiş böyle.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lordspear -- 19 Ocak 2025; 2:51:14 >

• googlecan G kullanıcısına yanıt

ilgili üyenin benim hesabımda bloklanmış olduğundan sizin mesajınız okuyunca haberim oldu...

olayın ne olduğunu bile bilmiyorum açıkçası...

kendisnin bloklamasını kaldırmaya çalışcağım.

konu içerisinde bana yazarsa oradan durumun ne olduğu anlaşılır...

• lordoftheorg L kullanıcısına yanıt

çok teşekkürler...

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.